עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. נכון ב- ABIT יש את המערת OTES הזאת? יש שם לדים חזקים + מגעילים ירוקים חשבתי להחליף אותם ל- UV מה אתם אומרים אפשר? :-\

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אוקיי אז מחר אני מתכוון להתקין חלון למארז, יש לי פרספקס, מקדחה, מסור שולחן, הכל. הבעיה היחידה שלי היא שמקדח הכוס שיש לי בשביל לעשות חורים למאוורר הוא רק 64 מ"מ ולא 80 כמו הגודל של המאווררים יש משהו שאתם חושבים שאני יכול לעשות ? ואם זה נראה לכם זה יהווה שינוי משמעותי?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by xgamer,

שלום לכם. יש לי בלוח כמה קבלים לא טובים שלפי מה שקראתי יכולים לגרום לבעיה שיש לי עכשיו (VCORE לא יציב) חיפשתי קצת בגוגל על זה מצאתי אתר דיי טוב. אני ידע להחליף קבל אבל ראיתי שכתוב שצריך לחבר איזה חתיכת מתכת ללוח. זה נראה לי כדי לפרוק את הלוח אבל איך אני עושה את זה. לא הבנתי כל כך ממה שכתוב.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

עכשיו קיבלתי איתו כמה חוטים ואני לא מבין איך לבר אותם בדיוק אני מסתבך פה :-\ :-\ אני רוצה לחבר את המאורר של המעבד לנקסוס ושני מאוררים.. איך בדיוק :'( :'(

• 9 תגובות
    • 985 צפיות
  6. R&D שלום הצטברו אצלי מס' מסכי LCD קטנים בגודל 5 אינצ' של PSONE והדבר המתבקש לעשות מאחד מהם זה מקרן . העיקרון מאוד פשוט:מקור אור חזק(כמה שיותר כך אפשר לא להחשיך את החדר שצופים במקרן.) המקור ממוקד לפנים שם הוא עובר דרך עדשת פרסנל ואז דרך ה LCD כאשר הLCD עבר חישוף שהשאיר את פנל המטריצה השקופה בלבד ואז בד"כ שוב דרך פרסנל שם קרני האור מתחילים להתכנס עד שהם מגיעים לעדשת ה - TRIPLET שם הם יוצאים בצורה הולכת וגודלת עד שהם פוגשים במסך או בקיר עליו משתקפת התמונה של המקרן בגדול. התמונה הבאה נוצרה על בסיס שרטוט ומידע מהאתר - LUMENLAB.COM שם גם ניתן למצוא את כל החומר שרק אפשר לבקש על הנושא+פורום מקיף גדול ומקצועי מאוד. 1. Point light source 2. Tempered glass isolation pl…

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. קיבלתי ממעבדת מחשבים ספק של delta electronics. זה חברה איכותית ואמינה. משתמשים בספקים האלה בשרתים ובמחשבי חברה. הספק שקיבלתי הוא ספק ATX 310 W רגיל ממחשב דסקטופ של lenovo בדיקה ויזואלית של הספק מבפנים - הכול נראה שלם חוץ מהפיוז F 8A (מחשבה - כבר החלפתי פיוזים בכמה ספקים איכותיים והם עבדו בכיף ולא נשרף שוב תוך שניה) החלפתי את הפיוז ל F 5A חדש וחיברתי לחשמל בטור אם מנורת ליבון 40 W 240 V הקטע ל המנורת ליבון - להגביל את הזרם במקרה שיש קצר במעגל של הספק (בבדיקה הראשונה). כך אני אצתרך להחליף כמה חלקים בודדים ולא יישרף לי חצי מעגל. בזרם שלוקח ספק מכובה או ללא עומס המנורה עובדת חלש ומקבלת משהוא כמו 20 - 30 V rms גג (לפי הבהירות שלה) והספק מקבל את היתר אני בודק שהמפסק של ה 11…

• 13 תגובות
    • 6.1k צפיות
  8. Started by J0n1,

אם נגיד יש לי אוזניות, ואני רוצה לחבר אותן לשני מקורות, כדי שישמעו בזה שפועל בלי לנתק את הכבל כל הזמן, ואם שניהם יפעלו אז ישמעו בשניהם (לא חובה) האם כבל של נקבה (לשם יתחברו האוזניות) שהופכת לשני זכרים (אותם אני אחבר לשני המקורות) יעבוד?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Track,

אני מחפש לקנות דרמל, מקורי אם זה כדאי, או לא מקורי. אני מחפש באינטרנט ולא מוצא שום חנות שמוכרת דרמל. איפה קונים את הדברים הללו? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by r.g.comuters,

שלום לכולם אני צריך כמה חלקים לפרוייקט קטן שאני מתכנן וחלק מהם אני פשוט לא מוצא :'( אני צריך מתאם לסידרום של נייד לIDE רגיל , מתאם לדיסק קשיח של נייד לIDE ספק כוח DC-DC ATX הספקים המינאטוריים שמשתמשים איתם לרוב לCAR PC מאיפה אני יכול למצוא את כול זה בארץ או שאין לי ברירה אלה להזמין מחו"ל תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  11. אוקיי התחלתי עכישו פרוייקט שני שלי. לקחתי מארז ממש ממש ישן ג'נרי של חברה ישנה שאפילו התקרה של המארז מחוברת לדופן קיצר חתכתי בצד שמאל 3 חורים 1. חור שבוא יישב טלפון 2. חור כוננים 3.חור פרספקס עם מאוורר אוקיי אני ייסביר הכל אוקיי המחשב אישב כאשר הצד שלו מולי ולא המקדימה ואני פשוט שם טלפון רגיל בפנים, היום צבעתי את הטלפון לשחור ושמתי לדים בתור הטלפון (זה מגניב). חתכתי חור גדול בצד שבוא יהיה הכוננים ולא מקדימה. עכשיו חתכתי גם את כל החלק של הקדימה של המארז ושם ייהיה חלון פרספקס גדול. הטלפון כאילו יישב על עמוד כמו טלפון ציבורי ובתוך המקל יהיה הספק. וגם איפה שאמור להיות הספק יש חלון פרספקס . ודופן השני של המארז אין כלום, אני מתכנן לצבוע את המארז. וכפתור הפתיחה של המחשב יש לי שתי…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  12. Started by urich,

אני רוצה לעשות תאורה כחולה בגריל של המארז הנ"ל השחור שלי. האם להשתמש בשתי led כחולים יספיק או שכדאי להשתמש בחוט המואר הזה elstring או מזהו כזה. יש עוד הצעות? חוץ מזה חשוב לי לא להרוס את הגריל הפירטר שמאחורי הגריל אז תתחשבו בכך.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by lior12,

אני צריך פיתרון מאתר בחו"ל יחסית זול להעביר קול + תמונה באיכות סבירה ממחשב שיש לו HDMI VGA יציאת אוזניות רגילה לטלויזיה עם SCART וRCA

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. קראתי את המדריך לבנית מקלט אינפרה אדום אבל הייתי רוצה ליישם אותו לגבי האור שלי בחדר שמתי שאני ילחץ על כפתור מסויים בשלט ידלק האור בחדר וככה אני לא צריך לקום כל שניה להדליק את האור מישהו מפה יש לו רעיון כיצד אפשר לבצע זאת??

• 7 תגובות
    • 772 צפיות
  15. אני מחפש סרטוט לאורגן אורות שמתחבר לשקע של האוזניות אבל אני צריך עם שני שורות של לדים כל שורה לרמקול תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  16. שלום לכולם זהו הפרוייקט החדש שלי ה BLACK SPIKE הסתיים ועומד להימכר ואני יעלה לו עדכון אחרון בקרוב. התחיל החופש ואיך אפשר בלי MODDING !!!!בפרוייקט הזה אני הולך לעבוד על מארז Antec רגיל אבל הפעם הפרוייקט יהיה הרבה יותר מאורגן ומצעוי מכל הבחנות וזה מתחיל מהחיתוך ועד לצביעה.לפניי יומיים ארגנתי פינת עבודה אחרת ואז יצאתי למסע קניות בנועה מחשבים ובפנדה מחשבים כך שכל החומרים ומוצריי המודינג כבר אצל ואפשר לעבוד ברצף בלי לחכות לדבר חוץ מערכת הסליבינג לספק שתגיע בקרוב מאוד.... למי שחושב לעצמו למה קוראים לפרוייקט TransFormer זה כי הצד יהיה מעוצב בדיוק כמו הTRANSFORMER של SUNBEAM חלק יחשבו שזה לא מקורי להעתיק משהו אבל בשבילי זה נראה מאוד יפה המארז יבוסס על אפקט תאורה מרכזי כחול וכמובן…

• 49 תגובות
    • 8.5k צפיות
  17. כל חוטי ה-Molex אצלי קצרים אני רוצה לסדר ולהצמיד אותם לפח ולצדדים של המארז עם איזולירבנד אבל הם קצרים מידי איפה אפשר להשיג ארוכים יותר ?

