עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז יש לי את ה 7600GT silent חשבתי לעצמי...אם הוא מספיק קר בלי מאוורר ...כמה קר הוא יהיה עם מאוורר? אז כמו אידיוט הנחתי על הדופן התחתונה של המארז מאוורר ...ולא היה שינוי (מעניין למה חח) ואז חשבתי אולי אני יבנה איזה מודינג בשקל ...כי אני קצת בלחצים עכישו.. אז התחלתי לבנות את המבנה: מצרכים - מחברת גליל פלסטיק ניר דבר מספרים מאוורר 120 ממ 2 ברגים ומברג.. הקירור הוריד את הכרטיס ב 11 מעלות במנוחה! (כלומר לא במשחקים וכאלה) ו 7 מעלות בעבודה!! היתי בשוק.. עכשיו הוא 40 מעלות =] חמוד שלי מצלמה חרא ביותר ככה שאני יעלה חדשות בקרוב -= תמונות =- הסבר על המשנה עלק חח הנה המבנה ...קצת לא ברור יש עוד בהמשך קצת יותר ברור קצת יותר ברור מהצד תמונה ברור יותר של המשנ…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Arduino Tutorials

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by amor,

יש לי מסך "7 חדש AT070TN01 V2 האם אפשר להפוך אותו למסך לארדואינו?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולכם, אז כמו שקראתם בכותרת האשכול, זהו המודינג הרציני הראשון שעשיתי למארז המחשבי ואני מקווה שתאהבו אותו ותתנו לי גם כמובןקצת עצות לשיפור המודינג. טוב, אז התכנון היה לעשות חלון במארז, לשים מסך LCD בדלת, לבנות מעגל לדים להארת המארז ולהציב 2 קטודות אולטרה סגולות, בעתיד הקרוב אני מתכוון להוסיף מאווררים רגישים לאולטרה סגול הכוללים גם לדים, לבנות מעל של אורגן אורות ולהוסיף מספר לדים למעגל הנוכחי. (בנוסף לזאת אני הולך לקנות גם לוח אם חדש+מעבד חדש+זכרונות RAM חדשים+ספק כוח חדש וכנראה שגם כ.מסך, בקיצור מחשב חדש...). אז נעבור לתמונות.... *לחצו על התמונה להגדלתה ו\או להורדתה. במהלך העבודה-חיתוך החלון: במהלך ה…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום אני חדש מאוד בנושא האלקטרוניקה לצורך שכזה, אז כל תשובה שתתנו אם אפשר בתרגום למוגבלים. מה אני רוצה לעשות, אני רוצה ליצור מערך של לדים (2 ומעלה) כך ש-לד אחד פועל השני לא, ואפשרות לקבוע את מספר המחזורים שלהם בדקה. נניח כי לד אחד פועל 60 פעמים בדקה אז גם הלד השני יפעל 60 פעמים בדקה אבל בדיוק באמצע הזמן שה-לד הראשון לא עובד, כמו גל sin ו-cos. האם זה אפשרי? אם כן מה אני עושה או איפה אני קורא על זה? תודה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by נפטון,

שלום, אני רוצה לשאול אם ידוע למישהו היכן אני יכול לקנות מעוות קול נייד, הדומה לזה שמשתמשים בו בסרטים דוגמת "צעקה 3". חיפשתי בפורומים של האתר וההתייחסות הייחידה שמצאתי הייתה לפני שנתיים בערך. לא נאמר בדיון ההוא היכן אפשר למצוא את המכשיר הזה. מצאתי משהו כזה באמזון, אבל הייתי מעדיף לקנות משהו בארץ ולא להזמין מאמזון, אם הדבר אפשרי. תודה מראש, חן

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  7. מדובר במוד גרמני (זה עם שיודע לעשות מודינג ברמה אחרת) לSFF עם מערכת קירור מיים חסרת תקדים עם בלוק לכל דבר http://213.221.104.186/pcmax/forum/portal.php?web=articles&id=17125 הנה קצת התמונה של כל הדבר , אבל מה שמעניין זה מה שבפנים ורק בשביל ההוכחה לכל הספקנים על הגאוניות של הגרמנים קבלו את ה"מנוע" , מוד ישן שזכה במגוון פרסים (אפשר להבין למה)

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אפשר לדעתכם לבנות ראדר שכזה שמגלה משטרה ואם כן, תוכלו לעזור לי עם שירטוטים וכ"ו ..... תודה

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by wons,

היי , אני צריך לצור לוח ולהלחים עליו בקר של 100PIN הבעיה היא שהבקר הוא בא באריזה של TQFP בלבד... אומנם אני עובד עם לוח פשוט מחורר אז ראיתי שבבים שיצרו להם מעברים ל PGA. אני לא יכול לצור את הלוח לבד כי הלחמות של TQFP הן בלתי אפשרויות עם מלחמים רגילים לפי מה שהבנתי וגם הפיתוח PCB עם חומצה כמו שאני רגיל לא ילך כי זה פסים דקים מאוד מה שאומר המינימום זה לוח רגיש לאור עם ציפוי מצד אחד. מישהו מכיר חברות שמתעסקות בזה ולא יתנו מכיר כמו שקיבלתי מאחת החברות 120 דולר?! על שלוש לוחות 5X5 סמ.... כי הם לא מוכרים פחות מ 3 לוחות 15X15...

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Yehudaa,

שלום לכולם . מישהו יודע באיזה ספרי לימוד משתמשים הנדסאי אלקטרוניקה בלימוד תורת החשמל ? ומאיפה ניתן לקנות אותם ?

11. Started by 114508534,

ערב טוב הגיע אלי לתיקון XBOX עם כונן שהפלסטיקים היו שבורים והגלגלי שיניים לא החזיקו, הזמנתי כונן חדש וקיבלתי ממש חרא- כונן משומש במאובק עם פלסטיקה שבורה מסביב אבל עובד, החלפתי בין שני הלוחות ככה שהכונן ה"חדש" יעבוד כמו הישן רק המכניקה הוחלפה . לוחץ על פתיחה והמגש לא מצליח לצאת החוצה , הורדתי את המכסה והמגש יוצא החוצה יופי, לפי דעתי המגנט מחזיק אותו ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה , יכול להיות שהמנוע חלש ? ניסיתי כבר לעשות מיליון ואחד ניסיונות של לסדר את זה אבל ללא הצלחה , אשח לשמוע לדעתכם - תודה

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by White Raven,

איפה אני יכול למצא חלון פרספקט טוב בירושלים ואם אין או אתם לא יודעים שיש אז איפה וגם כן גומיה תדה מראש

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  13. לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by EranSha,

היי לכולם, ברצוני לבצע פרוייקט קטן ברכב שלי ויש לי מעט מאוד ידע באלקטרוניקה ולכן אשמח להמלצות\הכוונה של החברים בפורום אני צריך להעביר סיגנל של לחיצה על כפתור בנקודה מסויימת ברכב לנקודה אחרת ברכב שאיננה נגישה ישירות. לצורך זה הבנתי שאצטרך להשתמש במקלט ומשדר של 4 ערוצים(אני רוצה לתמוך ב4 כפתורים שונים) הצרכים שלי הם: * הרכיבים יתמכו במתח של 12V כפי שקיים ברכב. * אשמח לאופציה גם עבור משדר שיוכל לקבל מתח מהרכב (+ ו -), אני עדיין לא סגור במאה אחוז שבנקודה המסויימת תיהיה לי נגישות לנקודה של מתח קבוע ברכב ולכן אשמח גם לאופציה נוספת של משדר שיש לו חיבור לסוללה (303 לדוגמא). * המשדר צריך להיות קטן ככל שניתן. * טווח הקליטה של המשדר והמקלט יכ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום לכולם. כבר הרבה זמן שהיה לי הרעיון להכניס את שני המיי-בוקים שלי פנימה.. ובכך: לחסוך בכניסות חשמל בקיר, לפנות קצת מקום על השולחן, ביצועים טובים יותר בזכות חיבור SATA (במקום USB).. ו-HELL, יהיו לי מארזים בשביל כוננים אחרים או שאוכל להשתמש בהם לפרויקטים אחרים. מה יעבור טיפול: שני MyBook-ים. שניהם 500GB, האחד Essential גרסה ראשונה והשני גרסה שניה Essential. ההבדל הוא בסה"כ עיצוב חיצוני, ע"פ דפי המוצרים באתר החברה (WesternDigital). לפני כשבוע נתקלתי במדריך הבא, ואתמול בלילה החלטתי לבצע אותו, ולכן ישבתי כמה שעות טובות על שני הMyBook-ים. http://rebootdaily.blogspot.com/2007/03/how-to-open-western-digital-my-book.html מדריכים נוספים שנתקלתי בהם אך כלל לא עזרו לי (פרטים …

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  16. אני כבר מלפני 4 חודשים מתכנן להחליף את דלת המארז כולה בדלת פרספקס ולצבוע את המארז מבפנים (אפילו פתחתי על הנושא הזה כמה הודעות פה בפורום). עכשיו, סוף סוף, החלטתי ללכת לקנות דלת פרספקס וצבע בשביל לצבוע את המארז מבפנים. אבל הבעיה היא שעדיין לא החלטתי באיזה צבע לצבוע את המארז מבפנים, אני מתקשה לבחור צבע שיתאים למארז ושיראה יפה. הצבע של המארז הוא כולו שחור, חוץ מהפנל הקדמי שהוא כולו אפור. אז איזה צבע נדמה לכם ישתלב הכי טוב עם צבעים שחור ואפור?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Epidem,

