אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני וחבר שלי פושטים כל מחשב פנטיום 1 שלא עובד. בנתיים לקחתי את ההיטסינק לשעבר של המעבד והוצאתי את הצ'יפ של הביוס. יש גם על הכרטיס מסך צ'יפ של winbond. רציתי לדעת האם אני יכול לתכנת מחדש את הצ'יפים האלה ולעשות בהם שימוש?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
פרוייקט MCC הוא הפרוייקט הראשון שלי בו אני בונה מחשב Mini CuceCase הכנתי כבר שרטוט הדמייה אז תהנו ותגיבו [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני צריך עסק שמבצע צביעה איכותית או חנות שמוכרים בה צבע בסיס וצבע איכותי... רצויי מאוד בת''א... כמו כן רציתי לדעת על מקום שבוא ניתן לעשות כרום... וכמה זה יעלה. כמו כן אני מעוניין בצביעה בצבע זהב (לא צהוב עם נצנצים) אבל זהב זהב יש אפשרות לעשות ציפוי ניקל/כרום בצבע כזה? חיבורים... צריך חנות שיש בה חיבורי RCA עם הברגה כאלה איכותיים רצוי מאוד ולא זבל ב שנקל. ורצויי שיהיה שם מבחר חיבורים אחרים וכבלים בכל מיני צורות וגדלים... http://cgi.ebay.com/50-RCA-Connector-Jack-Chassis-Mount-Premium-Grade045821-/180307677234?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item29fb2cd032 צריך משהו איכותי כי זה לפטיפון... כבל אדמה (GROUND) יכול לעבור ביד עם כבלי ה AUDIO ללא חשש להפרעות וכו? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה להתנצל אם זה לא הפורום המתאים לפרסום של כזה דבר. פשוט נאי מניח שהפתרון יהיה מודינג מסוים אז חשבתי שזה הכי מתאים... מקסימום תעבירו (למנהלים) סורי. קניתי מחשב חדש. ויש לי כונן maxtor sata 80 giga והוא פשוט רועש בטירוף. חוץ ממנו יש לי עוד כונן של 80 לא sata של wd. והוא לא עושה את הרעש כי הוא כונן גיבוי ואני לא משתמש בו אז הוא לא עובד. מכאן יוצא שהרעש בה מהmaxtor. וזה לא רעש של מאוררים, זה כזה רעש של כונן שעובד. וזה מעצבן. יש איזשהי דרך להחליש את הרעש? לעשות איזה מודינג או משהו? הנה שאר המפרט (כי אני רוצה להתלהב גם) D: amd 64 3200+ albatron k8x800 pro pmi 512 ddr400 cl2 עם צלעות קירור ati r9800 pro 128mb 80 giga sata mxtor 80 giga 8mb wd supertalent case זה…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?
-
- 10 תגובות
- 958 צפיות
-
-
מכירים את הפינים שתמיד נשברים מתישהוא? במכסים של מדפסות, בדלתות שמחזיקות מארזים כל מיני דברים כאלה. רציתי לדעת איזה חומר יכול לשמש תחליף לפיניים הקטנים האלה שאפשר ליצור ממנו פין תחליפי ולהדביק אותו. אני מחפש גם אפשרות ליצור לולאה מפלסטיק לאיזה דלת קדמית של מארז שנשברה לה הלולאה העליונה.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה ללמוד ולהתנסות עם ארדואינו והבנתי שלצורך כך מומלץ לוח Arduino UNO. אני רוצה לקנות לוח מקורי, איפה אתם ממליצים לרכוש אותו ? תודה !
-
- 10 תגובות
- 14.6k צפיות
-
-
יש בידי שבב אלקטרוני עליו יש שלושה לדים ירוק,צהוב,כחול בין לד ללד יש סוללה קטנה (כמו של שעון) ניראה לי 1.5V פשוט לא רשום עליה יש כאלה 3 סוללות (בין כל לד) המעגל הוא טורי . יש דרך איך שהוא שהשבב הזה יעבוד ע"י חיבור מולקס? תודה מראש. אם יהיה ממש קשה לבין את תיאור השבב אני יביא תמונה.
-
- 10 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה. עד לפני זמן לא רב אם באמת רצית לעשות מודינג למחשב היו לך שתי דרכים: או לעשות בעצמך (הדרך הנכונה!!!) או להזמין מוצרי מודינג מחול... הקהילה בארץ התפתחה ולאט לאט חנויות התחילו להביא לכאן קטודות, מאווררים מיוחדים, מארזים צהובים וכו. אבל עדיין היו בעיות. המחירים לפעמים היו בשמיים ועדיין היו מוצרים שלא היה כדאי לקנות בארץ (כבלים עגולים) או איאפשר היה בכלל להשיג אותם (ערכות סליבים למשל...). והמצב המשיך להשתפר - מחירים ירדו והיום אפילו יש סליבים בארץ. חנויות התחילו להביא סליבים אחרי שלקוחות הראו התעניינות בזה (אני יודע שאני הצעתי לשתי חנויות להביא את הערכות של וונטק) והיום ראיתי עוד מוצר של וונטק בביקורת ווידאו - מחברי מולקס בצבעים - http://www.3dgameman.com/vr/vantec/e…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את ה CM690 ואני רוצה לעשות לו חלון יפה שקוף מאיפה אני אמור להתחיל
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי צורך ברכיב או מעגל שיכול להוציא מתח בהתאם לזרם הזורם דרך נגד (shunt). המטרה שלי זה ליצור מעגל שיבצע את הפעולה הזאת בין שני נגדים של 60 ו80 אוהם: כאשר ישומש הנגד של ה-60 אוהם, המעגל יוציא אחד לוגי, וכאשר ישומש הנגד של ה-80 אוהם, המעגל יוציא אפס. אני יודע שזה אפשרי בעזרת חיישן הזרם ומשווה. אני מכיר את הרכיבים של Analog Devices... ad82xx אבל אין אותם בארץ משום מה. גם את הרכיבים INA17X/19X אין בארץ. אולי יש דרך לפתור את הבעיה ללא רכיב החיישן הזה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני ממש חייב עזרה איך בדיוק עושים את זה אני צריך סוג של שנאי שמתחבר לשקע בבית 220V ושימיר ל5V ול12V במקביל אני צריך את זה לחיבור הארד דיסק ! וגם אם אפשר מדריך איך לחבר מייצב מתח
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אהלן, בכל כבל USB יש ארבעה חוטים שונים: אדום ושחור - למתח, וירוק ולבן. השאלה שלי היא מה עושים / איך שולטים בלבן והירוק. יותר ספציפית, יש לי איזה צעצוע שעובד על 6 וולט ואפשר להפעיל אותו עם היואסבי, ואני תוהה אם אפשר להשתמש איכשהו בחוטים הירוק והלבן כדי להשתמש ברמקולים והמגבר של המחשב במקום הרמקול של הצעצוע. מה אתם אומרים? תודה, אלון
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי שני סוגים שונים של עכברים של microsoft ושניהם אופטים בשניהם נקרעו לי הכבלים יש בשניהם גם את אותו סוג של כבל צבעים אדום לבן ירוק שחור ואחד נחושת כולו חיברתי בכל עכבר בחזרה את הכבל וכשאני מחבר את היו אס בי המחשב לא מזהה בכלל את העכבר אפילו הנורה האדומה שלו לא נידלקת ככה זה בשני העכברים וחיברתי בין החוטים טוב ככה ששום חוט לא נוגע בשני! החלפתי גם בין שני הכבלים לשני העכברים כי בשניהם יש את אותו הכבל אבל גם...לא עובד... מה הבעיה? ומה אני יכול לעשות? יש איזה דרך??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בלוק קירור מים של TT שיש לי כבר איזה שנה והוא אכל אחושרמוטה לכלוך (לא בטוח אם זה קורוזיה או לא)... עכשיו אני רוצה לשייף אותו כדי להוריד את השכבות העליונות לפחות... הבלוק הוא מנחושת איזה ניירות שיוף אני צריך להשתמש והאם יש טכניקה מסויימת שכדאי לי להשתמש בה בשביל הלאפינג?
-
- 10 תגובות
- 845 צפיות
-
-
איזה זרם ה USB מוציא? והאם אפשר לעשות תוכנה שתפתח את החיבור ולשלוט עליו מתי יפתח ומתי יסגר?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-