עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by NuXeR,

שלום, יש לי 14 לדים שצורכים זרם נומינלי 30mA במתח 3.6V ואני מחבר אותם כך - |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד---------נגד 160 אום----| | | |------------מהספק 12V---------------| רציתי לוודא שזה באמת ככה,אם מישהו יוכל לאשר... תודה!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by DoroZ,

טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום, יש לי עכשיו פילטרים מהברזל הזה שיש על הרמקוליפ בטייפ, עכשיו הוא מתמלא באבק ואני לא יכול להוריד את כל האבק עם שואב, יש לכם איזה שהם הצעות מה אפשר לעשות? תודה, אלי.

• 9 תגובות
    • 911 צפיות
  4. Started by icebreak,

http://www.russellware.com/liquidpc/ http://www.russellware.com/liquidpc/images/LiquidPC.mov

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. יש לי מארז ג'נרי מאוד. הדבר היחידי שיש בו, זה צינור עבה שנמצא מול המעבד (כביכול). אין לו מאוורר מקדימה, אבל יש אפשרות כלשהי לשים, יש לו מאוררר אחד מאחורה ששואף החוצה, ואת המאוורר של המעבד, כמובן. המוד שאני חושב עליו די מורכב מהרבה דברים: 1. מאוורר בגג, רצוי 12 מ"מ (אבל לדעתי הוא לא יכנס שם, אז כנראה ש-80מ"מ זה בסיידר) 2. חלון צדדי (אין לי בעיה לחתוך את הצינור הנ"ל כדי ליצור את החלון, אני אוסיף תמונות כדי להבהיר מחר) 3. מאוורר צדדי עליון (אם לא אחתוך את הצינור, ניתן להוסיף שם מאורר[זה נמצא למעלה) 4. מאוורר צדדי תחתון (שיכניס אוויר, אחרי הכל, אין לי משהו ששואף אווירה פנימה) 5. מאוורר קדמי (לא בדיוק מוקד) ועכשיו ל"עיצוב פנים": (במקרה ואעשה חלון באמת) 1. להכניס בתו…

• 9 תגובות
    • 815 צפיות
  6. Started by ETB,

נתקלתי במדריך מעולה שיעזור מאוד לבין המודרים הכבדים ביניכם. יש גם באתר עוד כמה מדריכים ותמונות שלפרויקטים מדהימים. http://www.mnpctech.com/Dremel2.html ניראה לי שבין המודרים יש כמה נאונאצים כיוון שחלק מהחלונות בצורה של סמלים של הרייך שלישי. אבל בכול זאת אתר מעולה.

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. אני רוצה לבנות מגעל להבהוב LED (בשביל FANBUS) אני יודע שהרכיבים שנחוצים לזה הם LED,נגד (אחד או שניים ניראה לי),קבל וטרנזיסטור ניסיתי כל מיני דרכים אך לא הצלחתי למישהו יש את המעגל הנכון ?

• 9 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. Started by stingeR-,

שלום , נמצא אצלי צג LCD שני מספרים כזה כמו שיש בלוחות של איפוקס , מתחת לצג יש חמישה פינים ומתחת לפינים יש נגד , מעל הפינים כתוב HICMLO-+ בצד ימין של הצד מלמטה גם כתוב פעמיים למעלה ולמטה TD-50... ברצוני לחבר את הצג הנ"ל ולתכנת אותו לראות טמפרטורת מעבד. עזרה תתקבל בברכבה.

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by Zvuv,

היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Madboy,

מה הזרם המקסימלי שlpt יכול לספק דרך הdata bits ( פינים 2-9 )? אני יודע שהוא מסוגל לספק מתח של 5v אבל זרם לא מצאתי בשום מקום ואני פוחד לשרוף את היציאה שלי אם אני אחבר משהו שצורך יותר תודה

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. ככה אני אוכל לדעת כמה וואט "נשאר" לי ...

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Qtec,

הנה תמונה של המארז שלי- איזה סוג הוא, האם "יש לו פוטנציאל"?-מה אפשר לעשות איתו (חשבתי לעשות חור בגג ל92מ"מ -מה אתם חושבים ואיך לעשות את זה איזה סוג חור לעשות ובאיזה גודל???)

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. http://www.metku.net/mods/uv_drawing/drawing.jpg זה יכול להזיק לכרטיס ואיפה אני יכול לצייר בדיוק?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Badi_Mami,

בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by evy,

שלום אני צריך לחבר לדים אדומים למחשב... רק שחלקם 3 מ"מ וחלקם 5 מ"מ. האם ניתן לחבר את הלדים האלה ללא נגדים? כי אין לי מספיק נגדים לכולם יש לי איזה 3 נגדים והם לא יספיקו לכל הלדים שאני מתכוון לחבר? עוד דבר קטן זה שאין לי מושג כמה כל אחד מהם צורך כי מצאתי אותם ,לרובם יש מעטפת שקופה,ול 2 לדים יש מעטפת אדומה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אהלן ( פתחתי על הנושא דיון מזמן אבל ביקשתי לסגור אותו אחרי כמה דקות ) אני רוצה להחליף את החלון שיש לי כיום במארז שלי Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt ולשים במקומו פרספקט שקוף חדש בגלל שבמה שיש לי עכשיו יש שני חורים למאווררי 80 מ"מ שיצאו ממש מגעיל בגלל חוסר השקעה אז אני רוצה לשים פרספקט חדש ולעשות חורים יפים שיצא הפעם מודינג יפה . אני רוצה לקנות את הפרספקט הזה :http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=865 האם הוא מספיק חזק להחזיק שני מאווררים ? כלומר הפרספקט מספיק עבה ? דבר שני - אני חייב עזרה במציאת כוס למקדחה ! אני גר במרכז בעיר חולון וחיפשתי בכמה חנויות גדולות וקטנות ובאף אחת מהן לא מצאתי כוס מתאימה לעשו…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by kikkler,

מה ההבדל בין השניים מבחינת התנהגות? במה משנה הקוטביות של הקבל האלקטרוליטי ?

• 9 תגובות
    • 5.9k צפיות
  18. Started by Knuckles,

היי, אני חדש בפורומים שלכם (הודעה ראשונה)... יש לי בעיה שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה. יש מדריך באתר כלשהוא שאני לא אפרסם כי אני מניח שאסור לפרסם פה אתרים מתחרים, שמסביר על הכנת חיבורי מולקס זוהרים, שזה בתאכלס חיבור שתקעו בו לד. הם אומרים להשתמש בנגד של 150 ohm עם לד אולטרה ברייט. עכשיו הבעיה שלי זה שלא מצאתי בחנויות לד אולטרה ברייט, המוכר לא הבין מה זה, אבל נתן לי איזה לד ונגדים איתו. קיצר, ניסינו את זה אבל החיבורים כלכך מתחממים שאי אפשר לגעת בהם. לא יודע למה. אז מה שאני בעצם מבקש ממכם זה לתת לי שם של לד (חובה מספר וולט - שיהיה מדוייק ושאם אני אבוא לחנות ואבקש אני לא אוכל לפספס - אל תתנו לי שם כללי... אני צריך בידיוק) ונגד שמתאים לו (גם פה אני צריך מדוייק). המטרה היא שהל…

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dbx22,

אפשר לחבר קתודה קרה לספק של המחשב אבל להשאיר את הקתודה לא במחשב נגיד במקום אחר?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by ranyr,

לד 3500 mcd איך אני יודע כמה וולט וכמה אמפר??? ומה זאת היחידה הזאת בכלל "mcd"???

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

אני מחפש קופסא כזאת: http://images.misupply.com/products/full/Tascam/80098.jpg כמובן בלי כל האלקטרוניקה בפנים, רק את הקופסא בדיוק בגודל הזה. מי שלא יודע, מדובר בראק (rack) בגודל כפול. צריך רק את קופסא בגודל כזה שאני אוכל להכניס לתוך הארון עם כל הציוד של האולפן, זה יחסוך המון מקום במקום המחשב שעכשיו אנחנו עובדים איתו. תודה לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. יש לי וידאו למסירה למי שמעוניין לצורכי מודינג רק לבוא ולקחת את הפנים של הוידאו רוקנתי ניתן לפנות לפלאפון 0682626298 או לאיסיקיו שמספרו: 210147169

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני נמצא כרגע בדילמה קשה אבא שלי נתן לי תקציב של 50$ להזמין מג'אב טק כולל משלוח עכשיו אני מתלבט אם לקנות כבלים רגישים לUV + 2 מאווררי UV + קטודת UV או לקנות קטודה רגיל + 2 מאווררי לדים + לייזר לד השאלה איזה מהם יתן לי אפקט יותר יפה תודה לכל מי שיעזור

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. נמאס לי כל שניה לקום להעביר שירים בזמן שאני בחדר. החלטתי לעשות שלט רחוק למחשב שיעביר בשבילי שירים בווינאמפ או כל תוכנה אחרת לא משנה איזו (וזה הכי חשוב כי זאת כל הפואנטה של השלט - לא לקום להעביר שיר)... ואם אפשר גם שיגביר וינמיך ואולי עוד פונקציות אם כבר עשינו שלט. אבל הבעיה שלי זה איך לאזעזל אני עושה את זה? והאם זה אפשרי בכלל?! אם מישהו מכיר דרך ומבין בזה בבקשה תעזרו, מדריכים יהיה מאוד נחמד. אני לא מבין כלום בנושא הזה אז בבקשה כמה שיותר בפשטות... תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אנשים יקרים... לא מזמן פורסם כאן כיצא להתקין את הקטודה (אולטרא) בקדמת המארז. המארז בדוגמא היה chieftec סגול מטאלי.... והמנורה כחולה... היה צריך להוציא אותה מתוך המסילה שלה. ולהדביק אותה באמצע על הפלסטיק. בכל מקרה אני רוצה לעשות את זה שלב אחרי שלב בעזרת המדריך ואני לא מוצא אותו..... מישהו יכול לתת לי קישור? מישהו יכול למצוא אותו?????? מנהלי הפורום... עזרתכם....... בתודה מראש!!! ??? ??? ???

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים