עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nir007,

אז ככה אני רוצה לתחיל ללמוד אחד ממקצועות המחשבים שישמש גם כמקצוע של מחשבים שבה אני יעבוד.. איזה מקצוע הכי דרוש במחשבים ושיש הכי פחות אנשים שעוסקים במקצוע הזה?

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  2. Started by tzolerguy,

האם ניתן להכין מתאם אשר אני אוכל לחבר לאחד מהUSB של המחשב ולחבר לו COM כי יש לי במחשב יציאת COM אחת ואיזה 10 יצאות USB

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by VanGuard,

ברצוני להזין לוח FPGA הזקוק לאספקה של 5VDC עם זרם של לפחות 750mA אך לא הרבה יותר מזה. ברשותי ספק הנותן מתח הניתן לשליטה בערכים 47-60VDC. מה תהיה הדרך הכי פשוטה לבצע את ההזנה של ה-FPGA בעזרת הספק? הספק ונצילות אינם קריטיים. אני מחפש פתרונות פשוטים יותר מפתרונות בסגנון הזה: http://www.ti.com/product/LM5010A-Q1 כיוון שהם מסבכים לי את המימוש. תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by mzlbat,

היי בקיצור יש לי מקלדת עם חיבור USB ואני מעוניין להחליף את החיבור ל 5 פינים הישן ולא יודע איך ( סידור הכבלים ) אני מתכוון לעשות את זה בגלל שתי סיבות 1. אצלי במחשב שאני עושה פורמט מקלדת עם חיבור USB לא מזוהה ,מקלדת מהסוג הישן כן 2. יש אצלי שקע כזה מאריך עם חמישה שקעים ויש אחד דפוק קצת , ובכל שמישהו נוגע בכבל אני מאבד את המקלדת ( כנראה שעושה קצר )

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by wickreDz,

אני מחפש דרך לקרוא אות IR להשתמש בו כמשתנה .

6. חקרתי קצת את הנושא באינטרנט והבנתי שבסופו של דבר ניתן לומר ש-1VA שווה ל-1Watt לעומת זאת ראיתי בכמה אתרים שבעצם יחידת ה-VA היא הספק מדומה ולא הספק ממשי. יכול להיות שברוב המקרים אין באמת הבדל אבל אני מאמין שבגנרטורים יש הבדל משמעותי. אחרת למה לרשום על גנרטור 2.2kVA ולא 2.2KW? ועכשיו לשאלה האמיתית: אכן יש ברשותי גנרטור בנזין שעובד בתצורת AC וכתוב עליו הספק של: 2.2kVA כלומר, 2200 וולט-אמפר. אני רוצה להגביר איתו רמקולים (יש ברשותי מגבר 1000W R.M.S) אבל אין לי מושג איך אני ממיר את היחידות הללו ליחידות וואט רגילות. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 57.4k צפיות
  7. Started by lior12,

אני צריך פיתרון מאתר בחו"ל יחסית זול להעביר קול + תמונה באיכות סבירה ממחשב שיש לו HDMI VGA יציאת אוזניות רגילה לטלויזיה עם SCART וRCA

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by idoleff,

שלום, אני מעוניין להכין מטען USB שיתחבר לאופנוע שלי. ממה שאני יודע, המתח שיוצא מהמצבר הוא 12V, והמתח שצורך חיבור USB הוא 5V (כמובן שיש צורך רק במתח, לא נתונים) איפה אני יכול למצוא שנאי כזה (קטן ככל האפשר)? כמה מסובך אמורה להיות התקנה שלו? (חיבור למצבר וחיבור של פלאג USB) תודה.

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by nulen,

הי יש לי ציוד שעובד על מתח של 220 וולט (יעני, מהקיר...) ואני צריך לחבר אותו למתח של 12 וולט (כמו שיש בחיבורי מולקס במחשב). איך מבצעים את זה? צריך ממיר מתח או משהו דומה?

