עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום אני במגמת אלקטרוניקה בכיתה יא' והשנה אנכו צריכים להכין פרויקט שהוא היה בעצם הבגרות שלנו(5 יח"ל) ואין לי ממש רעיון אנכנו צריכים לציר משהו שתהיה עליו שליטה ואני יוכל לנהל אותו... אני לא ידוע אם יש כאן משהו שעבר אבל בכול זות אני מחפש רעיות ולשבוע להגיד למורה שלי על מה שאני עובד ואם אני לא ימצא הוא יתן לי משהו שהוא רוצה שאני יעשה אז אם יש למשהו רעיון בשבילי זה יכול להיות לעזור לי מאוד מקווה שזה פסדר שאני מפרסם את זה פה(כי זה המקורם המתאים ביותר כי זה פרויקט באלקטרוניקה) נ.ב נגיד אחד בשנה שערבה הכין מנעול אלקטרוני על 4 ספרות צופן שיכול לפתוח כספת. תודה רבה למי שעונה פה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by elad199323,

קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by nehmia,

חיברתי אתמול מאורר ללוח אם והוא קצת רועש הורדתי speedfan וזה לא שולט לי על המאורר מה אני יכול לעשות?

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by shkup,

היי, אני צריך להשיג פוטנציומטר למאוורר מארז. לפי החישוב שעשיתי דרוש פוטנציומטר 150 אוהם, 2W. החישוב לפי: 12V/0.08A לגבי הסוג נראה לי שמדובר בלינארי אבל אני לא בטוח. השאלה היא איפה אפשר להשיג ואיזה סוג אני צריך? אודה על כל תשובה. ניסיתי לקרוא הרבה לפני שפרסמתי את השאלה ואני כבר מיואש... ב-EBAY אני רואה רק עם K שלהבנתי מסמן 1000 כך שזה ממש מחוץ לטווח. זה קצת מוזר כי בתמונות אלו לא נראים פוטנציומטרים כאלו מאסיביים אבל קטונתי...

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום פעם כשאנשים היו מספרים לי שהם מחברים את המחשב דרך מגן ברקים, הייתי צוחק עליהם. אחרי כמה פעמים שאני רואה שהלוח אם נוטה לההרס, (לא ממש בגלל ברקים, אלא בגלל הפסקות חשמל/עליות מתח) אני כבר לא חושב שמגן ברקים זה דבר מיותר. מישהו יכול להמליץ לי על אחד טוב? כמו כן, כדאי לקחת אחד שיש לו השהייה גם? תודה רבה card

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  6. Started by shai11,

לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by shaibeny,

זאת קריאה להצבעה על הרעיון שלי לרמקול קטן ( 10סמ ) לביטול רעשים מממכשירים כמו : מקרר , מזגן , מדיח , מכונת כבישסה , מייבש , מאורר והוא כמובן יכול לבטל רעשים מהמחשב . https://www.quirky.com/invent/1170218/action/vote/query/view=trending&categories=all שי

8. Started by piro,

אני מתכונן לבנות את המעגל שישמש כ crossover לרמקולים שאני בונה, אבל אני לא בטוח לגבי דירוג ההספק של החלקים. העומס הוא בערך 200 וואט מקסימום על הטוויטר ו 100 וואט על הוופר. הייתי מעלה איור של המעגל, אבל אני לא בטוח איך בלי להתעסק עם קישורים לשרתי תמונות חיצוניים. באופן עקרוני יש רכיבים גם במקביל וגם בטור לשני הדרייברים. אני די בטוח שיש דרך לחשב דרך נוסחה את ההתחלקות של העומס, אבל הידע שלי באלקטרוניקה די מוגבל בנושא. אני פתוח להצעות\ -יונתן.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by GGuyZ,

היי לכולם. רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה. כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP. יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן? מה דעתכם?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by OoPpSS,

אני רוצה לבנות משהו עוד לפני שהחופש נגמר, משהו נחמד (לא חובה שימושי), יש לי בשביל זה מנוע 12V קטן, נורה זמזם ואני יכול להשיג מה שצריך אם תציעו אבל משהו שלא יעלה הרבה כסף משהו קטן לכיף כזה, יש רעיונות?