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  18. Started by yarivot26,

מכיוון שיש מחסור גדול בחלקי מודינג בנעה ופנדה (חנויות הקרובות אליי) וגם בגלל שההורים שלי בסוף השבוע טסים לארה"ב החלטתי להזמין את החלקים שאני צריך מחו"ל אבל החנות היחידה שאני מכיר היא NEWEGG אז אם מישהו יכול להמליץ לי על חנויות טובות (זולות ואמינות) אני אודה לו

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  19. נראה לי שאני הולך לקחת מהמחסן מקרר ישן בערך בגודל full tower. ואתה כל המחשב אני אשים בתוכו, אני אוציא את המאוורים ואכוון את המקרר לאיזזה 10 מעלות. כי אני רוצה שקט וגם יהיה נחמד להתלהב עם זה חחח וגישה נוחה כי פשוט פותחים דלת.. נראה לי אחלה רעיון מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Blabber,

בשיטוטים בפורומים על מודינג מצאתי את התמונה הבאה: האם זה לא מוד הספיידי של אחד מחברי הפורום בין המחשבים על השולחן?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. Started by VBMaster,

שלום לכולם אני מעונין ליצור מפסק פשוט שברגע שיהיה קול כלשהו (היציאה מוגברת, לא מיקרופון) הממסר יפעל וכשאין כל הממסר יפסיק לגשר. הבעיה היא שמדובר במתח ממש קטן וכל הממסרים שאי פעם עבדתי איתם עבדו על מינימום 12V... חשבתי גם על רכיב SCR שיש לי בבית, שהוא מין ממסר למתחים נמוכים, אבל לא כל כך הצלחתי לחבר אותו נכון ה-DATASHEET שלו הוא: http://www.onsemi.com/pub/Collateral/C106-D.PDF שם הרכיב הוא C106-D. מישהו יכול לעזור? תודה, נדב

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by Moty_p,

שלום לכולם איך אני יכול לעשות מעגל ללדים אולטרה בריט שדומה לזה: אבל אני צריך לדעת בדיוק מה לחבר ואיך לא חצי עזרה לדוגמה: העזרה שקיבלתי עד עכשיו היה רק חצי עזרה זאת אומרת, קיבלתי סירטוטים של המעגל הזה אבל מסובך מידי ולא מוצג שם איך לחבר את הבטריה ולאין זה ידוע שצריך לחבר גם נגדים כדי שהלדים לא יעלו עשן של 470 אוהם אבל בכל הסירטוטים שנתנו לי לא הבנתי מה לעשות וכל הזמן היה שם דברים שלא ידעתי להשתמש בו, לדוגמה אדמה מזה באורגינל מינוס? כי זה לא נראה כך התמונה הזאת זה מעגל שלם שאומר לא בדיוק איפה לחבר ומה ולאין ובאיזה חלקים עלי להשתמש פשוט, ניתן להסביר על זה גם, R1,2,3 שמסומנים הם הנגד בעל קיבולת של 470 אוהם והם מתחברים לפלוס של הבטריה וללד, משם הלד מחובר למינוס

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  23. שלום לכם יש לי שאלה יש לי טלוויזיה מדגם ce-5488, אני לא רואה שום דבר במסך הוא נדלק אחרי כ15 דק' רואים כרבע מסך ואז הוא נכבה, מצאתי שם ptc שרוף החלפתי אותו וזה לא עזר רציתי לדעת אולי יש למישהו איזה מושג מה יכולה להיות הבעיה. או להמליץ לי מאיפה אני יכול למצוא מדריך שיכול לתת לי סכימה חשמלית של הדגם הזה\משהו דומה. תודה.

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  24. Started by eegg,

ראיתי באריהב אל המסך Display TFT Module (176*220) מישהו יכול להזביר איך זה בא זה מוכן לחיבור אז שצריך להלחים ולתכנת

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  25. Started by THE FOX,

מה כל אחד מן החיבורים בפלאג USB מייצגים? מהם החוטים המעבירים מידע? ואילו מעבירים מתח? תמונה תועיל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.