• 2 תגובות
    • 4k צפיות
  10. יש איזה מעגל קיים ששמור בפורמט של התוכנה הזו שאני רוצה לשנות, הבעיה שהתוכנה הזו עובדת לי נורמלי רק בלינוקס השאלה אם ניתן להמיר פרוייקט כזה לתוכנה אחרת (diptrace,orcad וכו') שיעבדו לי נורמלי על WINDOWS?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by uriya,

האם זה אפשרי לעשות מרמקולים של מערכת סטריאו לרמקולים של מחשב??? ואם כן , מה צריך לעשות?? תודה לעוזרים :yelclap:

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  12. טוב אז ככה נשבר לי המשדר שמתחבר לUSB של המקלדת והעכבר אלחוטי רציתי לדעת מה אני יכול לעשות בקשר לזה לבנות אחד כזה. או שאני יכול לקנות.. תודה לעוזרים (:

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by JohnClark,

שלום לכולם! D: לפני כמה ימים קפצה עלי המוזה והחלטתי להמשיך את המוד שלי (האמת היא שהשם הוא די סתם אין לו ממש Theme רציני) ככה נראה המוד עד עכשיו: מי שמעניין אותו המפרט הוא: Athlon 64 3000+ ABit KV8 MAX3 512MB PC3200 Samsung Ti4600 Compucase 6919b בכולופן החלטתי לעשות קירור לכרטיס המסך משתי סיבות: 1. המאוורר סטוק רועש 2. המאוורר סטוק מעפאן קיצר איך תכננתי את הקירור? אבא שלי אירגן שתי חתיכות אלומיניום: עכשיו זה התכנון: החתיכה הקטנה תתחבר לדברים שמכסים את הסלוטים של הPCI בעזרת שני ברגים, והחתיכה הגדולה תתחבר (עם ריתוך) בשיפוע לקטנה ועליה יהיה מאוורר. הקצה של החתיכה הגדולה יהיה מעוגל ויתחבר אליו מאוורר שגם הוא מעוגל (עם שני ברגים) הנה מה שיצא אחרי צביעה עם…

• 60 תגובות
    • 8.1k צפיות
  14. אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום שלום. ניצלתי את ימי החג (כהקדמה כמובן לסוכות), והתקדמתי די הרבה בפרוייקט ה- ultra HTPC שלי. המאוורר המורכב בצד המארז, הוא מאוורר UV של Vantec, שקבלתי במתנה מפנדה, ועל כך אני מודה להם. פאנל אחורי - בחלק האחורי של המארז, יהיה פאנל פרספקס עם כל חיבורי ה IO, מכוון שחיבורי ה IO של הלוח פונים כלפי מרכז המארז כאשר הלוח במקומו, אני צריך להכין "חוטים מאריכים" לכל יציאה, כדי למקם את חיבור הנקבה/זכר בפאנל האחורי. הוכנו כבר מאריכים לרשת, מסך, עכבר מקלדת, USB וזהו. למזלי אני לא צריך להעביר אחורה גם את המקבילי ואת הטורי, כי אותם אני צריך למשל ל-LCD ולמערכת הכפתורים הפנימית.... כל נושא האודיו פה הוא סיפור אחר לחלוטין, ואותו אי אתחיל כשיהיה לי קצת פרספקס לפאנלים... אשמח לתגובו…

• 57 תגובות
    • 13.9k צפיות
  16. שלום לכולם... לפני די הרבה זמן התחלתי את הפרויקט שלי Athlon Inside... הנה הת'רד הראשון: (התמונות לא פועלות, אבל אתם מוזמנים לקרוא) http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=72432.0 בכל מקרה, הנה המארז שלי כמו שהוא נראה כרגע: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/c/h/e/f/a/c/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200312112020064302/200411032049037880/DSCF0742.JPG טוב הנה מה שאני מתכנן למחשב: לעשות שיפוץ לדלת - להחליף את הפרספקס ואם כבר אז לשנות את מיקום שני מאווררי הלדים, לחרוט חריטה חדשה, לשייף קצת את הדפנות של החלון לקדוח את גריל ה120 מ"מ שיש מאחורי המאוורר האחורי לקמבן סינק חדש לNB למצוא דרך להשתיק את הOTES הארור ואת כרטיס המסך אולי לחדש את הסליבים …

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by CaRTeR,

אז אני ממשיך את המודינג שלי בעדכון חדש שכולל השמת הפרספקס עם חריטה של כאוס בגג המארז ,הוצאת כפתורי ההדלקה והריסט וחיתוך חור למאוור לדים עם גריל מקדימה צביעה של המארז לצבע שחור בחלק העליון לא יצא ממש טוב אז אני אשייף ואצבע מחדש ואשים לקה שקופה. בקרוב יהיה מאוור קטודה uv ועוד לדים אחד במארז עם גריל. אגב המחשב לא עולה בגלל בעיית קצר שצריכה להיפתר אבל מספק חשמל למאוורים. לדים בחריטות יתווספו בקרוב גם כן. ותצפו לעדכונים בשבוע שבועיים הקרובים 8) התמונות : http://photos.walla.co.il/carter5 נ.ב לאלה מכם שאומרים האיין קטודה במארז, זה מכיוון שהמתאם שלה נשרף והעלה עשן ;D בניסיון לחבר ל 220 וולט דרך מתאם. ולעצלנים שבינינו

