אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, האם מישהו יודע מה ה"מנגנון" שעל-פיו המאוורר של ה-CPU משנה את המהירות (בעזרת פין מס' 4 - "החדש"). האם זה המתח הדיפרנצילי בין פין 4 לפין ה-12V או שפין ה-12V משמש כ-VPP למעגל שליטה על המהירות ואז פין 4 אחראי על המהירות? אני חושב על לבנות מעגל תאום בין מואררים "ישנים" (עם שלושה פינים) והחיבור "החדש" (עם ארבע פינים). לא מצאתי כזה (יש לזלמן משהוא גדול ומסובך שאולי מתאים, אבל אפשר לייצר מעגל כזה בגודל בול קטן). תודה, אורי...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשרי להפעיל את המחשב ע"י הקיט של "מנעול קוד סודי " שנמכר באריהב, או ע"י אחד הקיטים של השלט הרחוק? הנה קישור לקטלוג הקיטים: http://www.arihav.com/products/kits/index.asp תודה ניר
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום אם רוצים להפעיל ארדואינו בעזרת סוללה, אבל לא 9v כמו שכולם מכירים כבר, אלא משהו אחר, האם יש עוד אפשרויות? למשל סוללות קטנות יותר - דברים כאלה.. אודה לכם על כל רעיון תודה card
-
- 13 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק מקולקל. אני רוצה לשים אותו על הקיר-ושהוא יסתובב(סתתם-שיהיה מגניב) פתחתי את המכסה החיצוני ככה שהפלטה תיהיה בטווח ראיה חיברתי את הדיסק למולקס-קיוויתי שזה יסתובב(יש לי רצועה של הספק שיוצאת מחוץ למחשב) אבל הוא מסתובב רק לכמה שניות ניסייתי לשים מתח ישירות על המנוע של ההארדיסק-וזה נראה שזה ממגנט אותו-אבל לא גורם לו להסתובב(יש 4 חיבורים שאפשר לחבר למנוע עצמו) מה אני צריך לעשות כדי שהוא ימשיך להסתובב כל הזמן? (בטח קשור לחיבורי ה-IDE שלו....)
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אוקיי,לפני כמה ימים פירקתי לוח מקשים מטלפון "זמיר" של בזק. אז..,עלה לי רעיון לחבר את הלוח מקשים למחשב(ע"י חיבור של מדפסת וכד'..) ולהשתמש בתוכנה שתגביל את השימוש במחשב עד שמכניסים את הקוד הנכון. אבל...,אין לי מושג איך לעשות את זה! בלוח יש 10 יציאות(כבלים נפרדים) שונות שאותן אני רוצה לחבר,אבל אני לא יודע איך אני מספק ללוח חשמל(אין לי מושג איך הלוח עובד) ואיך אני עובד עם האותות שיתקבלו מהלוח!. אם מישהו יכול לעזור לי אז ממש תודה! בתודה מראש: עמיחי..
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי, אני מחפש דרך להפעיל (להדליק) את המחשב ע"י שלט IR. חשבתי על מעגל שננעל על כפתור שלט ספציפי (כלומר, קוד IR ספציפי), וברגע שהוא מזהה את הקוד הוא סוגר מעגל. למעגל אני אחבר את כפתור ה-ON. לחלופין, אפשר שכשהוא מזהה את הקוד, הוא ישלח 5V ואני אחבר אותו אל הפין של כפתור ה-POWER על לוח האם. מישהו יודע איך בונים דבר כזה, או למי אפשר לפנות? תודה מוטי
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך להפעיל לד זוהר פשוט ע"י מתח רשת (220v). מישהו מכיר איזה מעגל (כמה שיותר קטן ופשוט) שיודע להמיר AC ל DC ? שוב, זה צריך להיות כמה שיותר קטן ושנאי שמחברים לחשמל לא טוב במקרה הזה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי שאלה אני רוצה להפעיל לד, כל המדריכים מדברים על הפעלת לד למחשב, והכוונה שלי שהוא היה מחובר לבטרייה, כמה בטריות השאלה היא אם כן, במדריכים למחשב רשום שמחברים להארקה, צריך את זה גם במעגל אחר?
