עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה לתכנן רובוט שינוע באופן כזה: בציר הX, מימין לשמאל ובחזרה כ10 ס"מ ואז, בציר הY תנועה קלה של כחצי ס"מ. ושוב בציר הX כנ"ל האם יש צורך להשתמש ביותר ממנוע אחד? כמה גלגלים כדאי לשים? איך להמנע מכך שהגלגלים בכיוון המאונך לתנועה לא יפריעו לתנועה? באופן עקרוני המידות אמורות להיות כ2.5X2.5 ס"מ משקל אמור להיות 61 גרם ועוד משקל המנוע ובקר שיהיה שם.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  2. [table][tr][td]<blockquote>שלום לכולם, יש לי בבית יותר מדיי מכשירים סלולרים(וטבלטים) של בני הבית והרבה פעמים נוצר מצב שאין מטען פניו...וסבך המטענים והחוטים לא נראה אסתטי במיוחד. כל המכשירים עובדים על 5V והצריכה של כל אחד מהם היא עד 2A מה שחשבתי לעשות זה לרכוש ספק כח של 5V עם הספק של 50W כמו זה: http://www.ebay.com/itm/High-Qualit...6ab3bb04&_uhb=1 מצד אחד לחבר אותו לשקע החשמלי שיספק לו 230V של AC ומצד שני יתן לי מתח של 5V עם 10A של זרם חשמלי , שאליו אני פשוט אחבר 5 ראשים של מטעני טלפונים(פשוט אחתוך כמה כבלים של מיקרוUSB שיש לי...או לחלופין פשוט אחבר רצועה של יציאות USB. *לגביי האסתטיקה אדאג מאוחר יותר. עכשיו אני יודע שמכשירים חשמליים לוקחים בדיוק את כמות הA שהם …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. בעוד כ 20 יום אני מתחיל לשפץ את הפטיפונים שלי... ( על דרך צובעים גם את הנגנים) צריך שילוב של עוד צבע ל וורוד בייבי יותר בהיר מזה.... קצת יותר בהיר... עכשיו... אני צריך עוד צבע נוסף (יותר נכון 2) שאיתו אני יצבע את הרווחים בין הנקודות שיש על הג'וג של הפטיפון... ואת בית הטון ארם (שאותו אני לא צובע) ועוד צבע אחד אני צריך בשביל התאורה של הפטיפון שאני יחליף את הלדים... ועוד שילוב שאני צריך זה כתום ועוד 2 צבעים... אחד לבית הטון ארמ והשני לתאורה... בעיקרון אני מת לעשות אותו כסוף (ניקל כרום) אבל אני לא יודע איפה עושים וכמה זה יעלה לי... אם מישהו מכיר מחירים תגידו לי בבקשה תודה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. http://img212.imageshack.us/img212/4973/imgp0536yq4.gif ככה זה הולך להיראות במקום החלון בנתים יש שם רשת עם פילטר שאני רוצה להעיף ולשים פרספק במקום + 2 קודות כחולות והמאורר האחורי יוחלף במאורר 120 BLue UV זה יכול להיות ניראה כבר אה ובאדום סימנתי איפה יש לי מאוררים מה דעתכם

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by ASTR4L,

טוב אחרי שראיתי איזה סרטון ביוטיוב אז עשיתי מוד קטן למחשב. הלחמתי מכונן דיסקים שני חוטים והם מחוברים לקונקטור של כפתור ה-RESET (שלא נמצא בשימוש) כאשר לוחצים הכפתור הכונן נפתח ונסגר. לאחר מכן הסתרתי אותו במארז כך שלא רואים אותו. http://www.youtube.com/watch?v=Z-mrx7bGoj4&feature=youtu.be אני גם עובד על חלון צד שאני אסיים אעלה תמונות

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. זה הוא ואני מודה לכם

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Alexkmr,

אני צריך אקח דבק חם. וראיתי סוגים החל מ15 שקל עד ל150 שקל... מה ההבדל בינהם איזה עדיף לרכוש?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by zaq1,

מישהו מכיר את ה- hakko fx888 ? אני שוקל לקנות אותו ורציתי אם אפשר חוות דעת. ובאופן יותר כללי איך ה- hakko vs. weller ?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. הסתובבתי קצת באינטרנט והבנתי שאפר לבנות חיישן חום שיתחבר לפינים שבלוח אם שמחברים אליהם את הלדים והספיקר וכו' ככה שאפשר לקרוא את החיישן ע"י תוכנה וככה גם להציג אותה על מסך ה LCD אז השאלה שלי היא ככה: איזה חיישן צריך לקנות(אני מדבר על השטוח)? ולאיפה צריך לחבר אותו ללוח אם? תודה רבה RED_ALERT

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by יצחק יצחק,

בס"ד קניתי זוג מכישירי קשר UV-5R ב50 דולר לבן שלי שמוגדר כאוטיזם ולא לוקח את הפלאפון כי נוח לו יותר ללחוץ ולדבר או לענות למכשיר UV-5R השאלה שלי איך להגדיל את הטווח כי רוב הזמן הוא מתרחק ולא קולטים אותו וגם הזמנתי עוד 2 אנטנות [NEW] VHF/UHF Dual Band High Gain Long Range Telescopic Antenna SMA-F fO שעלו לי עוד 46 דולר ועדיין לא הגיעו ואיזה תדר לכוון ? תודה

11. Started by mzlbat,

הי י חברה , מה קורה ? לאחרונה קניתי ממיר לצלחת לווין אבל הבעיה שהשלט לא קולט טוב , זווית הקליטה מאוד צרה ואני חושב שזה בגלל ששמו את החיישן שקולט את הנפרא אדום מהשלט עמוק בתוך המכשיר וגם מלבן הזכוכית השקופה מאוד קטנה , כמו שרואים בתמונה ... אני חשבתי להזיז את הסנסור הזה וחשבתי על כמה רעיונות וצריך את עזרתכם 1. לעשות חור בפלסטיק השקוף בדרמל ולהוציא את הסנסור קדימה ......!!! 2. לעשות חור במצע המממיר ולהזיז את הסנסור וכך אני לא דופק את זכוכית הקטנה או מכער את הממיר .. 3. יש לי טלוויזיה במחסן ורציתי לדעת אם יש מצב שאני מפרק את החיישן ועושה לו הלחמה ועושה כמה נסיונות לפני שאני משחק באורגינל של הממיר ... אם אפשר לעשות את זה בחיישן של הטלוויזיה אני צריך קודם לנטרל את ה…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. עשיתי כבר את החור בגג ועכשיו אני צריך לקדוח את החורים לברגים. איך עושים את זה? יש קוטר מיוחד של מקדח?

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by TheShadow,

חשבתי על זה כבר לפני שנה.. אפשר לקחת מיני בר להכניס בפנים מחשב.. הבעיה היא הלחות והרטיבות לא?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by max74,

שלום לכם יש לי המון transf שנאים של 12v 1000ma אוניברסלי ,ואני יודע שניתן על ידי קונקטור להפוך אותם למיוצב הכי הרבה 12v +/-10% . תודה לכם...

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by not_connected,

שלום, תוכלו בבקשה לומר לי מה טווח המחירים המשוער כיום למטר פרספקס (שקוף)? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. צ'לום, היום קיבלתי את ה BT הכל סבבבה ויפה יש לי שאלה אחת, הוא אמור להיות עם נטיה כזאת יאנו לא ישר? והמוד עשיתי חורים בפרספקס מולו לכניסת אויר טרי [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by CyberBot,

במעגל מסנן RC לדוגמא אני רוצה לסנן בין 30hz-6khz

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by shmulik_miata,

אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. Started by talmAn,

בכל המדריכי צביעה ובכל המדריכי lapping להיטסינקים הם עושים "שיוף רטוב" wet sending מה זה? ואיך עושים את זה? והאם יש נייר שיוף רטוב ונייר שיוף רטוב?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. חשבתי על רעיון... לחבר ללדים במארז חיישן רגיש לאור, שידליק אותם כשיש חושך ברמה מסוימת, או אפילו יותר טוב, שייתן יותר ויותר זרם ככל שיותר חשוך. מישהו מכיר רכיב כזה? אולי אפשר לבנות מעגל פשוט? ???

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by Mr Gadget,

משום מה אחרי ששימנתי את המאורר הכולל קטודה של החברה Sunbeam וחיברתי אותו ללוח אם במקום לחיבור מולקס שהיה מחובר עד עכשיו פשוט אחרי 3 דקות של עבודה הקטודה פשוט נשרפה כתוצאה ממה זה יכול לקרות?

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by X-Viper,

רציתי לדעת האם אפשר לחבר מייצב מתח ללא מעגל קבלים ושיפעל, או שחייבים לחבר את אליו את הקבלים וכל השאר..? יש לי מייצב שמוריד את המתח ל 3.3 וולט

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by chenrp,

ועוד שאלה: מאוורר 92ממ', 34.28 CFM ו19DB רעש זה טוב?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. מתכנן לעשות הזמנה של לדים, מי שרוצה גם להזמין, שיפנה אלי בפרטי או באיסיקיו, ולמנהלים: אם זה לא מתאים לפה, פשוט תמחקו.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום, אני מנסה לבנות מעגל בקרה לתריס חשמלי. אני מעונין שהוא יכנס כולו בתוך קופסה 55 סטדנרטית, מאחורי המתג הרגיל של התריס. 1. אני מחפש ממסר לפאזה שיחבר אותה לאחד משלשה אפשרויות: NO (בשגרה), לכיוון טרמינל UP או לטרמינל DOWN. אני יכול להרכיב כזה ממסר מזוג SPDT אולם זוג ממסרים תופס הרבה מקום, לכן אני מנסה לחסוך בשטח ולחפש רכיב אחד שעושה את העבודה. האם תוכלו להמליץ על רכיב מתאים שבו ניתן לממסר לאחד משלשה מצבי יציאה ? אני מניח שזרם המנוע של התריס אינו מתקרב ל-20A. 2. אני מעונין להשתמש בהזנת הפאזה כדי לייצר מתח ישר לבקר אשר ישלוט על הממסר הנ"ל. האם תוכלו להמליץ על ממיר קומפקטי ? משהו שעובד בסגנון מטען של סלולרי. ניתן להניח שזרם ההפעלה של הסליל בממסר יהיה בסביבות 100 עד 200 מילי…

דיונים חדשים בפורומים