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. רציתי לשאול איך ניתן לראות כמה מתח מגיע לגשר הצפוני וכמה לדרומי? בEVEREST זה לא מראה (אלא אם כן זה ה 3.3V) אני יודע רק דבר אחד שהגשר הצפוני דורש 1.5V. תודה לעונים. -נחום.

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  19. ככה זה נראה אחרי חיתוך מדוייק של אבא שלי (נגר, אז בכלים לא היה בעיה) : http://morishani.koala.co.il/Picture%209.jpg אם מישהו רוצה תמונות אחרות, אשמח לצלם, ברגע זה אין פרספקס וגומי H, אבל מחר אני מקווה לקנות תודה לאבא ולאח על התמיכה

• 40 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. זה המארז שיש לי: http://digma.co.il/shop/product_info.php/cPath/79_62/products_id/1320?osCsid=3a34f6d83ac873f88c19e7b142fe90fd קופה התחלתית: 450 שקל טוב אני רוצה לעשות מהפך למארז שלי פשוט נמאס לי מהמראה שלו ואני רוצה לרענן את המראה של המארז... בתכנון: 1. קירור מיים 2. תאורה עוצמתית עם לדים 3. חריטה על החלון 4. חריטה על הפח מצד ימין 5. שינוי הפאנל 6. יש הצעות? רשמית קניות: 1. דרמל נקנה היום ב 200 שקל של BOXER + סט של 160 ראשים 2. לדים+נגדים הוצאתי משהו כמו 80 שקל על נגדים ולדים 3. צבע 4. משאבה רדיאטור בלוק כל החפצים הנדרשים לקירור מים... 5. יש עוד? תקציב עדכני: 100 ש"ח שבוע הבא יגעו 380 P: דבר ראשון הזזתי את החיבורי USB מלמעלה והעברתי אותם קדימה במקום F…

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. יש דרך לעשות את זה עם חיבורים פשוטים שאפשר לפרק ולהרכיב בתוך זמן קצר? יש לי סוללה חיצונית שמסוגלת לספק 19\16 (וידאתי ע"י רב מודד) וולט והלפטופ שלי מקבל 12V דרך המטען. כשאני מחבר את הסוללה החיצונית, המחשב מזהה את החיבור (ומציין שמחובר למתח) אבל בפועל לא מתחרשת טעינה. בדקתי את הסוללה עם נגן MP3 (יש לסוללה גם חיבור USB) והיא כן טוענת את הנגן. הזרם הנקוב של הסוללה הוא 2.5-4 אמפר (על המטען של הלפטופ מצויין זרם מקסימלי של 3 אמפר) כך שהחשש שלי הוא שמעגלי הטעינה של הלפטופ לא יודעים מה לעשות עם מתח גבוה כזה. חשבתי לחבר נגד ולראות האם כך אפשר להנחית את המתח והאם זה בכלל יעבוד. זאת הסוללה: http://www.lenmar.com/Web/ProductDetails.aspx?ProductID=PPU916 עריכה: האם המתאם בקישור הבא יכו…

22. Started by max74,

שלום לכם יש לי המון transf שנאים של 12v 1000ma אוניברסלי ,ואני יודע שניתן על ידי קונקטור להפוך אותם למיוצב הכי הרבה 12v +/-10% . תודה לכם...

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Unix,

שלום לכולם. ברשותי המעבד: pentuim E2160 עשיתי לו אוברקלוק... הגעתי איתו עד ל-3.2GHZ. ויציב בבדיקות מאמץ,הוא מגיע לטמפרטורה של 65 60 במאמץ. ברשותי הקירור therlmaltek V1. יש אפשרות להנמיך את הטמפרטורה?

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  24. Started by zxor,

יש לי חיבור MOLEX בספק מחשב (כמובן), חיבור המולקס כמו שאתם בטח יודעים מוציא 2 מתחים, 12v ו5v, אני בשביל להדליק את הלדים שלי שאני רוצה לשים במחשב אני צריך 3v, כיצד אוכל להנמיך את המתח מ5v ל3v? תודה!

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים