אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה שמצריכה ממני חלק מסויים להשבוע הקרוב ולכן אני נאלץ לחפש חנויות בארץ או יותר נכון להעזר בכם במציאת חנות שיש לה את מה שאני צריך. מה שאני צריך בגדול זה מחבר IDE שבצד אחד הוא נקבה ובצד השני הוא זכר כמו שיש בקשיח לדוגמה, פשוט פינים חשופים. אני צריך את זה כי אני רוצה להלחים חוטי חשמל מהזכר שבקשיח אבל זה קשה כי הפינים שם שקועים ולכן אני צריך מחבר שיהיה נקבה ויתחבר לקשיח ומהצד השני יהיה זכר חשוף. תמונה להמחשה מאיביי איפה אני יכול למצא כזה דבר בין רחובות לת"א? מצאתי באיביי אבל יקח לזה לפחות שבועיים להגיע לארץ ואני קצת קצר בזמן ולכן מעדיף לקנות בארץ.
-
- 2 תגובות
- 892 צפיות
-
-
אוקי אתמול קניתי כלי עבודה וכו... והיום עשיתי את המוד הראשון שלי נכון הוא ברמקולים והוא פשוט אבל עדיין לפעם ראשונה אני דיי מרוצה יצא כמו שציפתי שייפתי כבר נישאר לי רק לצבוע ככה זה היה : http://www.zix.co.il/images/z-1231102820.JPG ככה עשיתי את זה : http://www.zix.co.il/images/z-1060863604.JPG תמונה של שנהם יחד: http://www.zix.co.il/images/z-1139739810.JPG עכשיו יש לי כמה שאלות שאלה ראשונה בשביל ניקוי המארז האלכוהול הזה טוב ?: http://www.zix.co.il/images/z-1530436924.JPG עכשיו שהאר השאלות חבר הביא לי סאב וופר של מערכת קולנוע [זה ששולט בעוצמת השמע מגביר וממניך וכו...] ואני לא צריך אותו אז חשבתי שעם אני יפרק אותו יהיה לו שימושים אחרים הינה תמונה של כול הדברים שהיו בטוחו h…
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
-
אז ככה. אני מתכנן מוד למארז שלי וברגע שיהיו בידי כל החומרים אני אף אפתח לוג. יש רק בעיה אחת שמרידה אותי ענין הצביעה. אני מתכוון לצבוע את פנים המארז. יש בידי ספרי בצבע המתאים בגוון שאני רוצה והכל שמותאם לצביעה על מתכת. מה שכן אני יודע שמומלץ לצבוע שכבה אחת פרמיר לפני. השאלה שלי היא מדוע? ענין של תוצאה טובהיותר או ענין של היתקלפות הצבע? כי אני קצת קצר בכסף ופרמיר של יעקבי שמצאתי עולה 60 שקלים.. שזה דיי הרבה יחסית לתקציב שלי. (כי ישנם עוד חלקים בתיכנון) אם אין בררה והצבע מתקלף (שזה מאוד מסוכן בתוך המארז) אז אני אקנה. אבל אם הענין הוא רק תוצאה חלקה יותר לדוגמא או משו כזה אני אעדיף לצבוע ללא פרמיר.. בקיצור השאלה היא מדוע צריך שכבת פרמיר?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר לרדיו דיסק פשוט של אוטו רמקולים של מחשב (אל תנסו לשכנע אותי לא לעשות את זה פתחתי על זה מספיק דיונים) איך אני עושה את זה אמרו לי שצריך לחתוך את היציאה הנורמאלית שמתחברת למחשב ולאמפי3 להפריד את החוטים ל?+ ו - ואז לדחוף מאחורה למקומות שלהם אני לא יודע אם ככה זה עובד אם אפשר קצת עזרה בנושא הזה דרך אגב את הרמקולים אני יחבר עם ממיר מתח כזה :http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=499
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
-
-
בפועל זו היתה התחפושת שלי בפורים אבל הפרסום טיפה התעקב.. אז קבלו את זה עכשיו. לא הצלחתי לצרף את הסרטון והכל לכאן אז העלתי את זה לבלוג שלי. http://inbarhovav.blogspot.com/2009/04/blog-post.html
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין HD הבעיה היא שלא תמיד הוא יהיה מאוזן [ מדובר בשולחן מתכוונן] אם עדיף להתקין אותו בעמידה [עם סיבוב]?? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום כולם ברצוני לבנות מערכת הגה,דוושות,הילוכים למחשב ואחרי מחקר קטן ברשת הבנתי שכל הצירים בעצם מבוססים על פוטנציומטרים וההילוכים הם מפסקים. מצאתי את השרטוט חיווט הבא http://www.sajuonline.com/Images/Articles/Gaming-Steering-wheel/h-shift-ckt-dgm-large.jpg האם יש מישהו שיוכל לעזור לי לפענח מספר דברים בשרטוט? יש מספר דברים שאני לא מצליח להבין בשביל מה הם או על מה מדובר בכלל. למשל, למה משמשים הטרנזיסטורים? מה הריבוע היריק בצד שמאל של השרטוט? האם מדבור בשני חיבורים למחשב במקביל? הגיימפורט והפארלל פורט? אם מישהו התנסה בפרוייקט דומה ויכול להסביר לי קצת בנושא התקשרות עם המחשב, אשמח מאוד לדבר איתו. תודה מראש, תום
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך ואיפה אני יכול להוסיף מאורר לספק כוח .(שהמאורר יהיה בתוך הספק)ולאן אני יחבר אותו?
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
-
שלום חברים, אומנם אני סטודנט להנדסת חשמל, אך כיוון שהקורסים המעניינים יתחיל עוד שנה/שנתיים אני בינתיים לומד כמה שאפשר לבד. בספר The art of electronics יש מעגל שאני לא לגמרי מבין. המעגל מצורף להודעה זו. השאלה היא מדוע מקור הזרם הזה יהיה יציב יותר מאשר מקור זרם עם JFET בודד? הבנתי שהרעיון הוא ש-Q2 ישמור את Vd של Q1 קבוע, ואז לא תהייה השפעה של Vds על הזרם. השאלה היא כיצד Q2 מסייע ליצב את המתח הזה? ולא פחות חשוב, מדוע נדרש ש-Idss של Q2 יהיה גבוה יותר מזה של Q1? תודה, Anatoli. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אוקי עדיין לא עשיתי שום מוד ואני מתכנן את המוד הראשון שלי מתכנן לצבוע את המארז אז רציתי לשאול כמה דברים [אני יודע שיש מדריך אבל לא עוזר לי] אני רוצה להוריד צבע למארז ורציתי לדעת להתחלה להשתמש ב P100 ? לצבוע להשתמש ב P600 לצבוע ואז לגימור ב P1200 ולצבוע שוב פעם אחרונה ? בערך ככה זה בסדר?
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
-
שלום.. אני רוצה לבנות מסנן פולסים שיאפשר רק לפולסים באורך מסויים לעבור דרכו... זאת כדי להשתמש בדלגלג מסוג T כמתג (אני מתכוון.. אחרי לחיצה אחת על המתג יגיע לדלגלג '1' והוא יסגור מעגל ובליחיצה הבאה שגם בה המתג יעביר לדלגלג '1' הוא יפתח את אותו מעגל...) תודה..
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי PalmV ללא שום כבל (מצאתי אותו בבית). יש אפשרות לחבר אותו למחשב ולהשתמש בו בתור עוד מסך? יכול להיות שאני אוכל להשיג את הכבל שמסנכרן אותו עם המחשב. תודה!
-
- 10 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום יש לי ווקמן ממש חדש. יש לי אותו לא מעט שנים...אבל בקושי השתמשתי בו. הרדיו עובד טוב. רברס עובד טוב. FF עובד דיי טוב. וplay לא עובד משום מה. מה הבעיה לדעתכם? ניסיתי לנקות את הראש. ניקיתי את גליל הגומי שליד הראש (שמזיז את הסרט?)... אם כפתור הפליי חצי לחוץ זה מריץ פליי מהר מאד (נשמע כמו "סינית") אבל שהכפתור לחוץ עד הסוף זה פשוט לא זז. (הסוללות חדשות. ניסיתי מספר קסטות. במערכת סטריאו זה רץ טוב).
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הכל התחיל בגלל אלי (הכל באשמתך ), כשראיתי שהוא קנה את המארז מוצארט TX הענק, באותו הרגע אמרתי לעצמי שזה המארז הבא שלי. בחודש האחרון התחלתי לחפש את המארז בכל החנויות שמוכרות אותו בארץ, אך ללא שום הישג. לכם לבסוף החלטתי בעזרת מס' אנשים מפורום מארזים וספקים לקנות את המארז HAF 932 של Cooler Master, מכיוון שהארז הזה זול משמעותית מהמוצארט החלטתי לקדם את החלום הרטוב שלי - מערכת קירור מים. בכל מקרה הנה רשימת הדברים שאני אעשה: 1. בניית והרכבת מערכת קירור מים - חסר לי כ-300 ש"ח כאשר את המיכל אני בונה לבד. 2. צביעת פנים המארז בשחור מט - לא בטוח מכיוון שאני וכישורי הצביעה שלי יכולים רק להזיק 3. בניית מעגל לדים הרגיש למוזיקה אשר ימוקם במאוורר 230MM שבדלת השמאלית - כמעט מוכן. 4.…
-
- 173 תגובות
- 39.2k צפיות
-
-
יש לי מארז NZXT Lexa ויש במארז צג LCD שמראה את הטמפרטורות של המעבד, דיסק קשיח, וטמפרטורה כללית של המארז. איך אני מחבר כל אחד מהחיישנים אל היעד שלו? אם אפשר הסבר עם תמונה או משהו ממי שיודע זה מאוד יכול לעזור. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
-
מי שלא זיהה , הרמקולים הם אלה http://images.google.co.il/images?q=SBS%20A300&oe=utf-8&rls=org.mozilla:he:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=iw&tab=wi הלד הירוק והמגעיל שהייה שמה כלכך הציק לי שהחלטתי להחליפו לאדום בנוסף הוצאתי את הבד שהייה מקדימה , ובימקומו שמתי רשת משושים יצא טוב , וממש כמה דקות של עבודה ..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקיי... אחרי מחשבה מרובה לבסוף החלטי לצבוע באמצע המארז מאחורי הרשת השחורה שני פסים לבנים! (כמו במכונית ספורט...) אני ממש עומד לסיים אבל נגמר הצבע השחור שרציתי לצבוע איתו את גוף המתכת. הנה כמה תמונות! כמה תיקונים... אני מקווה שמחר אני כבר יסיים וישלח תמונה של כל המחשב מורכב. עדכון:
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ואני מתכוון לסוללות שלמשל כולם באותו זרם(נטענות 1.2V)
-
- 2 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
יש אפשרות לשפר אותו או לעשות משו למארז שלו? הצעות? אולי יש לי שימוש במאוורר מאחוריי המעבד..הוא ממש חזק לפי מה שהבנתי... הצעות? הינה וידיאו של המחשב כולל פנים המארז וגוף הקירור המשונה ( )[attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
ביום שישי היגיע רעיון לקנות מסגרת דיגיטאלית לשם הצגת תמונות בסלון אך לאחר חקר קצר שמה שיש בשוק יקר מעוד וחסר כול פיצ"ר מגניב (700- 1500שקל עד גודל 10"). לאחר מחשבה קצרה הגיע רעיון "למה לקנות אם אפשר לבנות?". חלקים שהשתמשתי.: Compaq Presario 1255 ( AMD K6 333MHZ + 128 RAM) 1.נרכש ב100 ש"ח במצב לא עובד 2. מסך LCD תקין בן 5-6 שנים שהיה זרוק במחסן. 3. כרטיס WIFI 4. קבל VGA 5 חלקים קטנים (עבור פטרון קירור). 6 מסגרת של תמונה מאץ (תודה אבא). שלבים: 1. קודם פירוק המסך והוצע של המטריצה. 2. פירוק של הנייד (בסוף רק המסך שלו היה תקול). 3. התקנת פיתרון קירור (חתיכת מתחת צמודה למעבד בעלת שתך גדול וצמוד למטריצה וקצת גריז טרמי) המערכת שקטה לחלוטין ללא מעבריים או חלקים נעים רק הHD.…
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני ממש צריך הצעות למוד שאני רוצה לעשות למארז. כבר התחלתי ופירקתי אותו לגמרי. צבעתי בצבע מאט שחור את הבפנים ועכשיו אני רוצה רעיון לחוץ. חשבתי על צבע כחול מאחורי הרשת ברזל שתישאר שחורה. הרשת והצבע מאחוריה יוצרים אשליה ממש יפה. אבל יש גם את האפשרות של צהוב, לבן.... אני ממש לא יודע מה אני יעשה... תנו לי רעיונות. תודה לכולם!!!
-
- 3 תגובות
- 732 צפיות
-