עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. קנתי אתמול ראש של חריטה(9910) מ Tungsten, שאמור לחתוך ברזל בלי בעיות, אבל הראש שקניתי בקושי מצליח לסרוט את הדלת של המארז שלי. אני רוצה לעשות חלון עם ציור קצת מסובך, ובשביל חלק מהציור צריך לבצע חיתוך קצת מסובך, ובשביל זה אני צריך ראש חריטה מהסוג הזה. ראיתי מדריך שביצעו בו חריטה/חיתוך אבל עם ראש מספר 9909 אבל לדיקו לא מיבאת אותו לארץ. אולי הבעיה שאני פשוט לא יודע איך להשתמש איתו, אז אולי מישהו שיש לו ניסיון עבודה עם הראש הזה, יתן לי טיפים איך לעבוד איתו. או אולי שאני מנסה לחרוט על דלת של מארז קומפקייס שהוא ממש עבה יחסית למארזים אחרים.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by ElemenTal,

קיצר אחרי החפירות באשכול הקודם זה מה שיצא בסוף. http://vimeo.com/20640329 שאלה - יש אתר או משהו שמראה את כל סוגי הנגדים...? השגתי כמה אבל אני לא יודע תהתנגדות שלהם...

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by lizard,

שלום לכולם. לא מצאתי בחיפוש תוצאות לכן פתחתי את השירשור הזה. לוח ארדואינו נאנו 380. 2 מנועים, מחוברים לבקר מסוג H BRIDGE 298N. פוטנציומטר מתג. יש לי קצת חוסר הבנה באיך אני מחבר חשמלית את המתג למערכת. המטרה היא שהמתג יברור בין קדימה לאחורה. הגדרתי שני פינים (1,2) והרעיון שלי הוא שאם פין 1 מקבל מתח, המערכת תסע קדימה, אם פין 2 מקבל מתח המערכת תסע אחורה ואם אין מתח אז לעצור (ניוטרל). כרגע זה מתג 2 מצבים, בעתיד 3 מצבים. מצב מרכזי ניוטרל אבל כרגע נניח לזה (זה יקבל ביטוי בקוד אבל לא יהיה קיים כרגע) הפוטנציומטר דואג למהירות הסיבוב ואם הוא על 0 אז מערכת עוצרת. אני כנראה אשים תנאי שאם הערך של הפוטנציומטר הוא 0 אז גם לעצור. ראיתי כל מיני מדריכים בגוגל אבל לא ברור לי החיווט החשמלי. כ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, למישהו יש מושג איפה אני מוצא AIR DUCT בסגנון הזה: http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/medium/ux_a07040600ux0005_ux_m.jpg לקנייה בארץ? (אני רוצה לחבר מאוורר שנמצא בפנים המארז(על חריץ הPCI) כדי שישאב אוויר מבחוץ ולא מתוך המארז)) תודה עריכה: מן הסתם אני רוצה שהוא יהיה גמיש כדי שאני אוכל להעביר אותו בפנים המארז.

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  5. יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן

6. Started by liorgadidi,

ראיתי כל מיני מארזים שיש על החוטים שלהם כל מיני כיסויים כמו זה למשל: http://www.hwzone.co.il/gallery/album122/aah?full=1 http://www.hwzone.co.il/gallery/album118/aaa?full=1 איפה משיגים כאלה(אם בכלל) מכינים אותם לבד? פשוט...איך?

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  7. באופן טבעי המחשבה שכדאי לעבוד בפרוטוקול מוכר כמו בלוטוס, ואז צריך לקנות מודול מתאים. (בהנחה שזה נכון, איזה מודול כדאי?) אני מודע לזה שיתכן שRF פשוט יותר, אך אני מניח שזה יפגע בתאימות למכשירים סלולארים. מה אומרים המומחים?

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Snirs69,

שלום לכולם, ניסיתי לחבר לד לכונן DVD {השתמשתי בחיבורי המתח שלו} ונסרף לי מין משו מוזר כזה שנראה כמו כבל ריבון קטן ושטוח. למזלי ניתן להחליף את הכבל הזה{הוא ניתן לשליפה} אך אני לא יודע מאיפה אני יכול לקנות אחד כזה. כתוב עליו youngshin awm 2896 30v 80c vw-1. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג כזה?! תמונות: בתודה מראש, שניר.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. מישהו יודע אם הספק של המחשב מספק מתח כל שהוא כאשר המחשב כבוי??? תודה ויום ירושלים שמח! ניר

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by coolmeen,

כמה עולה נורת ניאון UV כחולה בקוטר 30 סמ ואיפה אפשר למצוא, זה בשביל חבר שלי בבקשה מהר

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by kkffiirr,

אני עובד עם דרייבר למנוע צעד של POLOLU, מבוסס צ'יפ DRV8834 בהגדרת המיקרוסטרפינג צריך לתת אות לוגי ליציאות M0 וM1, כאשר הוא מורכב מ0 1 וZ השתמשתי בקוד הבא: pinMode(5, INPUT); // set pin to input for M0 digitalWrite(5, HIGH); pinMode(6, OUTPUT); // set pin to output for M1 digitalWrite(6, HIGH); כך שבעצם ניסיתי להכניס 1 ל M0, וZ לM1. רק שאני לא בטוח שקיבלתי את מה שרציתי. האם עשיתי נכון?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Shmuel Cohen,

היי לכולם אני רוצה לחבר מאורר של 12V 0.2A (עם סוללה של 12V כמובן ) ולמתג אותו דרך הארדואינו. (בגדול המטרה העיקרית היא זה שכאשר אני לוחץ על כפתור בשלט המאורר נדלק , חיברתי כבר הכל פעם אחת וזה פעל מצויין פשוט הטרנזיסטור שהיה לי נשרף כי הוא לא היה מתאים ) חשבתי לקנות את הטרנזיסטור הזה , מה אתם אומרים ? .. http://www.ebay.com/itm/50Pcs-New-60V-0-2A-2N7000-TO-92-MOSFET-N-CHANNEL-Transistor-/271588502391?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3befab77

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by arik89,

מארז Full Tower ג'נרי,שנצבע לצהוב והשלדה לשחור. הצבע השחור של השלדה נדפק בכמה מקומות,הצבע יוסר ויצבע מחדש באיכות יותר טובה. הצבע הצהוב הולך ,ובמקומו בא ירוק ליים,כמו המכונית בתמונות. הצבע של המגש של הלוח אם הולך לרדת לגמרי,הולך לעבור פוליש שיבריק בלינג בלינג. הפאנל הקידמי ,עבר שכבת בונדו,שסתם את המפרצים של הכונן דיסקטים,תבוא בקרוב עוד אחת. חור מאוורר 80 mm בחלקו האחורי של המארז נחתך ל120 mm,זקוק לשיוף. דלת עם חלון,הולך לבוא פרספקט שקוף עם מדבקת Tint של רכב,וברגע שהמארז מואר מבפנים החלון הופך לשקוף. מבפנים תבוא קטודה סגולה(מחפש) ואם לא אמצא אז תבוא אחת UV. יש קובץ זיפ עם כל התמונות,מה שנעשה בנתיים,וחלקית. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=14AE8…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by xxdinsinxx,

שלום, דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [= ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול. אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל. (שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול)) תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  15. אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by IG,

אם יש אחת כזו, שמוכרת לדים (נגדים יש בכל חנות אליקטרוניקה...), אפשר גם בטבריה או בבאר שבע (אני מיואש, ואלה המקומות שאני יכול להגיע אליהם לקניות...) תודה מראש

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by moshe_S_m,

שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by gofilord,

שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by eegg,

אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by elad13net,

שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by card,

שלום קניתי את המשדר+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter ובנוסף, קניתי גם את השלט+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module בשניהם, אין ספק שהחלק של ה-Receiver, יכול לקלוט אותות של שלטים, בהנחה שהם באותו תדר כמוהו. עד כאן הכל בסדר. עכשיו השאלה: הסטים האחרונים הם של Transmitter+Receiver. אבל, אם אני אקנה Transceiver, האם גם הטרנסיבר יוכל לקבל אותות של שלטי RF? (שבאותו תדר כמוהו כמובן) למה אני שואל את זה, כי Transceiver-ים יודעים לדבר בינם לבין עצמם, ע"י פרוטוקול כלשהו. השאלה אם הטרנסיבר יוכל גם לקבל "Raw Data".. כי הרי השלט לא מדבר בפרוטוקול של הטרנסיבר,…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by DeadHunt,

שלום! אני צריך תמונה לחריטה ואני לא מוצא... אם אתם יכולים אז בבקשה תשלחו לי תמונות או אתרים של תמונות שמתאים או כל דבר שיכול לעזור תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  23. קיבלתי עכשיו מחשב לתיקון, שבחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מלוכלך, כולה מחשב בן שנתיים שדווקא אוכסן במקום סביר ובעיר לא מפוצצת אבק (לא באר שבע), והכמויות אבק שם מטורפות, ניסיתי להוציא עם הידיים את כל הגושים שיכלתי, אבל עדיין הוא נראה אפור ומזעזע. קומפרסור אין לי וגם אין שום סיכוי שאני אשיג בשעות הקרובות, אז חשבתי על ניקוי עם מיבש שיער (על קר כמובן). השאלה היא מה הסיכון, זה לא המחשב שלי ככה שאני לא רוצה לסכן את המחשב הזה אפילו במעט, האם יש סיכוי לחשמל סטטי או משהו אחר שיגרום לפגיעה? המון המון תודה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Blinker,

חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אני מדבר על הרשת הזאתי שמתלבשת על הרמקול , יש כאלה מבד או מהרזל , אני לא יודע בידיוק , איך קוראים לזה ואיפה אפשר לקנות את זה ?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים