עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. רציתי פעם לקנות מארז כזה אבל עכשיו חשבתי שאפשר לבנות לבד רק את הדלת, אז אני צריך מאוורר 25-20CM בשביל זה (כמובן שייתחבר למולקס מהספק) מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג מאוורר כזה ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by SlimShady_1,

הזמנתי מהספק שלי כמה מאווררים של וונטק והוא אמר לי שיש כרגע מחסור בארץ והציע לי מאווררים של חברה שנקראת Speeze למישהו יש מושג איך המוצרים שלהם?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by card,

שלום פעם מכרו ב-sparkfun, חיישן אור בשם TSL230R. https://www.sparkfun.com/products/8940 מה שמיוחד בחיישן אור הזה, (חוץ מזה שהוא ממש יפה) זה שאת התוצאה שלו, הוא פולט לא כערך כלשהו(דיגיטלי, או אנלוגי כמתח), אלא כ-pulse. ב-datasheet שלו הם אפילו מתגאים: Conversion of Light Intensity to Frequency With No External Components והשאלה שלי: למה בעצם? איפה בעצם שימושי רכיב חיישן אור שנותן pulse ביציאה? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. אין לי Data Sheet , אז אני קצת אבוד ... אולי מישהו יכוון אותי : סריקות Back .

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by barakmichaeli,

שלום חברים אני חדש בעניין של ארדואינו ואני מעוניין להתחיל, אני רוצה לשלוט על תריס חשמלי בעזרת שלט, איזה לוח אני צריך לזה ומה הרכיבים הנוספים שאני צריך כדי שהעסק הזה יעבוד? ובהנחה ואני רוצה לשלוט על מספר תריסים בעזרת לוח יחד זה אפשרי?

7. שלום, רציתי להתחיל בפרוייקט חדש ואני צריך עוד לקנות כמה דברים כמו ספריי נייר שיוף וכו.. רציתי לדעת איזה מספר נייר צריך בשביל להוריד את הצבע מהמארז? תודה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by HingedEmu2,

שלום לכולם. יש לי מארז ג'נרי ישן כזה של אינטל, ורציתי לנסות ולבדוק מה המקס' שאני יכול להוציא ממנו. אני רוצה לחתוך לו חור למעלה למאוורר 120 מ"מ. אני יודע שהחור עצמו צריך להיות בקוטר 114 מ"מ, אבל השאלה שלי היא פשוטה- עם מה חותכים את החור? עם דרמל/דיסק/ג'יגסו זה ייצא עקום ולא מדוייק, עם כוס זה לא יעבוד כי היא לא חותכת דרך מתכת... אז עם מה כן? תודה מראש לעוזרים עריכה: הבנתי שיש כוסות שחותכות דרך מתכות. מאיזה מתכת עשוי המארז? (מארז ג'נרי של אינטל).

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by SpecOps,

הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי . דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה. הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד). עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD. הנה השאלה שלי: חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע,…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום, עניין אותי מה דעתכם, איזה מכשיר יותר טוב לביצוע מודינג, דרמל או ג'קסון כי לי עצמי אין שום מושג אבל בלי קשר סתם רציתי לדעת...

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. http://i14.tinypic.com/2m7yljm.jpg http://i13.tinypic.com/3z7juz7.jpg

12. Started by TamirMarziano,

היי אנשים, ראשית אני מתנצל במידה וכבר השאלה נשאלה לפני ולא קראתי (חיפשתי לא מצאתי משהו שיעזור לי בדיוק). במסגרת התואר שלי אני בונה מערכת לאבטחה ביתית שתכיל 2 גלאי מגנט וגלאי תנועה שמחוברים לבקר ארדואינו (ESP8266 WIFI ליתר דיוק). בנוסף, אנו בונים אפליקציית אנדרואיד שברמה הפונקציונלית תאפשר לכבות/להדליק את המערכת (נטרול/דריכה) כלומר מתי היא תתריע שהיא מקבלת אינדקציה ומתי לא וצפייה בהיסטוריה של התראות קודמות. ארצה לשלוט דרך האפליקציה מכל מקום בעולם וכמובן שהבקר יהיה מחובר תמיד לרשת WIFI. קצת מתקשה להבין כיצד ברמת התקשורת זה הולך לעבוד ומה עליי לעשות.

