עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Sarlula,

החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by JHONLEV,

השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום , אני מקווה שאני בפורום הנכון אז ככה : יש לי מארז שבניתי לו חלון צד שקוף חתכתי כימעט את כולו קניתי פרספקס והרכבתי עם גומיית H כמו במדריך באתר. יצא מדהים ! עכשיו הגיע הרגע של התאורה במארז ( כל חלון שקוף זקוק לקצת תאורה לא ? ) הבעיה היא שאני מתלבט איזה תאורה לשים במארז מבחינת צבעים מה אתם יכולים להציע? חשבתי על זוג קטודות כחולות + מאוורר 80MM בחלק האחורה של המארז עם לד אדום ( מתאים ? ) אם יש הצעות אחרות שאתם יכולים להציע אני אשמח תודה רבה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אוקי חברים, פרויקט לקראת פסח יוצא לדרך, עכשיו אני זקוק להמלצה למארז, כמה שיותר גדול, שהיה נוח לשנות אותו, וכמה שיותר זול ופשוט, הוא הולך לעבור מודינג עצבני, צביעה, חלון,הוספת מאוררים, ועוד הרבה שטיות מסביב.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by mei,

מצ"ב קובץ התרגיל +הפתרון החלקי שלי. אשמח לדעת האם הגל המשולש מצוייר באופן נכון מפני שהתחשבתי בכך שזה אינטגרטור כשאות הכניסה נכנס לשלילית, ולכן, הגל המשולש מצוייר כהיפוך הכניסה. ורציתי גם לדעת מדוע הגל במוצא תמיד יוצא משולש ולא אקספוננציאלי. כמו כן מהי הנוסחא איתה אני מחשב אמפליטודת הגל המשולש? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. קניתי 2 מסכי 1602 מאיביי קישור למסך, קישור לחיבור הסריאלי. הצלחתי להפעיל מסך אחד (וגם שתיים שמציגים אותו דבר במקביל) רק עם הקבצים האלו מהאתר הזה. מישהו יכול להסביר לי איך לשנות כתובת למסכים בתוכנה? (בחומרה הלחמתי את A0). או לתת קישור לקבצים אחרים שיעבדו... תודה מראש לכל העוזרים!!

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  8. Started by guylederer0,

אז כדי להאכיל את הג'וק קצת (לפני שהוא מתחיל להציק לגבי כרטיס מסך חדש ובלוק) החלטתי לסיים ( לא לחלוטין ) את עניין התאורה שתמיד רציתי הרעיון בהתחלה היה לשים לדים במקומות המיועדים להם בצבע אדום ... (סלחו על האיכות) אבל בגלל שהנושא של המארז הוא אדום אז כמובן האפקט נעלם אז החלטתי ללכת על תאורה לבנה לכל האורך והגובה של המארז בתקווה שזה לא יהיה אוברקיל אז כרגע חוץ מהלדים הקטנים יש לי את המפסק הנ"ל ModMyToys Premium Vented Black PCI Bracket with LED Rocker Switc http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_374_376&products_id=33008 והחלטתי לסדר את העניין שיהיה קל לכבות את התאורה (ישן עם המחשב תרתי משמע) אז החלקים האלו הוזמנו וב…

• 11 תגובות
    • 9.6k צפיות
  9. Started by STi,

אני צריך בבקשה את עזרתכם בזיהוי הקבל רשום עליו 3g 470 ELA לא מצאתי מידע מדוייק עליו

10. שלום יש לי מיטה שאפשר להרים את המשענת שלה על ידי משיכת ידית. חשבתי על רעיון נחמד, הרמת והורדת המשענת על ידי שלט. אז הזמנתי מהאיביי שלט RF ערוץ 1, ומנוע DOOR LOCK ACTUATOR להלן תמונות: RF RECEIVER + TRANSMITTER וזה המנעול: המנעול עובד כך שמקצרים צבע אחד עם 12V ואת הכבל השני עם אדמה, הוא נפתח\נסגר לדוגמא חוט כחול מחובר ל12V וירוק מחובר ל אדמה, המנוע יפתח חוט ירוק ל 12V וחוט כחול לאדמה, המנוע יסגר. עכשיו אני לא מצליח לעשות שכל לחיצה החוט ישתנה פעם יתן פה זרם' ופעם יתן פה זרם. (או בקיצור להחליף בין החוטים בכל לחיצה) אני מאוד מקווה שהצלחתם להבין אותי ואת מה שהסברתי פה... אשמח לתשובות, תודה רבה...

11. אני ממש חדש באלקטרוניקה, ומנסה לבנות מד טמפרטורה (שישלוט בתנור) עם ארדואינו. יש לי ארדואינו אונו שיש בו יציאת מתח של 3.3v (גם 5v), ויש לי מד טמפרטורה למים שכתוב עליו "300V". האם 300V הכוונה 3V? אם כן, האם כדי להוריד את המתח מ3.3 ל3 משתמשים בריזיסטור, או שאני מבלבל בין דברים?

• 11 תגובות
    • 5.7k צפיות
  12. Started by Yehudaa,

אני רוצה לבנות ספק כח שיוציא 36V DC עם יכולת הספק של 200W השנאי יהיה מקבל 230V ומוציא 36V במסילה אחת עשיתי סרטוט סטנדרטי , לפי דעתכם יש מקום לשינוי ? הספק כח מיועד למגבר דיגיטאלי סיני שמצא חן בעיני

13. שלום, אני מתכנן לייבא מסך טלוויזיה מאמזון ארה"ב, מסך 4K גדול ולא זול (אך זול יחסית לארץ). המסך עובד במתחי 120V@60Hz לאחר בדיקה מקיפה מול החברה (כמובן לא ייקחו אחריות). התכנון להפעיל אותו דרך שנאי step down ל- 120V אך כמובן עם 50Hz, מודע לסיכון בעניין.. לפי בירורים שעשיתי (גם פה באתר), לא אמור "להישרף" בגלל הבדלי התדר ואמור לעבוד (מוזמנים להתייחס). בכל אופן השאלה היא כזו, הבנתי כי ממוצא השנאי מגיע סיגנל לא סימפתי בלשון המעטה (סינוס משובש עוד יותר מהרשת) ולכן מאמין שנכון להשתמש במייצב או מגן ברקים עם דרגת החלקה כל שהיא. שואל להמלצתכם על מייצב כזה או לחילופין המלצה על שנאי step down עם דרגת ייצוב במוצא?

• 11 תגובות
    • 8.8k צפיות
  14. Started by card,

שלום יש לי את המולטימטר הבא, והוא כולל 2 אפשרויות עבור טרנזיסטורים: PNP ו-NPN: מה בעצם עושות האפשרויות האלה? נניח ואכניס טרנזיסטור ל-3 מ-4 החורים שיש (EBCE), מה זה יתן? בדיקת תקינות+בדיקת יחס ההגברה? (אני מניח את זה בגלל שכתוב HFE שם) האם משהו נוסף או רק שתי אלה? לצערי אין לי את חוברת ההוראות של המולטימטר יותר, ובאתר היצרן אי אפשר להוריד אותה... תודה

15. Started by radar,

הי לכולם ההברגות אצלנו בבית, של כל הנורות, הן מסוג E27, בדומה למצב בהרבה בתים בארץ, וגם בלא מעט מקומות בעולם. על אף זאת, אנחנו ב-2018, אני חושב לעצמי אולי הגיע הזמן לעבור למשהו אחר? הנושא הזה עלה בגלל שלאחרונה קניתי כמה נורות LED, אנחנו רואים כיצד הטכנולוגיה של ייצור האור השתנתה, אבל החיבור שלה לא. גם בנורות EL, ההברגה E27 הייתה חיסרון, בגלל שכל נורה הכילה לא רק את החלק שמייצר אור, אלא גם את הספק שבא לפניו. מה שאומר שכאשר חלק בנורה מתקלקל, כל הנורה (כולל הספק) נזרקת. המצב אידאלי היה שהספק היה בבית הנורה, והנורה עצמה תכיל רק את החלק שמייצר את האור. כך לא נזרוק את הספק, וזה יאפש…

16. שלום שלום, יש לי כרגע מארז ATX ל-P3, אני מעוניין לצמק אותו, שיהיה כמה שיותר קטן, ללא חלונות/תאורה וכו' והקירור לא ממש חשוב, מאחר והמחשב הולך לשבת ה-בחווה של 012, יש למישהו מדריך מפורט איך אני מסדר מחדש את המארז, או אפילו בניית מארז חדש? הלוח אם יחסית קטן (למחשב בן 5 שנים) כשאני אמצע מטר אני אתן את המידות שלו.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by oren13,

למי שלא יודע זה עטים שזוהרים כשיש עליהם אור uv מסמנים אותם על מעגלים חשמליים וכמה הם עולים?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by zniibidl,

לא מצאתי בחיפוש (מצא לי מעל 50 עמודים חיפשתי רק ב-10 הראשונים) אתרים עם מדריכים למודינג...היה לי אוסף של אתרים כאלה ששאבתי מהם רעיונות אבל הלך לי ההארד דיסק וכל האתרים הלכו....תודה מראש לעוזרים...

• 11 תגובות
    • 889 צפיות
  19. השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. היי... במסגרת הפרויקט שלי (שנמצא כרגע במנוחה) אני רוצה לחרוט על הפרספקס בהתחלה חשבתי על החריטה הזו: הבנתי שהDeath מסובך מדי, אז פישטתי קצת: קיצר אז ניסיתי לחרוט את זה סתם על פרספקס ויש לי כמה שאלות: 1) באיזה עומק בערך צריך לחרוט כדי שהתאורה תהיה הכי בהירה ובולטת שאפשר? 2) כדאי אולי לחרוט מבפנים? זה יכול להיות הרבה יותר יפה... השאלה היא האם אפקט התאורה לא ייפגע... 3) בזמן החריטה נשארים שבבי פרספקס דבוקים בתוך החריטה.. איך כדאי להיפטר מהם? 4) אני צריך גם טיפ או שניים איך לשמור על עומק אחיד. תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אנשים מה קורה?.. שמעו אין אני חוזר חמשושוים מהבסיס והיום חזרתי וגם שבוע שעבר ואני לא מוצא פרספקט לקנייה בשום מקום באשדוד מה שמצאתי זה מטר על מטר בעובי 4 מ"מ וזה דק בטרוף.....ורצו 120 שקל (30 שקל לכול מ"מ עובי) אולי מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול למצוא פרספקט כמו שצריך בתל אביב או באשדוד או באזור פה? כמו כן אני מחפש עובי 8 כך כי זה צריך להחזיק לי את כול המחשב וכו וכו.. חברה עזרה דחופהה אני כבר מיואשששש הייתי אצל זגגים ואצל אלה שעושים מדבות ולאף אחד אין יותר מ4 מ"מ היחיד שהיה רצה 50 שקל לכול מ"מ וזה טרוף!!! אולי עזרה? תודה..

• 11 תגובות
    • 3.9k צפיות
  22. Started by galh,

אהלן,מה קורה? טוב קראתי כמה מדריכים בפורום{ממש טובים} והייתי רוצה לדעת מאיפה אתם יודעים את זה{חוץ ממדריכים ברשת}?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by שורטי,

ראיתי שבתחרות מדריכים יש מדריך לאיך להכניס לדים לעכבר והיה רשום שהעכבר מתחמם אז החלטתי לשים את הנורות בצדדים כאילו לא בכיסוי אלא בדפנות. אבל חוץ מזה יש איזה שהו חומר שאני יכול להכניס פנימה שימנע התחממות?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by borg,

יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by KF,

שלום אני רוצה לקנות נאון למחשב אתם יכולים להמליץ לי על איזו חברה טובה? בין 60-80 ש"ח ועוד שאלה... לאן אני מחבר את הנאון ? זה מתחבר כמו מאורר ? תודה..

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים