אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה התבשם מזלי, וזכיתי לקבל אוזניות מהדגם לעיל. אמנם האוזניות משומשות אבל הסאונד שלהם ממש לטעמי! למרבה הצער הבד שמצפה את כריות האוזן התקלף והוא מתפורר משהו נורא. האם יש דרך לתקן את הבד הזה או להחליף את כריות הריפוד הללו? אם כן מהיכן ניתן להשיג כריות כאלה ? אני מוכן להשקיע כסף בשיקום האוזניות הללו, אני ממש אוהב איך שהם יושבות לי על הראש ואת הסאונד.. בתודה מראש govner_t.s.y
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום . מנהלים אם זה לא המקום אז נא להעביר . אז ככה , יש לי את הרמקולים האלו כבר כמה שנים . לפי כחודש נשפך לי על השלט של הרמקולים קולה . כשזה קרה הבאסים ברמקולים היו משוגעים . לא משנה אם הייתי מכוונן את העוצמה של הבאסים , זה עדיין נשמע שהבאסים על המקסימום . הקולה נשפכה בדיוק על הכפתור על הווליום של הבאסים . פתחתי את השלט וניקיתי אותו אבל עדיין הבאסים נורא חזקים במינימום . מישהו יודע איזה סוג כפתור זה ? (זה פונציומטר או איך שלא קוראים לזה) . אפשרי לקנות כזה ולהחלים חדש ? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אף פעם לא אהבתי את המראה של המסך הזה, המעמד שלו היה מגושם וגובהה מידיי, בקיצור המסך לא מצא-חן-בעיני. אז לאחר שהבנתי, שלא יהיה לי נוח לעבוד איתו כשהוא יהיה תלוי על הקיר, התחלתי לחשוב... פירקתי את המעמד מהמסך עצמו (אל תשימו לב לאבק :): פירקתי את ה"צוואר" מהמעמד: פירקתי את ה"צוואר" עצמו: כעת, חשבתי אייך אוכל לנצל את החלק המתכתי, אולי להכין סביבו מעמד. חיברתי רק את הדבר המתכתי, והופתעתי לגלות שאני לא צריך בכלל להתאמץ - זה יציב מאוד (אף על פי שזה ניראה בכלל לא יציב), בנוסף זה נתן לי את המראה שחיפשתי, מראה של "תמונה", כאילו זה עומד מעצמו. המסך עומד (החלק האחורי): והתוצאה: אני אישית מאוד מרוצה מהתוצאה, ואתם?
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
http://www.crictor.co.il/he/episodes/keyboard/ צפיה נעימה. ענבר
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני עושה למשהו פרויקט עם תצוגת 7 SEG גדול עכשיו אני רוצה לבנות לו את זה עם אפשרות שהוא יוכל לקבוע את אורך הכבל ככה שהוא רק צריך לקנות כבל מתאים/כבל +מחברים מתאימים ויוכל לקבוע לאיזה אורך שהוא רק רוצה... האם אתם מכירים משהו בסגנון של מחברים של 10 פינים? מקווה שאני מובן אם לא אני יוסף סרטוט תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את הרמקולים הבאים: http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול... השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה? מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק? אולי אפילו להוסיף LPF ... בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן ברשותי מגבר של גיטרה ויש לו בעיה שמתרידה אותי כבר הרבה זמן, אין "קלין" למגבר, הכוונה היא שהוא לא מוציא צליל נקי, הייתי שמח לדעת ממה הבעיה יכולה להגרם ? אני מודע לזה שיש המון רכיבים על המעגל של המגבר אבל מה הדבר הראשון שכדאי שאני יבדוק במגבר. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני נמצא כרגע בשלבי מחקר ותכנון של מגבר אודיו. התכנון הוא לחבר שני מגברי IC במקביל ולכן אני צריך לפצל את הסיגנל הנכנס לבגברים ( line level ), אך כנראה גם להגביר אותו כדי לא לפגוע בעוצמה של הסיגנל שנכנס לכל מגבר. בנוסף אני רוצה להוסיף יציאה לא מוגברת לסאבוופר, כלומר להעביר את הסיגנל קרוסאוור מתכוונן כנראה פסיבי. פה אני צריך שהסיגנל לסאב לא יהיה תלוי בסיגנל למגברים ולהיפך. (שלא יווצר מצב שאם אני משתמש ביציאה לסאב אני מקבל ווליום נמוך יותר ברמקולים ובסאב בגלל שאני מפצל את הסיגנל ואם אני לא מחבר סאב אז הווליום גבוה יותר) השאלה כמובן היא איך אני מתמודד עם שני המקרים האלה. הכל פה הולך ליהיות אנלוגי
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך פרספקס שחור אבל שהוא גם שקוף (smoked כמו שהוא נקרא בארה"ב לפעמים). בארץ בינתיים מצאתי רק שחור מלא שלא מעביר אור ולא מתאים לפרוייקט שלי. רצוי גדול מ-30 על 30, עובי 3 מ"מ, כמו זה: http://www1.acryan.com/_acrylpanel/ACR-AP3411.shtml לחלופין גם זכוכית שחורה תתאים לי אבל פחות עדיף. מישהו נתקל במשהו כזה בארץ או שצריך להזמין מחו"ל?
