אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, האם אתם מכירים רכיב דו-כיווני שממיר מתח מ5V ל-3.3V והפוך? אני רוצה לחבר לערכת פיתוח 8255 שעובד עם 5V ולא מזהה '1' מהערכה. וההפך הערכה לא מזהה '1' מ8255 (יותר נכון שרפתי כמה פינים כך..). בנוסף האם הרכיב יוריד את מהירות המיתוג של 8255? תודה!
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
כל נגד 300 אום, מה ההתנגדות הכוללת ואיך אני מחשב אותה ? http://up404.siz.co.il/up2/3tmcyuyjgyzm.png' alt='3tmcyuyjgyzm.png'>
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש לי פוטנציומטר של 750 אום בערך ואני רוצה לעשות איתו פאן באס. הבעיה היא שאני מחבר אותו בטור למאוורר לאחר סיבוב קל של הפוטנציומטר המאוורר נעצר. אני רוצה להגדיל את הסיבוב, כלומר שההתנגדות שתהיה בטור על המאוורר תהיה יותר נמוכה. אודה לכם אם תוכלו לשים או להסביר מעגל עם צורת החיבורים וערכי הנגדים ( או הנגד הבודד ) הדרושים לצורך העשיה. תודה לכל העונים.
-
- 15 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
פעם ריאשונה שאני עובד עם דרמל/פרספקס ובכלל פעם ריאשונה שאני חורט זה מה יצא, תיהיו עדינים עם התגובות :'(http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/l/i/o/z/s/o/s/k/o/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200408112040374141/200408112041399147/SV400011.JPG לא ממש ידעתי באיזה ראשים צריך להשתמש כי אני לא ממש יודע כלום רק קניתי את הקיט אתמול אז הכל היה בניחושים של הרגע השתמשתי ב: בהתחלה דיסקית 456 לקוים החיצוניים אחרי כמה חתכים החלתי לעבור לדיסקית יותר קטנה 540 את החריטה עשיתי עם 192 וניסיתי להדגיש קצת את קווי המתאר עם ראש חריטה 125 ובסוף שסיימתי בראש פוליש 428 בתור פעם ראשונה לדעתי יצא נחמד בייחוד העובדה שלא היה לי הרבה מושג למה כל ראש משמש זה הפרספקס שהצלחתי להשיג בזמן כזה קצר 8) א…
-
- 4 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש ברשותי ארדואינו אונו, רכיב התקן bluetooth מסוג HC-06, וסמרטפון. הורדתי אפליקציה עם כמה כפתורים כך שאני מתחבר להתקן בלוטוס וכאשר אני לוחץ על אחד הכפתורים ההתקן מקבל זאת. השאלה שלי איך אני יודע מה אני שולח, כלומר כאשר אני לוחץ על כפתור באפליקציה, איזה קוד אני בדיוק שולח כך שאני אדע לכתוב בקוד תוכנה שכאשר מתקבל קוד זה שהארדואינו יבצע משהו מסויים. תודה לכל העוזרים...
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. אני זקוק להתקן מוסתר במחשב, שם יאוחסנו קבצים שאינני רוצה שיוכלו לראות. האופציה של תוכנות הסתרה לא מספקות אותי ו...כמובן שיש אפשרות לצרוב אבל זה לא מה שאני רוצה. אז חשבתי על אופציה פשוטה של התקנת הארדיסק נוסף שהחיבור שלו לספק יעבור דרך מתג חשמלי שיוסתר באחורי המארז. כך יווצר מצב שכשהמתג סגור - עם הדלקת המחשב לא יזוהה כלל ההארדיסק...וכשארצה אפתח את המתג. האם זה דמיוני מצידי או שיש אפשרות כזו ? ואם דיברתי שטויות( נא לא לרדת עלי...), אשמח לרעיון טוב יותר מכם. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. האינטרנט שלי נופל לפעמים והטכנאי של בזק אמר לי שהכבל שמוביל לראוטר הוא כבל דק שלא יכול לעמוד במהירות 100 מגה וצריך להחליף אותו בכבל עבה. איזה איש מקצוע יכול לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים אני משדרג את השילוש במחשב הישן של חמי. במטרה לחסוך, השארתי את המארז המקורי. אממה.. במארז הזה אין לו אפילו יציאות USB קדמיות. אשמח להצעות פרקטיות כיצד כדאי להתקין את לוח MSI-B85M-E45 בתוך מארז פרימיטיבי שכזה?
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין שני מאווררי Papst 200mm במארז, הבעיה היא שהם מושכים 72Watts, ועובדים על 24VDC. גם הייתי רוצה אפשרות לווסת את מהירות הפעולה שלהם. איך עושים את זה? תודה על העזרה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם היום קניתי כמה חלקים ואני משדרג ת P1 שהיה לי קניתי לוח מעבד וכרטיס מסך חדשים (זכרונות עוד מעט) עכשיו יש לי מארז של P1 יש לי בעיה קטנה בספקים הישנים היה כפתור כזה שלוחצים עליו ואז המחשב היה נדלק עכשיו הוצאתי תכפתור הזה כי אני מחליף תספק. נשארו לי כפתור של ריסט וכפתור סטנד-ביי הכפתור של הPOWER נשאר בלי לחצן כי הוא היה מותאם לספק. אז עכשיו יש לי שתי כפתורים כמו של הריסט שאלתי היא אם אני יכול לחבר את החיבור של הסטנד-ביי שיהיה זה שמפעיל תמחשב? הלחצנים של הריסט והסטנדביי הם קפיצים כאלהת לא נשארים לחוצים.
-
- 6 תגובות
- 658 צפיות
-
-
הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי . דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה. הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד). עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD. הנה השאלה שלי: חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע,…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי מצלמה Xiaovv 1080P USB כזאת: עד עכשיו השתמשתי בסוללת גיבוי להפעלת מצלמה שהספיק לי למספר ימים עד הייתי צריך להטעין סוללה מחדש. החלטתי להעביר מצלמה לזינת חשמל רצופה. יש לי כבל USB וקניתי מפסק בנוסף בשביל הפעלה/כיבוי פשוט. זו המצלמה שאני רוצה להציב על גבי ארון אבל לא יודע איך יותר טוב לקבע אותה במקום שלא תזוז. מארז שלה מתחמם ואני חשבתי אולי נמכר קונטיינר שעשוי מחומר שמקרר כמו אלומיניום ואופציונלית מאפשר זרימת אוויר. יש דבר כזה? גם מבחינת בטיחות... אם אני אטוס לחו"ל לחודש ואשאיר מצלמה מופעלת... יש מצב שמצלמה תעלה באש עקב עומס חשמל? או אם מגן יתר מתח או ממיר פנימי במטען …
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לדעת איך ואיפה מתקינים את הצ'יפ בפלייסטיישן אשמח לקבל הסבר מפורט תודה
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אחר צהריים טובים! מצאתי היום בבוידם רמקולים חדשים של פאנסוטיק דגם EAB-T50 והבעיה שבשום מקום באינטרנט לא מצאתי מידע על הרמקולים האלה. אני מעוניין לחבר אותם לעוד זוג נוסף באוטו, מישהו יודע איך אני עושה זאת? ידע באלקטרוניקה ובחשמל יש ולפי מה שהבנתי הכל עובד על 12V. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לשים שקע USB בדשבורד ברכב (השקע של המצית נמצא ליד בלם היד, לא נוח לטעינת הסלולרי), עם הקטע המכני של ההתקנה אני אסתדר וגם יש לי מקור זמין ונוח לקחת 12V מה שכן, אני צריך עזרה בקטע האלקטרוני.. איך אני בונה את המעגל שיוריד לי 12V מהרכב ל5V עבור ה USB (צריך להגביל גם זרם?) ועד כמה שאני יודע עבור סמארטפונים למינהם צריך לתקוע איזה נגד זיהוי משהו כדי שידמה להם חיבור למחשב ולא הזנת מתח דרך הפורט.. אז מה בעצם אני עושה מבחינת חשמלים?
-
- 6 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
המוד כולל צביעה של הגג + סידירום עליון, חיתוך וצביעה של דלך שמאל מצטער מראש על האיכות אין ברשותי כרגע תמונות יותר טובות קבלו אותו : [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, כבר זמן מה אני צופה בווידאו בלוג של בחור אוסטרלי בשם דייב ג'ונס. בבלוג הוא מדגים ומראה אין לתכנן מעגלים, עושה ביקורות לצב"ד, מתלונן על הרבה דברים ועוד. [eevblog.com] לפני כמה ימים נתקלתי בבלוג חדש נוסף שמתעסק יותר בתיאוריה וניסוים שמעביר איזה פרופסור מאונברסיטה כלשהי. [thesignalpath.com/blogs] מאוד מומלץ לראות על מה מדובר לכל מי שמתעניין באלקטרוניקה. מישהו מכיר עוד בלוגים בסגנון ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי מפזר חום עם צג דיגיטלי מחברת myubi. בהתחלה המפזר התנהג וחימם בסדר גמור, לא היו תלונות. לאחר כחודש ימים המפזר התחיל להתנהג מוזר. להחליף טמפרטורה כול דקה או מוריד מעלות או מעלה מעלות, אי אפשר להשתמש בו יותר. האם זה תקין בכלל? מה יכולה להיות התקלה? הניחוש שלי שהוויסות של הטמפרטורה שלו נפדק לחלוטין. אשמח לעזרה בבקשה, תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לעשות שליטה על ווליום על ידי פוטנציומטר חיצוני. אני צריך אחד כזה כי יש לי שני מגברים (אחד לסאב ואחד לרמקולים) וכל פעם שאני רוצה להנמיך או להגביר אני צריך לעשות את זה דרך המיקסר של ווינדואוס.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חשבתי על רעיון למשהו שלפחות בשבילי הוא שימושי אני רוצה (אם זה אפשרי בכלל) לעשות כפתור ווליום למחשב שיהיה כמו הכפתורים של המאווררים כאילו אבל במקום שישלוט על המהירות של המאוורר שישלוט ישירות בווליום של המחשב במקום להיכנס כול פעם לתוכנה ולהנמיך עכשיו חשבתי על לא חייב דווקא כפתור עגול כאילו גם שטוח רגיל במארז של להגביר ולהנמיך יש מצב לדבר כזה ? :s05:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עזבו אותכם זלמן קולר מאסטר וכול השטויות האלה חחחחחחחחח התמונות מדברות בעד עצמןן וזה יורד יורד חחחחחחחחחחחחח הישתגעתי! [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בעיקרון הרעיון ישן.. פשוט לא היה לי אקדח דבק כדי להדביק ת' פרספקס לעכבר. היום בסופו של דבר קניתי אקדח והדבקתי וסיימתי הכל בקבע שעה. אז ככה, כל מי שלא יודע כך ניראה העכר מקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=150348.0 והוא היה ככה די הרבה זמן עד שנימאס לי. והופה! הבאתי במוד שוב. אז עכשיו זה נראה ככה: זה כשאני מצלם עם פלאש: ככה שהוא לא זז בחושך: וככה שהוא זז בחושך: באור רואים גם טוב אבל היה יותר קל לצלם בחושך. אז מה דעתכם? אשמח לקבל כל תגובה. עריכה: ד"א לא הדבקתי ת' מככסה השין של העכבר אלא פשוט מצאתי בדיוק אותו עכבר רק עם גולה במגירת הזבל שלי. ואז חשבתי מה לעשות עם זה. :] ואני גם יודע שורוד זה סיסי אבל את מי זה מעניין?
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שוב קיבלתי מסך תקול, הפעם התקלה היא שונה, כל כמה שניות רואים תצוגה (יש בה "רעש" אבל באופן כללי זה נראה טוב) ואז זה נכבה לכמה שניות, וחוזר חלילה. פתחתי את המסך ושני הPCB, הן של הספק והן של יחידת התצוגה, היו נראים בסדר, אין קבלים נפוחים והכל נראה טוב. לבדוק במולטימטר אם הספק מבצע את תפקידו, אני מפחד, כי המרחק בין הפינים קטן ואני יכול לקצר. השאלה האם בטוח יש בעיה באחד מהקבלים, או סתם ביחידת הספק למרות שזה לא נראה לעין? (במידה ויש מד ESR אצלנו במעבדה אנסה לבדוק את הקבלים, איזו קריאה אני אמור לקבל? מעולם לא עבדתי עם מכשיר כזה?)
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עזרה...! שהייתי תמיד לחוץ על ההתחיל של ה xp שלי היה לי תמיד תמונה למלה ולידה רשום מה שרציתי תמיד לרשום ליד התמונה והיום אין לי תמונה רק רשום לי בלי תמונה משהו יכול לעזור לי בבקשה בקשר לזה.?? תודה מראש......!!!
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-