13. Started by TGA,

אני עכשיו בכיתה יד' ואני עושה את פרוייקט הגמר שלי לקראת סיום היד' ונתקלתי בבעיה. הפרוייקט שלי כולל בתוכו חיישן נפח (ז"א זה חיישן תנועה) ועכשיו אני צריך לחבר אותו לפרוייקט שלי ואין לי מושג איך לעשות את זה : \ החיבורים שנמצאים אצלי בחיישן נפח הם: TST -12V+ N.C TAMP החיישן מתחבר לשלושה מקומות אצלי בפרוייקט.... למתח, לאדמה ולפורט ששמה נותנים לו פקודות ז"א.. איפה מהחיבורים שנתתי זה אותו אחד שאני נותן דרכו הוראות?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by MaoRC,

למי שלא יודע למה אני מתכוון זה מה שהוא השתמש במדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=caseled7.php הפלסטיק הזה.. יש אותו באייס, הום סנטר וכל אלה? אולי יש אותו באריהב? יש לו שם אחר? כי באריהב חיפשתי לוח הלחמות וזה לא מצא :\ תודה רבהה!

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by card,

שלום יש לי מולטימטר שאני מאד מרוצה ממנו, אבל הוא בצורה הסטנדרטית (מלבן, עם 2 פרובים שמחוברים אליו) אני מעוניין לקנות גם מולטימטר בצורה של עט, בסגנון הזה: חשוב לי אבל שזה יהיה מולימטר אמיתי, כלומר שיכלול גם מדידת זרם, ורצוי שלא יוגבל לזרמים ממש ממש נמוכים(משום מה הרבה מולטימטרים בצורה של עט הם ככה.. למה?). מקווה שמישהו מכיר תודה

16. Started by הדוד משה,

ובכך, הלוח לא זקוק לריסט ידני כלשהו בהעלאת הקוד. כמו כן, אין לי הרושם שהפתור מריץ את הקוד מההתחלה... אם כן, למה הוא משמש?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by benyben,

שלום. רכשתי את ה Raspberry Pi. אין לי מושג מה השלב הבא. ז"א - איזה מערכת הפעלה לשים עליו, כאשר הדרישה היסודית שלי היא ניגון סרטי MKV עם כתוביות (VLC???) תודה!

18. Started by roeesnir,

אני לא מלחים כל היום. אולי פעם בשבוע שבועיים. דברים קטנים. לכן אני לא רוצה משהו יקר. אני מחפש משהו זול שיעשה עבודה ברמה סבירה. עדיף מeBay. (אם זה יותר זול כמובן.) תודה.

19. Started by Philip,

בלוח אם שקניתי, albatron km18g pro 2 היציאת spdif אופציונלית ולצערי לא רכשתי אותה בנפרד [לא נראה לי בכלל שאפשר לרכוש אותה]... עיינתי בחוברת של הלוח, ומצויינים שם החיבורים על הלוח מה כל פין, האם בעזרת זה אני יכול להכין חיבור ביתי? פשוט לקנות חיבור RCA נקבה איכותי, ולחבר בהתאם? אם כן, איך בדיוק החיבורים הולכים? אני חייב לחבר גם IN וגם OUT? כי אני צריך רק יציאה.... בקשר לחיבור IR, על הלוח יש לי חיבור IR, ויש אדמה, 5 וולט, חיבור RX וחיבור TX, לפי המדריך שמופיע בתחרות שלכם הרגל היא TX, האם מספיק לחבר את המקלט לאדמה, 5 וולט ול TX בהתאם? או שעדיף לבנות את המקלט קומפלט ולחבר ל COM? המחשב יריץ לינוקס, ועדיין לא בדקתי אם ה lirc יודע לזהות את החיבור IR של הלוח... במידה וכן, מה עדי…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by benx,

קצת קשה למצוא שם למוד, הוא בלי שום theme, סתם אילטורים ורעיונות שצצים מכל מיני דברים, אז לעניינו : המצלמה היא מצלמת אינטרנט\דיגיטלית UMAX Astrapix 380 משום מה החלון הזה שמסתכלים ממנו על מה שרוצים לצלם קצת עקום, אז יוצא שאני מצלם משהו ובכלל יוצא שצילמת 10ס"מ שמאלה :-\ אז לא משנה, אין מה לעשות. אוקי, בלי יותר מדי דיבורים, הנה התמונות עם הסבר על מה אתם רואים: (מצטער על האיכות, suck it up זה מה יש ) התחלתי את המוד, לפני בערך חודש, בקניית 4 לדים מחנות, חיתוך חלון בספק, פרספקט, והתוצאות לפניכם: במציאות זה נראה הרבה יותר יפה, אני ינסה להשיג מצלמה יותר נורמלית בקרוב... המשכתי עם ההזמנה מ lsdiods, 4 לדים אמבר, 4 לדים אדומים, 4 לדים כחולים, ו4 ירוקים (ועוד כמה …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. אז ככה. אני רציתי לדעם האם יש אפשרות לשלוט דרך המחשב בעזרת תוכנה כלשהי על מנורות.לדוגמא:אני ישים מנורה יפה בחדר....ומתי שאני ירצה להדליק אותו אני יעשה את זה דרך המחשב....האם אפשרי?איזה ציוק אני צריך בשביל זה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by computer man,

הייי! רציתי לדעת האם אפשר לחבר מסך ישן של פלאפון (NOKIA 3310) למחשב??? ??? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. חברה אני בתהליכי דיבור עם חברה אחת לגבי משלוח של מסכים לארץ מה שאני כרגע מתעניין בו זה מסכים גרפיים 240*64 עם בקר T6963C כרגע יש 3 אופציות צבע: יש גם מסכים רגילים אבל ההפרשי מחיר לא מצדיקים לקנות מסך רגיל כשיש גרפי למרות זה אם יש בקשות אני אבדוק את זה אם מישהו רוצה שישלח לי מייל (iakovl@gmail.com) או יגיב פה אני כרגע לא יודע מה יהיו המחירים במיוחד שכנראה המכס לא יעזוב אותי עם זה אבל.... אני מעריך שהמסכים יעלו לבסוף בסביבות ה150~200 ש"ח ( רגיל הכי זול, כחול הכי יקר)

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. קראתי פה על שיטה בעזרתה ניתן להוריד מתח למאוורר וכך בעצם להוריד את מהירותו, מה שגורם להפחתת הרעש. יש לי מאוורר אחד שהייתי רוצה לעשות זאת עליו, אך עם מתג, זה שבתמונה למטה... אשמח אם תוכלו להסביר לי איך אני יכול לגרום למתג הזה לברור בין 12V ל-5V (או 7V , מה שעדיף...) כמו כן, יש ברשותי כמה נגדים, אלו שבתמונה למטה... הם יכולים לעזור פה איכשהו? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by MacGyver,

יש לי כמה שאלות בקשר לסליבים...: 1)איך סוגרים את הסליב??אזיקון מספיק??? 2)איך אני "מעביר" אותם מעל החיבורים?? 3)בוא נניח שאין לי בעיות עם החיבורים הם פשוט מחליקים עם הכבל??(או שצריך להאבק איתם??) 4)איך אני יודע מה העובי שאני צריך???אהה וגם בג'אב טק כל 1 זה למטר או פיט?? תודה רבה ושבת שלום סיזר!

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים