אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
המאווררים שלי במארז חופרים עכשיו אני רוצה לבנות פאן באס פשוט רק של מתגים אפילו בלי לדים אין לי ידע בכלל באלקטורניקה אני יודע רק להלחים וכל מה שמסביב אני לא יודע איך לעשות את זה, חשבתי לקחת מתג דו מצבי ולחבר אליו את ה+ וה - של המאוורר וזהו זה נכון לעשות ככה?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך לחבר את החוטים האלה מחדש ? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום בקריאה בוויקיפדיה, כתוב שם על משהו שקיוויתי מאד שקיים - מתברר שקיים: Resistive OptoIsolator זה נראה כמו דבר שאין לו את הבעיות של OptoIsolator שמבוסס טרנזיסטור ביציאה.. איפה אפשר לקנות אחד כזה? והאם יש לו חסרונות לעומת המבודדים האופטיים מבוססי הטרנזיסטור? תודה card
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי במחשב מאורר אחד 0.4אמפר אני רוצה להוסיף עוד שתיים של 0.4A ועוד שתים של 0.2A+איזה 8לדים UB יש לי ספק של 350W הוא יחזיק את זה?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם יציאת IR שאפשר באמצעותה להעביר מידע בין מחשב למחשב.(אני לא מדבר על מקלט IR כמו שיש במדריכים שאפשר באמצעותו לשלוט על תוכנות במחשב). ויש לי מכונית קטנה על שלט רחוק שמבוסס על IR. רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת איזה סיגנל השלט של המכונית הזאת מפיק ולחקות את אותו סיגנל באמצעות תוכנה מתוך היציאת IR שיש לי על המחשב. וכך דרך המחשב לשלוט באותה המכונית. אני מדבר על IR בלבד. השאלה הזאת כמו שאתם רואים מיועדת לאנשים עם הבנה מעמיקה באלקטרוניקה.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי, מהרגע הראשון שהגיע המחשב, ידעתי שחייבים לעשות משהו עם הCOMPUCASE המכוער הזה. עכשיו, לאחר שנה, עלה לי רעיון מה לעשות עם המארז, מוד של קבוצת הכדורגל ברצלונה. מתכונן להיחתך חלון צד עם הסמל של ברצלונה, צביעת המארז בצבע תכלת כהה זוהר כזה, ולהעביר על הדלת 2 פסים בצבע בורדו. מתוכננת תאורת קטודות בצבע אדום וכחול, ומאווררים באותם צבעים. עכשיו אני רוצה רעיונות מה עוד אפשר לעשות עם המארז כדי להכניס בו יותר "ברצלונה". חשבתי לעשות משו עם הפאנל הקדמי, להעיף אותו ולבנות אחד מאלומיניום\פרספקס ולחבר אותו עם ברגים, השאלה שלי היא אם אפשר להעיף את כל הפאנל הקדמי, מי שיש לו קומפוקייס 6A19, סתכלו על הגג של המארז, זה נראה כאילו הפאנל הקדמי מופרד משאר המארז, אבל לא הצלחתי להוציא אות…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, בעצם נתלשה לי השכבה העליונה מהPCB. כאילו נקרעה שכבה. תמונה: Uploaded with ImageShack.us מה עושים?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מה שלומכם חח שמעו יש לי בגן שלידי מצלמה כנראה על-חוטית של המשטרה ורציתי לדעת איפה היא בידיוק כי רציתי לעשות משהו מגניב..... אם באמת תרצו לדעת מה אני יגיד לכם אם תבקשו 8) ובקשר לאנשים הצדיקים אל תתחילו להתבכיין שזה לא חוקי וכל זה אני לא רוצה לעשות שום דבר קיצוני.... ומישהו אמר לי גם שאפשר לגלות אותה עם מכשיר ווקי טוקי פשוט.... חח כמובן שבהתחלה צחקתי ועד עכשיו אבל יש סיכוי לגלות אותה איך שהוא????
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הרעיון הכללי הוא כזה: יש מיקרופון, לפי עוצמת הקול שהמיקרופון קולט, ולפי קצב המוזיקה שהוא שומע הלדים נדלקים, יש קול חזק, הלדים דולקים חזק, אין קול הלדים מכובים... המיקרופון פולט זרמים מאוד קטנים, מיליאמפרים.... אני צריך להגביר אותם כדי שהטרנזיסטור יוכל להרגיש אותם... והטרנזיסטור ישמש כמתג וידליק את הלדים כשירגיש זרם מהמיקרופון... אבל הבעיה היא איזה מגבר זרם להשתמש?!?!? פתוח להצעות!
