אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רציתי לחלוק עמכם איזה פרויקט קטן באלקטרוניקה (האמת שזה כבר מזמן, אבל רציתי להזמין גם אתכם). מדובר במעגל שנבנה ע"י אחי ואת התכנות ובניית האתר אני עשיתי. המעגל מחובר ליציאת המדפסת במחשב ואליו מחוברות 2 מנורות שניתן להדליק ולכבות דרך אתר האינטרנט. ישנה מצלמת אינטרנט שמכוונת אל המנורות. העניין עובד כמעט כל הזמן, אז אם משעמם לכם אתם מוזמנים לבוא לשגע אותי. ;D http://erez.myftp.org
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אולי תארגנו תחרות מודינג או מפגש מודינג כך אפשר ללמוד הרבה מהמתקדמים לרעות רעיונות כול מיני דברים וכו..... מה אומרים ??? סליחה על הכותרת אין לי מושג מה לכתוב שם חחחחחחח
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
מישהו פה מכיר מקומות שאני יכול לתת להם תוכניות לחיתוך לכיפוף הפרספקס והם יכינו לי את החלקים שאני צריך?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
החלטתי לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב על פי המדריך בפורום. מצאתי TV LINK ישן של YES. מצורפת תמונה של חיישן האינפרא האדום שבתוכו. איך אפשר לדעת מה מיצגת כל רגל ? כל תגובה תתקבל בברכה (גם לך תקנה ב 10 שקל חישן חדש....) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
אוקי שלום לכולם קוראים לי יוני . אני רוצה לעשות את הכונן שלי שיכנסו אליו דיסקים כמו במערכת של אוטו שזה כזה ניבלע לבפנים אני זוכר בערב מישהו עשה פה דבר כזה אז אם הוא קורא תהודעה הזאת שיסביר לי איך עושים את זה תודה לעוזרים .
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם רציתי לבקש ממי שיכול לעזור לי להכין שרטוט מעגל חשמלי אני רוצה לחבר כ30-40 לדים לנתונים הבאים: מקור המתח זה חיבור USB 5V . זרם אני לא יודע כמה.. נתוני הדיודות מתח 3.2-3.8V בערך זרם כ20mA חשבתי לחבר אותן במקביל כמו שמראים במדריך פה. השאלה אם אני צריך בכלל נגדים כי אני מחבר פה הרבה לדים ואם זה בכלל יחזיק אם יהיה פה מספיק זרם ...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תמונות תוקנו שלום לכולם יש לי מחשב מאוד ישן P4 1.4 וחשבתי לעשות לו מודינג : זה המודינג הראשון שלי אז לא לצחוק על התוצאות למרות שאני מאוד מתאמץ ויש לי קצת ניסיון. אז הינה המארז : החומרה שהיתה בתוך : הציוד שיש לי : + מחסן עם רבבות של כילים של אבא שלי :-X תיכנון : תיכננתי עיצוב בתוכנה Google SketchUp 7 למי שרוצה ליראות http://www.f2h.co.il/6676911953837 דברים מיוחדים שאני רוצה לעשות : * פנל שליטה במאווררים * מוד מסך למחשב (אם היה לי כסף ) * דלת למארז (מיכסה כוננים ) * רגליות עם לדים לעבודה ! פתחתי חורים למאווררים (כמו בתיכנון ) בגג בריצפה מיקדימה ומאחורה ואני עם המזל שלי שברתי את המקדח כוס אז עוברים לדרך הישנה הDREMEL , חת…
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם 4 יציאות שיוכל לספק את 4 המתחים ל-4 המכשירים: נתוני המתח : in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma in:AC-230v 30ma out:DC3.7v 0.35a in:AC240v 0.1a out:DC5.9v 400ma יש לי ידע צולע באלקטרוניקה,אם אפשר לתת לי הסבר מפורט(כולל הרכיבים ואת ערכם ואיך לחבר אותם) בבקשה. תדריכו אותי בבקשה!!! אני רוצה להטעין את 4 המכשירים ביחד ,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אין לי בחדר טלפון ואני גם לא רוצה. חשבתי אולי לחבר לשקע טלפון בקיר איזה משהו שכאשר מתקשרים לבית אז נדלקת איזה נורה וככה אני אדע אם מתקשרים. זה בר ביצוע דבר כזה ?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שלהרבה אנשים יש את המאווררים האלה [נראה לי קוראים לזה לאדים] והם בצבעים נגיד כחול מתי שהם מסתובבים. זה עושה אפקטים יפים ובכלל מגניב לעין. בכל מקרה זה מאווררים שצריכים לקנות? יענו אלה מאווררים שאפשר לקנות בצבעים שונים שיעשו נגיד אור כחול? ואיפה אפשר לקנות/ובכמה?
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו מכיר בית עסק/סדנא שבה יכולים לחתוך/לגזור/ללייזר ולכופף לוח אלומיניום לפי הזמנה? עדיפות למקום שיכול לספק גם את חומר הגלם עצמו. סליחה על כל הסלאשים ותודה על ההפניות
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות שלט חוטי למחשב. הרכיב 5 כפתורים שישלטו על המחשב כמו הקודם הבא נגן וכו' איך אני עושה את זה, יש איזה מדריך ? עדיפות לחיבור USB (מאמין שיש איזה דרייבר מתאים)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני זקוק למעגל - ספק אחד עם שני יציאות שיוכל לספק את שני המתחים לשני המכשירים: נתוני המתח in:AC-240v 0.15a out:DC5.0v 0.7a in:AC-240v 180ma out:DC5.0v 890ma תדריכו אותי בבקשה אני רוצה להטעין את שני המכשירים ביחד,האם זה אפשרי? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
האם אפשרי לחבר בדרך כלשהי צלחת לווין למחשב ולקלוט אותות כמו רדיו, טלוזיה, שיחות טלפון / פלאפון, מכשירי קשר וכד' ? טלוזיה ורדיו אני מאמין שכן השאלה היא האם אפשר גם לקלוט עוד דברים כמו שיחות טלפון או מסרים מהחלל החיצון
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש סכימה של מעגל שמגיב לשריקה לבנייה יש למישהו רעיון? להצמיד אותו למחזיק מפתחות ואים אבד הצרור שורקים והא מצפצף תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 895 צפיות
-
-
שלום, אני כנראה הולך לקנות מארז CM HAF 932, וכפי שכנראה רובכם יודעים אין לו מסנני אבק. מישהו יכול בבקשה לעזור לי, ולתת איזה מדריך קטן איך מוסיפים לו כזה? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני
-
- 4 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שבת שלום,יש לי 2 כבלים של USB אני רוצה לחבר בינהם על מנת שאני יחבר אותם למשל בין לפטופ למחשב ויעביר קבצים. לחבר בין הכבלים זה לא בעיה אבל בכבלים מיוחדים בשביל זה אני אתי שיש מין מעגל או משהו.. השאלה שלי זה עם צריך מעגל מסוים ביניהם או שפשוט לחבר את הUSB וזהו.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-