עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Snirs69,

שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by zone glide,

אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?

3. Started by Alexkmr,

בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Big_Guy7,

לא מי יודע מה פרויקט גדול, אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל ביקורות והערות. במחשב החדש האופציות למארז היו NZXT LEXA שאין בו מקום למודינג, או את ה CM690 עם חלון והחלפת המאווררים למאווררי לד כחול. בסופו של דבר הלכתי על ה CM690, והתוצאות לפניכם: לפני (תמונה שמצאתי ברשת) ואחרי: בהמשך יעלו תמונות של המארז אחרי סידור החוטים

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by AdamS,

שלום לכולם, אני אמור לקנות עוד כמה זמן מחשב וחדש ובחרתי את המארז הזה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000sws.asp. בחרתי לקנות לו את הספק כוח המואר הזה: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=83_136_137&products_id=514. אני רוצה לקנות לו גם 3-4 מאווררים מוארים מכאן: http://tms.co.il/index.php?cPath=84_146_198 - אבל אני לא יודע איזה יתאימו למארז. ראיתי גם במלא תמונות שיש מין נוזל ירוק שעובר בתוך המחשב, תוכלו להסביר לי בבקשה מה זה והאם אני אוכל להשתמש בזה. גם ראיתי שיש מלא אנשים שמקבצים את כל הכבלים שיש להם במחשב ל"צמה" אחת גם עם צינור ירוק כזה - אפשר פרטים ? אשמח גם לדעת מה הדבר הזה: http://www.frozencpu.com/scan/se=Water%20Cooling/se=Fro…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה להפוך את הספק שלי למודולרי אבל הבעיה שלא הצלחתי למצוא קונקטורס שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק הפכתי את איבי ולא מצאתי כלום ופה אני מבקש את עזרתכם אני צריך חיבורים שאפשר להבריג ללוח ברזל של הספק עדיפות מאיבי החיבורים הם: חיבור 4 פין חיבור 5 פין חיבור 6 פין חיבור 8 פין חיבור 24 פין (אני עדיין לא סגור על אם אני יעשה גם את החיבור 24 פין מודולורי או לא כי בתכלס זה חיבור שחובה לחבר בכל מחשב ככה שזה אופציונלי כרגע) עוד שאלה קטנה אני זוכר שהיה פה איזה מדריך להפיכת הספק למודולרי אבל אני לא מוצא אותו כרגע ככה שבעיקרון לא צריך להוסיף דברים מיוחדים אלא רק לחתוך את הברזל של הספק בשביל להבריג עליו את הקונקטורס ולחתוך את הכבל ולהחלים מצד אחד חיבור נקבע שיוברג לספק ומצד ש…

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Natan_Rozen,

שלום ברצוני לקדוח חור בקוטר 12 ס"מ במארז שלי ולהוסיף מאורר 12 ס"מ שישמש כ"ארובה" . חפשתי בנרות אחר מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ, אך חיפושי עלו בתוהו, הייתי בערך ב-12 חנויות "חומרי בניין" . שאלתי אליכם, מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ באיזור בת-ים ? או שאולי אפשר עם כלי אחר ? (שיצא מדוייק)

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה.... תודה מראש, ניר.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by wons,

יש כאן חבר'ה שבנו צורב לאחד מהבקרים הנ"ל?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by skullfacer,

http://img339.imageshack.us/img339/2614/imgp0501hk8.jpg עכשיו אני לא מצליח להחביא תכבל הראשי של הלוח אם יש לכם רעיונות איך אני יוכל להסתיר אותו? סידרתי את כול הכבלים שיש חוץ מזה של הכרטיס מסך שהכבל שלו קצת מידי וקשה להסתיר אותו אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע והחוטים למטה צמודים ללוח זה ניראה ככה למאורר 120 מקדימה אין כבל אחד שמפריע לאוויר לזרום

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. טוב אז סוף סוף אחרי הרבהזמן שאני רוצה לעשות את זה, [glow=green,2,300]עשיתי את זה!![/glow] עכשיו רק נשאר לי לחבר את החלון השקף למארז... אני יעשה את זה אחד כך..... בימתיים הנה המארז שלפי דעתי יצא מצויין! בהתחלה יש תמונות של ההתחלה, ואז עוד כמה תמונות, תמונה אחרי שגמרתי וזה לא משוייף, ובסוף שזה על המארז משוייף! http://photos.walla.co.il/itay_sp/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200406061418571284&id=200406061421314931&user=itay_sp

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by anatoli,

אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%91-%d7%94%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%a0%d7%95%d7%aa%d7%9f-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-wi-fi-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%93%d7%91%d7%a8-%d7%aa%d7%9e%d7%95/

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by ATI POWNZ,

שלום, רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מדבקות למארז שלי? תודה ???