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, שיחקתי עם ארדואינו בעבר, אבל חושב לחזור אל זה בתור תחביב.. אני אף פעם לא ניתקתי אותו מהמחשב והתעסקתי איתו מעבר לתחביב קליל.. יש לי מספר שאלות לגבי לוח ארדואינו: 1. נניח וצרבתי את הלוח, מה קורה עם צריכת החשמל ?. אם נותק המקור כוח, מה קורה כאשר הוא חוזר ?. (הלוח פשוט ממשיך לתפקד כרגיל ?) 2. נניח ואני מעוניין שהלוח ישלח הודעות SMS או מיילים בהתאם לסביבתו, האם ניתן להזין ידנית (בזמן ריצה) את מספרי הטלפון / כתובות המיילים ? לדוגמא: הטמפרטורה בבית 35 מעלות - שלח מיילים ללא חיבור לרשת WIFI תודה,
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אתם כולכם מכירים את הקירור של GIGABYTE לכרטיס 8600GTS. אני החלטתי שצריך מאורר ! אני מקווה רק שהצלוטייפ יחזיק את זה בחום, שמתי כמה שכבות של צלוטייפ.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
נכון יש את החוטים הרחבים האלה האפורים המגעילים מה אפשר לעשות איתם כדי שלא יסתירו את כל המארזולא יעשו שם בלאגן בהכול
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אפשר איכשהו לחבר את הכרטיס מסך של הפלייסטיישן או האקסבוקס למחשב? כי זה נראה שהאיכות שם הרבה יותר טובה... ועוד שאלה, אפשר לחבר את הסוני למחשב ככה שאני אוכל לשחק עם המקלדת?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ביקרתי אתמול בהום סנטר ולא מצאתי DREMEL, אבל ראיתי שיש מולטיסקיל של SKIL שנראה מאוד דומה ב-200 ש"ח. אם אני לא טועה, זה הדגם השמאלי כאן. השאלה היא האם הוא מתאים לעבודות מודינג, כמו חיתוך מארזים, פרספקטים, פלסטיק וכו'?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מישהו מאזור ב"ש, קרית גת, אשקלון, אשדוד (או משהו בכיוון), שיוכל לעזור לי בתחום (בתשלום כמובן), אני סטודנטית למדעי המחשב ואני פשוט רוצה להשתמש בארדואינו לפרוייקט גמר שלי. אשמח לקבל למייל שלי מייל עם פרטים במידה ומישהו פה מעוניין... galhd@yahoo.com ד"א אם אתם לא מהאזור שציינתי ואתם תותחים זה גם רלוונטי תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי שאלה קטנה לגבי הזרם בישראל שמיוצר בתדירות 50 Hz. אם הוא מיוצר ב 50 Hz אז כמה זה יוצא ב MHz וב GHz? איך מחשבים את זה, בכמה מכפילים? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי אוזניות שמתחברות עם חיבור אופטי (optical) ואני רוצה לחבר אותם למחשב הנייד שלי הבעיה שבמחשב שלי יש רק חיבור אחד לאודיו שהוא PL יש איזה אפשרות לחבר את האוזניות למחשב שלי בעזרת מתאם או רצף מתאמים כלשהו? אן כן אני ישמח לקישור מאיבי לקנית המתאם (או רצף המתאמים) כי אני לא מצאתי תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עושה מודינג נחמד רציתי לקחת את הנורה של ההסורק הישן שלי בתור קטודה קרה רק רציתי לדעת אם אפשר לחבר את הנורה שיש בסורק למחשב ואיך? תודה לכל מי שיעזור
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://inventgeek.com/Projects/IonCooler/Overview.aspx מה זה בדיוק המאורר האיוני הזה איך הוא עובד וכו' חוץ מזה הפרויקט הזה מאוד מרשים ועומד במטרה של 0 חלקים נעים במחשב!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.zigz-ag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2101 יש תמונות של זה אשר האפקט פועל?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי נגישות (וידע לעבוד עליהם) למכונות האלו ורציתי לקבל אולי רעיונות לדברים שאני יכול לעשות איתם.... קירור מים לא נמצא בין האפשרויות... אז קדימה תנו הצעות! תודה רבה לכולם!! :xyxthumbs:
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בונה ממיר מBCD לSEVEN SEGMENT במסגרת מגמת אלקטרוניקה, ויש לי בעיה- שערים לוגיים (שמרכיבים את הממיר) עובדים ב5V (משפחת 74), ולא מצאתי תצוגות שצורכות מתח 5V או פחות, אני גם לא יודע ממש איפה לחפש אם יש מקום נוח לדברים כאלה של חשמל. עוד משהו, אם נאמר תצוגה עובדת ב10V- כל לד בה צורך 10V או שזה בעצם מתחלק בין 7/8 הלדים?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-