אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
-
שלום כולם, אני רוצה להשתמש בספק המחשב שלי בטור ספק לניסויים שלי. כאשר מחברים אותו לחשמל (ללא לוח M) הוא לא מוציא מתח, אם הבנתי את העניון נכון יש לו יציאת איפשור שככל הנראה הוא מקבל אותו דרך הצמה הגדולה שמתחברת ללוח ה-M אשמח אם משהו יוכל לעזור לי ולהאמור לי איך להפעיל אותה תודה מראש משה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אם יש אחת כזו, שמוכרת לדים (נגדים יש בכל חנות אליקטרוניקה...), אפשר גם בטבריה או בבאר שבע (אני מיואש, ואלה המקומות שאני יכול להגיע אליהם לקניות...) תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לאחרונה המסך של הנייד שלי (THINKPAD T400) החל לרצד בשורות התחתונות http://youtu.be/ny4XPLGtE24 יש דרך לדעת האם זה כבל או בעיה במסך? אציין שמדי כמה שניות יש ריצוד נוסף (ראו סרטון) והבעיה הולכת ומתפשטת. תודה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום קניתי את המשדר+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter ובנוסף, קניתי גם את השלט+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module בשניהם, אין ספק שהחלק של ה-Receiver, יכול לקלוט אותות של שלטים, בהנחה שהם באותו תדר כמוהו. עד כאן הכל בסדר. עכשיו השאלה: הסטים האחרונים הם של Transmitter+Receiver. אבל, אם אני אקנה Transceiver, האם גם הטרנסיבר יוכל לקבל אותות של שלטי RF? (שבאותו תדר כמוהו כמובן) למה אני שואל את זה, כי Transceiver-ים יודעים לדבר בינם לבין עצמם, ע"י פרוטוקול כלשהו. השאלה אם הטרנסיבר יוכל גם לקבל "Raw Data".. כי הרי השלט לא מדבר בפרוטוקול של הטרנסיבר,…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מארז Full Tower ג'נרי,שנצבע לצהוב והשלדה לשחור. הצבע השחור של השלדה נדפק בכמה מקומות,הצבע יוסר ויצבע מחדש באיכות יותר טובה. הצבע הצהוב הולך ,ובמקומו בא ירוק ליים,כמו המכונית בתמונות. הצבע של המגש של הלוח אם הולך לרדת לגמרי,הולך לעבור פוליש שיבריק בלינג בלינג. הפאנל הקידמי ,עבר שכבת בונדו,שסתם את המפרצים של הכונן דיסקטים,תבוא בקרוב עוד אחת. חור מאוורר 80 mm בחלקו האחורי של המארז נחתך ל120 mm,זקוק לשיוף. דלת עם חלון,הולך לבוא פרספקט שקוף עם מדבקת Tint של רכב,וברגע שהמארז מואר מבפנים החלון הופך לשקוף. מבפנים תבוא קטודה סגולה(מחפש) ואם לא אמצא אז תבוא אחת UV. יש קובץ זיפ עם כל התמונות,מה שנעשה בנתיים,וחלקית. http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=14AE8…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני עובד עם דרייבר למנוע צעד של POLOLU, מבוסס צ'יפ DRV8834 בהגדרת המיקרוסטרפינג צריך לתת אות לוגי ליציאות M0 וM1, כאשר הוא מורכב מ0 1 וZ השתמשתי בקוד הבא: pinMode(5, INPUT); // set pin to input for M0 digitalWrite(5, HIGH); pinMode(6, OUTPUT); // set pin to output for M1 digitalWrite(6, HIGH); כך שבעצם ניסיתי להכניס 1 ל M0, וZ לM1. רק שאני לא בטוח שקיבלתי את מה שרציתי. האם עשיתי נכון?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם אני רוצה לחבר מאורר של 12V 0.2A (עם סוללה של 12V כמובן ) ולמתג אותו דרך הארדואינו. (בגדול המטרה העיקרית היא זה שכאשר אני לוחץ על כפתור בשלט המאורר נדלק , חיברתי כבר הכל פעם אחת וזה פעל מצויין פשוט הטרנזיסטור שהיה לי נשרף כי הוא לא היה מתאים ) חשבתי לקנות את הטרנזיסטור הזה , מה אתם אומרים ? .. http://www.ebay.com/itm/50Pcs-New-60V-0-2A-2N7000-TO-92-MOSFET-N-CHANNEL-Transistor-/271588502391?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3befab77
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי היום מתען usb בשביל לטעון את היפוד וסתם לבדוק דברים ב5v הנה: החלקים: מייצב 7805cv בטריה 9v חוט חיבור לבטריה חיבור usb נקבה הנה התוצר הסופי אולי אני אשנה אותו טיפה אבל:
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב בפשטות, אני רוצה לצבוע גוף קירור בצבע שחור, גוף בעל צינורות נחושת וסנפירי אלומיניום כיצד אפשר לעשות זאת מבלי לפגוע בביצועי הקירור, הכוונה היא, באיזה סוג צבע ניתן לעשות את זה?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה.... תודה מראש, ניר.
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום , יש לי בעיה בהסלבה של הכבל 20 פינים של הספק , ניסתי לדחוף אותו כבר שעה עם הפלסטיק כשהזזתי את החוטים לצדדים - אבל זה לא הולך , זה מגיע עד אמצע הפלסטיק, וגם זה אחרי הרבה מאמצים ומתיחה של הכבל , ואחרי החצי כבר אי אפשר להעביר את זה. אז רציתי לשאול את כל אלה שהסלבו את הכבל 20 פינים שלהם - איך עשיתם את זה ?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי ספק מגה ג'נרי של 500W לאחרונה המערכת שלי לא היתה ממש יציבה אז החלטתי לבדוק למה גיליתי שהספק שלי רותח והמאוררים שיש בקושי דוחפים אויר לאחר שפתחתי אותו גיליתי שעשו להם בכלל מוד ל 7V כאשר הם גם ככה בקושי זזים החלטתי לדחוף לתוכו מאוורר 120 ולשנות קצת דברים חעחעחעחעחחעחעחח סתמתי את החורים שיוצאים אל תוך המארז בעזרת חתיכת פרספקס קטנה בצורה הזאת הוא גם לוקח אויר מהמארז ומזרים אותו דרך צלעות הקירור החוצה לאחר מוד קצר המתחים של הספק ניהיו יותר יציבים ויותר מדויקים והטמפ של תוך המארז ירדה ב3-4 מעלות
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.shavers.co.uk/shopping.php?product_id=152 מישהו יכול להגיד לי מה הגודל שלה AA או AAA ומה המתח/זרם כי מה מה שמצאתי באיבי זה רק 1.2V ו 700mAh זה בישביל מכונת גילוח
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בסופ"ש הזה, שההורים סוף סוף החליטו להתחפף קצת, אני צובע את המארז, אבל לא סתם בצבע אחד אלא ב3 עם שבלונות ודוגמאות. בהחלט שווה לצפות לעדכונים למרות שהמצלמה שלי באיכות מאוד מאוד גרועה (דגש על מאוד!), אבל זה מה שיש. העדכון הראשון יהיה תכנונים והמארז לפני הצביעה.
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש סכימה עם שמות של הנגדים שאני אגיד לדוד שלי שיביא לי. אני רוצה 3-4 נגדים חזקים שיתחברו למולקס.ויאירו בחוזקה חתיכת פרספקט של 15*2.5 ס"מ זה יספיק אתם חושבים? בנוסף,אם אני אהפוך את הכיוון של המאורר של הספק,כלומר שהוא יכניס אוויר,אבל מהצד יש חורי איוור,זה יזיק? או שאפשר? פשוט אני שם את הספק בתקרה ויותר קל שהוא יהיה בצורה שיכניס אוויר. איך זה? (הירוק זה האור) תודה
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כבר לפני המון המון זמן אני רציתי לבנות מקרן אייפון פשוט. את הרעיון אתם יכולים לראות כאן- http://www.tuaw.com/2008/03/01/diy-ipod-video-projector/. הרעיון מאחורי המקרן הזה מאוד פשוט מבחינת האופטיקה שעומדת מאחורה- האייפון מקרין על בהירות גבוה, המראה מקבלת את התמונה ב-45 מעלות ושוברת את התמונה לעדשה מגדילה שנמצאת בקצה של קופסה. רעיון פשוט, קל ומעשי. ניגשתי לרעיון לפני כמה חודשים וגיליתי שהכל טוב ויפה, רק בעיה אחת- עדשות! ניסיתי כמה עדשות שהיו לי מסוג של טלסקופ ושל דבר שכזה שהיה אמור להגדיל את את המסך לגיים-בוי (ממש ממש ישן.. ;D) וסה"כ הקונספט עבד, רק שהעדשות לא היו לגמרי טובות ולא הייתה הגדלה ופוקוס טוב. בנקודה זו הנחתי את הפרויקט בצד. כל התמונה הישתנתה אתמול, ברגע שמצאתי את…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בס"ד מה המצב? משהו יודע אולי על חנות זולה בירשולים שמוכרת את הדברים הבאים חוטי חשמל דקים בדילים חיבור מולקס ומתגים. ואם יש שם לדיים זה גם טוב. אבל בכללי כל השאר ממש חשוב לי חוץ מהלדים שזה פחות תטדה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%91-%d7%94%d7%96%d7%a2%d7%99%d7%a8-%d7%a9%d7%a0%d7%95%d7%aa%d7%9f-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-wi-fi-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%93%d7%91%d7%a8-%d7%aa%d7%9e%d7%95/
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-