עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roei_b,

פרוייקט MCC הוא הפרוייקט הראשון שלי בו אני בונה מחשב Mini CuceCase הכנתי כבר שרטוט הדמייה אז תהנו ותגיבו [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by yotam.m,

אהלן צריך עזרה במציאת שנאי 24V 105VA למנוע של שער חשמלי (אלו הנתונים המקוריים). אני מניח שהמונח VA מתייחס ל-W? האם יש חברה מומלצת? נתונים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם? כל עזרה\קישור לאחד האתרים הגדולים יהיה עזרה גדולה. תודה

3. אינטל מראה שהיא אינה אדישה לקהילת המייקרים הגדלה ומציגה לוח פיתוח המשלב את יכולות הארדואינו ביחד עם יכולות חדשות וסביבות פיתוח מרובות לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%94%d7%a2%d7%a8%d7%9b%d7%94-%d7%9c%d7%9e%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%90-%d7%94%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%99%d7%9c/

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  4. Started by BEN903,

אני מאוד רוצה לעשות את זה מה אני צריך מבחינת כלים יש לי מסור חשמלי דרמל צריך עוד משהו ואם מה עדיף לחתוך ומאיפה אני משיג לוח פרספקט באיזור הקריות חיפה (הום סנטר כאלה או מאיפה ?) תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום לפני כמה זמן, נתקלתי במוצר נחמד ב-tinydeal. המוצר הוא שלט למחשב: http://www.tinydeal.com/wireless-multimedia-ir-remote-control-for-pc-p-42772.html לכאורה, לא מלהיב במיוחד, יש הרי מלא כאלה. אבל, בניגוד לשאר השלטים למחשב, לשלט הזה יש קצת ייחוד: כמו כל שלט אחר למחשב, הוא שולט על המחשב כשהמחשב פועל, אבל, יש לו תוספת קטנה, והיא שהוא מסוגל גם להדליק את המחשב כשהוא כבוי לגמרי. כדי לעשות את זה, הוא מתחבר מצד אחד לשני הפינים של ה-Power Switch, ומצד שני הוא מתחבר למתח שהספק של המחשב נותן, גם כאשר המחשב כבוי. רק מה שמוזר פה, הוא שאם מסתכלים בתמונה האחרונה על סעיף 3, הם כותבים לחבר למגעים 17 ו-19.. בדקתי אצלי ב-manual שבא עם ה-motherboard (gigabyte) וממה שכתוב…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by rabbit,

חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי משהו שממש מסביר את זה או אולי לא לחיפשתי מספיק טוב.. מישהו יכול להסביר לי?

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by nehmia,

קניתי היום טרנזיסטור ורציתי לדעת איך אני מעלה איתו זרם איזה רגל לחבר ולאן?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by RubberDuck,

נתקלתי בכמה אתרים בחו"ל בצבע שנקרא Vinyl Dye שנועד במיוחד לצביעת פלסטיק ללא כל הכנה מראש(כלומר ללא פריימר) יש לו תכונה של יבוש מהיר והכי חשוב שהוא מתחבר לפלסטיק "נמס לתוכו". ככה הצביעה נראת ומחזיקה הרבה יותר טוב מספריי רגיל. מישהו מכיר היכן ניתן להשיג את זה בארץ? אני חיפשתי אבל ללא הצלחה. הנה קישור למה שאני מתכוון: http://www.plastikote.com/plastikote/auto/template.jsp?searchcode=RES&product=UltraVinyl

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. אני רוצה לבנות גרילנדה מלדים שתתחבר למצת הרכב. למה לדים? כך היא תיהיה מספיק קטנה כדי להיות ברכב ולא לתפוס הרבה מקום, ותזלול מעט אנרגיה. הגרילנדה היא לשימוש מחוץ לרכב אם זה לא ברור. דרישות: גודל קומפקטי עוצמת הארה חזקה שתיהיה חסכונית בחשמל חיבור פשוט ובטוח שלא יהיה מסובך מדי. על מה חשבתי? חשבתי לחבר את הלדים בעזרת כבל USB שהתחבר למצת הרכב ויקבל מתח מה אתם אומרים? איזה לדים חזקים יש שגם יחסית חסכוניים באנרגיה? מה המתח שלדים מקבלים? האם יש כאלה שמקבלים 5V או 12V וכך לא הצטרך לדאוג להמרות מהמצת. האם ניתן ליצור מכול כבל USB כבל מתח הדרוש לפרוייקט או שיש לקנות משהו מסוים? האם יש מתאם USB למצת שלא מוריד את המתח ל5V, אם לא האם מתח כזה יספיק ללדים חזקים כמו שאני צריך? אני צריך רע…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by midnight8,

dealextreme מישהו פה מכיר את האתר כי אני מסתבך עם הקנייה ממנו אני רוצה לקנות בצורה הכי פשוטה רק לשים אישראקרד פרטים וזהו בלי ליצור משתמשים ששמור הכרטיס שלי עליהם ובלי שטויות אחרות כמו ברוב האתרים אני לא רוצה שהאישראכרד של אמא שלי יהיה שמור על משתמש של פייפאל קיצור זה האופציות שלי מי שמבין בבקשה לענות לי פה מי שרוצה לראות את הכל עם הלינקים פשוט תכנסו לדיל אקסטרים ותנסו לקנות איזה משהו זה יהיה רשום בצד תודה....

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by TiGeRGuY,

אהלן, בהמשך לעניין המגבר נתקלתי בבעיה הבאה, אני משתמש בשנאי שאחרי יישור יוציא מתח של 28-30VDC ואני צריך עוד רמה של מתח, 15V. הבעיה היא שלא מצאתי ממיר DC DC שמתאים למתחים האלה. מה אני יכול לעשות? אם אני משתמש ב 3 ממירים במקביל (כאשר כל אחד מהם מוציא 5V)?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by sticKyMan,

ערב טוב, אני צופה כאן די הרבה בפורום ונושא המודינג מאוד מעניין. מכיוון שיש לי זמן פנוי החלטתי להתחיל עם משהו קטן (ממש קטן ), להוסיף מאוורר על הדלת של המארז (או שתיים ). עכשיו, יש לי את כל הכלים חוץ מכוס בשביל לקדוח את החור למאוורר. חשבתי לעשות עם המקדחה הרבה חורים קטנים/גדולים ומשם יעבור האוויר או שכבר עדיף לקנות את הכוס? עוד שאלה - קראתי במדריך באתר שמומלץ לעשות חור 3 מ"מ בשביל הברגים, זה מדויק או שיש מידה אחרת מומלצת יותר? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוקיי, עכשיו נתקעתי בבעיה קטנה - איזה מקדח/ה להשתמש? הינה מה שהצלחתי למצוא (יש לי עוד מלא, בעיקר לבטון אבל אין לי מושג איפה הם): סט 1: http://img263.imageshack.us/i/dsc00397p.jpg/ http://img577.imageshack.us/i/dsc0040…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by luckybucky,

שלום, אני חדש בתחום הארדואינו (למעשה עוד לא קניתי או ניסיתי לעשות פרוייקט אחד) ואני מרגיש מבולבל מאד. ניסיתי לקרא מספר עצות למתחילים ופרסומים שונים בבלוגים ובפורומים ורק יצאתי בתחושה של פחות הבנה ויותר בלבול. אין לי מושג באלקטרוניקה (חוץ מלהלחים -אם זה עוזר) ויש לי ידע בסיסי ביותר בתכנות - של java. בגלל שבדקתי וגיליתי שארדואינו לא מתכנתים בjava בכלל אין לי מושג מה לעשות. עד פה מה שאין לי (ידע).... מה שיש לי זה זמן (אני תלמיד י' אז עדיין אין לחץ בגרויות גדול), רעיונות לפרוייקטים ובעיקר הרבה רצון ללמוד ולעשות. אני ממש צריך הכוונה בנושא (אז תתחילו להציף בעצות וקישורים ) תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by idanmarko,

שלום לכולם. אני מנסה לקבל מידע nה arduino למחשב בעזרת מודול gps. gps :u blox neo-6m Data Sheet: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.u-blox.com%2Fimages%2Fdownloads%2FProduct_Docs%2FNEO-6_DataSheet_(GPS.G6-HW-09005).pdf&ei=BsUUUvqoKIbm4QT6moGgCQ&usg=AFQjCNFQPsbBHHdHBNAz-EcYSB5T-bkWFA&sig2=72SnC3TA4PbFJTQICJ0zjQ&bvm=bv.50952593,d.bGE ניסיתי כל מיני תצורות חיבור לדוגמא עבדתי עם software serial והתחברתי לפינים הדיגיטלים ולחלופין עבדתי עם הפינים 0,1 המיועדים למידע סיריאלי. כמו כן הורדתי כל מיני סוגים של קודים מוכנים ובכל מקרה אינני מצליח לקבל מידע שדומה למה שאני…

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Tarzis,

המוד הזה נעשה אחרי שנואשתי מלכניס את החלקים לתוך הסורק הישן שלי (לא הסתדר עם הגודל והספק, וכבר חתכתי אותו יותר מדי). אז לקחתי מארז מיני שמצאתי במחסן, הורדתי לו את הצבע, פתחתי לו חלון עם דרמל ודיסק, שייפתי, שמתי את הגומי H היחידי שהצלחתי למצוא (קצת גדול, אבל לפחות ישרוד התקפה גרעינית ) וחלון פרספק (בקרוב חריטה ולדים) וצבעתי אותו עם ספריי ניקל ... המחשב הולך לשבת בחדר מחובר לטלויזיה וישמש לי משהו בסגנון HTPC . תמונות אפשר לראות כאן http://photos.walla.co.il/tarzis22 תחת Mini Tower

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. התחלנו עם הניקיונות לפסח ונתקלתי בשני ג'ויסטיקים ישנים שלי, יש להם חיבור 15 פינים בעוד במחשב יש לי חיבור של 9 פינים, רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות להם מתאם איכשהו. תודה לעוזרים. צירפתי תמונה של ה15פינים: http://www.pctip.co.il/gallery/albums/_-crew-_/CrashZone/nw/Private_uploads/sell004.jpg

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by yariz123,

שלום לכולם. אני חדש פה ורציתי לשאול שאלה אם מישהו מכיר רכיב מסויים או אפילו דרך לבנות את אותו רכיב מסויים הרכיב הוא בעצם סוג של רכיב שיהיהו לו שתי פורטים כניסה מצד אחד שיתחברו לקו טלפון הביתי (כלומר לשתי חוטים שהטלפון אמור להתחבר) ושני פוטים מוצא שברגע שיתקשרו לאותו קו טלפון אליו חיברתי את הפורטים (של הכניסה) אז יוציאו 1 לוגי מה שנקרא שיכול להיות 12V או 5V לא כזה משנה (אם יש רכיב שישר עושה קצר בין שני הפורטים במוצא באת קבלת צלצול בפורטים בכניסה עדיף) הרכיב רק צריך לזהות שיחה לא משנה ממי השיחה והקצר במוצא או ה1 לוגי צריך להיות רגעי (סביבות 1שנייה-2 שניות) תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by nnfyrbsnss,

שלום, אני רוצה להכין לעצמי מטען USB שמופעל על סוללות. ראיתי את המדריך הבא: והוא נראה ממש פשוט, עכשיו לגבי המדריך הזה יש לי 3 שאלות. 1. את הנגד לאן הוא חיבר אותו, לחוט האדום או השחור? 2. המדריך הזה באמת עובד? כי שחיפשתי בגוגל מצאתי את המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Portable-USB-Charger-Version-2.0/ והוא נראה הרבה יותר מסובך ולמרות זאת שניהם משתמשים בסוללת 9V. 3. מישהו יכול להסביר בקצרה מה לעשות עם הדיודת זנר, לא כל כך הבנתי, זה בעצם נגד ? [הידע שלי באלקטרוניקה הוא רק קריאה פה וקצת ניסיון בעבר, לא יותר מזה, אז אם אני לא מבין דברים פשוטים / שואל שאלות טפשיות, אל תתייחסו אלי כאל מטומטם, תודה (:] תודה רבה!

19. Started by לאוניד,

שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Big_White,

איך לגרום לחיבור USB להוציא 11.2 ו9.8 וולט( על ידי בורר) ו 300-600 מיליאמפר? נמאס לי להטעין את הסוללות שלי מהשקע תופס לי את כל השקעים חח תודה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום . מנהלים אם זה לא המקום אז נא להעביר . אז ככה , יש לי את הרמקולים האלו כבר כמה שנים . לפי כחודש נשפך לי על השלט של הרמקולים קולה . כשזה קרה הבאסים ברמקולים היו משוגעים . לא משנה אם הייתי מכוונן את העוצמה של הבאסים , זה עדיין נשמע שהבאסים על המקסימום . הקולה נשפכה בדיוק על הכפתור על הווליום של הבאסים . פתחתי את השלט וניקיתי אותו אבל עדיין הבאסים נורא חזקים במינימום . מישהו יודע איזה סוג כפתור זה ? (זה פונציומטר או איך שלא קוראים לזה) . אפשרי לקנות כזה ולהחלים חדש ? תודה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Kuchi,

היי למישהו יש מדריך טוב ומובן עם תמונות איך לחבר לד (אבל רק לד אחד) בלי שום מעגל ועניינים לכבל קום או USB ושיהיה אפשר לכבות ולהדליק דרך המחשב ?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אוווו אני מקווה מאוד שהפעם זה ישלח לי תהודעה!!! טוב אז ככה מצאתי בבית תוך כדי חיפוש עכברים שנכנסו לנו הביתה פאלפ (הכי ישן שיש נראה לי...) קוראים לו palm pilot 3com ... אפשרי לעשות ממנו lcd? ואם כן איך? תודה רבה רבה רבה לעונים!!!

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Seadoo,

נמחק

25. Started by yariz123,

שלום לכולם בניתי מעגל באמצעות הרכיב MT8841 שמתחבר לקו הטלפון הביתי שלי ברגע שמתקבלת שיחה הרכיב מזהה את השיחה ושולח למיקרו בקר את המידע על השיחה (תאריך שעה מספר הטלפון של המתקשר) את המידע הרכיב שולח ברגל הDATA שלו השאלה שלי היא: אחרי שקיבלתי את המידע 8bits למיקרו איך אני יודע מה המספר של המתקשר באמצעות המידע שקבלתי ?? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.