-
- 17 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי את ה Lepai TA-2020 בכ 20 דולר. הוא מגבר T-AMP מדהים בפני עצמו יחסית למחיר. קראתי קצת ב diyAudio וראיתי שניתן ע"י החלפת כמה קבלים, נגדים ועוד כמה חלקים להגיע לאיכות סאונד מאוד טובה. מה שאני הולך לעשות הוא לשדרג את ה Lepai, להחליף OPAMP לכרטיס קול ולתלות את הרמקולים סראונד. נתחיל עם כמה תמונות של הציוד: ניתן לראות בתמונות את עיקר הציוד, ואת ה Lepai במצב "סטוק". מה בתכנון המגבר - Lepai 1. החלפת קבל המתח הנוכחי בקבל 4700uF / 6800uF / 2200uF 16/25v 2. החלפת הסלילים הקיימים באיכותיים יותר 10uH 2.3A Coil Inductor (Toroidal) x5 3. הלחמת ה OPAMP החוצה והלחמה של סוקט תואם. (8-DIP). 4. החלפת ה OPAMP לאחד איכותי של National Semiconductor, דגם LM4562. (הנוכחי…
-
- 40 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
אני מעונין להשתמש בבלוק כח שסיפק כח למארז 3.5" כדי להפעיל HDD ישירות . הכיתוב על הבלוק הוא , אחרי המודל 100-240V AC 1.5A MAX 50/60HZ OUTPUT : 12 =_=_ 2A 5V=_=_2A הקווים כאן הם קו ישר ומתחתיו קיווקוו יש לו חבור עגול של 4 פינים שה + של 12 ו5 למעלה וה GND של כל אחד מתחתיו. למעשה מולקס בצורה אחרת . האם אפשר לחבר אליו מולקס זכר 4פין ישירות , וממנו לדיסק ? (בלי ניצוצות ופיח ודיסק תקול) רצב תמונה של הספק , אלא שהחיבור הוא כאמור 4 פין . [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מבין בחשמל/אלקטרוניקה כניסת USB מספקת 5V . אבל 0.5A מקסימום , לכן משתמשים ב כבל Y כדי לקבל 1A שדרוש לSPIN-UP של הדיסק. דיסק 2.5" לא זקוק ל12V כמו דיסק 3.5" ... ראה מארזים בחיבור USB : ניתן להפעילם ע"י כבל Y USB . השאלה היא האם חייבים מעגל מתח כמו שיש במארז כזה , עם בקר USB בו , או שאפשר לספק מתח , דרך חיבור ה SATA ישירות מהUSB . http://www.smpspowersupply.com/Serial-ata-connector.GIF http://www.allpinouts.org/index.php/Serial_ATA_(SATA,_Serial_Advanced_Technology_Attachment)
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא מוצא את הכבל 1800uf 16v אז חשבתי אולי יתאים ה 2200uf 16v זה ללוח אם ,ישנם שלוש קבלים שצריך להחליף אותם ,וחרשתי את כל הצפון מי לאון אלקטרוניקה עד מ.ה.ד.ר. במ.ה.ד.ר. אמרו לי שניתן לשנות לערך הנייל ,כרי 2200 במקום 1800 . בלוח אם ישנם עוד 4 קבלים של 3300 על 10V . תודה לכם ...
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, חשבתי על בניית מאוורר קורונה לבית (בתצורה אניונית - כלומר מפיק יונים בעלי מטען שלילי, פשוט משום שנראה כי אלו הנם בעלי השפעה בריאותית חיובית - לעומת הקטיונים - יונים בעלי מטען חיובי, שנראה כי הנם בעלי השפעה בריאותית שלילית). ההתקן מיועד להיות מחובר ישירות לרשת-החשמל (דרך מכפיל-מתח כזה) מה דעתכם ? הנה רשימת חומרים שבהם נתקלתי בנושא : http://gizmodo.com/369398/microchip+sized-solid-state-fan-actively-cools-laptops-with-no-moving-parts http://gizmodo.com/369860/video-rsd5-solid-state-fan-in-action http://www.ee.washington.edu/research/seal/publications.html : http://www.ee.washington.edu/research/seal/pubfiles/Corona%20driven%20air%20propulsion%20for%20co…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
באיביי או באזור ירושלים? (אני צריך טרנזיסטורים,קבלים,נגדים,לדים,פוטנציומטר,מתג ומגבר LM324-הרוב דברים בסיסיים...) תודה מראש =]
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, חיפשתי בפורום מדריכים להוספת לדים למאוורר של המארז והתקשתי למצוא. המארז שלי Compucase 6A19B (אני חושב שזה מאוורר 120MM). ספק SS500-ET לוח אם DX58SO תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש משדר אינפרא אדום שאני יוכל לשלוט בוידאו DVD TV וכו' דרך המחשב... ז"א שבמקום לשלוט במחשב דרך שלט אני רוצה שהמחשב יהיה השלט... מישהו מכיר איך לעשות זאת? (פרסמתי באלקטרוניקה כי אני חושב שזה המקום המתאים - אם לא אנא להעביר לפורום המתאים) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, קודם כל אני רוצה לציין שאין לי שום מושג באלקטרוניקה וחשמל, אני רק בא להתייעץ פה לרכישה ואת העבודה אני ייתן כנראה לאיזה בעל מקצוע/מישהו שמבין. אז, הכרטיס המודבר הוא 8800GTS גרסת 320MB של חברת ASUS. בעת ההדלקה אני רואה ארטיפקטים בכל המסך, גם בווינדואס וגם בפוסט, אבל הכרטיס נדלק. ראיתי פה את הנושא של הבחור שהחליף קבל שנשרף ב6600 ועבד לו יופי. תמונות: http://img169.imageshack.us/g/img1697t.jpg/ בתמונה הראשנה קצת מעל 515. בתמונה השנייה רכיב מספר 560C-מה שאומר שהוא capacitor(קבל). חשוב לציין שהרכיבים לא נשרפו! פשוט הם קיבלו מכה אז הם נפלו. שתיהם נראים אותו הדבר רק שהC560 גדול יותר מבחינה פיזית, אבל מבחינת המראה אותו הדבר(צורה, צבע) יש איזו דרך לברר מהו הערך של הרכיב? הוא ש…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל המודרים, אני מתעניין בתחום המודינג והאמת היא שיש לי פרוייקט מאוד שאפתני שחשבתי עליו, אבל בשבילו אני קודם כל חייב להתנסות וללמוד ולהתמקצע על דברים יותר פשוטים. הדבר הראשון שרציתי לדעת זה מה הציוד הבסיסי ומה העלות שלו ? (דרמל וכדומה) תודה
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
נפל לידי כרטיס מסך, לא משהו מיוחד - GEFORCR 6600 גרסת 256 מ"ב DDR2 הוא לא עובד טוב, יש ארטיפקטים, הסיבה ככל הנראה מקבל שהתפקע, ואיבד את ערכו ויעילותו. הערכים שלו הם 1500 מיקרו פראד ו 6.3 וולט, קבל אלקטרוליטי. אני יודע שאני צריך להלחים במקומו קבל אחר בעל ערכים זהים, אך אם אני אלחים קבל בעל קיבוליות קטנה יותר, מה תהיינה ההשלכות לגבי הכרטיס? פשוט אין לי כרגע בהישג יד ואין לי זמן לנסוע לתחנה מרכזית לרכוש אחד כזה.
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לעשות שקעים לחדר, אבל אני לא רוצה סתם שקעים פשוטים... אני רוצה שקעים מעוצבים, כאלא שירדו מהתיקרה, שיהיו כוללים שקעים לUSB מראש, דברים יפים ופרקטיים. מישהו מכיר איזשהו אתר שמוכר כאלא? למישהו יש רעיון איך ליצור בעצמי?
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, אני מחפש איזה מכשיר שיודע להקליט ממיקרופון של מחשב. זאת אומרת לחבר את היציאה של המיקרופון לכניסה של המכשיר והוא יתחיל להקליט, כמובן שאין ברשותי מחשב לעשות את זה אז אני צריך את המכשיר
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם זה אפשרי לחבר כורסת טלויזיה למחשב (באמצעות USB ושלט כלשהו) ככה שתגיב במשחקים תומכים FEEDBACK כמו DIRT2? מישהו (בעולם) כבר עשה פרוייקט כזה? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. קניתי לפני כמה ימים שעון קיר דיגיטלי כזה עם לדים כחולים (135ש"ח) זה מה שיש לי אבל שלי זה רק החלק העליון בלי השנה ותאריך. הוא באמת יפה מאוד, אבל יש לי בעיה: בלילה למרות שמעשר עד שבע התאורה נחלשת האור עדיין חזק מדי ומפריע לישון... אז אני צריך את היצירתיים שבכם לרעיונות איך או לעשות שבלילה (מעשר עד שבע - השעות שהוא נחלש) זה יחלש הרבה יותר או איך לעשות בכלל שהתאורה תהיה יותר חלשה. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-