עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. תלשתי מאוורר מספק כח, איזה חוט הולך לאיזה חוט בחיבור מולקס (שגם אותו תלשתי מהספק) ? תודה !

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. טוב, אז גם לי משעמם יש לי מצלמה ואני הולך לעשות כמה שינויים מאגניבים בחדר שלי (הגיע הזמן) וכמובן את ההשראה שלי קיבלתי מנושאים קודמים כאלה (Arkadur ו alonezer) נתחיל מזה שחדר שלי ממש פצפון 275*330 (סנטימטרים) והנה הוא: מלא זבל בתיכנון: להחליף מיטה לרחבה וקצת יותר ארוכה, עכשיו יש לי 190*75 והבאה שלי 200*120 להיפתר מהשולחן סיפריה המזעזע שיש לי בחדר (מפלצת גוזלת מקום ולא פרקטית באופן עצבני) ומה שהופך את הפרויקט שלי למטורף זה בעצם העובדה שאני הולך להפוך את מה שיש לי עכשיו למשו חדש וקצת יותר נעים לעין למה אני מתכוון ? אני הולך להזמין רק לוח עליון חדש לשולחן ובישן להשתמש להכנת המדף החלק המסובך ביותר בפרויקט הוא לתלות את המדף - אותו יחזיקו בסביבות 6-8 ברגי…

• 20 תגובות
    • 5.1k צפיות
  3. איך אני יכול להשתמש במסך של מחשב נייד בצורה רגילה (AV , RGB..) ??? זה המסך שברשותי השייך למחשב CASIO FIVA 102 החיבור שבא מהמחשב אל מעגל המסך: (המעגל כולל בתוכו גם עכבר מגע) כתוב על המעגל: המעגל עצמו: החיבור של המטח לתאורה: (אבל נראה לי שעם זה אני אסתדר =] ) http://up31.siz.co.il/up1/hmgyjjkiwm0t.jpg *יש לי ידע באלקטרוניקה תודה, שחר.

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  4. Started by midnight8,

דוד שלי הביא לי סנטר 100W בלי הגברה בכלל לסנטר עצמו יש רק כניסה אחת לחוטים פלוס ומינוס ולידה כתוב INPUT איך אני יכול להפעיל את זה עם המחשב לפי מה שהבנתי אני צריך מגבר אבל איזה ואיפה קונים כזה ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. ובנוסף אעיפה אפשר לקנות חוטי EL באזור רמת-גן תל אביב

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  6. שלום. אני מחפש בקר מאווררים טוב למחשב החדש שלי. המארז הוא CM690. אני מחפש בקר מאווררים שיציג גם את הRPM וגם את הטמפ' ושיתמוך ב 4 מאווררים. מבקש הצעות מכיוון שאין לי מושג בתחום הזה. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Director,

שלום . מכון יש את הכבל IDE : אז עכשיו יש לי כזה עם חוטאחד כחול .. זה אותו דבר או זה שונה?

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  8. Started by dbzu,

אני רוצה לגרום לשנאי אחד להתפצל ולהוציא את אותו המתח לכמה ראשים שיצאו ממנו.... פשוט יש לי כמה אפקטים לגיטרה ובמקום לקנות שנאי אחד לכל אפקט רציתי לחבר את כולם עם שנאי אחד... יש אפשרות לעשות דבר כזה מוכרים כאלה דברים .... מישהוא יודע איך אני יכולל לפצל את המתח לנגיד 6 יציאות ושכל אחד יתן לי בערך 200ma ו 9v איזה שנאי אני צריך ואיך אני עושה את זה??

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by benasoor,

שלום לכולם . קראתי את המדריך באתר ויש לי כמה שאלות 1. איזה רכיבים צריך עם מישהו יכול לרשום פה לינק לרכיבים זה מאוד יעזור לי? 2.אם יש לי מאורר 120 שהוא 4.8 W אז זה עדין יתאים? 3. האם אני יכול לעשות את הFUNBAS עם פטנציומטרים במקום המתגים בכדי שאני יכול לשלוט במהירות ואם כן איזה פטנציומטרים אני צריך(אם אפשר לינק עליהם)? תודה לכל מי שיכול לעזור לי אני כבר מחפש הרבה זמן תשובות לזה

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by aviram20,

היי הספק שלי יושב בתחתית המראז והכבלים של ה 4 פין שמתחברים ללוח בנוסף ל24 מאוד קצרים איפה אוכל להשיג כבל הארכה כזה? אם אפשר בארץ.. בחו''ל או מאיביי לא עוזר לי תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  11. ראשית אני מדבר על הסירטוט הזה http://www.hobbycnc.hu/CNC/VezerloProfi/PCBV41/Profi1V4.1E.pdf הדבר הראשון שלא הבנתי אז ככה (צילמתי חלקים מהסכמה כדי שיהיה יותר ברור על מה אני מתכוון http://www.siz.co.il/up.php?i=yjmnhdmyj5mr.jpg בריבוע הגדול מה אמור לעשות החלק הנ"ל והאם זו הכניסה והיא למעשה של 220 וולט? בריבוע הבנוני מה הפירוש RX ן TX ? בריבוע הקטן מה זה VCC ? התמונה השניה http://www.siz.co.il/up.php?i=y2uwvmxyn2mw.jpg מה מסמל הפלוס הכחול? שם בצהוב כתוב דברים אחרים מה פירושם? בלינק הראשון שהבאתי שהוא הסכמה המלאה יש בחלק העליון מצד שמאל תרשים שהוא לא מחובר לכולם מה הוא? ועוד שאלה אחרונה בסכמה מופיע חיבור פררלי שהוא של 36 חיבורים שייך דבר כזה? אגב הסכמה עוסקת…

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. שלום יש לי מארז coolermaster elite 334 ואני רוצה לקנות מדבקות של אש או גולגולת ולהדביק על הדלתות ועל הגג אזז.. איפו אני יכול לקנות מדבקות כאלה?? לא אכפת לי להזמין מאתר כמו EBAY. יש לי גם מדפסת אז אני אשמח עים מישהוא יתן לי שבלונה יפה!

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by ccc,

האם זה בטוח לצבוע את החלק אלומיניום שמחזיק את לוח האם כשצובעים מארז ? האם ה40 מעלות מהלוח מספיקים כדי לגרום להמסה כלשהי של הצבע ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by dbzu,

יש אפשרות לקחת מיקרופון ולהפוך אותו לאלחוטי ולחבר את המקלט לפאלפון ולהקליט דרך הפאלפון?? דרך בהכבל של האזניות של הפאלפון אפשר לחבר את המקלט אבל אין אני בונה משדר ומקלט למיקרופון??

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by yonatan_oh,

שלום לכולם קודם כל אני חדש פה אז מזל טוב לי .... ;D שני כול אני רוצה לבנות אורגן אורות מילדים אבל יש לי כמה בעיות קטנות : 1. ערכתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי מלא סרטוטים אז אני לא יודע איזה לבחור מה ההבדל בינהם אני איתן לכם איזה 2 שנראו לי הכי טובות http://2004.uploaded.fresh.co.il/09/11/433025.jpeg http://sound.westhost.com/project60.htm 2. אין לי כזה ניסיון באלקטרוניקה אני לא יודע לזהות חלקים או נגדים אז אם משהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי איזה סרטוט לבחור איזה חלקים לקנות בתודה מראש יהונתן (יאללה אנשים נגמר האח הגדול אתם יכולים לענות לי )

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by ilanus,

היי הלכתי עכשיו לזגג וקניתי פרספקס 80X43 ס"מ חח עלה לי 40ש"ח D: והוא אמר שאין לא גומי U! הלכתי לעוד זגג והוא גם אמר את זה. עכשיו איפו אפשר לקנות? בהום סנטר מוכרים? או שבחנות בית . ..?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. אז ככה אני בונה איזה גוף קירור מיוחד למחשב נייד משהו עם מאוררים של מעבדים חזק במיוחד אני צריך ספק של מחשב עכשיו יש לי פה מחשב ישן המתח להדלקת הספק עובד דרך הלוח אם זאת אומרת אם הספר לא מחובר ללוח אם מתג ההדלקה שלו לא פועל בכלל איך אני עוקף את זה ומוציא את הספק לגמריי מהמחשב ומפעיל אותו בכוחות עצמו שיספק לי את ה 12 VDC כמו שצריך ושאלה נוספת למאורר של מעבד יש 4 צהוב, שחור, ירוק כחול ויציאה של ספק יש גם 4 אדום 2 שחורים וצהוב שמתי לב שאם אני מחבר את המאורר ישירות ללוח אם הוא עובד יותר מהר מאשר אני מחבר אותו לספק אילו מגעים צריכים לינגוע אחד בשני בדיוק על מנת שהמאורר יעבוד ב 12 וולט?

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  18. יש לי מגבר וינטאג שבמעגל הקדם מגבר שלו 2 קבלים נזלו , ואני רוצה להחליף אותם . הקבל הוא 330Uf 63V ובחנות יש 330UF 50V האם זה יהיה בסדר או שיעשה בעיות ? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Alex89,

אני צריך שיכלול בעיקר כניסה למיקרופון יותר מזה אני לא צריך. אם זה משנה יש לי את החלקים של הכניסה של מיקרופון ורמקול (לקחתי מאיזה מודם ישן) יש לי גם USB ממחשב ישן משם אני יכול לקחת את הצמה/כבלים. איך אני מחבר את כל זה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by electricity86,

תיכננתי את המעגל הבא כך שזרם הבסיס וזרם הקולקטור יהיו כלהלן: (בדקתי ב-datasheet של הטרנזיסטור כי הגבר הזרם ברוויה הוא 10). שאלתי היא, מה קורה לזרם הקולקטור, אם המתח 2.7v בכניסה עולה כך שהזרם בכניסה יגדל ל-3mA? כפי שניתן לראות, לא ייתכן שזרם הקולקטור יגדל ל-30mA (כי זה יגרור שהדיודה תצא ממצב פעיל ותהווה נתק). תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. רוב המודינג שעושים כאן נועד לשם קבלת אסטטיקה משופרת אז יתכן שמה שאני הולך להגיד ישמע לכם הזוי ולכן אני מבקש שתקראו היטב ותחשבו לעומק לפני שאתם מגיבים. יש לי מארז compucase רגיל דגם 6A19 אם אני זוכר נכון. חיפשתי זמן רב מארז יותר נוח אולם לא מצאתי משהו שהוא שאפשר לומר שהוא שונה בצורה משמעותית מהמארז שלי. העניין הוא שיש לי מערכת עמוסה מאוד מבחינת כוננים קשיחים ואופטיים ,ובנוסף מורכבים אצלי במערכת הרבה כרטיסי הרחבה (כרטיס קול,טלויזיה,פקס מודם,בקר RAID,כרטיס רשת) שמחייבים אותי כל פעם מחדש לסובב את המארז הכבד על מנת להגיע לחלקו האחורי על מנת לאפשר לעצמי גישה לכל החיבורים של כרטיסי ההרחבה השונים. המצב הזה פשוט יצא לי מכל החורים ולכן החלטתי ללכת על פיתרון שהוא אולי קיצוני וממש …

• 4 תגובות
    • 883 צפיות
  22. שלום חברים, אני כבר מחפש כמה שבועות בלי מוצא לחפש את המדריך הנ"ל של הפיכת בקר פלייסטיישן 1 לבקר שיכול להיתחבר למחשב ב-USB והבעיה היא שאני פשוט לא מוצא אותו! ערכתי חיפושים רבים כאן, בגוגל ובספריית המועדפים שלי שחשבי אולי אולי זה יהיה לי שם.. שום מוצא, תם ונעלם בלי להשאיר סימן.. מצאתי באמזון רק מתאם לחיבור של שתי בקרים בעזרת מתאם שכזה של USB רציתי לדעת אם מישהו ממכם יודע לאן הוא נעלם ואם הוא כבר לא אקטואלי אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בחיבורים ובקטוביות ואיך זה מתנהל. מבחינת טכנית בכללי זה לא בעיה, מגלים ת'חוטים של הבקר ושל הכבל USB, מחברים X ל-X ו-Y ל-Y ואז שמים היט שרינק על הכל כדי שיהיה אסטטי וטוב ואז מחברים למחשב ומתחילים לשחק. הרבה תודה רבה וסוף שבוע נעים!

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  23. Started by aviram20,

היי כולם אני צריך מאורר מיוחד למחשב בקוטר של 80 רגיל אבל שהעובי שלו לא יעלה על 12 מ''מ זאת אומרת סנטים וקצת וזאת מאחר שבין הלוח לדלת אין הרבה מקום ממש 13-12 מ'ממ הנה התמונה אני רוצה מאורר רגיל שחור שקט וחזק יש מישהו שיודע איפה אוכל למצוא כזה??? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום, החוטים של הספק שלי HEC 400W לא מגיעים לכניסות בלוח אם. תליתי את הספק : האם זה בטוח? 2. מול הספק יושבים 2 מאוררים של 80MM שמוציאים חום מהכוננים קשיחים, איפה למקם אותם עכשיו?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by electricity86,

היי. מישהו יכול בבקשה להסביר את הרעיון מאחורי 2 המושגים האלה? קראתי בויקי, ואיני מצליח להבין מה זה אומר ש- pull-up resistor שומר את מתח הקו להיות ב-High (בד"כ 5V). הנה למשל תמונה R1 - pull down resistor, R2 - pull up resistor.

• 5 תגובות
    • 13.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים