עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by וזאנה,

שלום קיבלתי מסך שלא נידלק דגם MAG גודל 19 החלפתי כבל ועדין לא עובד איך אני יכול לעלות על התקלה ומה צריך לבדוק ראשון והאם יש סדר מסויים של בדיקות ? אם כן אפשר מדריך תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. אהלן ח'ברה, האמת היא שאת שלושת שנותיי בתיכון סיימתי במגמת אלק' והאמת שלא הייתי כל כך גרוע בזה, מאז עברו הרבה שנים ואני לא ממש זוכר הרבה. הכיוון הוא קופסא מבוססת על ה-TIP31 וכ-6 לדים +- עכשיו ראיתי שהאתר הזה: http://led.linear1.org/led.wiz מציע לחבר עד 3 לדים לנגד שערכו 100Ohm בהספק של 0.5W (בהנחה שכל ערכי הלדים מוכרים וידועים כ-3.4V וכ-20ma ) אני רק יכול לשער שהוא לא מציע לחבר יותר מ-3 לדים מכיוון שיהיה קשה למצוא נגדים בערכים נמוכים אבל עם הספקים גבוהים, או שאני טועה? האם יש אופציה לחבר מספר מסויים של לדים ללא נגד זאת אומרת שמכמות מסויימת של לדים אני לא אצטרך לחבר להם נגד ואיך אני יודע מה ההספק שנופל על הנגד (0.25W,0.5W וכו') או שבתצורה אחרת האם אני יכול לחבר את כל …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום לכולם חיפשתי המון ולא מצאתי מוצר כזה. מישהו פגש אולי או יודע היכן ניתן לקנות (עדיפות בארץ)? תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by oren__levi,

שלום, יש לי מסך LCD מלפטופ ישן (המסך תוצרת LG דגם LP141X3) השאלה שלי מתחלקת לשתיים: 1. האם יש דרך לחבר את המסך הנ"ל ל-LPT ולהציג עליו כל מיני דברים כמו שניתן לעשות עם מסכי ה-LCD הקטנים (2 שורות, 4 שורות) 2. האם יש דרך להפוך את המסך הנ"ל למסך רגיל לכל דבר ועניין- כלומר חיבורו לכרטיס מסך סטנדרטי. יש לי את ה-DATA SHEET של המסך אך לצערי אין Application Noptes או משהו שיתן כיוון. תודה מראש על העזרה אורן

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by ranyr,

המטרה היתה להשתיק את ההרדדיסק על ידי הZM-2HC1 של zalman וקלקר התוצאה היתה שההרדיסק היה ממש שקט אבל אחרי רבע שעה הוא הגיע ל52 מעלות +/- ומת רעיונות להמשך? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 928 צפיות
  6. Started by miki26,

בעבר זה היה כיסויי מארז ווידאו ישן ובקרוב פלטה לקירור ניידים... עדכונים בקרוב...

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. שלום, רציתי לברר איתכם איזה ציפה מסדרת TDA (לא חייב אותם) יכול לדחוף לי את הרמקולים האלו (TDA2020 יספיק?). אין צורך בכל עוצמתם (60W RMS) מספיק לי רק שיפעולו מיציאת מחשב לא מוגברת. תודה!

• 68 תגובות
    • 7.8k צפיות
  8. יש לי פה יושב מחשב נייד שלפי החשבון שלי כבר בן 8 בערך מדגם compaq presario 700. הסוללה כבר מזמן לא עובדת. אני הולך לפרמט אותו ככה שהוא גם בלי מערכת הפעלה או כל תכנה אחרת. המחשב פיזית תקין אבל זקן. אני מפרסם אותו כאן ולא באתר "אגורה" כי פה אני מאמין שיש מי שידע מה לעשות עם דבר כזה. הוא כבר לא שמיש כמחשב לעבודה ביום יום, לפחות לא עם XP. מה שכן, יש לא יופי של רמקולים יחסית לנייד, המטען המקורי עדיין אצלי ותקין, ככה שלכל מיני פרויקטים יצירתיים הוא בהחלט מתאים. בעיקר אם תשתמשו במערכת הפעלה קלה יותר. אני בבאר שבע בינתיים עד שייגמרו הבחינות. נא לא לפנות אליי בפרטי (אני לא פעיל בפורום כבר שנים) אלא למייל yambtz (at) gmail (dot) com כל מה שאני מבקש בתמורה זה שמי שלוקח ייקח כי הוא ב…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי בבית ספריי לניקוי אבק DUST CLEANER, או איך שלא תקראו לזה הבעיה היא, שזה לא אוויר דחוס לגמרי, אלא הוא מכיל חומר נוסף בשם בוטאן פרופאן (כל המיכלים מהסוג לניקוי אבק מכילים את החומר הנ"ל) האם החומר הזה בטוח לריסוס על חלקי מחשב\ לוחות אם וכו'? הסיבה שאני רוצה להשתמש בו היא לנקות את הרדיאטור של המחשב שלי.. לצערי הקומפרסור שלי לא נייד כ"כ ואני לא יכול להביא אותו לבית, ולנקות את העסק בעזרת לחץ אוויר. הצעות נוספות כמובן - יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by LIDOR_13,

ראיתי פעם סרטון שמישהו יצא מין מפסק כזה לתאורה על ידי כפיים הדבר שזיהה לו את הכפיים זה מין רכיב אלקטרוני כזה [אני חושב שהוא מזהה תנודות אני ממש לא זוכר] אני לא זוכר איך קוראים לו אבל אני זוכר שהוא נראה כמו מטבע כזה מוזהב... איך קוראים לזה? אם לא הסברתי טוב תגידו לי לא שמנה מצאתי בסוף וסליחה על הספאם... זה זה http://www.4project.co.il/product/1118?sectid=1

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ElemenTal,

אני לא מתמצא בזה בכלל, ואני לא מקיר שום דגם, ואני לא מקיר שום מקום לבדוק אפילו מתוך רשימה (אפילו בזפ אין קטגוריה כזאת) אני לא צריך משהו מיוחד, כמו שלמשל קראתי ביקורת באתר על אחד שנותן אפשרות שליטה נפרדת בכל ערוץ. אני רק צריך שיהיה מצב דלוק/מכובה והיבהוב לפי קצב המוזיקה, ועדיף עם חיבור לכרטיס קל ולא מיקרופון (כי ניראה לי מיקרופון זה יהיה פחות מדויק.. לא ?) תקציב - אין לי מושג מה תווך המחירים, אז תתנו כמה הצעות ותגידו מה בערך התווך בין היקרים לזולים ואני אתן את התקציב שלי. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  12. אני ממש לא מכיר חברות של קטודות ויש לא מעט הייתי רוצה לדעת איזה נחשבות הלוקסוס של הקטודות למארז? תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by ViPeRT,

שלום לכם! עשיתי פרוייקט עם סוללה של DVD נייד הסוללה היא: 3.7V 1800mAh אני רוצה לבנות מטען לסוללה בשביל שאני לא אצטרך לחבר אותה כל הזמן ל DVD הנייד. עדיפות למתח הזנה של 9V 2A (הספק של ה DVD הנייד). למישהו יש שרטוט? * אני רוצה שהמטען יטעין את הסוללה ובסיום הטעינה תדלק מנורה. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by R9547655G,

הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by assafz,

שלום לכולם אני מצטער שהשאלה קצת מטומטמת, אבל אני לא מצליח לקבוע בוודאות את הההתנגדות של הנגד הזה ואני לא יודע מה גודל הזרם שיכול לעבור דרכו או מה ההספק שהוא יכול לעמוד בו. הצבעים על הנגד הם: צהוב ירוק כתום כסוף שחור והנגד כולו צבוע באדום, ואני לא יודע מה זה אומר בכלל. אם חישבתי נכון אז הוא אמור להיות נגד של 50 אום בערך. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by keisyjons,

ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by card,

שלום באתר electrodragon, יש אפשרות אחת לקנות 50 דיודות: http://www.electrodragon.com/?product=diode-100-pcs (יש שם 4 סוגים - 1N4007, 1N4148, 1N5408, 1N5819 בוחרים ב-ComboBox איזה סוג רוצים, ואז מקבלים 50 מהסוג שנבחר) או אפשרות שנייה, סט: http://www.electrodragon.com/?product=general-diode-pack-8-kinds-100-pcs הסט, כולל 100 דיודות, מ-8 סוגים שונים. מתוך 8 הסוגים האלו, 4 הם אלה שהוזכרו באפשרות הקודמת. ובנוסף ל-4 הסוגים שבאפשרות הראשונה, הסט מוסיף עוד 4 סוגים אחרים.. האם כדאי לקחת את הסט? או שאולי כדאי לקחת את האפשרות הראשונה, ובה לבחור דיודיה מסוג מסוים? תודה card

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by card,

שלום עד עכשיו כשקניתי שלטי RF, קניתי תמיד Fixed Code. אני רוצה לנסות הפעם Rolling Code, והשאלה שלי, האם האלגוריתם שצריך בצד המקבל הוא פשוט יחסית? לדוגמא אם אני קונה את השלט הזה: http://www.tinydeal.com/two-buttons-rf-remote-control-p-19634.html?zenid=isfjqsntfsuquk6qeansfjc357 ובוחר את האפשרות Rolling Code, האם זיהוי ה"קפיצות" יהיה קל? (בהנחה שהם לא נותנים לי דף עם מפרט שאומר איך הקוד משתנה בכל לחיצה.. ) תודה רבה card

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. ככה השאלה שלי היא כזאת האם אפשרי לבנות אחד כזה מי שלא יודע מה זה הנה קישור שמסביר http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1686410

• 9 תגובות
    • 922 צפיות
  20. Started by eegg,

היה לי רעיון להשתמש במתכת שחתכתי את מגן של המאוור שחתכתי מהמארז והחלפתי בגריל. אז שמתי אותו על ה ציף ואז חתכתי אותו שיתאם מסביב לכל הקבלים וכו וחיברתי אותו עם ברגי קפיצים וזה משמש כהיטסינק פשוט וגם אפשר לחבר מאוור עם דבק חם וזה די עוזר.

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  21. לפני כמה זמן הראתי פה מוד ויעצו לי לשים סליבינג אז אחרי עבודה קשה (תאמינו לי) התקנתי את הסלבינג כמו כן במארז שמתי מאוורר 120 מ"מ שמוציא אויר עם לדים ירוקים מאוור 80 מ"מ עם לדים כחולים על הדלת יש עוד 2 מאווררים של 80 מ"מ שלא רואים בתמונות הערות: טמפ' מעבד ירדה ב 2-3 מעלות במנוחה טמפ' כ"מ ירדה בכ-5 מעלות במנוחה המפרט של המחשב הוא זה שיש לי בחתימה תהנו

• 27 תגובות
    • 4.4k צפיות
  22. Started by shishos,

אהלן חבר'ה אספתי הרבה שאלות ושמתי אותם בפורום הזה למרות שלא כל השאלות קשורות לפורום הזה- פשוט לא רציתי פתוח מאה ת'ראדים, פשוט 99% קשורות למודינג... אני אשמח אם תענו לי!!! ((: 1)על איזה דרמל אתם ממליצים? 2)האם יש אפשרות ליצור גרילים למאוורים? (כשאני אומר גרילים אני מתכוון לגרילים הסטנדרטים לא ה-LASER CUT FAN GRIL) ואם כן כיצד? 3)ברצוני לקנות מקררים לזיכרונות שלי (יש לי זכרונות RDRAM) האם יש לכם רעיון מאיפה? 4)הבנתי שספוג תעשייתי מקטין עוצמת רעש, הייתי מעוניין לקנות אותו אבל אינני יודע מהיכן? 5)כמה MM אני צריך למקדחי כוס כדי לעשות חור של 120MM וגם של 80MM? 6)הרבה אנשים שמבינים הרבה בחומרה אמרו לי שלמחשב שלי אוברקלוקינג לא ישפיע כי גם כרגע המחשב שלי לא מנצל את כל הפוטנציאל ש…

• 30 תגובות
    • 4k צפיות
  23. ^כותרת תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. מחפש לקנות קתודה לבנה איפה ניתן לקנות? המארז לבן ולכן אני מחפש קתודה לבנה אלה אם יש הצעות טובות אחרות ואיפה ניתן לקנות פה בישראל ולהזמין? או שרק מאתרים בחו"ל ניתן לקנות? אם ניתן לקבל הצעות, אתרים שמוכרים תודה.

25. יש לי שאלה כי אני רוצה לעאשות כזה דבר יש כזאת אפשרות לעשות מערכת בקרת תאורה במארז? כמו נגיד ביי באס למאווררים? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 857 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.