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by yakirsh4,

אני רוצה לעשות מודינג למחשב הישן שלי וראיתי איזה מדריך למאוורר בפאנל הבעיה אצלי היא שלמטה בפאנל יש מין שתי ריבועים שהם לא ישרים אלא מעוקמים מה שיוצר בעיה לחתוך עיגול ולהכניס מאוורר חשבתי לחתוך את שני הריבועים האלא ולשים משהו מאחוריהם ועם בונדו לישר את זה הבעיה שאני לא יודע מה ראיתי פה מישהו ששם רוהצל אבל אני לא יודע אם אני יצליח להשיג ופרספקס אני מפחד שזה דק מידי מישהו ידוע איפה אפשר להשיג רוהצל באיזור השרון-מרכז? או אולי הצעות לחומר אחר שאפשר לשים?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by metis,

ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by Gilo2005,

אז ככה יש לי אהרד דיסק ישן שעושה המון רעש והרעש מעצבן אותי רצח אז רציתי לדעת איך אני יכול להשתיק את הרעש הזה? כי אם לפתוח את האהרד דיסק א זהוא ידפק? מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזו אם הרעש?

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by nivezrati,

שבוע טוב לכולם אני מתכנן להוסיף פרספקס מסביב לצג LCD שבמארז שלי הוא היה בגודל של שני מפרצי 5.25 אני גם אחתוך את הדלת של המארז ואוסיף פרספקס עם חריטה של ציור מסוים שעוד לא בחרתי יש לי מספר שאלות אליכם 1. איך אנ ייכול להיות עיקבי בעומק החריטה בפרספקס? 2. האם פרספקס בעובי של 4 מ"מ יתאים? 3.האם יש כלי אחר חוץ מדרמל שיכול להתאים לי? 4.האם יהיה נחמד להוסיף עוד צבע לחריטה אבל שיהיו באותו לוח פרספסק ולא שניים? 5. לגבי הפנאל הקידמי שלי אני אשמח לקבל רעיונות לעצב אותו .. זכרו זה גודל של שני מפרצים של כוננים ובאמצע ייהיה צג LCD 20X4 תווים שהוא מוכן כבר.. אני יותר שואל לגבי עיצוב מסביב אולי לדים? אפשר האיר את הפרספס באמצעות לד? 6. איכן יהיה הכי מתאים למקם את החריטה בדלת? סליחה על הה…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by CRT,

אהלן, אני צריך למצוא איפה מוכרים כבל כזה בארץ רצוי באזור המרכז. 40Pin female\Male to female Cable http://www.ebay.com/itm/IDE-40-Pin-Male-to-female-Hard-Drive-Extension-Cable-L-6CM-/251244600993?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a7f585ea1 אורך של הכבל לא משמעותי בשבילי, אני רוצה להשתמש בו כדי להקל על החיבורים על לוח פיתוח במכה אחת במקום לשרוף כל פעם זמן על חיבורים של הפינים ללוח. על הלוח יש PIN OUTS שאליהם אני כרגע מתחבר ע"י כבלים Dupont Wire Connector Cable, 2.54mm Male to Female 1P-1P שנראים בערך ככה: http://www.ebay.com/itm/40-Pin-20cm-Dupont-Wire-Connector-Cable-2-54mm-Male-to-Female-1P-1P-For-Arduino-/390577288626?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Eviljelly,

שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום. יש מאווררים עם חוט שחור ואדום, ויש גם עם צהוב. מהו הצהוב? אני שואל כי החלפתי מאוורר במקרן BENQ, יש שם 2 מאווררים של מארז. אחד מהם, 8'', אמור להיות לו 3 חוטים. אדום, שחור, וצהוב. היה לי מאורר רק עם שחור ואדום, והמקרן נדלק, אבל נכבה אחרי דקה וונדלקת המנורה של הטמפרטורה. המאוורר עובד. השאלה ההיא אם זה קשור לחוט הצהוב? האם הוא מספק מידע על מהירות המאורר או משהו כזה? תודה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ofir123,

אחר צהריים טובים! מצאתי היום בבוידם רמקולים חדשים של פאנסוטיק דגם EAB-T50 והבעיה שבשום מקום באינטרנט לא מצאתי מידע על הרמקולים האלה. אני מעוניין לחבר אותם לעוד זוג נוסף באוטו, מישהו יודע איך אני עושה זאת? ידע באלקטרוניקה ובחשמל יש ולפי מה שהבנתי הכל עובד על 12V. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  25. Started by CyberBot,

לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.