עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מטען שמוציא 12V, אפשר להטעין איתו מצבר של 6V?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  2. היי חברה. לאור השאלות ההולכות וחוזרות בנושא -איך מחברים לדים. החלטתי לכתוב מדריך קטן וידידותי שיחסל את התופעה. (נכתב מהפסקת קפה אחת לשנייה ) דבר ראשון הינה כמה סוגי לדים לכל המבולבלים: 1. LED UB רגיל , ניתן להשיג בגדלים 3 מ"מ , 5 מ"מ ו-8 מ"מ 2. לד מסוג S-Flux, לד בעל 4 רגלים , 2 (+) ו 2 (-), הלד מגיעה בגדלים 5 ו-8 מ"מ והוא משמש בעיקר במעגלים שכמות הלדים בהם גדולה והשטח קטן.( כמו בפנסי הבלם האחוריים של מכוניות) 3. לד"SMT"- קטן מאוד שמש בעיקר להאיר מקומות בהם אין מקום ללדים גדולים וארוכים ( כמו תאורת מקשים של מכשירי טלפון ניידים) 4.לד עם 4 רגלים . 2 (+) ו 2 (-), , יש בלד שני צבעים , ועל ידי מפסק אפשר לבחור איזה צבע רוצים , כך למשל כאשר מדליקים מכשיר מסוים הלד ירוק…

• 28 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. שלום,אני רוצה לקנות פוליקרבונט בצורה מסוימת,האם יש לכם מושג מהיכן אפשר? הפלסטיק הירוק,זו הצורה שאני רוצה: http://www.starworldtoys.com/shop/catalog/images/mr_yoda_fx.jpg תודה רבה!

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. שלום לכולם אני עושה פרוייקט מיוחד שלאו דווקא קשור למחשב אלה עיצוב החדר בכל מקרה- יש את המעגל הפשוט של ההבהוב לדים עם הטרנזיסטור TIP31 ובו המקור החשמלי הוא מולקס (12V לצורך העיניין) ככה- יש לי שנאי של 12V אשר נותן 1000mA (הרבה יותר מהמחשב) האם יש בעיה בחיבור המעגל לשנאי? **יש לציין שיהיו בסביבות ה20-100 לדים עדיין לא הוחלט סופית וכל אחד בחיבור מקביל ולכל אחד נגד של 470OHM**

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ariel-ro,

שלום ברצוני לעשות מוד קטן למארז(מפרט מלא בצד) ברצוני להוציא את כלוב ההארד דיסקים ולעשות סידור כבלים בלי להוציא כסף על זה דבר ראשון איך אני מוציא את הכלוב הזה?? הוא מחובר עם ניטים כאלה ואני לא יודע איך להוציא אותם, מישהו יכול להגיד לי איך להוציא את הניטים האלה? ואחרי שהוצאתי את הכלוב צריך לשים את ההארד דיסקים איפה שהכוננים(DVD) איך אני עושה את זה? ההארד דיסק יותר קטן מהכלוב כוננים! ובנוסף רציתי לעשות סידור כבלים למארז, אבל אני לא מצליח עם הספק הזה ועם המארז הזה! יש יותר מידי חוטים ואני לא מצליח "להחביא אותם" מישהו יכול להגיד לי איך עושים את זה? מצורפות תמונות של המארז. כמה הערות על התמונות: אני יודע שיש שם פלופי לא מחובר, פשוט אין לי את החלק הקדמי במארז שמחסה את ה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Moty_p,

שלום לכולם, חיברתי בכבל USB נגד של 30 אוהם ללד אולטרה בריט לבן הוא לא נסרף ונדלק חזק מאוד אבל מתי שאני מחבר את הכבל למחשב המחשב עושה ריסטרט ואחרי זה אני מקבל שגיאה "המערכת שוחזרה אחרי שגיאה חמורה" למה זה קורה?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  7. Started by FARKASH7,

החלטתי לבצע מודינג למארז ג'נרי שברשותי. זהו המודינג הראשון שלי ונכנסתי אליו בלי ידע, ובלי שום כלים לביצוע. לא רציתי להתחיל להוציא מאות שקלים על דרימל ושאר הכלים שבדרך כלל משתמשים, מבחינתי המודינג הזה צריך להיות זול אחרת כבר חבל על המאמץ ועדיף לקנות מארז מוכן ב300 שקלים של חברה מוכרת. התכנון שלי היה הוספת שני מאווררי 80MM מקדימה באיזור הHD, הוספת מאוורר ארובה 120MM למעלה, אלו התווספו לחור המאוורר היחיד שהיה בחלק האחורי של המארז וכך תיווצר סירקולציה טובה לטעמי. את החלק העליון של המארז שעשוי ממתכת פירקתי ולקחתי למסגר שקרוב לבייתי, לא רציתי עבודה מדוייקת ואסטתית אלה משהו זול שיעשה את העבודה. אומנם אני מכבד את כול הפדנטים למיניהם, אבל שוב הפרוייקט אמור להיות במינימום עלוי…

• 12 תגובות
    • 4.8k צפיות
  8. שלום לכולם אני לומד אלקטרוניקה כבר שנה שנייה ברמת העיקרון אני יודע את כל סוגי המגברים, מסננים, מתנדים, טרנזיסטורים, ועוד ועוד.. גם את השערים הלוגיים וכל מה שמסביב. עכשיו בבניה אני לא יודע כלום כלומר עוד לא ניכנסנו בבית ספר לבניה חזקה אנחנו בנים מגברים יענו את מגבר הופך מופע מגבר עוקב כל אלה.. אני רוצה לדעת ליבנות מישו יכל לתת לי הצעה לבנייה משהו חביב? עם אני יתחיל יהייה לי הבנה ואני ימשיך בזה... תנו לי הצעות חברה בבקשה.. עכשיו אני רוצה לעשות שפותחים לי את הדלת בחדר זה מצפצף אני יודע שזה פשוט אבל אני רוצה שיסבירו לי איך.. תודה חברה מקווה לעזרה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by arkadur,

בניתי פאן פס םשוט וכו' (ON\OFF) ועכשיו אני תקוע בבנית הריאובס.... איך אני מחבר את הלד? אופציה 1 (הבעייתית)- בטור- עם המערכת, הבעיה, ברגע שהזרם יעבור את הפוטנציומטר, המתח ירד ישר למתח של הנגד של הלד, מה שכנראה לא יפעיל את המאוורר (חוסר כוח- זרם נמוך) אופציה 2 (הנכונה לעשות) לחבר את הלד במקביל עם המערכת, וכך המאוורר מקבל את הזרם, בלי הפרעה של הלד. והלד עובד "רגיל" אם יש עוד דרכים, אשמח לשמוע. תודה!

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  10. Started by DannyBoy1904,

איך בכל אני אמור לדעת אם זה פועל???

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  11. Started by DarkAvenger,

לא משנה טעות שלי, אפשר למחוק/לנעול את האשכול[

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  12. זה לפני : פשוט פעם ליפפתי את כל החוטים באיזולירבנד .. לפני כמה ימים הורדתי את הכל וסידרתי קצת את החוטים .... זה אחרי : העברתי כמה חוטים מאחורה ואת החוטים של הספק לקחתי הצידה .. אחרי לא מעט תיסבוכים .. איך לעזזל אתם עושים את זה ? גם החוטים של הספר אצלי קצרים מדיי וגם אין מספיק רווח בין הדלת של המארז לבין הספק עצמו .. לא הצלחתי להכניס שם את החוטים .. יש לכם טיפים או טריקים בישבילי ? תודה !

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by beni125,

התחלתי פרויקט וריציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי לחשוב על צורה של חלון למארז תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. יש לי את המארז הזה: ואני רוצה להוסיף לו חריטה קטנה של התמונה הזו: בלי גלגלים,בין הכפתור של הריסט ל"חור" (שמיועד לUSB...), כשהכפתור בין ההגאים (א"כנפיים" האנכיות מאחורה...) אני יכול לבנות תמונת תבליט של התמונה (בACDSEE) כדי לדעת איזה מקומות לגרד ואיזה לא, כדי שיבינו מה התמונה... השאלה: זה שווה את הטירחה? (אם יש לכם הצעות ייעול ושיפור, אתם מוזמנים לכתוב גם אותן )

• 6 תגובות
    • 785 צפיות
  15. Started by DaTHE,

שלום, ברשותי מודל LCD בדגם הבא: wh1602d-nyg של חברת winstar. חיפשתי ברשת דפי נתונים למודל הספציפי הזה, אך לא מצאתי. השאלה הולכת כך: אם מצאתי דפי נתונים של דגם זהה, זה אומר בהכרח שמספרי הרגליים והשהיות במחזור כתיבה\קריאה ואתחול זהים? תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  16. Started by matanov,

איך להפוך מחשבון מדעי לעוזר במבחנים!!! http://www.instructables.com/id/Calculator-prank-How-to-display-whatever-you-want-/ אני אהבתי, אז הייתי חייב לשתף אותכם

• 0 תגובות
    • 3.8k צפיות
  17. Started by Kitt0s,

אני צריך המלצות לתוכנה שאפשר ליצור איתה מעגלים..עדיף כמה שיותר פשוטה * נא למחוק שכחתי את 'כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!'

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  18. שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 975 צפיות
  19. Started by Arik.G,

שלום לכולם שוב, אני מתחיל לעבוד על הפרוייקט הבא, זה יקח מלא זמן כי אין לי כמעט זמן אך אני ישתדל להתקדם איתו. קודם אני יספר לכם בקצרה את הרעיון הכללי. אני הולך על מארז עם שלדת אלומיניום כאשר מבחוץ האלומיניות ישוייף או יוברש ועליו יהיה פרספקס. הספק והרדיאטור יהיו למטה והלוח אם בחלק העליון, כאשר בינהם תיהיה מחיצה כדי להחביא את כל החוטים המיותרים מהספק. זה תמונה של הסידור הראשוני של רכיבים. אם יש לכם הצעות חשיפור או הערות אני ישמח לשמוע כדי לשפר. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 201 תגובות
    • 33.8k צפיות
  20. היי אף פעם לא עשיתי מודינג למחשב שלי ועכשיו אני מתכנן להתחיל אבל כמובן על המחשב הישן של אחותי לפני שאני מתחיל יש לי כמה שאלות פשוטות ואני אשמח אם תענו לי עליהם אבל לפני הכול אני רק צריך שתדעו שאני גר בראשון כך שאם יש שאלה שקשורה לחנות אז שתהיה קרובה : 1) איפה אפשר לקנות או להזמין מקדח כוס למקדחה ביתית שאני אוכל לעשות איתה חור, בגדלים של 120mm ו-80mm? וכמה בערך זה עולה? 2) איפה אני יכול לקנות או להזמין פרספקס, והאם אפשר להזמין בגודל מסוים שאני רוצה או שאני חייב לחתוך בעצמי? וכמה גם זה יעלה לי? 3) איפה אפשר לקנות או להזמין גומי בצורת H שמחבר בין דלת המארז לחלון? וכמה זה יעלה לי? 4) מאיפה ניתן לקנות או להזמין ראשי חריטה? ראשי החריטה שאני רוצה אפשר לראות, בפורום הזה ש…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by nehmia,

יש לי במחשב מאורר אחד 0.4אמפר אני רוצה להוסיף עוד שתיים של 0.4A ועוד שתים של 0.2A+איזה 8לדים UB יש לי ספק של 350W הוא יחזיק את זה?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. *חיפשתי ולא מצאתי בפורום תשובה לשאלתי* שלום.! קניתי עטים כמו שמישהו רשם בפורום שהוא רנה. עכשיו רשום על העט שהוא עם מטלי(metallic) עכשיו קניתי את העט של stadler 465 איך אני יודע אם העטים רגישים לuv נ.ב הם בצבעים של אדום וכחול.

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  23. Started by omerbr,

הינה כמה תמונות של חלק מסויים דיי דומה לרזיסטור אבל אין לי מושג מה הוא עושה ואם אפשר לקנות אותו כי החלק הזה נישרף לי הוא היה שייך פעם למודם של אוזניות אל חוטיות האם תוכלו להגיד לי מהוא החלק הזה? תמונות: http://www.siz.co.il/my.php?i=rm2jnorzwmvk.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=k2niddjhjryn.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=ny2czhotntkm.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=hwznntyhhmdw.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=y3qujmjyzz2q.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=m5muhjyymzmj.jpg תודה לעוזרים

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by GeforceFX,

אהלן חברים! ברשותי לוח ASUS P9X79PRO כמה מהפינים בסוקט 2011 שבורים ועקומים- כנראה שצריך להחליף את כל הסוקט מכירים מעבדה/טכנאי שיכולה לתקן לי את הבעיה???

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by noambaum,

אני מחפש כבל IDE ATA133 שאין לו 2 יציאות IDE אלא אחת (כמו שיש כבל מעוגל ל-FLOPPY) יש כאלו בארץ?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.