עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אחרי שחשבתי הרבה על הנושא, הלכתי על העיניין לבנות אתר למודינג, מה באתר, המון מדריכים למודינג להמון דברים שהרוב יהיה שלכם פרסום עבודות שלכם וגלריית תמונות, עכשיו, זה לא יהיה ממש בקרוב, אני מאמין שרק עוד חודש מהיום אני יסיים את העבודה רק על הפינה הזאת וכמובן שיש לי עוד המון דברים לבנות שם הפורטל החדש שאני ימתכנת ברגעים אלה ממש הוא מלון פורטל אני רוצה לבקש אישור ממנהלים לפרסם מידע לגבי מדריכים מסוימים (כמו אלה שנמצאים בהודעות הנעוצות בפורום הנוכחי) ואני מבקש גם מכל הגולשים ומכל אלה שעשו מודינג מסוים למשהוא לשלוח כתגובה לשירשור (תרד) הזה את מה שהם עשו אני רוצה לכתוב מדריכים מאוד בסיסיים באלקטרוניקה כדי לעזור למשתמשים מתחילים וכל פעם ששואלים בפורום איך לעשות וכך וא…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Big_White,

יש ברשותי כרטיס מסך PCI-E GE 6600 התנפחו לו 4 קבלים. אני לא יכול להשיג קבלים בקיו כאלה אני יכול להשיג קבלים רגילים (אלה שעטופים בסוג של ניילון. לא יודע מה ההבדל בניהם) אם אני לא ימצא קבלים בדיוק כאלה איזה קבלים אחרים אפשר לשים? תודה מראש.

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  3. יש לי שני מאוררי 120 מ"מ זהים וקצת רועשים האם ניתן לשלוט על שניהם במקביל עם פוטנציומטר אחד? אם כן איך צריך לבנות את המעגל ומאיזה חלקים. ובאותו נושא אם הדבר מסובך האם אפשר לעשות מעגל עם מפסק 3 או 4 מצבים שמעביר את המאווררים בין המצבים 12v <-7v <-5v <-off מה אתם אומרים אם שוב איך צריך להיראות המעגל.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by dor-eli,

- אפשר להכין כזה? - עם לא איפה קונים כזה דבר?

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  5. Started by Asaf.Y,

נערך

• 0 תגובות
    • 735 צפיות
  6. שלום לכולם בטח הרבה מאיתכם עושים הזמנות של רכיבי אלקטרוניקה מאיזה חנות\אתר אתם נוהגים לעשות הזמנות ? העלות המשלוח שלהם זולה ? חייבים לעשות קניה גדולה או שאפשר לקנות גם בעלות קטנה . ראיתי שיש את MOUSER ן FARNELL למישהו יש ניסיון איתם ? הם נוחים להזמנות ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אהלן, מחפש לקנות אקדח חום , תודה עדיף שיהיה כמה שיותר זול

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by ranyr,

אני צריך ארבע לדים ירוקים או אולי אדומים 3mm מישהו מכיר חנות שאפשר להזמין ממנה?

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  9. Started by Red-AnGel,

נראה לי שלכאן זה הכי מתאים , אני מבקש שרק מי שיודע ב 100% יגיב , כי זה חשוב ואני לא רוצה להידפק רק כי מישהו ניחש או חשב... אז ככה, אני רוצה לדעת מה טמפ הנמיסה של דבק חם, ודבק אפוקסי? אני רוצה להדביק משהו למקום שטמפ שלו היא 50+- ואני צריך שהדבק יחזיק בחום הזה, יש רעיונות? תודה

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  10. הכותרת אומרת הכל עם אפשר לקבל תמונות ולתת לי פירוט מה זה וכו.... תודה לעוזרים עריכה: עם אתם יכולים לעזור לי בעיצוב של המארז זה יהיה נחמד גם ברשותי קטודה כחולה וקטודה אולטרא סגולה.... כל הצבעים של הליזרים וזהו. עם תתנו לי הצאות איך לעצב את זה זה יהיה נחמד =] תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום... קניתי מכונית על שלט וכמה חוטים יצאו מהמעגל החשמלי מרוב שניסיתי להלחים ולא הצלחתי הרסתי את החיבור שאליו מתחברים החוטים... האם יש מישהו שמבין מה לעשות ויכול לעזור לי? אם כן אני יעלה תמונה של הלוח... אולי אפשרי לעשות מעקפים? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל זה המקום היחיד שאני מכיר שיש אנשים רציניים... תודה מקווה שתוכלו לעזור לי...

• 9 תגובות
    • 968 צפיות
  12. שלום אנשים יקרים, לאחר שנים של פינטוזים וציפיות, סוף סוף יצא לי לבנות סטודיו ביתי ברמה גבוהה! אז ככה, מדובר בסטודיו מוזיקלי, וכפי הידוע, היום, הגברה אולפנית ו"כבדה" נהיו כבר אקטיביים מטעמי נוחות ואיכות, ובעקבות עובדה זו, ירד השימוש ברסיבר, כלומר, אין לי מקור לחבר הרבה מקורות ולברור בניהם, ולשלוט בווליום מהסיבה שכל מוניטור ורמקול נשלט בווליום בעצמו. בין היתר אני גם תקליטן, ומחזיק שני רמקולים של JBL בהספק 350וואט שבהם אני הולך להשתמש ל"לייב" ובעקבות המעבר, קניתי גם זוג מוניטורים של KRK שישמשו ל"קונטרול" אני לא מעוניין לקנות מיקסר מהסיבה שככה יכפה עליי להשתמש בפרה אמפים של המיקסר, שבשביל להשיג מיקסר אם פרה אמפים איכותיים יותר מאלה שבכרטיס קול שלי אצטרך לשלם סכום גבוהה מאד, א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. הנה כמה רעיונות למודינג לימי הקיץ המשעממים. http://www.mivzakon.co.il/fun/b.aspx?b=173 לדעתי המנוע V8 אדיר - מקווה שהפרופלור לא מסתובב . . .

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  14. Started by urinka,

הי מישהוא יודע איפה קונים ראשים ודיסקיות לדרמיל כי יש לי אותו כבר איזה 3 שנים וכמעט נגמרו לי הדסקיות וכמה ראשים נשברו לי ? ? ? תודה אורי

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  15. Started by card,

שלום יש לי מחשב עם הארד דיסק שמחובר עם חיבור SATA2. השאלה היא דווקא לא לגביו, אלא לגבי ההארדיסק השני: מהמחשב הישן שלי, העברתי את ה-HD שהיה משם אל המחשב החדש, כדי שישמש HD לגיבויים. הדיסק הישן הוא Western Digital, 300GB, עם חיבור IDE. כיוון שה-HD הזה אמור לשמש לגיבויים, אני לא רוצה שהוא יהיה מחובר ופעיל כל הזמן, אלא ש-רק פעם בחודש, כשאני רוצה לגבות אליו קבצים, אז אחבר אותו, אגבה אליו, ואז אנתק. כרגע אני עושה את זה ידנית: פותח את המחשב, מחבר את כבל ה-Power וכבל ה-Data, מגבה אליו, ואז מנתק את שני הכבלים וסוגר את המחשב. מאד הייתי רוצה פשוט איזה מתג שיהיה מחוץ למחשב, ואוכל בעזרת לחבר ולנתק את ה-HD. האם יש דרך לעשות את זה? אני זוכר פעם, ניסיתי לנתק את ה-HD, ע"י כך שניתקתי רק את…

• 37 תגובות
    • 4.2k צפיות
  16. Started by urinka,

הי אני רוצה לבנות HTPC ממחשב P3 שצריכים להביא לי בעוד שבועים אני רוצה לדעת הכל לפני שאני מתחיל כשאני אומר הכל אני מתכוון מבחינת התוכנה: אני צריך תוכנה שתענה על כמה שיותר צרכים חשוב גם שתדע להקליט אני גם צריך לדעת מה חומרה שאני צריך זאת אומרת אני יודע שאני צריך יציאה לטלביזיה וגם כניסה אבל איזה כרטיסים ראיתי כל מני ואני לא ממש יודע מה אני צריך אהההה כן ואיך אני אמור לבנות את המארז ראיתי כאן כל מני דברים אבל אני לא ממש בטוח מה אני רוצה קיצור אני צמא לידע ורעיונות אז תודה מראש אורי

• 2 תגובות
    • 887 צפיות
  17. מה קורה חברים יקרים..... :yelclap: אז היסתובבתי לי ברחבי האינטרנט האין סופיים בשבועיים האחרונים וראיתי מארז פשוט מדהים ובלי לחשוב בכלל אמרתי חובה לבנות כזה.. אז תראו ותגידו את דעתכם: http://forums.vr-zone.com.sg/showthread.php?t=21854&page=10&pp=15 אין אין לדעתי פשוט מדהים!!!!!!!! בקיצור אז כך הפרויקט שלי הולך להיתבסס על הפרויקט של הבחור הזה.. רק שעכשיו יש לי הרבה יותר כלים ואפשרויות... אז המארז שלי הולך להראות בדיוק אותו דבר רק עם שינויים ותוספות: 1. המארז שאני בחרתי : http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=1528&catcode=344 המארז הזה פשוט מושלם בשבילי גם ענקק גם גדול וגם איוורור מצויין בקיצור בול בשבילי גם מבחינת הכסף ועם שינוי קטן (החלפת דלת ה…

• 143 תגובות
    • 16.4k צפיות
  18. Started by Moty_p,

שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום לכולם קניתי מחשב נייד חדש וחשבתי לבנות מטען סולרי (עובד על אור) האם זה הגיוני ואפשרי? האם יש להסיג את החומרים הדרושים והאם הם במחירים שווים לכל כיס? מישהו פה יודע איך ליצר דבר כזה? ואולי בכלל אפשר לקנות אחד מוכן במחיר הגיוני.... מצפה לתגובות

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. שלום כל פעם שאני רוצה למדוד משהו עם המולטימטר במטריצה, מה שאני עושה זה לקחת חוט solid core, ללפף סביב ה-probe של המולטימטר, ואז להכניס את החוט לתוך המטריצה.. האם יש משהו ייעודי לכך? משהו שמתלבש בדיוק על החלק המתכתי של ה-probe, ושאפשר לחבר אליו חוט או משהו כזה? תודה card

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by tllbie,

אני צריך עזרה (שירטוט מעגל חשמלי + בקר ) בכדי לחבר ולשלוט על מנוע חשמלי 36v 800w איזה בקר הכי מומלץ ואיזה הגנות צריך וכדאי לשים כדי להגן את ארדואינו (UNO) מקצר או מתח גבוה מדי (מתכוון לחבר מצבר של רכב 12V)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. מישהו פה מכיר מקומות שאני יכול לתת להם תוכניות לחיתוך לכיפוף הפרספקס והם יכינו לי את החלקים שאני צריך?

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by yakir1111,

שלום בניתי מקלט אינפרא למחשב עם סרטוט הכל עובד טוב ואני צריך תוכנה שהיא תראה לי את הקוד של השלט כי יש לי בעיה עם טלויזיה אני רוצה שהתוכנה תציג לי את הקוד של השלט ואני ישתמש עם השלט של יס בשביל הטלויזיה אז למי יש תוכנה שמציגה קוד של שלט? תודה יקיר

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  24. Started by Rיה,

צבעתי את הקופסא של הספק ורשום עליו amd ובצד השני יש דגל ש ישראל כמובן (רוקנתי את הספק אני יעשה ממנו מן תיבה שתהיה על המארז ובמארז למעלה יהיה חור ולספק יהיו שלושה מאוררים 2 ששואבים את האויר והמארז ואחד שמוציא מ"התיבה")מה דעתכם על הרעיון? הנה כמה תמונות http://photos.walla.co.il/ariekar המרקם יצא ממש יפה אולי לא רואים כל כך בתמונות אבל זה יפה מאוד כמו צביעה של איזה מכונה או משהו צבעתי ממרק של 20 ס"מ

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. Started by card,

שלום לפעמים רואים שלוקחים פוטנציומטר, ומשתמשים רק ב-2 רגליים שלו: אחת הקיצוניות + האמצעית, כלומר הפוטנציומטר משמש בתור נגד משתנה רגיל. במקרים אחרים, רואים שמחברים ל-2 הרגליים הקיצוניות של הפוטנציומטר מתח כלשהו, ואז לוקחים את ה"תוצאה" מהרגל האמצעית. מתי מתאים להשתמש במקרה הפשוט הראשון, לעומת השני - מחלק מתח? תודה card

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.