אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
נסכם ב-התגעגעתי. הקורבן שלי הוא אנטק 900 . בעבר התעללתי בכמה וכמה מארזים בניהם האנטק , הכל על מנת להפוך את המחשב הזה לשרת קבצים ראוי . אני ישפצר אותו קצת בתקווה להפוך אותו יפה ושקט יותר . ואני לא רואה את הסוף כרגע. המצב כרגע הוא E7500 3.66 8GB ספק 430 שלדעתי יעשה את העבודה אלא אם כן יתווסף רכיב לא צפוי. ו3 דיסקים 1TB. לעבודה! המארז מגיע עם שלושה מאוררי 120 ומאורר 200 היום התלבשתי על המאורר 200 ובקרוב גם על מאוררי ה120 הרי תהליך העבודה עם המאורר שלבסוף הפתיע גם אותי . Uploaded with ImageShack.us סטריפ לדים ובו קדחתי חור מילימטר שדרכו יכנס ה12 Uploaded with ImageShack.us הוא נורא בולט וחייב לעבור צבע אז חתיכות קטנות של איזולירבנד מכסות את הראשים בלבד…
-
- 10 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
יש לי נורת USB LED עם צוור גמיש כזה. ואני רוצה לחבר אותה לא למחשב אלה לזוג סוללות AA. איך אני יכול לבנות מכשיר מתאים בפשטות או שעדיף כבר לרכוש מוכן תמורת 5 דולר?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W. מסתבר שהמאוורר היה תפוס. פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר אבל הוא לא הסתובב פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין). אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב הספק פועל אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב. האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין). חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם.. היום הגיע אלי המוצר שקניתי מאיביי אחרי חודש בערך הנה קישור ישיר עליו: http://www.ebay.com/itm/400275431909?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המוצר תקין והכל עובד יפה אבל יש לי בעיה קטנה (גדולה) ברגע שאני מחבר אותו למיקסר אני שומע רעשים מוזרים כאלה של קליטה ושאני ממש מעלה את הווליום אני יכול לשמוע גם דיבורים (כנראה של תחנת רדיו בערבית שמתנגשת בתדרים שהמקלט עושה בהם שימוש) זה לא משנה אם במקלט עצמו כל הערוצים נמצאים על אפס ווליום עדיין יש רעשים זאת בעיה שיכולה לגרום לי להשבית את המוצר, רעשים בזמן עבודה עם מוסיקה וציוד הגברה לא מקובלת על הדעת בשום מישור פניתי למוכר באיבי לעזרה כתבתי מכתב המסביר את הבעיה: וזה מה שהוא כתב לי: אני ל…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי בעיה ברכב, לא שומעים ברמקולים מאחורה, לא באלו שבדלתות ולא באלו שבבגאז'.כשבדקתי האם הם מקבלים זרם, התגלה לי שלא, הם לא מקבלים בכלל זרם, הלכתי לרדיו, הוצאתי אותו קצת ובדקתי האם הוא שולח להם בכלל זרם, מסתבר שלא! ב"הגדרות" ברדיו, הרדיו אמור לתת סאונד למאחורה.האם אתם מכירים בעיות כאלה ואולי יודעים לאן ללכת להסתכל, מה לעשות?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי , אני רוצה לחבר לד ביקורת במעגל לדים שעובדים לדים במוסיקה. ניסיתי לחבר אותו בכמה מקומות אבל הוא כל הזמן עובד לפי המוסיקה ולא סתם דולק. לאיפה לחבר אותו ?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך קוראים לחיבור הזה? שם שיהיה אפשרי לחפש קונקטורים כאלו ברשת. ואיפה ניתן לקנות אותם במרכז, רצוי בתל אביב. (זכר+נקבה). החיבור מיועד לstepper motor. בתודה. נ.ב מצאתי עוד תמונה ברשת מאתר http://www.pmdx.com/4Pin-PlugAndJack http://www.pmdx.com/Images/4Pin-PlugAndJack_800.jpg [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לעוזרים, יש לי דיוידי נייד maraton pdvd-101hd יש לו כניסת אודיו/וידאו לצורך הצגה ממקורות חיצוניים אני רוצה לפרק לו את המסך, לעשות לו חיבור S-VIDEO ולהרכיב אותו על המארז בתור מסך מישני על ידי חיבור ליציאת S-VIDEO שבכרטיס מסך שלי מחיפוש בפורום הבנתי שאם יש למסך שבב ויש את הפרטים על השבב אז זה אפשרי פירקתי את המסך וראיתי שיש עליו שבב VX1828B והורדתי גם את הפרטים שלו מצורף תמונות של המסך, השבב, והחיבורים של המסך על הלוח אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי במידה וזה אפשרי מסך: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233530.jpg שבב: http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2012-04-21233602.jpg חיבור 1 ללוח…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב, איך קוראים למתאם מהשקע הנ"ל - אמריקאי לישראל? באנגלית ובעברית אם אפשר.. ואיפה אפשר לקנות אותו? ועוד משהו. תמונות בתוך הלינק הנ"ל. https://picasaweb.google.com/116123328117332941350/ScrapbookPhotos איפה אפשר לקנות את כל הכבל הזה ישראלי? תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
אני ממש חייב עזרה איך בדיוק עושים את זה אני צריך סוג של שנאי שמתחבר לשקע בבית 220V ושימיר ל5V ול12V במקביל אני צריך את זה לחיבור הארד דיסק ! וגם אם אפשר מדריך איך לחבר מייצב מתח
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הביאו לי מקדחה מחברת POWER ומדגם POW3053 המתג שלה דפוק, אז פירקתי את המקדחה כדי לנסות ולהחליף אותו. מצאתי משהו דומה 1 2 הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים. הנה כמה תמונות של המקדחה והמתג. 1 2 3 4 5 6 הבעיה שעולה לי בראש היא שהמתג הקיים מתאים ל 4A והמתג החלופי מתאים ל 6A לא מצאתי מתג מתאים ל 4A(היחידי שמצאתי לא מכיל מתג לשינוי כיוון הסיבוב ומתג להגברת/ הקטנה כוח) מי מהם הוא המתג הנכון? תודה רבה על העזרה!
