אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ישנה חנות ברשת שנקראת pccool ויש להם כמה דברים שאני רוצה לקנות במחיר סביר ויחסוך לי הזמנה מחו"ל. השאלה היא: האם מישהו שמע עליהם? אין להם כתובת פיזית, אלא רק כתובת מייל, מישהו עבד איתם פעם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, בוקר טוב. רק אתמול מכרתי את הרכב, וכבר אני עובר הלאה לשלב הבא: קניית ג'יפ והתנקת מחשב נייח ברכב. כרגע אני עוד בשלב המחקר, ביקרתי במספר מקורות מידע,ביניהם: http://www.houseofrage.com http://www.mp3car.com/ ופרוייקט דומה שנעשה כאן לפני כמה שנים טובות (כמובן שרמת האיכות שאני שואף אליה גדולה פי כמה מזו.) ונותרתי עם כמה שאלות\התלבטויות קריטיות לגבי הנושא. מפרט המחשב התכנון המקורי היה להשתמש במחשב הקיים (תוכלו לראות ב"מפרט" בצד ימין) , אך אחרי מחקר קטן ראיתי שהרוב בוחרים בחומרה ישנה וירודה, כנראה עקב צריכת החשמל של המעבד ושאר הרכיבים. 1. אין אפשרות שאשתמש במפרט הקיים שלי פרט לספק הכוח והכונן הקשיח שהם כנראה יהיו ייעודיים למערכת.? 2. מה בדיוק הבעיה בשימוש ב…
-
- 22 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שמעו בנתי אחת לכחתי מיכל של מנורת לבה אמיתית שפכתי משמה את השמן ושמתי שמן חדש בבקבוק וודקה. השמן דרך אגב הוא שמן קנולה... אחרי זה המסתי את השעווה בכלי אחר על ידי כך ששברתי את המיכל לקחתי את השעווה שמתי בתוך קופסה כזו מברזל פשוט( קופסה של מקס ברנר מי שמכיר...) המסתי אותה כך שיש לי כמו מנורה על עף כזה משהוא פשוטף שמתי בול עץ ליד כזה(כמו ששמים בדקים או בפרגולות) כדי שהייה קונטרה לקופסה ואז כל הקופסה הייתה פשוט על המנורה והיא עמדה בעזרת הבול עץ. המסתי את הסליל ולקחתי אותו ושמתי בבקבוק וודקה... אחרי שהכל נמס שפכתי את השעווה לבקבוק וודקה ושמתי את הבקבוק כמו שהייה מונחת הקופסה עם השעווה... עכשיו כל השעווה נמסה בבקבוק הכל טוב ויפה אבל פעםםם בה יוצאת בועה קטנטנה ועולה ואז נישארת ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני עושה מנורת לבה של אבסולוט אבל אין לי אתם המנורה שלמט שמחממת ואני לא יודע איפו לימצוא!!! השאלה שלי אייך אני יכול ליבנות כזה או איפ אפשר ליקנות כזה... אני כמה סירטונים של וככה אולי תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני רוצה לבנות מנורת לבה בבקבוק אבסולוט.... קודם כל איזה מיצרכים יש לי: 1. מיכל המלא בחומר של מנורת לבה אורגינלית חחח 2. בקבוק אבסולוט רגיל(הקטן) 3.כפפות טובות לדברים חמים אוקיי אז מה אני יודע אל אייך לעשות... אני יודע שצריך לחממם את המיכל עם החומר קצת שהייה נוזלי, בנתיים לשים את הבקבוק וודקה במים חמים, לוקחים את הבקבוק עם החומר ושופכים לתוך הבקבוק בעזרת משפך מברזל. לוקחים את המקור חום למנורה הקודמת ושמים מיתחת לבקבוק וודקה ויש לך מנורת לבה... עכשיו יש לי כמה שאלות אל זה... 1.כרגע אין לי את המקור חום הרגיל למונרת הלבה יש לי רק את המיכל אז מה כדי לי לשים מיתחת שהייה אכותי ואם אפשר לא סתם "לשים מנורה" תגידו איזו ואיפו אפשר להשיג וכאלה.... 2. במיכל אין מספיק חומר בישבי…
-
- 14 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
שלום אנו שני סטודנטים שעוסקים בתיכנות מיקרו בקר PIC18 אשר עובד בשיטוף עם חיישן מרחק ומנוע סרבו (לצורכי פרויקט) אנו מחפסים מישהו שמתמחה בתחום זה ותמורת תשלום מוכן לעשות שיעורים פרטיים. אנו מ אזור הדרום(באר שבע) . מעוניים יכולים לפנות במאיל: rahalfred@walla.com תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-
שלום לכם, הכלבים שלי נובחים יותר מידי בזמן האחרון כשאני לא בבית, ואני מעוניין לקבל התראה על כך כאשר אני מרוחק. ארצה לחבר חיישן קול למחשב אשר ישלח הודעה לאייפון שלי המחובר גם הוא תמיד לרשת. האם יש לכם רעיונות בנושא? לא בהכרח לבנות מאפס. אפשר להפנות אותי לחנות שמוכרת חיישנים וכו'. או פשוט יותר: שהמחשב יפעיל הקלטה שלי שצועקת 'שקט!' לכלבים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
באמצעות מולטימטר מדדתי מתח של 2.5V AC בכל ערוץ אשר מתפתח על רמקולים של 8 אוהם. בחישוב מהיר יוצא שזורם בהם זרם של 0.31A, אבל זה לא ממש הגיוני שההספק הוא פחות מ-1W (מתח * זרם = הספק) ??? כי אחרי הכל המגבר שברשותי מספק 35W פר ערוץ. איך זה ייתכן? :s05:[br]פורסם בתאריך: 9.01.2010 בשעה 15:08:55 אוקיי, עכשיו ניסיתי את זה על מערכת הסטריאו ומצאתי שהיא מפתחת מתח של 40V AC (ווליום מקסימלי) על גבי רמקולים עם התנגדות של 6 אוהם, שזה אומר זרם של 6.66A והספק של 266W פר ערוץ, עכשיו זה מצויין, פתרתי את הבעיה.
