אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני רוצה להבהיר , אני דן פה מהבחינה החומרתית , בגלל מגבלות כאלה או אחרות שיש לי נתחיל מן הציוד: מעבד 1 עם שני יציאות למסך , אחד מובנה לVGA ו כרטיס מסך בשביל DVI 2 מסכים 2 מקלדות 2 עכברים רמקולים +רמקולים/אוזניות (עדיין לא החלטתי ) יש לי 2GB פנימי , ו E6750 ככה שאני לא צופה בעיות של איטיות וכו' עכשיו הבעיה היא בעצם שאני מתכנן את המחשב להיות בחדר 1 , ואת השלוחה שלו בחדר 2 , שבין שני החדרים האלה מפריד חדר אחד יש לי מקום להעביר את החוטים לא לדאוג מהבחינה הזאת , אבל מה שאני חשבתי לעשות זה בעצם לקנות כבל VGA שיהיה מספיק ארוך , וכבל USB כנ"ל , הכבל ה USB יתחבר ביציאה ל מפצל USB ככה שיהיה לי 4 יציאות לעכבר מקלדת רמקולים/אוזניות+יציאה מיותרת למה שאצטרך הקט…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה שלומכם חח שמעו יש לי בגן שלידי מצלמה כנראה על-חוטית של המשטרה ורציתי לדעת איפה היא בידיוק כי רציתי לעשות משהו מגניב..... אם באמת תרצו לדעת מה אני יגיד לכם אם תבקשו 8) ובקשר לאנשים הצדיקים אל תתחילו להתבכיין שזה לא חוקי וכל זה אני לא רוצה לעשות שום דבר קיצוני.... ומישהו אמר לי גם שאפשר לגלות אותה עם מכשיר ווקי טוקי פשוט.... חח כמובן שבהתחלה צחקתי ועד עכשיו אבל יש סיכוי לגלות אותה איך שהוא????
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, בעצם נתלשה לי השכבה העליונה מהPCB. כאילו נקרעה שכבה. תמונה: Uploaded with ImageShack.us מה עושים?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי שאלה, אני מחפש שתיתנו לי הצעות/ רעיונות לגבי מה אפשר לעשות עם חיישן חום (ראה תמונה..) זה NTC 4.7 (שאין לי מושג מה זה אומר) אני רק יודע שזה טרמיסטור בשם ה"מיקצועי". סתם תזרקו רעיונות ואני רוצה לראות מה כבר אפשר לעשות עם זה, אם בכלל. תודה מראש, עודד ב.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אהלן חבר'ה, עלתה לי מחשבה לראש.. אני מתכוון לצבוע את המארז שלי ללבן, הכוונה היא לקבל צבע לבן מט בחוץ ולבן מבריק מבפנים...(לא קריטי..) כמובן שהמארז יפורק לחלקים הקטנים ביותר אבל אני מאוד אשמח לקבל הסבר/הדרכה איך לבצע את הצביעה/באיזה כלים להשתמש על מנת להגיע לתוצאה מוגמרת שתהיה מושלמת... אם זה דורש איש מקצוע או סוג של חנות שצובעת בצבעים איכותיים אין לי בעיה גם להשקיע הרבה כסף. רק שיהיה מיוחד ושהגימור יהיה ברמה גבוהה כאילו יצא מהחברה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, לא בדיוק אלטרוניקה אבל אני מנסה לפתוח את המאוורר שלי לשם תיקון (140מ"מ, מיסב שרוולי, אנטק TWO COOL) ואין לי מושג איך. ראיתי סרטונים ברשת של אנשים שפותחים מאווררי מחשב, אבל נראה שהקונפיגורציות שלהם שונות. אני פוחד למשוך חזק מדי ולשבור את הפלסטיק , אז אולי למישהו מכם יש מושג... הנה 2 תמונות: [ATTACH=CONFIG]4288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4289[/ATTACH]
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני בונה פרויקט חדש מ-0 ורציתי שתעזרו לי בכמה שאלות. קודם כל התקציב שלי מסתכם בכ- 150 ש"ח. פרספקס יש לי לבניית חלון. מאווררים אני יקנה מאווררים ג'נריים כלי עבודה יש לי. אני רוצה לבנות את המארז מ-0 ככה שאני צריך מתכת שיהיה קל לחתוך אותה שתיהיה זולה וחזקה , בשביל לבנות ממנה 4 קירות תקרה ותחתית ושזה יחזיק הכל. א. על איזו מתכת אתם מציעים וכמה היא עולה? ואיפה ניתן להשיג אותה? ב. האם בונדו זה שפכטל? ג. איזה ספרי כדאי לקנות לצביעת הבונדו והמארז (תמונה גם תעזור)? ד. מה עלותו? ה. כמה מיכלים אני צריך כדי לצבוע את כל המארז? ו. כמה פעמים אני צריך לשייף ולצבוע כדי שהצבע יתפס מצוין? ז. איך כדאי לחבר בין הקירות לקירות ולבין התחתית והתקרה? ח. אם יש פה מישהו שמוכר לדים והוא …
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר ) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי ידלק אור משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, . יש מדריך להכין דבר כזה? איזה חומרים אני צריכה?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
עזבו אותכם זלמן קולר מאסטר וכול השטויות האלה חחחחחחחחח התמונות מדברות בעד עצמןן וזה יורד יורד חחחחחחחחחחחחח הישתגעתי! [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ראיתי את הפרויקט הזה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520931.0 ואני רוצה לעשות גם דבר כזה, אבל יש כמה דברים שאני לא מבין .. יש לי טלוויזיה של 32' ואני רוצה לעשות את זה עלייה, אני רוצה שזה יהיה 4 נקודות בטלוויזיה (צד שמאלי, ימני , עליון ותחתון). כמה שאלות: STRIP LED: 1. אני צריך לקנות 4 חתיכות של מטר כדי לעשות את זה ? או שאפשר פשוט לקנות חתיכה אחת של 4 מטר ? 2. אם צריך לקנות 4 חתיכות של מטר וכל אחת תתחבר "אישית" ללוח - זה טוב: DX - 1 Meter LED ? המסך עצמו: - יש איזה קיט מסויים שיפעיל את זה על הממיר ולא על המחשב ? כלומר, אני רוצה שזה יהיה אפקטיבי גם בסדרות מסויימות .. אז איך אני מחבר את זה לטלוויזיה ? Ambolone - התוכנה: לא …
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. זאת שאלה מתוך סקרנות. במידה ואני מעביר את המתג החשמלי למצב ON (נאמר, במערך ספוטים ביתיים, כאשר מתג זה אמור להדליק 20 ספוטים), אך בפועל רק ספוט אחד מחובר למערך. האם 19 האחרים מבזבזים חשמל? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ועוד שאלה, אני רוצה לצבוע אותו שיהיה בצבע כסוף משהו כמו אלומניום. איך אני אמור לעשות את זה? תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום... אני רוצה לצבוע איזשהו חלק פלסטיק (יותר נכון שילוב חומרים של ABS+PC), בצבע שחור מט... עכשיו, אני הבנתי שצריך לצבוע קודם בצבע יסוד (או שלא?), ועוד כמה דברים שאולי אני לא יודע..... מישהו פה יכול להסביר בקצרה איך כל העניין אמור ללכת ? אני מדגיש שוב, שחור מט, לא מבריק. תודה....
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ניסיתי להכין תרשים שמתאר בקר מאווררים - 5 מאוורים, העיגול זה יענו מאוורר, המתח זה 12V. האם זה נכון ? אמרו לי שאת הלד ומהאוורר צריך לחבר במקביל לנגד, יענו חיבור במקביל בתוך חיבור במקביל... אז עשיתי נכון ?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
הגיעו לי 10 לדים מחו''ל לדים כחולים 1500-2000MCD בשביל פרויקט שאני מכין . עכשיו שבוע הבא אני מאמין שאני יקנה תTIP31. יש לי כמעט הכול -קבל עם חיבור 3.5 של אוזניות ואיזה מטען שישמש אותי בתור מקור מתח בלת ברירה . השאלה שלי אליכם לפי המעגל הבא איזה מקור מתח אני צריך אותו מעגל רק 10 לדים שהיה בדרך הכי נוחה כמו חיבור USB ודברים כאלה תודה לעוזרים :]
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אחים שלי אני אפשר להגיד חדש פה (היה לי משתמש אבל לא יודע מה קרה לו ומאז לא הגבתי) הקיצר אני מחפש מקום לקנות מסך או כמה מסכים (תלוי במחיר) של LCD אז אם תוכלו לעזור לי איפה אני יכול לרכוש במקום זול ושמספק מהר (אם זה אתר) נ.ב היה לי אתר אבל שחכתי אותו :'( תודה רבה לכם ורק משהו אחד להגיד לכם זה שלא הייתי רשום לא אומר שלא ראיתי מה הולך פה ואני רק רוצה להגיד לכם שיש לכם אחלה של קהילה ופורום ממש נהנה לקרוא פה נושאים כולם עוזרים אז.. תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ראיתי שהקירור שאני קונה ZALMAN CNPS7000A-Cu מגיע כבר עם מעין פאנבאס קטן כזה שלו....אבל הוא לא רציני...ואני רוצה לחבר אותו לפאנבאס שיש לי nermax UC-A5FATR2 ...השאלה שלי היא האם החיבור היחיד שיכלתי לחבר איתו את המאוורר לפאנבאס הקירור נלקח ע"י הפנאבאס הגרוע שבא מובנה עם הקירור? ואם כן יש איזושהיא דרך לחבר אותו לפאנבאס? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש פס/רצועה/צינור/חוט לדים בצבע לבן שיעבוד על אנרגיה סולרית. מטרה להאיר את השביל לבית הורי שחשוך בלילה. האם יש כזה שאתם יכולים להמליץ ומהיכן ניתן לרכוש או מה לרכוש ואעשה את זה כפרויקט? אם לא הייתי ברור בכתיבה אז אני מצרף קישור להראות מה אני מחפש. כמובן שאני מחפש משהו איכותי ושלא ייהרס בשמש ישירה או יתבלה עם השנים. http://www.ebay.com/itm/White-light-...70928008024%26 תודה..
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני רוצה לעשות חור בגג למארז הזה: (http://www.pch.co.il/docs/pd612373275.htm) הענין הוא שאני לא רוצה לפרק את הלוח אם וכל השאר. אני חושב לבודד את האזור הזה כדי שנסורת מתכת לא תעוף לי על ה-mobo. דעות ?
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-