אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כמה אתם אומאים שזה יעלה לי כול החלקים: 3 מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים. מקדחים בגודל 1 ו6.5 מ"מ.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא כאלו- http://hwzone.co.il/reviews-files/SL2010/SL4.jpg בזול? שיוכלו לפרק לי מאוורר, מולקס נקבה, סאטא, 24פין, 6פין. אני מניח שאין פה הבדל באיכויות בין המוצרים אז כמה שיותר זול חח ומה השם של זה באנגלית? pins disassembler?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
א. עד שהבנתי איך שולחים פה הודעה קיבלתי מיגרנה :-[ ב. שאלתי בכל חנות טמבור אם הם מוכרים דרמל - כולם שומעים על זה בפעם הראשונה(זה עד כדי כך לא נפוץ?!) ג. לא ידעתי איפה לשאול את השאלה,אז הנה השאלה : יש לי יציאה של ה3 פינים האלה (של מאוור) איך אני עושה לו הסבה ליציאה של הספק כח ? סליחה על הבורות ועל חוסר המילים המקצועיות P: פשוט,אין לי שמץ של מושג בדברים האלה, אני ממש דנדש בנושא,כבר צבעתי את כל המארז כולל הסידירומים(יצא מהמם.......) אני בשלבי תכנון לחתוך את המארז (וכמו שציינתי,לא מצאתי מישהו שמוכר דרמל!) אז אפשר בבקשה תשובה לג' בנוסף לתשובה ''איפה הייתי אמור לשאול שאלה מסוג כזה?'' תודה מראש. (:
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות אלק'באיזור פ"ת-ת"א שאפשר לקנות את הרכיבים שאתם מדברים אליהם פה?? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי רוצה להשיג משדר / מקלט לתדרי רדיו . איפה אפשר להשיג ?? אם אין אני צריך עזרה בתכנון אחד כזה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתם יודעים פסח מנקים והיום אבא שלי הביא לי דיבורית כזאת של פלאפון שמצא והוא לא צריך עכשיו פתחתי היא כוללת : 1. רמקול-לשמוע את המתקשר 2. מיקרופון - מין הסתם לדבר 3. תקע כזה של 12V לחשמל שנכנס לדיבורית ויוצא מימנו חוטים (אדום צהוב שחור וכו) 4. ואת המתקן של הפלאפון עצמו עכשיו בדקתי את החיבור פתחתי תמחשב וראיתי שמהספק יוציאים שתי זוגות חוטים (2צהובים-2שחורים) לחיבור מרובע כזה כמו בדיבורית ומתחבר ללוח אם עכשיו אני שואל אם יש מצב לחבר תדיבורית לחיבור הזה או כול דרך לפצל אותו או משהו כזה כי יש לי רק אחד כזה? יש למישהו רעיון ככה?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש לי סך הכל שני כרטיסים מחוברים למחשב, כרטיס מסך וכרטיס רשת (אפילו שיש לי אחד מובנה, אני צריך 2). הכרטיס רשת נמצא שני סלוטים מתחת לכרטיס מסך. לפני איזה חצי שנה+ הדבקתי מאוורר 80ממ לכרטיס רשת כדי שיעזור בקירור של הכרטיס מסך. הכרטיס רשת הוא מהסוג הנמוך מאוד, מה שאפשר למאוורר להיות בגובה המושלם לעבודה! אתמול קיבלתי מחבר עוד מאוורר, אז החלטתי להוסיף אותו. הוצאתי את הכרטיס רשת, הדבקתי את המאוורר (עכשיו כל הכרטיס מסך מקורר, הטמפ' שלו ירדה בעוד 5 מעלות (זה בנוסף ל5 הקודמים, זה סך הכל 10 מעלות בזכות שני המאווררים). הכל היה טוב ויפה עד שהדלקתי את המחשב... כלומר ניסיתי... המסך לא נדלק... בהתחלה חשבתי שמשום מה הכרטיס מסך נדפק, אבל אחרי קצת משחקים הבנתי שהכרטיס רשת נדפ…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לירכוש מחשב נייד שאינו כולל כונן DVD. חשבתי ליקנות כונן DVD ולהפוך אותו למתאים . אפשרי להישתמש בכבל הזה ככבל נתונים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם יש איזשהו מתאם או ספק בעל חיבור מולקס יחיד ? האם אפשר לקמבן משהו ?
-
- 9 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אורך החיים של לד בערך כשהוא פועל קבוע על 12V עם נגד של 1K אם אפשר להעריך דבר כזה. שמעתי שלצבעים שונים צריכים לתת מתחים שונים... איך אני אמור לדעת לאיזה צבע לתת איזה מתח? ועוד שמעתי שלדים נמדדים במשהו שקוראים לו mcd שזה כמות האור או משהו כזה (תקנו אותי אם אני טועה) בכל מקרה איך אפשר לדעת על לד ספציפי כמה הוא? וכמה לד אולטה ברייט צריך להיות? תודה רבה לעוזרים...
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מסך סמסונג דגם 2253BW קניתי איתו מכשיר שמחבר בין הממיר למסך לדגם המכשיר קוראים ITV 901 עכשיו חיברתי את הממיר למחשב עובד אבל ההאיכות על הפנים רואים כחול שחור לבן ניסיתי לסדר בהגדרות של המסך/המכשיר ללא כל הצלחה אני מאוד אשמח אם תעזרו לי בקשר לזה איך אני מסדר שהאיכות תיהיה חלקה תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התחלתי לפני שבוע בעניין של המודינג ומאוד התבאסתי כשראיתי שהמארז שלי (שחור של DELL) נפתח בצורה אחרת כמו רב המארזים (הוא נפתח כמו מגירת נעליים חח..). אבל החלטתי ללכת בעניין של ה-LCD. ואולי לקנות מארז חדש, להעביר את כל הרכיבים אליו, ואיתו לעשות עוד מודים. בכל אופן: רציתי להשתמש במסך חיצוני, שלא יתחבר למארז אלא ישב במסגרת כלשהיא מבחוץ. ואז חשבתי ש-USB יכול להיות מעולה כי גם ה-USB נותן 5V. אז קניתי הכל חיברתי והנה התמונות לפני המסגרת (שתבוא עוד כמה ימים): המסך עצמו לפני חיבור. המסך אחרי החיבור עם הקונקטור (בשביל לנתק ולחבר מתי שבא את המסך). החוטים מבולגנים ויש בלאגן אבל ככה זה יוצא בד"כ. המסך מחובר דרך USB! המסך מחובר למחשב ועובד! עוד תמונות עם מסגרת בהמשך. …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תביאו לי בבקשה את הכתובת של התוכנה הזאת שאתם משתמשים בה בשביל זה... ואתם יכולים בבקשה לעזור לי גם לבנות את הבלוק, והצעות אפשריות שיקרור מקסימום מה שאפשר.. יש לי 3.0prescott לכן אני צריך קירור טוב... הלוח שלי הוא asus p4p800-e deluxe עם סוקט 478 (רק שתדעו) תודה מראש )))
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני מנסה להחליף צ'יפ בכרטיס מסך , ומשתמש במלחם 60W בדיל ומשחת הלחמה . הבדיל על הרגלים של הצ'יפ הישן פשוט לא מותך . בקושי שיחררתי רגל אחת . אבל הוא בחוץ ( נקרע כי היה שרוף ) . הבעיה עם הבדיל על ה PCB - אי אפשר לנקות/להוסיף .. לא רוצה להינמס . בנוסף אני מנסה לשים בדיל על נקודה עגולה קטנה ( כ 0.5 ממ קוטר) על הPCB , לאחר שחשפתי את הנחושת (?) - לפי הברק. ושוב , הבדיל פשוט לא תופש !! זה כרטיס מ2006 , ואני לא בטוח שזה בדיל ללא עופרת ( החדש) . מה קורה פה ?
-
- 9 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אוקיי. למתחילים שבנינו באלקטרוניקה,הנה מדריך לקריאת נגדים בסימון בנ"ל בצבעים הכל הוכן ע"י למען הפורום! D:
-
- 9 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חור בצד למאוור במארז יש כזה כוס כמו שפורסם באתר שמתלבש על מקדחה איפה אני יכול לקנות כזה באזור של ראשון משהו יודע ???
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
דבר ראשון שנבין על מה מדובר הנה תמונות של המאווררים והחיבורים שלהם של ספקים ישנים מאוד 1. http://planet.nana.co.il/arie123/arie.jpg 2. http://planet.nana.co.il/arie123/arie1.jpg 3. http://planet.nana.co.il/arie123/arie2.jpg טוב אז דבר ראשון זה התמונה הראשונה כפי שאתם רואים מדובר בקדיחת חור במאורר כדיי לשים שם לדים איך אני מחבר את הלדים?למאוורר? איזה גודל של חור צריך לעשות? והאם הלד לא יהיה רופף(תלוי בחור לא?) תמונה 2:אין לי מושג מה אלה החיבורים האלה ובמדריך באתר לא הבנתי משהו עם כונן דיסקטים אם מישהו יכול לתת פירוט בבקשה אני ישמח וכמה כבר מאוררים אפשר להוסיף?כמה חיבורים יש? תמונה 3:רואים עוד חיבור האם החיבור הזה מתאים?לא נראה לי גם אבל הוא שונה מהתמונה ה-2 תודה מראש ולא ל…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן ( פתחתי על הנושא דיון מזמן אבל ביקשתי לסגור אותו אחרי כמה דקות ) אני רוצה להחליף את החלון שיש לי כיום במארז שלי Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt ולשים במקומו פרספקט שקוף חדש בגלל שבמה שיש לי עכשיו יש שני חורים למאווררי 80 מ"מ שיצאו ממש מגעיל בגלל חוסר השקעה אז אני רוצה לשים פרספקט חדש ולעשות חורים יפים שיצא הפעם מודינג יפה . אני רוצה לקנות את הפרספקט הזה :http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=865 האם הוא מספיק חזק להחזיק שני מאווררים ? כלומר הפרספקט מספיק עבה ? דבר שני - אני חייב עזרה במציאת כוס למקדחה ! אני גר במרכז בעיר חולון וחיפשתי בכמה חנויות גדולות וקטנות ובאף אחת מהן לא מצאתי כוס מתאימה לעשו…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
כרגע יש לי רדיאטור 480MM מאחורה, עומד על הריצפה בכיף שלו אני רוצה לוח עץ פשוט שלא יתחיל להתקלף לי מקצת מים מן הסתם באורך 90 סמ וברוחב של 30-35 סמ. עובי של סמ אם זה משנה.. בכל מקרה, איפה אני יכול להשיג דבר כזה? אני חשבתי על משהו בסגנון כזה לגבי הפינה החדה, זה ליופי, אפשר לעגל את זה או משהו בסגנון, לא חובה. ואחרי זה לשים 5 גלגלים 4 בכל צד של המחשב, ואחד איפה שהרדיאטור. איפה אני קונה גלגלים? הום סנטר או כל דבר בסגנון? שיהיה בגובה של 5 סמ בערך אם ישתפו את הרצפה המחשב יהיה מוגן... וחשוב שהרדיאטור ישב על הקרש הזה, שאם אני ארצה להזיז את המחשב הוא יבוא איתו. אז, איפה אני יכול להשיג כזה? אין לי בעיה להביא סרטוט למישהו בכדי שהוא יכין לי אחד, ואם יש אפשרות להכין את …
-
- 9 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תהנו מנגן אצלי בחדר ;D מחובר לנגן MP4 עם וויליום על פחות מחצי .... http://il.youtube.com/watch?v=nI2fKOxPUqU התנגדות סופית 8 אוהם .. הרמקול מחובר רק לבדיקה ... במקור נבנה במיוחד לחבר בשביל להתקין בקטנוע 125 סמ"ק צריך לבנות עוד אחד והמוד גמור ... אצלי בכניסה לפני הקבל הקרמי מחובר נגד בערך של 100 אוהם בשביל להוריד קצת דיסטורשן בווליום גבוה ... [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום כל פעם כשאני מסתכל על רכיבים ומודולים שאפשר לחבר לארדואינו(או מיקרו-בקרים בכלליות), אני נתקל מידי פעם במודול Accelerometer, ואחר כך מודול אחר Gyroscope, ואח"כ עוד מודול, שהוא בכלל "9-axis", ואח"כ עוד מודול באותו סגנון.. מישהו יכול לעשות קצת סדר מה ההבדל בינהם? ואם כולם משיגים את אותה תוצאה, אז מתי אחד עדיף ומתי השני? (או השלישי או הרביעי..) להלן רק שתי דוגמאות קטנות: http://www.fasttech.com/products/0/10000007/1012002-mma8452-three-axis-acceleratoraccelerometer-shield http://www.fasttech.com/products/0/10000007/1012003-l3g4200d-3-axis-gyroscope-sensor-shield-module-for תודה רבה card
-
- 9 תגובות
- 6.2k צפיות
-