המשטח הוא פלסטיק שבמקור חלק ומבריק אך הוא נשרט לי וזה נראה מכוער.. תהיתי אם אני יכול לקחת צבע ספריי רגיל, לצבוע מחדש, אולי להוסיף ציור ולכסות בלכה יש שלבי הכנה לפני? אולי צריך ללטש את המשטח לפני? אשמח לטיפים והמלצות

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by liornet,

קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by ToMeRv32,

tl;dr - מתחיל עם ארדואינו, מחפש המלצה על רכיבים וציוד נלווה - לוח "ראשי", לוחות קטנים נוספים, ציוד נלווה הכרחי, מלחם, אקדח דבק חם, קופסה לארגון הציוד וכו' וכו'. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל ובעל רקע קל-בינוני באלקטרוניקה ושפת C. במסגרת סדנה יצא לי לעבוד עם ארדואינו והחלטתי שאני מעוניין ללמוד ולעבוד עם הנ"ל בזמן הפנוי 😄 לאחר חיפוש ברשת קצת התקשיתי להבין מהם האתרים שמהם מומלץ/נהוג להזמין את הרכיבים, ויותר מכך, אם יש המלצות כלשהן לערכות/רכיבים שכדאי לרכוש אשמח לשמוע - כי המבחר פשוט אינסופי.. 😅 אין הגבלה כלכלית כי הרוב דיי זול באופן יחסי, אבל לא צריך סתם להשתגע עם ערכות מוגזמות. ציוד שיש כרגע: 2 מטריצות, את הערכה הזאת, חוטים, ארגז כלים מלא. רו…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום לכולם, רציתי לחלוק עמכם איזה פרויקט קטן באלקטרוניקה (האמת שזה כבר מזמן, אבל רציתי להזמין גם אתכם). מדובר במעגל שנבנה ע"י אחי ואת התכנות ובניית האתר אני עשיתי. המעגל מחובר ליציאת המדפסת במחשב ואליו מחוברות 2 מנורות שניתן להדליק ולכבות דרך אתר האינטרנט. ישנה מצלמת אינטרנט שמכוונת אל המנורות. העניין עובד כמעט כל הזמן, אז אם משעמם לכם אתם מוזמנים לבוא לשגע אותי. ;D http://erez.myftp.org

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Raif,

הי חברים יש לי שעלה קתנה, יכול להיות שאני מזמין מערז מחול (Silverstone TJ07) ורציתי לדעת עם אתם יודעים איפה אני יכול לשלוך אותו שיצבעו אותו ב - powdercoat ושאני יכול לכתוח לו חלון בצד ולהסים plexiglass בחלון אם אתם שועלים למה אני מזמין מחול, כי אני כבר מזמין מערכת קירור כומפלת ורוצה מערז מתעים תודה על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by zxor,

אז חבר שלי ביקש ממני משהו ואני הסכמתי לאתגר. קופסא גדולה שתולים מהתקרה, מחוברת למחשב ומהבהבת לפי המוזיקה. challenge accepted! הלכתי מצאתי קופסאת קרטון של Coca Cola Diet (שישייה) והתחלתי בבנייה. בלי הרבה דיבורים, תמונות (ששוות אלף מילים): טוב כמובן שלא סיימתי ויש עוד מלא לדים לבזבז על זה, אבל כל שורת לדים כזאת זה הרבה הרבה זמן עבודה... רוצח תמוח ולכן אני צריך הרבה זמן עבודה מה שאין לי ממש עוד היום. כמובן שזה יעשה אור של 360 מעלות כשיהיה גם לדים מאחורה ובצדדים, עוד לא הגעתי לזה... סרטון הדגמה: אז אממ... זהו להתראות.

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by thedag,

מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. אני רוצה לבנות את המעגל שממש את הווינאמפ בעזרת לדים לפי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 אבל עם כמות גדולה יותר של לדים, הבנתי שLPT לא מספיק חזק אז חשבתי על הגברת הזרם בעזרת טרנזיסטורים היום קראתי בסטיקי שבפורום פה על שער NOT וחשבתי שאולי יהיה קל יותר להגביר את הזרם למעגל שאני רוצה לבנות בעזרת השער הזה צדקתי? או שיותר קל בעזרת טרנזיסטורים?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by rsegoly,

שלום יש לי שני מגינים BT שקניתי מהסוג הזה לא מצאתי שום מדריך טוב באינטרנט ואני די שובר שיניים אם כי מתקדם האם למישהו כאן יש נסיון? המגינים מולבשים כעת על שני לוחות. אני יכול לשלוח להם פקודת AT אך לא מצליח לחבר אותם מה שאני צריך בגדול זה אחד שיהיה MASTER שני SLAVE ושיעבירו ביניהם פקודה כלשהי. אני לא מבין מה DATASHEET איך מחברים אותם. אני מבין ש SLAVE מחכה ו MASTER יוזם, אך אני לא מוצא את הפקודות לכך תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.