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת לאיזה כיוון הדיודות שבירשותי מוליכות זרם אין שום סימון מצב א: או מצב ב?:
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
-
-
אז ככה מצאתי את הקבל שאני צריך: http://cgi.ebay.com/4-Pin-Molex-to-12V-ATX-Power-Supply-Adapter-Cable-Cord_W0QQitemZ320460270824QQihZ011QQcategoryZ3668QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%26otn%3D5%26ps%3D63 ועכשיו יש לי שאלה זה הקבל שמתחבר ליד המעבד.. יש מצב שזה ישרוף את המעבד או הלוח אם?? תודה לעזורים1!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי למישהו יש מושג מאיפה אפשר לקנות תאים סולריים? לא בכמות מסחרית כמובן...אפילו קטנים לפרוייקטים בייתים? ומידע על כמה חשמל הם מפיקים..? תודה מראש...
-
- 11 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
האם אפשר לחבר לחיבור אחד של פאן באס כמה מאווררים (ולשלוט על כמה עם פוצימטר אחד)? במה זה תלוי?
-
- 2 תגובות
- 858 צפיות
-
-
-
יש לי 2 רמקולים של מערכת סטריאו של AIWA. חבל לי עליהם ואני רוצה לבנות מגבר, משהו בסיסי מצידי עם כניסת PL אחת, כפתור POWER ו-VOLUME. כמובן אם זה יצא זול. איך מתחילים? מה צריך?
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
המדריך הלחמה עלה! ואתם מוזמנים להכנס ולצפות. וגם להגיב :-) http://www.crictor.co.il/he/episodes/howto-solder/ צפיה נעימה. ענבר.
-
- 14 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מודינג בישראל? בהחלט כן! גלריית המודינג של HWzone קיימת כבר מספר שנים, ונועדה לאפשר לקהילת המדגמים והמשפצרים (Modders), להראות את עבודותיהם בפני כל מבקרי האתר. במהלך כל שנות קיומה היא צברה פרוייקטים רבים, שלכם, ותרמה רבות להתפתחות קהילת המודינג בארץ - כולל תחרויות מודינג רבות, אחת מהן בהנהגת HWzone. בגלריית המודינג שלנו ישנם מאות פרוייקטים גמורים של מודינג כחול לבן מקורי, ולקהילה בארץ בהחלט יש במה להתגאות! כל גולשי האתר מוזמנים לבקר, להגיב ולדרג את הפרוייקטים השונים. הגישה היא באמצעות חשבון המשתמש שלכם בפורומים שלנו, כך שאין צורך להירשם ו/או להיכנס פעמיים ! גלרית המודינג צרוף פרוייקט חדש
-
- 0 תגובות
- 17.9k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס ATI x300SE, PCI-E. יצרן לא ידוע. יש על הכרטיס 2 קבלים שכתוב עליהם: FZ59 1500 6.3V ( הם כסופים, מהסוג החדש של הקבלים, ויש עליהם תבליט של האות K) הקבלים התפוצצו. איפה אני יכול להשיג קבלים כאלה כדי להחליף? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לצערי רק לא מזמן יש לי את הכסף לחשוב על זה אז אם תוכלו בבקשה להמליץ על ערכת כלים או כלים בנפרד לעבודה עם מחשב, כגון: מלחם, מברגים למיניהם, משחות טרמיות, ערכות ניקוי למחשב, ושאר דברים שאתם משתמשים בהם בשביל לטפל במחשב שלכם. כמו כן אתר מהימן שממנו אפשר לקנות תודה מראש, נתן
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-