עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Yehudaa,

את הערך של הנגד למדתי איך מוצאים אבל איך יודעים כמה וואט הנגד ? כלומר כמה וואט הנגד מסוגל לספוג ? תודה לעונים

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. Started by moshe_S_m,

יש לי מסך של מכשיר סלולרי (אם אני זוכר נכון זה Telit של רשת פלאפון), מה שרשום עליו זה: (בשחור): G 40415 ?(בלבן): CG128128-S401D ?(בצד על הפלסטיק) LF29S401-C-N מאחורה יש לו חיבורים (מגעים) על לוח מודפס גמיש כל מה שיש בו זה המסך כמה רכיבים (נגדים דיודות או קבלים, בטוח שלא מעגלים משולבים-ג'וקים) ו2 לדים אשמח אם משהו יכול לעזור לי איתו אני ממש רוצה לעשות משהו יפה עם המחשב שלי והמסך חלק מזה, אשתדל לצלפ תמונה ברורה שלו ולהעלות לאתר, נ.ב יש לו 25 מגעים שוב תודה מראש משה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני מעוניין לדעת לצורך פרויקט כמה וולט וכמה אמפר וגם מה ההספק שמסוגלת להוציא יציאת הUSB במחשב איך אני יודע את זה ? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  4. Started by Epik_yozhik,

אז ככה סוף סוף גיליתי איפה הבעיה שיש בxbox שגורמת ל RROD. יש שם קירור ספציפי שלא מקבל קירור מספיק. אז אני רוצה להכניס קירור לתוך האקס בוקס מאוורר קטן אני חושב 40מ"מ או 60 מ"מ הבעיה האם יש איזה מתאם מטח שאוכל לחבר לUSB של המכשיר או אפילו לחשמל שאליו אפשר לחבר מאווררים אני יודע שיש מתגי שליטה למאווררים למחשב האם יש משהו לא למחשב אלא לחשמל[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 20:47:25 מצאתי!http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23397#details

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. אהלן, יש לי מחשב נייד ישן של IBM ויש לו מסך LCD פצצה, שרציתי לקחת אותו ולחבר אותו לכרטיס מסך ליציאת הDVI הנוספת שלי, אבל יש לי בעיה, אני רואה שהמסך מתחבר רק בעזרת שני חוטים שחור ולבן שכנראה הם מתח, ויש גם סליל זהוב, שהוא כנראה המידע, השאלה שלי איך אני יכול להשתמש במסך ולחבר אותו לכרטיס מסך?

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  7. א. יש חיה כזאת : ? ב. איפה אפשר להשיג וכמה יעלה ? THANX

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכולם .. יש לי מקדחה של טושיבה דיי ישנה אבל עובדת חשבתי לעשות לה כמה מודים קטנים הרעיון הוא כזה סוללות חדשות לד כחול שמצביע על כך שהמקדחה פועלת ושיהפוך לאדום אם הסוללות ריקות צבע חדש קצת שימונים וניקויים למנוע חוטים חדשים+הלחמות הסוללות של המקדחה כבר ישנות עובדות אבל מרוקנות את עצמן אחרי טעינה ניזכרתי בכך שפעם הייתי עוסק בטקטיקבול למי שמכיר הכלים הללו יורים כדורי BB ומופעלים ע"י מנוע וסוללות בדיוק הטייפ של הסוללות שאני מחפש .. ניכנסתי לאתר של הכלים הללו וחיפשתי סוללות להפתעתי מצאתי סוללות שמתאימות לי בול במחיר הוגן למדיי הסוללות העכשוויות הם 6 סוללות(7.2V) ניקל קדיום NI-CD VT Cs (מהסוג הגדול .. ) חשבתי לעבור לסוללות 7.2 ניקל מטאל לדעתם זה יזיק למנוע…

• 34 תגובות
    • 14.2k צפיות
  9. Started by GGuyZ,

אם כן, בהתאם למה שרשמתי בת'רד הפרוייקט שלי, נתקלתי בבעיה עם מסך המגע שהתקנתי בווינד. בעת סגירת המארז, נחתך כבל ה-ribbon(פשוט סרט דק שעליו מודפסים 4 גידים). על הסרט נמצאת שכבת בידוד פלסטית, וכל הניסיונות להלחים עליו\לשייף אותו ולחברו מחדש עלו בתוהו. אני פתוח להצעות. במקור הסרט אמור להתחבר לשקע('נקבה') וממנו להתפצל לארבעה חוטים 'רגילים'. במקור קצה הסרט הוא חיבור זכר שבו אין שכבת בידוד מעל הגידים והוא עבה יותר(ולכן נכנס בדיוק לשקע). ניסיתי לדמות את המצב באמצעות קילוף שכבת הבידוד בקצה והדבקת פיסת שקף קטנה מאוד שתשמש כתמיכה ועיבוי. הפתרון עבד לסירוגין היות והסרת הבידוד אינה מושלמת(ומדובר בתהליך קשה מאוד ממילא), וגם החיבור לא התאים בגודלו. בקיצור, אני זקוק לפתרונות אחרים, וצריך…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. בוקר טוב לכולם. נטבוקים היום הם הטרנד החדש. כמו בכל דבר פופולארי, גם כאן הדעות חצויות באשר לטיב ושימושי המחשבים הללו. אני באופן אישי התאהבתי במחשבים הזעירים הללו. עוד שראיתי את אב הטיפוס הראשון של ה-MSI Wind, ובפרט בסיקור תערוכת קומפיוטקס שלקחתי בה חלק שנה שעברה וראיתי את ליין הנטבוקים של כלל החברות, ידעתי שזה המחשב בשבילי. אך מבחינתי דווקא אחד היתרונות הבולטים של המוצרים הללו, הוא היותם 'קלים' לפריצה ושדרוג. המכראות הן מכיוון שלמעשה עיסוק ופירוק נייד כה קטן היא מלאכה קשה להפליא, אך התמורה היא שלכל חלק ורכיב במכשיר ניתן להגיע. לכן דבר ראשון שעשיתי כשקיבלתי את הנייד לפני יומיים, היה לפרק לו את הצורה ולהתחיל במסכת השדרוגים המתוכננת. ולהלן הרשימה(ואחריה מעט תמונות). …

• 88 תגובות
    • 39.4k צפיות
  11. ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Iko89,

ידועה לי שיש אפשרות לחבר מסך LCD למחשב השאלה שלי היא כיצד .. במסכי LCD שברשותי יש חיבור כתום דק מאד .. אין אפשרות להלחים או לחסוף את החוטים אז איך מחברים ? תמונה : 1- מסך של סאניו 2- מסך של גיים בוי אדוונס 3- מסך של סוני 4- מסך של נוקיה 5- מסך של מילונית כולם צבעוניים+ back lite חוץ מ-5 במסך מס' 5 יש מאחורה מין פינים כאלה .. שניראה כאילו מצמידים את המסך לפאנל הם מימתכת וניראה לי שזה גם מעביר מידע למסך .. תמונה: האם יש דרך לחבר אותו או LCD אחר ? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. הייתי מעוניין בלבנות בקר איוורור על כמה מאווררים כי כשראיתי את המחירים הגבוהים יחסית לתקציב שלי קיבלתי שוק... יש לי במארז כ7 מאווררים והייתי מעוניין לבנות בקר שאוכל בעזרתו לבקר על פעילות כל אחד ואחד מהמאווררים הנ"ל... אז אם מישהו יודע כיצד לבנות בקר שכזה אז בבקשה שיעזור... אני לא ממש בטוח אבל נראה לי שזו סכמה שבנויה רק מפוטנציאומטרים, אך איני בטוח ולכן אני פונה אליכם בבקשה זו... תודה מראש, עמי. נ.ב. הבקר שאני רוצה לבנות זה הבקר ההכי פשוט, ללא כל תצוגה אלא רק כפתור לכל מאוורר כדי להפעיל או לסגור אותו+ לד לכל מאוורר\עמדה כדי לראות אם המאוורר פעיל וכפתור סיבובי (פוטנציאומטר) אשר נותן את האפשרות לשליטה על כל מאוורר\עמדה בנפרד... (בעוצמת פעילות המאוורר)...

• 30 תגובות
    • 3.5k צפיות
  14. שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. שלום יש לי מארז cm690 ואני רוצה להוסיף קורא כרטיסים, מבחינת האיך לחבר סבבה קלי קלות אבל אני כבר רואה שהולך להיות לי בעיה עם המארז מכיוון שהקורא כרטיסים הוא יותר צר מהכוננים הרגילים ואין לי את המכסה כמו שמוצג בתמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=zrtayzzhnyu3.jpg (מה שמוקף בעיגול אין לי ומה שמוקף במרובע יש לי) מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב... מה יש לי לעשות? האם אפשר לאלתר משהו? (שלא יהיה מכוער ) או שאני חייב לקנות מהחברה? בבקשה עזרה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  16. שלום לכולם יש ברשותי פאלם מסוג Palm M515 תמונות : http://images.google.co.il/images?ndsp=18&um=1&hl=iw&q=Palm+M515&start=90&sa=N יש לי בישבילו כבל USB שמיתחבר למחשב .. אני רוצה להפוך רק את המסך שלו (מסך טאצ' 3.2") למוניטור של המעלות והמתחים של המחשב .. איך אני עושה זאת בלי לפרק אותו ? הינה דוגמא http://il.youtube.com/watch?v=7s2qIVPzyDA

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  17. שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  18. Started by ביצה,

אהלן אנשים! יש מסך מגע 18"? אם כן, איך אינ מרכיב אותו על גבי המסך? איך אני מחבר אותו (ב-USB?) והאם זה יעבוד טוב על חלונות 7? וכמובן, תג המחיר. תודה!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום לכולם .. אני מחפש סכמה לבנית ספק כוח למחשב.. הבנתי שאני צריך מינימום את החלקים הבאים : שנאי 220V->12V גשר דיודות טרנזיסטור קבל נגד האם יש עוד חלקים שאני צריך ? מה הם ? יש לי סכמה בסיסית מאד שלא נותנת לי תשובות ברורות אם מישהו יכול לתת לי סכמה של תרשים לבניית ספק כוח זה ישמח אותי מאד!

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  20. היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. לצורך ביצוע תהליך קטן כלשהו, אני צריך להשיג כלי כלשהו, שנקרא HAMMER CLIP. אני לא יודע איך קוראים לו בעברית (אם יש לו בכלל שם עברי). אז מישהו יודע אולי כמה זה עולה, ואיפה אני יכול להשיג את זה ? או שאם יש פה מישהו שיש לו כזה, ומוכן לתרום אותו לכמה דקות זה יהיה יותר טוב לכל הסקרנים, זה מה שאני מתכנן לעשות: תודה . . .

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  22. הוצאתי 2 מאווררים מספקים מקולקלים ואני רוצה להרכיב אותם במארז. הבעיה היא ש ששניהם 12V וצריכים להתחבר לחוט הצהוב של המולקס ויש לי רק מולקס אחד פנוי. איל אני גורם לשניהם לפעול ומפצל את החוט הצהוב במולקס ל2? או שאולי בכלל לא חייב לפצל? מה עושים?

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  23. Started by MatanFrenkel,

פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  24. אהלן אנשים! אני רוצה לחתוך את הפאנל, לשים שם חלון שקוף ומנורות לד בצבעים כחול, ירוק, כתום ואדום. אני רוצה לעשות שהמנורה הירוקה תדלק שה-CPU מנצל 0-25% שהוא מ-25% עד 70% יהיה אור כחול מ-70% עד 90% אור כתום ומ-90 עד 100% אור אדום. השאלה אם יש מן מכשיר או אפילו תוכנה שיכולה להדליק את המנורות כאשר ה-CPU מגיע לכך. ועוד שאלה: כמה עולה מסך מגע למסך 18"? ואיך אני מתקין אותו? מחבר ב-USB + שם דריבר וזה פועל?

• 4 תגובות
    • 880 צפיות
  25. Started by aviram20,

היי חברים אני צריך קישור למסך מגע , בגודל 15.4 בישביל מחשב נייד.. אין הגבלת תקציב , רצוי בחיבור USB ..... אפשרות לקניה מאיביי יש חיה כזאת ? תודה לעוזרים.....

• 3 תגובות
    • 939 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.