אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים בלוח אם שלי (GIGABYTE) יש חיבור spdif מובנה אבל רק OUT ובלוח עצמו יש 5 פינים של SPDIF_IO (אני צריך את הINPUT) השאלה שלי מה אני יכול לקנות כדי לחבר SPDIF למחשב? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים... הבטחתי לפני כמה זמן לכתוב מדריך על התוכנה. כיוון שאני מתחיל בדיוק כמו כולם (השתמשתי בה פעם אחת בלבד - תוכלו לבקר בת'רד קודם בפורום) אני לא מתיימר להיות מקצוען..מי שמבין ויכול להוסיף, שתבוא עליו הברכה! שלב ראשון - התקנת התוכנה: איפה לעזזל מוצאים אות התוכנה?!?! - לא צריך לקלל, פשוט מחפשים בגוגל או שנכנסים ללינק: http://sketchup.google.com/download/ שלב שני - המדריך: עקרונות זהו, כמו שאמרתי תוכנה ידידותית מאוד. צריך פשוט סבלנות ע"מ לצבור ניסיון. תוכנה טובה מאוד ומומלצת לתכנון כל דבר שדורש סקיצה. בהצלחה!
-
- 10 תגובות
- 8.3k צפיות
-
-
אני צריך לספר של הפרוייקט מידע על פוטוטרנזיסטור הפכתי תאינטרנט לא מצאתי מצאתי באגלית כמה דברים אבל אין לי כח לתרגם אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא מידע בעברית אני אשמח תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב אין לי שום השכלה בעולם האלקטרוניקה אבל תמיד התענינתי והסתקרנתי מהתחום. בכל מקרה החלטתי שאני רוצה לבנות משדר רדיו AM פשוט, חרשתי על האינטרנט , ואכן יש הרבה סכמות למשדרים פשוטים אבל ההסברים על דרך פעולתם היא כללית במקרה הטוב, אז נכנסתי קצת לתאוריה, למדתי איך עובד מתנד רגיל ואיך לבנות אותו - Colpits Oscillator ואיך לבנות מגבר לאות קול שמגיע ממיקרופון SIMLPE TRANSISOR AMPLIFIER אבל אני לא מצליח להבין איך אני גורם במעגל לשני האותות להתרכב לצורה של אות AM : SignalOut = (A+Mcos(w_m*t))*sin(w_c*t) w_m היא תדירות גל הקול ( מוכפל ב 2 PI) w_c תדירות הגל הנושא כלומר מה שאני צריך זה דרך לישם את הנוסחא הרשומה בצורה הפשוטה ביותר (כלומר עם קבלים נגדים וטרנזיסטורים בלבד) בהיתן ש…
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר קטודה קרה או לדים לרמקולים של מחשב כך שהאורות יהבהבו בקצב של השירים מהמחשב. איך עושים את זה ? משהו כזה, אבל רק שיהיה מחובר לרמקולים של המחשב.. יש לי רמקולים 2.1 של לג'וטק עם מגבר, אם זה משנה משהו. נראה לי שחשוב לציין שהכל יופעל דרך מחשב נייד!!!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלפתי ממחשב נייד ישן את מסך הLCD שלו בשלמותו, דגם המסך הוא Mitsubishi AA11SB6C-ADFD צריך את עזרתכם בנסיון למצוא איך להפעיל את המסך הזה, תודה לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אני מתכנן להכניס מחשב למערכת סטריאו ועוד כל מיני דברים כמו תאורות לדים וכאלה השאלה היא האם אני יכול לשלוט בלסגור מעגלים שונים במחשב (כמו לכבות ולהדליק את המחשב או לשנות ווליום או לפתוח ולסגור את הכונן דיסקים) בעזרת הIR שקיים כבר במערכת סטריאו.... מקווה שהבנתם למה אני מתכוון תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
-
האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, יש לי EEEPC 701 4G, בן כחודשיים. כשפתחתי את הנייד לראשונה שמתי לב שהמחשב שלי הוא חלק ממהדורה מוגבלת שבעצם הSSD הוא לא מולחם ללוח אלה בחיבור PCI-E זאת אומרת שאני יצטרך להיות קצת יצירתי בלמצוא מקום לרכיבים שאני הולך להתקין. לקחתי אותו במיוחד בגלל הגודל והניידות, כרגע אני מתכנן לעשות פרוייקט מודינג והוא יכלול: עמ' 1*התקנת WINDOWS XP PRO(חוקי)- בוצע עמ' 1*סקין DECAL- בוצע *התקנת מפצל USB בתוך הנייד - בהמתנה(http://www.lakewoodconferences.com/direct/dbimage/50218192/USB_Hub.jpg) *התקנת מסך מגע - בהזמנה מחו''ל(http://i22.ebayimg.com/01/i/001/31/9a/3943_1.JPG ) *הכנסת דונגל בלוטוס(נחבא בתוך הנייד)-נשלח מחו''ל (http://jaltronics.ca/images/bt_dongle01.jpg) *כרטיס SD 1…
-
- 47 תגובות
- 19.4k צפיות
-
-
האם ניתן להחליף מקלדת רגילה ל-BACKLIT בכל נייד? אם לא, האם ניתן ספציפית ב Acer Timeline 5810T ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, משעמם לי והחלטתי שלא בא לי לנתר מהקירות. אני מחפש רעיון למוד ל932HAF. ביינתים חשבתי להכניס לדים אדומים למאווררים הלא לדיים שלו (יש מקום ללדים ותעלות לכבלים, השאלה זה איך כל העניין יראה על מאורר שחור ולא שקוף). יש למישהו רעיונות חוץ מזה?