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by igendel,

לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by aviran_n,

http://www.homemade-sex-toys.com/case/ :silly:

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Big_Guy7,

ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by urich,

שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by SlimShady_1,

שלומות ;D יאללה ישר ולעניין, עשיתי חריטה נסיונית על פרספקס לא משהו כחלון למחשב או משהו כזה, סתם לראות איך יצא וכעת אני רוצה לחבר 4 לדים אולטרא ברייט לפרספקס, אני לוקח דרמל ועושה 4 חורים אחד בכל צלע של הפרספקס ומכניס את הלד בחור ככה: http://photos.walla.co.il/liozsosko תיקיה: חריטה שניה תמונה: סתם לד 2 רציתי לראות איך זה יראה אז שמתי לד כחול כמובן כבר חתכתי את הפרספקס כי ממש חבל על החתיכה הלא מנוצלת אז זה עכשיו בערך בגודל של 26x33.5 אז ככה אני מתכוון למקם 2 לדים אולטרא ברייט אדומים ו2 צהובים הבעיה שכבר שרפתי כמה לדים בניסיון נואש לחבר אותם לסוללה 9V :'( וכעת אין לי מושג איך כדי לחבר אותם ולאיזה סוג סוללה, אז אני פונה אליכם , תנו הצעות ו/או רעיונות איך לחבר את…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by zniibidl,

ברגע שיתנו לי הצעה לכותרת אני אשנה פשוט אין לי מושג מה ואיך לרשום בכותרת אז מנהלים בבקשה לא להתעצבן אני מתנצל מראש. לצורך בניית "מארז" מפלסטיק [או חומר קשיח אחר קל משקל] תכננתי להכין שבלונה מקלקר דחוס, לצפות אותה בחומר כלשהו שיתקשה ולאחר מכן מבפנים לחתוך את הקלקר ולהוציאו כך שתשאר לי רק מעטפת פלסטיק מן הסתם המעטפת לצורך יציבות צריכה להיות קשיחה ובעובי של כ-5 מ"מ רציתי לשאול איזה חומר יתאים לי לצורך זה? מה עלותו של חומר זה? מה שיטת העבודה איתו והקושי בעבודה איתו? והאם לא תהיה בעיה לצבוע אותו כשאר המבנה יהיה גמור. תודה מראש לכל העוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by avivlevy,

אז אני רוצה לחבר לכ.מ מאורר אבל אין לי מקום כי מתחת יש לי כרטיס רשת איך אפשר לחבר את המאורר לכרטיס {תמונות} [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by yambtz,

חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Reze,

http://rapidshare.de/files/34376660/gezerman-mod.skp זה עיצוב שעשיתי ב sketchup בבקשה תגידי לי אם יש משהו לשפר כי זה המוד הראשון שאני הולך לעשות {מקדימה יש חלון בדלת ולמעלה ומה שיש שם במקום של cd אני הולך לעשות שם כמו תריס שיורד מלמעלה עם מנוע שאני יוצא מcd מקולקל}

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי רמקולים 5.1 של פיליפס (http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=896) שעד עכשיו היו מחוברים למחשב שולחני עם כרטיס 5.1. לא מזמן עברתי דירה ולקחתי איתי רק את הלפטופ שבו יש לי כרטיס סטריאו. חיפשתי לקנות כרטיס קול פנימי ללפטופ אבל המחירים גבוהים מידי. חיפשתי כרטיס קול חיצוי ולא מצאתי משהו טוב (המלצה, מישהו...). בכל מקרה, נתקלתי במתאם הבא שניתן לבנות לבד: http://www.instructables.com/id/Use-any-5.1-speaker-system-with-ANY-MP3-player-or-/ הפלוס שלו (עד כמה שאני מבין) הוא שניתן לחבר 2 מקורות קול (inputs) ולהוציא לרמקולים. מבחינתי זה מצויין כי אז אני יכול לחבר גם את הTV. אני צריך את עזרכתם בהבנת הסרטוט המצורף: http://www.instructables.com/id/S1LC0GRFH3PU…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. יש לי בבית ספריי לניקוי אבק DUST CLEANER, או איך שלא תקראו לזה הבעיה היא, שזה לא אוויר דחוס לגמרי, אלא הוא מכיל חומר נוסף בשם בוטאן פרופאן (כל המיכלים מהסוג לניקוי אבק מכילים את החומר הנ"ל) האם החומר הזה בטוח לריסוס על חלקי מחשב\ לוחות אם וכו'? הסיבה שאני רוצה להשתמש בו היא לנקות את הרדיאטור של המחשב שלי.. לצערי הקומפרסור שלי לא נייד כ"כ ואני לא יכול להביא אותו לבית, ולנקות את העסק בעזרת לחץ אוויר. הצעות נוספות כמובן - יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by shishos,

חלק מהמודינג שלי מתבסס על הוצאת הCD-RW, ה DVD והFLOPPY החוצה אבל כשלקחתי מידות ראיתי שכבל הIDE לא מספיק ארוך (עם חיבורי המולקס אין בעיה מכיוון שבפשטות אפשר להאריך אותם) לכן אני שואל אם בעצם יש דבר כזה "כבל IDE מאריך"? אם כן היכן אני יכול לקנות אותו?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.