עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by sharkk,

קודם כל האיכות חרא כי המצלמה חרא השחור הזה זה "בית כזה לאינפרא. לא רואים כל כך אבל יש לו פתח כדי שיהיה קשר בין השלט לאינפרא... זהו...

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by orenc17,

אני עובד על המוד שלי ואני לא רוצה לעשות כבלים עגולים אז החלטתי לצבוע אותם כדי לעשות אותם יפים רציתי שהם יזהרו מהאור של הקטודה השאלה שלי היא האם יש צבע כלשהו שרגיש לקרינת UV שהקטודה מוציאה תודה לכל מי שייעזור

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  3. שלום, קיבלתי מגבר מדוד שלי וחיברתי אליו עוד 2 רמקולים בנוסף לשניים הקימיים שלו. הבעיה מאוד מוזרה-כשהמגבר פועל עם הרמקולים (בלי לשמוע מוזיקה) ואני מדליק את האורות בשירותים (שליד החדר שלי) נשמעים פיצוצים קטנים מהרמקולים. מה יכולה להיות הבעיה ?? :s05: מוזר.

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. השאלה היא 1. א) ממש את הפונקציה (f(a,b,c)=(1,3,5,6 באמצעות מפענח וציין באמצעות איזה מפענח השתמשת. ב) נניח שמותר לך להשתמש בסיבית נוספת שנקראת Enable הקיימת במפענח. כאשר סיבית זאת היא "1" אזי המפענח "פועל", ו-"0" אומר שהמפענח מכובה (כלומר לא משנה מה הם ערכי שאר הסיביות, המוצא תמיד יהיה "0"). האם ניתן להשתמש במפענחים קטנים יותר (כלומר יותר מאחד) מאשר בסעיף הקודם. (יש פה משהו שעשיתי) סעיף ב' עשיתי משהו אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא ... ישמח לעזרה (:

• 11 תגובות
    • 8.9k צפיות
  5. Started by ARI_ARI,

אני רוצה להרכיב מעגל וחלק מהרכיבים הם BC547B 1N4738 8.2 volt zener diode 1N7433 5.1 volt zener diode השאלה שלי האם אני יכול להשתמש בBC546B במקום BC547B שאלה שניה היא מה מיוחד בדיודות האלה ובאיזה דיודות אפשר להשמתש במקום? ועוד שאלה לא ממש קשורה... מה ההבדל נניח בין קבל 50UF 50V לבין קבל 50UF 16V? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. רציתי לשאול אותכם בעניין טכני מסויים הנוגע לסוללה חיצונית שמצאתי ברשת באג . http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6402&perur=2&t=16&c=296 צילמתי את הסוללה וגם את ספק הכוח של ה-wind : http://img371.imageshack.us/my.php?image=msiwindpowersupplaynv6.jpg http://img524.imageshack.us/my.php?image=externalbatteryyy2.jpg ההתלבטות שלי היא האם הסוללה החיצונית הזאת באמת מסוגלת להפעיל את ה-wind . שימו לב שהסוללה נותנת מקסימום מתח של 19V ואילו השנאי המקורי של המחשב נותן 20V . אני לא אלקטרונאי אבל נראה לי שזה גבולי . מבחינת האמפר אין בעייה מפני שהסוללה נותנת 3A והמחשב הנייד מסתפק ב-2A . עד כמה ההפרש של 1V משחק תפקיד ,אם בכלל ? תודה

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, אני רוצה לחבר את ה ARDUINO NANO שלי על המטריצה, אבל הפוך (עם חיבורי ה ICSP נעוצים במטריצה). אם אני אחבר את זה כך, אני יכול לחבר באופן שבו יהיה קצר בשורות של ה2, או בטורים של ה 3 (לשים את הארדואינו לאורך/לרוחב) השאלה אם יכול להיגרם נזק אם מקצרים את החיבורים האלה, או שאין בעיה עם זה?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by ranc80,

יש לי פלאפון (telitX110, ד"א) ואני משתמש בשירות ה gps שמציעה חברת פלאפון. הבעיה היא שאני נוהג במכונית צרפתית שבה, כמו ברוב המכוניות הצרפתיות החדשות, יש בעיה של מיסוך בשימשה הקדמית, כלומר: כדי למנוע סינוור מהשמש, השימשה הקידמית חוסמת חלק מהאור ומאחר שגם האותות שמגיעים לפלאפון הם גלים אלקטרומגנטיים היא חוסמת גם אותם והקליטה נשברת. חשוב רק לציין שאנטנט הדיבורית לא פותרת את הבעיה, כי אנטנט ה gps היא אנטנה נפרדת ולא קשורה ל gps (בזה אני בטוח) וגם חשוב לציין שלאנטנט ה gps אין חיבור מיוחד לאנטנה. עכשיו, אני יודע ומכיר את הפיתרונות של מגברים ואנטנות חיצוניות (מתחברת לחלק האחורי של הרכב ומשדרת פנימה), אבל אני גם לא רוצה להוציא את הכסף וגם לא איכפת לי לעשות פרוייקט קטן (מי יודע, …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. "עקצתי" לוח תצוגה מוידאו ואני רוצה לחבר אותו למחשב בתור בקר על טמפ' של גורמים (הארד דיסק.כרטיס גרפי.מעבד) איך אני עושה את זה ואיך אני ידע מה לחבר למה :nixweiss:

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. מישהו יכול לעזור לי לעשות שליטה על ווליום על ידי פוטנציומטר חיצוני. אני צריך אחד כזה כי יש לי שני מגברים (אחד לסאב ואחד לרמקולים) וכל פעם שאני רוצה להנמיך או להגביר אני צריך לעשות את זה דרך המיקסר של ווינדואוס.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. הינה לכם מהתחלה ועד כימעט סיום הפרוייקט חלון במארז. וגם צריך כמה עצות שלכם. חיתוך הדלת עם ג'קסון ושיוף פינות : http://img163.imageshack.us/img163/3130/img2945fb0.jpg תצוגה כללית איך זה אמור להראות : http://img426.imageshack.us/img426/1646/img2949mk1.jpg הוספת גומיית H והכנסת הפרספקס ( אחרי הרכבה ) : http://img243.imageshack.us/img243/5702/img3043cz7.jpg עוד מבט מהצד כדי לראות את הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8931/img3044rz9.jpg ועוד מבט אחרון לתוך הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8460/img3046pp3.jpg א. ממבט כללי איך יצא? =] ב. אני מביא מקדח כוס ( עם חולםם ולא שורוקק חח ) ואני קודח חור של 80MM בגג המארז בכדי לשים מאוורר . השאלה שלי אם כדאי לי לקד…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אני בונה עכשיו את הפרוייקט גמר שלי להנדסאי אלקטרוניקה... עכשיו אני בונה מכונת שתייה וחשבתי לבנות אותה בפרספקס... כדי שיהיה מגניב אני רוצה לשים לחצני מעלית אם מישו יודע מאיפה אני יכול להשיג שיגיד לי אם אפשר... כמה מ"מ לקחת פרספקס כדי שיתאים לי לפרוייקט ואיך אני יכול לחבר את הלוחות אחד לשני ברגים ואומים דבק חם? ממממממממממ ברגים קודחים...אין לי מושג איך... הנה תמונות של הסקיצות שסרטטתי בתלת מימד [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ElEmEnt,

case badge = המדבקות שיש על המארז הקטנות שרשום עליהן amd intel וכו' תמונה של חבריה ופשוט זה אומר מה שמקבלים שקונים מעבדים באריזת box וכו'

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by LockOn,

היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. אני מחר מזמין את הTIP31 מאייבי(10 ב4 דולר משתלם?)לא מצאתי באיזור שלי וזה דיי בעיה ללכת רחוק יותר מחפש וגם אני מזמין לדים (50 ב4.85 דולר כולל נגדים) עכשיו השאלה האם הTIP31 יעבוד במתח של 9V אם כן איפה אני שם אותו ואת החיבור למחשב לפי הדיאגרמה הבאה: [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by Ido.G,

שלום רב, ברשותי אוזניות מסוג\דגם Sennheiser MX450. הבעיה: לא ניתן לשמוע באוזניה הימנית. כאשר אני "משחק" עם החלק בו הכבל מתחבר לחיבור עצמו, כן ניתן לשמוע בה. כלומר, הבעיה היא שם. אילו דרכים יש לתיקון הבעיה? (אין לי ידע בהלחמה) תודה.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by zniibidl,

אני צריך לקחת זרם חשמל רגיל [220AC] ולהמיר אותו ל-12DC הבעיה - אני צריך שנאי "עירום" זאת אומרת לא בצורת תקע שנכנס לשקע אלא עם כבלים שמתחברים פנימה והחוצה ממנו יש כזה שנאי? היכן?! אם אין האם יש שנאי שפשוט ממיר את הזרם הקיים מ-AC ל-DC ומשאיר אותו על אותו זרם? זאת אומרת לחבר שנאי 220AC~12AC ואז שנאי שייקח 12AC~12DC קיים כזה? אם כן אז שוב...איפה?

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. שלום לכולם אני לא יודע עם זה הפורום המתאים : אבל אני מחפש חנויות שמוכרות קיט של ספוג או פלסטיק מוקצף להדבקה במארז של המחשב קיט עם דבק אבל לא חייב או מקום שיוכל למכור לי יריעות לפי מתר ואני יחתוך אותם לבד לי הדרישות שלי לא "פלציב לא בא בחשבון הם מאוד רחוקים לי אני מאשדוד ועם נמצאים בעין הנציב" אני יודע שיש קיטים של חברה שנקראת אקסא? או משהו דומה לה אבל איפה לקנות את זה אני לא יודע!?

• 11 תגובות
    • 4.4k צפיות
  19. אני צריך לעשות מפסק לספק כוח שברגע שאני מדליק אותו הספק כוח נדלק. הספק כוח לא יתחבר למחשב בכלל. זה לאיזה לקוח שלי שרוצה לחבר איזה משהו לספק כוח. זה לא הולך להתחבר בכלל למחשב. איך אני עושה את זה מישהוא יודע אולי?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום! אני רוצה לקנות את המארז הזה: COMPUCASE CI-6CN1 הוא עולה אצל הדובים 232 ש"ח. אני ניגשתי לאתר של היצרן כדי לבדוק פרטים על המארז וגיליתי שיש גם מקדימה מקום למאוורר נוסף: http://www.hec-group.com.tw/product/product_b.asp?id=8 לא ידוע לי מה הגודל של המאוורר שניתן להוסיף אותו מקדימה, כי לא היה כתוב. אבל רציתי לדעת מאיפה בדיוק המאוורר שמקדימה יכניס אוויר? הרי אין מקדימה שום חור (כפי שניתן לראות בתמונה שהבאתי). אז יש פנל מקדימה שאני מוציא ומאחוריו נמצא החור?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שלום לכולם, עשיתי חיפוש קצר באתר ולא מצאתי מענה לשאלה שלי, טוב. אני בונה מארז מ-א' ועד-ת' !!!. השאלה שלי האם לבנות מחומר מוליך חום או לא?,ומאיזה חומר? (לא פרספקט).

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by R L,

יש לי מאורר 40 mm שאני לא צריך אז החלטתי לעשות ממנו פאנבס נ.ב. זה לא מוד של אגד

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by D.r Bit,

שלום יש לי פאק סוללות שאני לא יודע איזה מטען להתאים לו ... :-\ הסוללות הם ניקל קדמיום 6 וולט 2500 מיליאמפר איזה שנאי אני צריך בשביל להטעין אותם תודה לכולם ;D

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by SkyCity,

שלום, מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד ב UV ומה הוא עושה? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by LIDOR_13,

שכאשר הוא מקבל מייל הוא עושה פעולה כל שהיא??

• 11 תגובות
    • 3.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.