עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by uziel,

לאחר שנעזרתי בחברי הפורום להפעלת מספר מסכים במקביל, נוצרה לי בעיה חדשה... בהתחלה הלחמתי פס חיבורים למסך וחיברתי את המסך למתאם הסריאלי דרך כבלים באופן זמני כדי לבדוק את העבודה מול המסך גם בלי המתאם. הצלחתי להפעיל את המסך במקביל לעוד מסך והכל עבד כשורה! כשפרקתי את ההלחמה של הפס חיבורים מהמסך והלחמתי את המתאם הסריאלי ישירות למסך, המסך חזר להציג שורה של קוביות לבנות בשורה העליונה. ומאז לא הצלחתי לשלוט בתצוגה של המסך הזה.. המסך השני עדיין עובד מצויין על אותה תוכנה. השאלה מה יכולה להיות הבעיה, וממה היא נגרמה? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by gnk,

שלום, קניתי CoolerMaster Aurora Blue Cold Cathode .... חיברתי את הקטודה.. ולאחר 20 דקות שהיא האירה.. פתאם 80% ממנה כבה... וככה המצב נשאר..... כשאני מכבה אותה ואחר כך מדליק שוב לוקח לה המון זמן להדלק.... ושוב רק 20% ממנה נדלק.... מה הבעיה? האם הקטודה עצמה לא טובה? אולי השנאי? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by liorgan,

הי בשביל להשתמש בסריאל מוניטור בלאונרדו, אני פשוט מחבר את הארגואינו למחשב עם הכבל USB הרגיל? לא צריך איזשהו מתאם? תודה

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  4. יש לי מארז סופרטאלנט (שם מגעיל סתם שתדעו) ולפני יותר מחודש הוספתי לו מאורר 120mm לחלון ולא רואים כלום את הבפנים (ויש מה לראות שמתי סליבים לא רואים שום חוט כל המארז מרופד וכו...) וגם מה שהוא לא ממש מול הצ'יפסט ומול המעבד כי הידית פתיחה של הדלת שם ואי אפשר להזיז אותו יותר שמאלה, אז חשבתי לחתוך את הידית הזאת (זאת עם המנעול) ולהזיז את המאורר ככה גם יהיה יותר יפה וגם יהיה יותר יעיל (וגם כמובן יהיה צריך להחליף פרספקט אבל זה לא בעיה), השאלה אם כדי להרוס את הדלת ולעשות את זה? עריכה: המאורר בכלל לא מעל הצ'יפסט כמו בתמונה פשוט לא ידעתי לצייר את זה יותר טוב. צירפתי תמונה שתבינו יותר טוב למרות שהיא לא הכי טובה (אני שירטטתי.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by amos5242,

היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by eegg,

אני בשלבי תכנון של פרויקט חדש שלי שיהיה מעץ לא חשוב איזה ויראה דיי מוזר לחלקכם אבל בגלל צורת השולחן שלי הוא יהיה עם חלון מקדימה ולוח אם מאחוריו הנה כמה תמונות ראשוניות

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by ElishaBar,

אהלן. אני מחפש לקנות motherboard tray atx. משהו כמו בתמונה- http://www.mountainmods.com/images/images_big/10PCIMB.jpg אשמח לשמוע מאיפה יהיה הכי זול להזמין, בארץ או בחו"ל. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Anonymics,

שלום.. נכון יש רמקולים רגילים כאלה שקונים בבאג?שמגיעה לך קופסה (הסאב)וזוג רמקולים או יותר? בקיצור רציתי לדעת מה במעגל החשמלי שם קובע את העוצמה (watt) שהם מוציאים לרמקולים..זה רכיב אחד או שכל המעגל הזה קובע? תודה..

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by bzemer,

שלום, רציתי לדעת, אולי מישהו במקרה יודע אם ניתן לשלוט על נורת הלד של ה-HDD לצרכים שלי. אני אסביר: המחשב שלי משמש להקלטה מהטלוויזיה. אני רוצה למצוא דרך להשתמש באחד הלדים של הקייס כדי להראות מתי התוכנה מקליטה ומתי לא. (חשבתי להשתמש בלד של ה-HDD). אז השאלה היא האם יש תוכנה שיודעת לשלוט בלדים של המארז או מה בעצם הדרך לשלוט מהמחשב על הלד כרצוני. האם אני יכול למשל באמצעות שפת תכנות לבנות תוכנה בעצמי שתשלוט בלד וכו'? תודה.

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אני רוצה לעשות MOD למאוורר ולהוסיף לו 16 או 8 לדים אדומים קטנים ושיהיה איזשהו אפקט, לדוגמה : הבהוב איטי או החלפה איטית משכן לשכן. אודה מאוד אם מישהוא יוכל להכווין אותי לחלקים שאני צריך ולצייר לי איזה תרשים, אין לי ידע באלקטרוניקה, אז פשוט משהו =) תודה רבה מראש למי שיעזור!

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by yotam.m,

אהלן צריך עזרה במציאת שנאי 24V 105VA למנוע של שער חשמלי (אלו הנתונים המקוריים). אני מניח שהמונח VA מתייחס ל-W? האם יש חברה מומלצת? נתונים נוספים שאני צריך לשים לב אליהם? כל עזרה\קישור לאחד האתרים הגדולים יהיה עזרה גדולה. תודה

13. אני צריך לבנות תיבה\ קופסא שחלקה העליון יהיה זכוכית (על מנת לצלם מה שהולך בפנים ) והבעיה העיקרית היא הצטברות מים מהצד הפנימי של הזכוכית חשבתי לבנות וישר בצד הפנימי אבל ניראה לי שזה רעיון רע , חבר סיפר לי על מגב מגנטי שבעצם קשור ליחידה חיצונית שאפשר להזיז וככה להניע אותה השאלה היא אם אפשר לחבר את זה לבוכנה\ או מנוע שתוכל להיות מופעלת על ידי פקודה ממחשב ? ואם כן מה אני בעצם צריך כדי לבנות את זה ? ולמי שמעוניין לדעת מדובר על פרוייקט צילום timelapse של צמחים צומחים בתוך תא לחות. אשמח לשמוע רעיונות

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by vmaddog,

מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ARI_ARI,

יש לי שני FND500 (Seven-segment display) שזה רכיב שמציג את הספרות בין 0 ל9 http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-segment_display חשבתי שזה יכול להיות נחמד לנצל אותם... יש איזה שהיא אפשרות לחבר אותם למחשב (נגיד דרך הLPT) ושהם יראו את הטמפ' של המעבד? אם לא אז אני אשמח לקבל הצעות מה עוד אפשר לעשות איתם.

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by beni100,

אני מעונין לקבל מידע על היציאות (דגיטל ואנלוג DI/O) הכניסות הדיגיטליות, והכניסות האנלוגיות (Analog in) על מסך המחשב המחובר לבקר. אני כתבתי ב SETUP, את הפקודה הבאה : (Serial.begin(9600, ןב VOIDLOOP וע"מ לקרוא את התוכן : Serial.println(sensorPin); Serial.println(sensorValue/2); Serial.println(AnalogOut); ופותח את Serial Monitor. אני מקבל מספרים רצים. הכניסה האנלוגית ב A1 (שמשתנה) מקבל כל הזמן "55", במשתנה הפנימי (sensorValue/2=sensorPin/2) אני מקבל מספר משתנה, כאשר אני מחלק אותו ב - 2 התוצאה מתחלקת ב 2. וביציאה האנלוגית D8, אני מקבל כל הזמן 8. שאלות: 1. האם יש תוכנת המרה מ Serial שממומלצת שנותנת תוצאות ברורות? 2. האם יש דרך לקבל גם מידע על ערכי …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  17. יש לי ספק ג'נרי 400 ואט , וכשחיברתי לד כלשהו למחשב אז הלד עשה אור ממש ממש חלש! וכשניסיתי את הלד הזה במחשב אחר הוא דלק כמו שצריך , יש לי קטודה במחשב והספק לא עושה בעיות גם אם אני מדליק/מכבה/משאיר הרבה זמן את הקטודה דלוקה , אבל לד קטן ומסכן הוא לא מפעיל?(!) אז מה הבעיה?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. עשיתי חריטה על פרספקס ואני רוצה לקנות לדים, אני גם רוצה לעשות מולקסים זוהרים. אני צריך קצת לדים של UV ולדים אולטרה ברייט. איפה אני יכול להסיג את הלדים האלה, ואל תגידו לי "כל חנות אלקטרוניקה" כי אני לא מכיר חנות 1 כזאת... ועדיף שהייה באזור המרכז (כפר סבא\רעננה\הרצליה\וכל האיזור, אם אין אני מוכן לסוע לתל אביב מקסימום במרחק. תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. אני זוכר שיש איזה 2 חוטים בצמה שלו שמתחברת ללוח שאם מחברים אותם אפשר להדליק אותו ללא מחשב תודה לעוזרים!