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני וחבר שלי הולכים לבנות מארז פרספקס. התוכנית היא לעגל כלפי מעלה את הצדדים של הרצפה, וכלפי מטה את הגג, ובתוך הרצפה ישבו 6-10 לדים full spectrum שהאור מהם יגיע לכל המארז. בטח חלק פה ראו ב twistedmods (האתר לא עובד כרגע, נגמר להם רוחב הפס החודשי) את השמונה לדים שמתחברים ליציאה הפרללית, ונדלקים לפי עוצמת המוזיקה. אני רוצה לעשות משהו דומה רק עם 4 צבעים, ויותר מלד אחד לכל צבע. הבעיה שכתוב שם שלא כדאי לקחת יותר מ 30 מיליאמפר ללד אחרת היציאה תישרף. הרעיון הוא שלפי אותו עיקרון זה יעבור מכחול לירוק לצהוב ובסוף אדום, לא אכפת לי ממש איך זה יעבוד, העיקר שיעבוד. מצאתי שתי דרכים אפשריות: 1)יציאה הפרללית, אני מנחש שאני אצטרך טרנזיטורים כדי שרק צבע אחד יפעל כל פעם, וטרנזיסטורים בשביל…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, אני יודע שתחנו את הנושא עד דק אבל בכל זאת אני צריך עצה. אני כבר כמה ימים קורא ובודק איך לעשות את זה והתחלץי עם המדריך הזה : http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ עד שהבנית שאין נגדים והלדים יכולים להישרף.. ואז ראיתי את זה... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258051.0 וכבר התבלבלתי... אז אני בעצם צריך TIP31 ונגדים...אז זהו שאין לי מושג כמה נגדים, כמה אום וכל זה... יש לי מקור כוח של 30V 400mA 12W (אוטפוט) יש לי המון כאלה בכל מיני V שונים...מ3 עד 30... אני רוצה להכין 2 בסיסים ללדים האלה, אחד שישב מעל כל רמקול, (אני מתכןן לשים את באלקטרוניקה של הלדים בתוך פרמידה מפרספקט) ושניהם יתחברו לאותו מקור הכוח...אפשרי ? אני רוצה 6 לדים בכל אחד (2 י…
-
- 5 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
כולם מכירים את המוד הזה של לדים מעל המקלדת בפינות שמאירות על המקלדת כמו זרקורים קטנים כאלה? אז חשבתי למה לא לקחת את זה צעד אחד קדימה ולעשות את זה אבל לפי עוצמת האור בחדר, הרי אין טעם שהלדים יפעלו אם יש תאורה בחדר, אז למה לא לעשות שעוצמת הלדים תהיה לפי עוצמת האור בחדר? פיתרון של מפסק O\I זה סתם פשוט מידי, אין פה תיחכום במיוחד... אחרי שעושים את זה אפשר לקחת את זה למקומות אחרים, מעבר למקלדת, להאיר את המארז לפי עוצמת האור בחדר וכו'... הידע שלי באלקטרוניקה ובתיכנון מעגלים מקביל לידע שלכם במצב החסה בשטחים אז אשמח לדעת אם זה אפשרי, מסובך מידי, פשוט מידי, או אם כבר עשו את זה ואני בכלל לא מקורי..
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום,השבוע קניתי לדים ואני רוצה להפעיל אותם ולשים אותם במארז, עכשיו,השאלה שלי היא איך אני יכול להפעיל אותם באמצעות ספק הכוח של המחשב, דרך אגב ראיתי את המדריך אך המדריך מסובץ מדי בשבילי, האם יש משהו יותר פשוט שבאפשרותו ניתן לחבר את הלדים לספק הכוח, או שהמדריך היא הדרך היחידה !?!?!
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אני מארגן לחבר מתנה שתכיל בתוכה חלקי מחשב (לא מחשב, רק חלקים בתפזורת), עלה הרעיון של הוספת מאורר (שפשוט ישכב שם ויסתובב). בגלל שזה לא באמת מחובר מתח חשמלי, רציתי לדעת, אם אני קונה מאורר למחשב (נגיד 92ממ, עם לד אפילו יותר קטן). איזה סוללה אני צריך לחבר בשביל להפעיל את המאורר הזה? (אני מתכוון לחתוך את הכבל שמתחבר למחשב בד"כ, ולהדביק לקצוות של הסוללה, או לחבר לבית סוללה אם אני אמצא אחד).
-
- 6 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
בניתי את המקלט אינפרא אדום למחשב ועכשיו הכל עובד סבבה.. אבל יש עוד משהו שאני רוצה לשלוט עליו בעזרת שלט.. במגבר שאני משתמש בו (קצת ישן) אין אפשרות לשליטה עם שלט.. אז רציתי לדעת איך אני אוכל לשלוט בו (מספיק לי ON ו OFF) בעזרת שלט. תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש בארה"ב מכשיר אשר רשום עליו שהוא מתאים רק ל 120V AC. אין לי מושג מה זה אומר. אני רק יודע שבארץ זה 220V. האם אפשרי להפעיל מכשיר כזה בארץ? אם כן, כיצד?
-
- 3 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
איך אני אמור לגשת לשאלה כזו ? מתי אני מתייחס לנתונים ברוויה ומה הכוונה מבחינה חישובית כאשר נתון זרם ההתרה והתפיסה ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך להפעיל מנוע מכונת כביסה. תמונות: כיתובים על המנוע: 230V 50Hz צבעי חוטים: שחור, לבן, צהוב, תכלת, אדום, אפור, חום. איך אוכל להפעיל את המנוע, תודה רבה!
-
- 23 תגובות
- 13.5k צפיות
-
-
יש לי מכונת כביסה ישנה בבית, ופירקתי אותה ככה שנשארתי רק עם המנוע, למנוע עצמו מחוברים 5 חוטים (לפי השרטוט בתמונה) ולא הצלחתי להפעיל אותו עם שילוב של כל הקומבינציות האפשריות של 2 חוטים (כל פעם רק זוג מחובר לחשמל), אם מישהו יוכל לעזור לי להבין איזה חוטים צריכים להיות מחוברים על מנת שהמנוע יעבוד אני אשמח. בתודה, מתן. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש פתרון יצירתי להפעלת נורת לד על ידי לחיצה על מקש במקלדת או בקר אחר. אני מעוניין לחבר אורות בלם לעמדת הנהיגה שבניתי כל שבעת לחיצה על דוושת הבלם האורות ידלקו. הדרך הקלה לבצע זאת היא פשוט לפתוח את מערך הדוושות ולהתקין שם מיקרו סוויץ אך אני לא רוצה להתעסק עם זה, אלא למצוא פתרון יצירתי אחר שייתן לי גמישות בהמשך. אשמח לכיוונים. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחברי הפורום הנכבדים, יש לי מערכת עם מספר סולונואידים שאני מעוניין לתת להם פיקוד דרך המחשב כמובן בעזרת ממסרים. הסולונואידים צריכים לקבל 24V. אשמח אם תוכלו לעזור לי ב: 1. איזה סוג של ממסרים, רכיבים, והאם יש מעגל כזה באינטרנט מוכן? 2. האם אפשרי לעשות זאת באמצעות יציאת תקשורת (COM) או יציאת המדפסת (LPT). 3. את התוכנה שתנהל את העסק אני אבנה ב-VB.NET, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, ידע בתכנות. אם אתם זקוקים לעוד מידע רק תבקשו. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק כוח ממחשב ישן ואני רוצה לשמש אותו לצורכי אלקטרוניקה שהוא יהיה מקור המתח. איך אני מפעיל אותו כשהוא מחוץ למחשב?
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לי ספק שאני רוצה להפעיל מחוץ למחשב, הספק הוא מסוג DPS-185DB של דלטא אלקטרוניקס. יש לי מחבר 20 פין שאני זוכר שצריך לקצר בו שני חוטים אומנם אני לא זוכר איזה מישהו יכול לעזור? החיפוש לא מצא יותר מידי תוצאות רלוונטיות
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום למישהו יש מושג איך אני יכול להפעיל ספק מחשב בלי לחבר אותו ללוח אם? אני אשמח למדריך קצרצר אם זה אפשרי בכלל ודבר נוסף, איך אני יכול לחבר לספק אחרי זה מאוורר של מחשב? אם זה לא אפשרי אז שמישהו יגיד לי כי כבר עשיתי אלף ניסיונות חח
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
קראתי פה שאפשר להפעיל ספק אם מקצרים את החוט הירוק עם השחור בדקתי את העניין וזה עובד אבל יש תופעה מוזרה ובדקתי את זה על 3 ספקים טובים המאוורר של הספק מסתובב לאט מאוד ובקושי מוציא אויר דבר כזה יכול לשרוף את הספק בסוף אם עובדים איתו בשיטה הזאת מישהו עובד עם ספק נוסף כמו שתיארתי ונתקל בזה או מישהו יודע מה הבעיה או שזאת לא בעיה בכלל ואפשר לעבוד עם זה ככה?
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-