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום חברים! אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה דברים בנושא מעגלים חשמלים 1.רציתי לדעת כיצד מתכנן המעגל יודע אילו רכיבים לשים על מנת לקבל את התוצאה שהוא רוצה?(נגיד לד מהבהב) אני מניח שזו תורה בפני עצמה אך אשמח להסבר וחשוב לציין כי "חרשתי" את האינטרנט בחיפוש אחר מידע. 2.כעת לאחר שלמדי את חוק אוהם,חוקי קריכהוף,חוק פאראדיי,קצת על רכיבים,ועל הבסיס של המעגל החשמלי ובכללי על החשמל אשמח לדעת מה המלצתכם למעגל ראשון? ואילו עוד חוקים יש לילמוד?. תודה מראש וסליחה על הבורות... יותם
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי נורה כזאת בחדר http://www.azpartsmaster.com/images/catalog/cshop/b300t3qc.jpg ועניין אותי מה זה העליה הזאת באמצע?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי כחלק מפרוייקט שלי אני צריך לקדוח בלוח אם. איך עושים את זה? איזה גודל ראש להשתמש (אין לי דרמר, רק מקדחה). יש סיכונים? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לפני כמה זמן, נתקלתי במוצר נחמד ב-tinydeal. המוצר הוא שלט למחשב: http://www.tinydeal.com/wireless-multimedia-ir-remote-control-for-pc-p-42772.html לכאורה, לא מלהיב במיוחד, יש הרי מלא כאלה. אבל, בניגוד לשאר השלטים למחשב, לשלט הזה יש קצת ייחוד: כמו כל שלט אחר למחשב, הוא שולט על המחשב כשהמחשב פועל, אבל, יש לו תוספת קטנה, והיא שהוא מסוגל גם להדליק את המחשב כשהוא כבוי לגמרי. כדי לעשות את זה, הוא מתחבר מצד אחד לשני הפינים של ה-Power Switch, ומצד שני הוא מתחבר למתח שהספק של המחשב נותן, גם כאשר המחשב כבוי. רק מה שמוזר פה, הוא שאם מסתכלים בתמונה האחרונה על סעיף 3, הם כותבים לחבר למגעים 17 ו-19.. בדקתי אצלי ב-manual שבא עם ה-motherboard (gigabyte) וממה שכתוב…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות. בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם) מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר. יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב על עגלת X על הרצפה. הבעיה שהבת שלי בתור טכנאית מחשבים קטנה, אוהבת לגשת לכבלים מאחור ולבדוק אם הם מחוברים נכון. אני מחפש פתרון פשוט להגנה על הכבלים תוך השארת המחשב במקומו (אין לי כרגע מקום אחר)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לחברי היקרים בקהילה, קהילת המחשבים כמובן. אמנם לא סיימתי את הפרוייקט הקודם, אבל כבר אני מתחיל אחד חדש, כי אני יכול (?). בשל חיבתי אל סדרת AC ואל הרעיון שעומד מאחוריה (לא סתם, סיפור מעשיות, אלא אחד שאפשר ללמוד ממנו דבר או שניים), החלטתי ללכת על פרוייקט בניה תקציבי עם ערכת הצבעים הכה מוכרת של שחור ולבן לאחרונה. אני מקווה שדגש יהיה בעיקר על לבן הפעם, ממש כמו החליפה של חברינו אלטאיר איבן לה-אהד. בתכנית: מארז Bitfenix Survivor בעל שני מאווררי 200MM לוח אם ASRock Z77 Extreme4 מעבד Core i5 2500K קירור מים שמורכב מ- אין לי מושג האמת, רוצה רעיונות שלכם. חלקים שכן יש לי כרגע הם בלוק danger Den חצי אקרילי ו...זהו. אני לא מחפש אפקטיביות של מערכת הקירור, על הבלוק הבסיסי ואפילו רד…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בתחום הארדואינו (למעשה עוד לא קניתי או ניסיתי לעשות פרוייקט אחד) ואני מרגיש מבולבל מאד. ניסיתי לקרא מספר עצות למתחילים ופרסומים שונים בבלוגים ובפורומים ורק יצאתי בתחושה של פחות הבנה ויותר בלבול. אין לי מושג באלקטרוניקה (חוץ מלהלחים -אם זה עוזר) ויש לי ידע בסיסי ביותר בתכנות - של java. בגלל שבדקתי וגיליתי שארדואינו לא מתכנתים בjava בכלל אין לי מושג מה לעשות. עד פה מה שאין לי (ידע).... מה שיש לי זה זמן (אני תלמיד י' אז עדיין אין לחץ בגרויות גדול), רעיונות לפרוייקטים ובעיקר הרבה רצון ללמוד ולעשות. אני ממש צריך הכוונה בנושא (אז תתחילו להציף בעצות וקישורים ) תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם ישנה דרך בה ניתן להפוך מסך LED LCD רגיל לכזה שיפלוט תאורה אולטרה סגולית UV LED? תודה, אורי.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-