אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני חדש בתחום המודינג ורציתי לדעת אם הפלטה הצדדית השקופה אם היא מפלסטיק ואני יתן דוגמא
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי ספק של מחשב שהחלפתי ואני רוצה להוציא משם את הרכיבים כמו נגדים קבלים וכו' ואין לי מלחם האם זה אפשרי? כן/לא?(הקף בעיגול)
-
- 9 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
שלום וברכה אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9V כאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא ישתמש בסוללה של ה9V וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9V איך אפשר לעשות זאת?? נ.ב אם אני קונה את זה http://www.amperel.co.il/products/75171 אז מה התפקיד של היציאה לחיבור סוללה מרובעת??..האם זה יטעין לי את הסוללה אם השנאי לא מחובר? ואם השנאי מחובר אז הוא לא ישתמש בסוללה? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש דרך לבנות אורגן אורות פשוט- אני רוצה להכין קופסא עם 3 מנורות אחת בכל צבע שיהבהבו בסדר אקראי או באופן רציף אחד אחרי השני (תלוי מה יותר פשוט) יש אופציה להשקיע באיזה בקר עד 100 שקל.
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
משהו יודע איך מכינים את זה ומאיפה אפשר להסיג את המוצרים לזה: http://iphonetable.blogspot.com/ תודה REPTOR
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
כרגע יש לי רדיאטור 480MM מאחורה, עומד על הריצפה בכיף שלו אני רוצה לוח עץ פשוט שלא יתחיל להתקלף לי מקצת מים מן הסתם באורך 90 סמ וברוחב של 30-35 סמ. עובי של סמ אם זה משנה.. בכל מקרה, איפה אני יכול להשיג דבר כזה? אני חשבתי על משהו בסגנון כזה לגבי הפינה החדה, זה ליופי, אפשר לעגל את זה או משהו בסגנון, לא חובה. ואחרי זה לשים 5 גלגלים 4 בכל צד של המחשב, ואחד איפה שהרדיאטור. איפה אני קונה גלגלים? הום סנטר או כל דבר בסגנון? שיהיה בגובה של 5 סמ בערך אם ישתפו את הרצפה המחשב יהיה מוגן... וחשוב שהרדיאטור ישב על הקרש הזה, שאם אני ארצה להזיז את המחשב הוא יבוא איתו. אז, איפה אני יכול להשיג כזה? אין לי בעיה להביא סרטוט למישהו בכדי שהוא יכין לי אחד, ואם יש אפשרות להכין את …
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי בקיצור אני צריך פנס טוב וראיתי שאחד טוב עם לד 3W עולה משהו כמו 100 שקל מינמום ואני נכנס לדקסאסטרים ורואה ספוט תקה עם 18 לד כל אחד 3W שעולה משהו כמו 20 שקל השאלה אם אני קונה את הספוט הזה ( שעובד על 220 V ) ומפרק אותו ומנטרל את הנגד של ה220 V ומחבר לו בטריות , זה יעבוד לי ? והלד הזה 3W כמה V כל אחד צריך ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47786
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לנסות לבנות בלוק מים למעבד\כ.מסך ורציתי לשאול כמה דברים.. האם אני צריך שתי משאבות או שמשאבה אחת תספיק מבחינת לחץ מים? (אני מתכוון להשתמש במשאבה של אקוואריום הקטנות הפשוטות) מאיזה חומר מומלץ לבנות את הבלוק? ממה שראיתי צריך בלוק עבה שיאפשר חריטת חריצים בתוכו וחתיכת פרספקס שתאפשר את החיבור ללוח אם.. יצא לי לראות שיש כאלה עם 3 חיבורים ולא שניים.. מה ההבדל? יש לי את הכלים וגם אם זה לא יצליח אני לפחות רוצה לנסות נראלי חוויה נחמדה
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי אני מנסה להחליף צ'יפ בכרטיס מסך , ומשתמש במלחם 60W בדיל ומשחת הלחמה . הבדיל על הרגלים של הצ'יפ הישן פשוט לא מותך . בקושי שיחררתי רגל אחת . אבל הוא בחוץ ( נקרע כי היה שרוף ) . הבעיה עם הבדיל על ה PCB - אי אפשר לנקות/להוסיף .. לא רוצה להינמס . בנוסף אני מנסה לשים בדיל על נקודה עגולה קטנה ( כ 0.5 ממ קוטר) על הPCB , לאחר שחשפתי את הנחושת (?) - לפי הברק. ושוב , הבדיל פשוט לא תופש !! זה כרטיס מ2006 , ואני לא בטוח שזה בדיל ללא עופרת ( החדש) . מה קורה פה ?
-
- 9 תגובות
- 4k צפיות
-
-
כמה חשמל מלחם צורך? נגיד אם משאירים אותו כל הלילה בחשמל כמה הוא צורך? הכוונה למה הוא משתווה האם זה כמו מנורה שפועלת (סתם דוגמא) וכ"ו והאם הוא יכול להיהרס מזה ? ד"א המלחם הוא 30W
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב נייד מדגם HP Pavilon dv6. כאשר המחשב בטעינה, אפשר להרגיש עם קצות האצבעות זרם חשמלי חלש כשה נוגעים בשלדת המחשב. זה צריך להיות כך?
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול אם מישהו אי פעם התנסה עם יצירת מעגל מודפס דו-צדדי? קראתי המון מדריכים בנושא, לא רק בעברית וברובן העניין לא צויין.. האם מישהו התנסה פעם בזה? אני מניח שזה מצריך רמת דיוק מאוד גבוהה כדי שהצדדים יחפפו.. אשמח אם מישהו יאיר אור בנושא. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם=] אני כבר מלא זמן מנסה לעשות מסליל וחשמל את החוט האדום הזה.. אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל הפרויקט הזה לא הולך לי.. אני רוצה לבנות מצית שתדליק סיגריות ע"י חוט אדום לוהט.. כמו באתר הזה: http://www.usbid.co.il/product1330.aspx יש שם תמונות.. אני לא בטוח באיזה חוט כדי להשתמש ומה שאני עושה כל פעם או שאין מספיק זרם או שהחוט נשרף.. אני רוצה לעשות את זה נייד כמו בקישור אז אם מישהו יכול לייעץ זה יהיה נחמד.. תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 15.02.2011 בשעה 16:37:24 אם יש איזה נגד שיכול לייצר חום שמספיק להדלקת סיגריה עם מתח נמוך(סוללת AA ) זה גם טוב
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מלחם Hakko 936 שנקנה מחו"ל (110v). כדי להשתמש בו קניתי ממיר מתח. בתקע של המלחם יש חיבור להארקה (ההארקה מגיעה דרך הפאנל שליטה, מחוברת לגוף של השנאי הפנימי ומשם לכבל) ובממיר מתח לא. פתחתי את הממיר מתח וראיתי שהשקע של ההארקה לא מחובר לכלום. אני רוצה להחליף את הכבל של הממיר מתח לאחד עם הארקה. שאלתי היא, האם צריך לחבר את הכבל (החדש שאני אחבר) של ההארקה לגוף של השנאי של הממיר מתח או שמספיק שאני אעביר את ההארקה מהשקע של הממיר מתח ישירות לתקע. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר רצועת לדים למסך שתפעל עם לחיצת כפתור שמפעיל את הלדים של המאוורר הקדמי של המארז. אבל.. אין לי מושג איך עושים את זה, לאן מחברים, את מה מחברים, איפה קונים מה קונים וכו.. בעצם אני לא יודע כלום. אפשר עזרה קצת לדעת איך אני עושה את זה ומה אני מחבר? אשמח לדעת גם מה אני אמור לקנות. תמונות מצורפות, אביב. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה, התמונה עצמה עוד מוצגת, אבל התאורה מתכבת. התקלה היא איפשהו במעגל של התאורה \ בתאורה עצמה. כמו תמיד חשתדי באיזה קבל שהזיל את עצמו לדעת. למסך כבר אין אחריות. פרקתי אותו, הכל נראה פיקס בפנים, אפילו אבק אין. תמונות אני אעלהבהמשך, כשיהיה לי גישה שוב למסך. הצערות \ הארות? תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי י חברה , מה קורה ? לאחרונה קניתי ממיר לצלחת לווין אבל הבעיה שהשלט לא קולט טוב , זווית הקליטה מאוד צרה ואני חושב שזה בגלל ששמו את החיישן שקולט את הנפרא אדום מהשלט עמוק בתוך המכשיר וגם מלבן הזכוכית השקופה מאוד קטנה , כמו שרואים בתמונה ... אני חשבתי להזיז את הסנסור הזה וחשבתי על כמה רעיונות וצריך את עזרתכם 1. לעשות חור בפלסטיק השקוף בדרמל ולהוציא את הסנסור קדימה ......!!! 2. לעשות חור במצע המממיר ולהזיז את הסנסור וכך אני לא דופק את זכוכית הקטנה או מכער את הממיר .. 3. יש לי טלוויזיה במחסן ורציתי לדעת אם יש מצב שאני מפרק את החיישן ועושה לו הלחמה ועושה כמה נסיונות לפני שאני משחק באורגינל של הממיר ... אם אפשר לעשות את זה בחיישן של הטלוויזיה אני צריך קודם לנטרל את ה…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שאלה שעלתה לי... לצורך העניין אם יש לי מעגל שמורכב מסוללה נגד ולד הזרם אמור להיות שווה בכל הנקודות במעגל. הנחה ראשונה: עפ"י חוקי האלקטרוניקה הזרם במעגל חשמלי סגור אמור להיות שווה. הנחה שניה: זרם חשמלי הוא סוג של אנרגיה, כנ"ל האנרגיה הנפלטת מהלד בצורת אור והאנרגיה מהנגד הנפלטת בצורת חום. הנחה שלישית: עפ"י חוק שימור האנרגיה: אנרגיה לא נוצרת ולא נעלמת, היא משנה צורה מסוג אנרגיה לסוג שונה. אז השאלה שלי היא אם כמות האנרגיה שיוצאת מהסוללה חייבת לחזור אליה אז מאיפה מגיעה אנרגית האור שנפלטת מהלד או החום שנפלט מהנגד. אשמח לתשובות מפי יודעי דבר (למרות שיש לי הרגשה שהתשובה היא שפשוט ההנחה הראשונה נכונה רק לצורך חישובים...)
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי. למתחילים שבנינו באלקטרוניקה,הנה מדריך לקריאת נגדים בסימון בנ"ל בצבעים הכל הוכן ע"י למען הפורום! D:
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
לגבי הלדים לפי המוזיקה , מה עדיף לקנות TIP31 או C945 ? והמעגל יעבוד עם אני יחבר אליהם אות מוגבר ואז ישר לרמקול כמו בשרטוט למטה ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לבנות מארז בצורה עצמאית,אני יודע איך ויש לי כבר תכנונים עשיתי זאת בעבר אך עם עוד מישהו ואז פחות ידעתי לעומק והכול.. אני חשבתי כחומר שממנו יהיה בנוי המארז על אלומניום ולהשתמש בפרספקס כדי לייצור חלון. עכשיו אני לא יודע איזה עובי בדיוק זה יהיה ובאיזה גודל וכמות להזמין משטחים של אלומניום. המידות הרצויות של המארז הם (LxWxH) 53x21x50.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך להלחים משהו מאוד מאוד עדין , בתוך עיגול בקוטר של חצי ס"מ, ובעומק של חצי ס"מ. ואני צריך די דחוף ראש מלחם כמה שיותר דק. איפה אפשר למצוא? אם יש בeBay, אני מוכן לחכות למשלוח. ואם יש בארץ, עדיף. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אני עובד על פרוייקט חדש עם המון קידוחים קטנים וגדולים. לקנות מקדח עמוד או מעמד לא מתאפשר לי ממש כרגע מישהו יודע איפה יש סדנא שאולי אני יכול להשתמש בכלים שלהם או אפילו להשכיר לשעה בשביל לסיים את כל הקידוחים ?
-
- 9 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
היי חברה, זהו הפרוייקט האחרון שלי ואני שמח לשתף אתכם. בגלל הצורך בהוספת רדיאטורים אצלי, וכן כמה תוספות, החלטתי לסגור את כל הפינות שמפריעות לי חומרה: 875k p7p55d evo 4x2gb ddr3 2xgtx 470 1200w psu 3x500gb f3 מארז haf932 קרור: RX360 RX240 11x120mm fans Heatkiller v3.0 mosfet block 2xek 470 block xspc res+d5 ek sli bridge השידוגים מהמערכת הקודמת (לא הכל מוכן עדיין). - מעבר למחברים עם quick connect. - מעבר לצנרת 3/8" (10מ"מ) - יותר אסטתי, עדין, ונוח. - צביעת המארז לשחור - מה שעוד לא שחור. - חיתוך המארז - הכנת מקום לעוד רדיאטור בתחתית. - זיווד\חיווט מחדש. - הכנת המערכת לAquaero 5 XT ! - מבחינת חוטים וכו' - הכנת מארז חיצוני לAquaero... אלו תמונות ר…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-