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שלט של אלקטרה והוא ללא תאורה, וזה משגע אותי אני מדליק את המזגן שאני ישן ובגלל החושך אני לא יכול לשלוט על המעלות או לכוון טיימר, וזה מציק לקום מהמיטה בלילה ולהשתמש באור של העכבר כמו איזה מסכן ;D זה השלט יש לכם רעיון איך אפשר לסדר לו תאורה?
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
מבוא: אוקיי אם בראש שלכם להוסיף קצת חיים וצבעים כמעט לכל מקום שעולה לכם על הדעת, אם זה תאורה מסביב לשעון קיר, מסגרת תמונה, מאחורי מסך מחשב או טלויזיה או סתם בא לכם לעשות תאורה לילית עם צבע מגניב בחדר וכו'..וכל זה בלי להיות תלויים בספק של המחשב, זה המדריך בשבילכם. מה אנחנו צריכים: הכי חשוב רעיון מה אתם הולכים לעשות כל השאר שטויות :-) אז מה אנחנו צריכים באמת. רכיבי אלקטרוניקה: לדים אני לקחתי 5 להתחלה. (קניתי של 5מ"מ את הרגילים לא UB) עולה בסביבות שקל ללד. נגדים הבחירה תלויה בעוד משתנים כמו כמות הלדים ושנאי.. נחשב איזה נגד תצטרכו בהמשך. (בין חצי שקל לנגד עד לשקל וחצי). תמונה של לד ונגד ביחד עם כל ההוצאות שהוצאתי על כל התאורה הזאת: שנאי, שנותן מינימום 3.3V (שנא…
-
- 20 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
נניח ואני רוצה לקחת מלבן פרספקס , ורוצה להאיר אותו כך שהוא יעשה אור חזק. אבל במצב מכובה הוא יהיה שקוף. אני לא רוצה שהוא יסנוור אלא נאמר ואני מחבר לדים אדומים אז כשהם דולקים, כל השטח של המלבן יפיק אור אדום. אני מצטער על השאלה החובבנית, אבל עד כמה ניתן להאיר את הפרספקס בדרך זו ? שאלות עוקבות בהמשך בהתחשב בתשובות g0vner_t.s.y
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
סרט להגנה על חתכים אם יש למישהוא קצת שארית אשמח לקחת / לקנות - צריך כ 50 ס"מ תודה!
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה ניסיתי לבנות רדיו פשוט הכולל סליל, דיודה, אנטנה והארקה (פרטים באתר זה:http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/radio/radio.html). בניתי בדיוק כמו שמסבירים באתר אולם שמעתי רק רעש של תדר ("זזזזזזז") מה שמעיד על זה שהרדיו עובד אבל לא הצלחתי לתפוס שום תחנה. ניסיתי לשחק עם האנטנה וזה לא עזר. מישהו יכול לעזור? תודה, wannakill99
-
- 2 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי את המארז nzxt apollo והוא מגיע עם פלסטיקים שחורים כאלה שמחזיקים את הכוננים של ה 5.25. ( Screwless Drive Bay) עכשיו אני רוצה לצבוע את המארז, והשאלה שלי היא איך אני אמור להוציא אותם? (פתחתי שאלה כזאת גם בפורום מארזים אבל שם לא ידעו כל כך לענות לי ואני בטוח שפה יש אנשים שיודעים) תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לצבע את המארז שלי בצבע שחור כמו כן אני רוצה חלקים מסויימים לצבוע בצע מטאלי כך שיראה כמו סוג של מראה.. תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום,יש לי מין ג'יפ קטן כזה ויש לו תאורה בפנסים אשר מקדימה נדלקים שנוסעים קדימה ושנוסעים לאחור הפנסים מאחור נדלקים. אבל לג''יפ שלי יש מין סלון כזה ורציתי לחבר 2 לדים קטנים(לקחתי אותם ממארז ישן ואלה הם הלדים של הPOWER) אז רציתי לשאול לאן לחבר אותם במערכת שיפעלו ברגע שאני לוחץ על ON בג'יפ. המערכת אצלי בנויה כך. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-