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. יש לי סוללת ליטיום של 15 וולט אני רוצה להטעין אותה ... אם יש למישהו רעיון איך או אפשר ות להפנות אותי אני יודא לו מאוד... חרשתי כבר את כל האינטרנט אך אין לי ממש ידע אני יודע שזו סוללת ליטיום אורגנית

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. אז כך... יש לי שני ספקים.. antec 550w tt buterflay 480w/ עכשיו נימאס לי מהקטע של שני ספקים ושי לי שאלה.. אני רוצה לעשות כך... יש לי מערכת קרור גז vapochill צורכת בערך 16 אמפר.. 2 קטודות 6800 אולטרה ולוח באובר קלוק גבוהה ורוצה להגיע לעוד יותר גבוהה.. וזהו בערך עכשיו נכון לעכשיו על האנטק יש את הקטודות ואת הקרור גז ושני מאוררים ואני רוצה שכול המערכת עם הקרור גז והמחשב עצמו וכו וכו יהיו על האנטק עצמו כי נימאס מה tt עכשיו שני שאלות. 1.האנטק יוכל להחזיק את המערכת הזאת בכלל יציבה או לא?.. 2.הבעיה העיקרית היא שצריך להדליק את הקרור גז כמה שניות (30 בערך) לפני שמדליקים את המחשב עצמו איך אני עושה את הדבר הזה שכפתור אחד ידליק את הספק רק לקרור גז והכפתור השני ידליק יחבר את המחשב עצמו …

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by oor,

לחבר שלי היה רעיון כלשהוא בקשר לסורק ...(אני כבר לא זוכר מה) ואז חשבתי על זה שיש שם מנורה ממש מגניבה !! פירקתי חיברתי ביחד עם התרנספורמתור שלה ל12V של הספק וזה יוצה ממש ממש מגניב !! כמובן שסמתי נייר צלופן מיוחד של תאורה (עמיד בחום). וזה ממש יפה ! כחה שעם יש לכם סורק ישן שלא עובד אנה נצלו את המנורה שלו !! אני מצתער על החוסר בתמונות אבל אין לי מצלמה דיגיתלית היו לי 4 סורקים ישנים ולא תקינים אז עכשו בתוך המחשב שלי זרוקות 2 מנורות עוד 1 חבר שלי חיבר לאופנוע שלו ואת הרביעית הוא שבר ... זהוא !

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Big_White,

צריך מעגל נפרד שהמקור מתח שלו הוא 12 ווטל של מולקס של ספק רגיל למחשב. צריך 11.2 וולט ו 9.8 וולט עם זרם של 0.300 עד 0.600 איפה ניתן למצוא מעגל כזה וכמה יעלה לבנות דבר כזה? תודה לעונים.

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Zadu,

כל הכבלים שלי מחוץ למארז מבולגנים ואני רוצה פתרון שיהיו מסודרים. במה משתמשים כדי לסדר את הכבלים מחוץ למארז? אזיקונים יספיקו או שיש פתרונות יותר טובים?

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. Started by barami03,

שלום!!! יש לי שאלה. אני מחפש לפרויקט גמר שלי חיישן צבע(כניסה לחיישן צבע,מוצא שלו הוא מתח) הבעיה שאני לא מצליח למצוא את החיישן בשום חנות(ועברתי בהרבה חנויות). אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג,זה יעזור לי מאוד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים