עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bykeking,

אני לא מבין הרבה באלקטרוניקה אבל יש פה הרבה שמבינים אז החלטתי לשאול את השאלה שלי פה. אז ככה, אני רוצה לבנות מעגל שיהיה מחובר לסוללה ויכלול ארבעה לדים UB. אני רוצה שהלדים יהיו דולקים כל הזמן כל אינטרבל מסויים (לא ממש משנה. בין חצי דקה לדקה בערך) הם יהבהו נגיד חמש שש פעמים מהר מאוד. אם זה אפשרי אני מעוניין שההבהוב "ידלג" מלד אחד לשני. סדר פעולות לדוג': הכל דלוק -דקה- הכל כבוי -שתי שניות- אחד מהבהב שני יבהובים ונכבה ואז הלדים שאחריו אותו הדבר ואז הכל נדלק. אבל הדבר שאני הכי מעדיף זה שיהיה מתג שיאפשר לי לבחור בין מצב של הבהובים כל הזמן שמדלגים מאחד לשני, מצד שכולם דולקים ומצב כבוי. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by ranran,

יש לי ספק של 300W שאני כבר לא משתמש בוא ויש סיכוי שאני יכול להדליק אותו בלי לחבר ללוח אם? (יש לי כבל לחבר אותו לחשמל..)

• 10 תגובות
    • 739 צפיות
  3. Started by Yap,

מהיכן ניתן לקנות מאוורר אלומיניום 120 מ"מ ....?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by exXxTreAm,

קניתי היום אוזניות ב30 ש''ח (sony mdr-cd280) הגעתי הבייתה חיברתי אותם ולמזלי הרע שמעתי רק באוזנייה אחת, השאלה היא האם ניתן להחליף את הרמקול באוזנייה השנייה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Rhx,

שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by romanklein,

שלום לכולם! תיכננתי לעשות מודינג קטן למארז-חלון וקצת תאורה. עכשיו מחיפוש קטן שערכתי הבנתי שאני צריך לדים UB 8000+ MCD - רציתי לשאול האם חמישה לדים כאלה יספיקו לי לתאורה נחמדה ודי חזקה? עכשיו רציתי לחבר את הלדים במקביל עם נגדים 460ohm (לפי הבנתי מהמדריך) ומצאתי את המדריך הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 שבו מחברים את הלדים לפרספקס עם המחברים השחורים האלו. האם זו השיטה הכי טובה לחבר לדים לפרספקס או שיש עוד שיטות?? תודה על העזרה - מאוד חשוב לי

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. :-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. מי יודע ויכול להגיד לי מהם החלקים בתמונה ? מה תפקידם ואיך בודקים אם הם תקינים או לא? זה חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד אז תשובה מהירה תעזור מאוד החלק הימני הוא היותר חשוב תודה שחר

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני רוצה לחבר מאוורר מארז ליציאת כח MOLEX מהספק . ליציאה זו יש 4 פינים. לאיזה יציאות אני מחבר את המאוורר?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. ניסיתי את המרדיך שבאתר אבל לא הצליח. http://img146.imageshack.us/img146/2008/1il9.jpg http://img139.imageshack.us/img139/4427/2kb4.jpg

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני הולך לקנות מחשב בקרוב עם המארז הזה , ANTEC P180 ששמעתי שמצויין , עכשיו אני צריך לדעת אבל איזה סירקולציה קיימת בו כמו שהוא מגיע מהמפעל ואיפה מומלץ להוסיף מאווררים , כמובן גם איפה לעשות חוריי איוורור וכאלה , איפה לעשות חורים למאווררים (תניחו שיש לי הרבה ) וכו' , תהיו יצירתיים קצת SPICE : המחשב הולך לעבור אוברקלוק , בזכותכם אולי אני אשבור שיאים על קרור אוויר

13. Started by taotao,

שלום אנשים... נמאס לי מהMP3 256MB (שבמלא כבר חצי עובד..והIPOD כבר החליף אותו ממזמן) ולכן החלטתי לעשות מימנו מעיין DOK... מי שלא מכיר אז זה הMP3 הנפוץ... http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=38628 פירקתי את הפלסטיקים וכו נשאר רק הPCB.... עכשיו אני מחפש כמה שיותר להקטין אותו (כמובן שלחתוך תPCB לא בא בחשבון)... אבל לדעתי החלק השני עם המסך וכו לא הכי נחוץ ולכן אני שואל אם אפשר "לחתוך" אותו...או כול דבר אחר שיכול להקטין תגודל... הנה כמה תמונות שתבינו מה קורה...(צולמו בK800i).. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. מישהו מהתותחים פה יכול לעזור לי? יש לי מחשב נייד ישן (Pentium1) ואני רוצה לקחת לו את המסך ולחבר אותו ל- PlayStation2 הדק שיש לי... אפשר עזרה? משהו איך עושים? חשבתי לעשות למסך יציאות קומפוננט ואז לחבר את הקונסולה כאילו זה הטלויזיה... מישהו יכול לעזור איך עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by wons,

שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. נאבד לי החלק המפריד בין הפלטה התחתית בביג טייפון לבין הלוח אם אני חייב רצועת פיויסי מאיפה אפשר להשיג?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. אני צריך "לדלל" את ה12 V ל 5V יש אפשרות לשים סתם נגד אבל אני חושב שזה לא כל כך חכם אחרי הכל אני לא רוצה לשרוף שום דבר זה אמור להתחבר למכשיר מאוד עדין יש לכם הצעות ?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. טוב מדי פעם המאוור של המעבד מפסיק לפעול - חשבתי שזה הsmart fan אבל כמה פעמים בדקתי בביוס הטמפ של המעבד היתה 63+- ועדיין המאוור לא עובד ביטלתי את ה smart fan בביוס ומשום מה עדיין המאוור מפסיק לעבוד עקב כך אחרי כל שימוש במחשב אני מכבה אותו - ואני לא מרוצה מזה כי דבר זה יכול לפגוע במעבד (חום ,קור,חום ,קור, בפרט בחורף בסוף המעבד יכול להינזק ) אז רבותי תעזרו לעבדיכם הצנוע במוד קטן - איך לחבר קרור מקורי של אינטל של מעבד e6300 ישירות לספק שיעבוד ללא הפסק או שתמליצו לי על קרור אחר שיתחבר ישרות לספק ויעבוד ללא הרף אשמח המפרט שלי בצד יהודה.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום לכולם, אני רוצה להכין מוד למחשב שלי שמציג את השמות של השירים של ה- Winamp כמה זמן נשאר וכו' וכו' איך אני עושה את זה? המסך שאני מתכוון אליו הוא לא בדיוק LCD אלא יותר מסך כזה קטן (יותר גדול בהרבה ממסך של נגן MP3 פשוט) יש לו נגיד 4 שורות ואורך של 16 תווים או יותר אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון פשוט שכחתי את השם המקצועי שלו.. אם אפשר הצעה למסך כזה (איך הוא נקרא) ואם אני יכול להשיג אותו בת"א איפשהו וכמובן שירטוט שמראה איך אני מחבר אותו ומה זה כל יציאה שלו תוכנה שאני יכול להציג איתה מה שאני רוצה שתכלול גם כמובן את המטרה העיקרית, תצוגה של הווינאמפ. תודה רבה לכולכם, תותחים אין עליכם

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Devil Servant,

שלום. יש לי מארז עם כ. מסך מובנה ואני חייב להוסיף יציאת טלוויזיה,ואין לי אפשרות להוסיף כ. מסך חיצוני. חשבתי האם אפשר לחבר בין 2 החוטים? או אולי להשתמש במפצל ישן של 21 פינים? הרי בתכלס מסך וטלוויזיה זה אותו דבר. מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by assafovadia,

שלום אני קונה עוד חודש-חודשיים מחשב חדש ורציתי לבקש עצות מה כדאי לי לעשות נחמד עם המחשב הישן שלי: מעבד:p4 1.6 478 לוח אם:Asus P4T כרטיס מסך:Albatron Geforce 5900xtv זכרון:256 RDRAM PC800-אבל 400MHZ אפקטיבים בגלל שהלוח אם שלי צוואר בקבוק לזכרון...... ולא יודע איזה ספק..רגיל לא משהו מיוחד... אז אני מתכוון כאילו אם שווה לי לעשות איזה פרוייקט מודינג או לנסות לעשות לו אוברקלוק..אני יהיה אולי מוכן להשקיע בזה עד 200 שקל... מה אתם אומרים?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by KL-xXx,

היי לכולם. אני צריך עזרה בשינוי חיבור של מאוורר יש לי מאוורר של 12V אשר חיבורו מתאים לחיבור שעל הלוח אם, כלומר המאוורר עם 3 חוטים ומתחבר ללוח אם עם חיבור קטן ברצוני לשנות לו חיבור כך שאוכל לחבר אותו לספק ולא להעמיס על הלוח אם

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by tmpusr,

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=5&ArticleID=512

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…

• 10 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים