אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מזגן 2.5 סוס (או משהוא כזה) של תדיראן הבעיה - בכמה ימים אחרונים (של החום הזה) מפיל כל הזמן את המפסק C16A בארון החשמל. המפסק תמיד חם מאוד אחריי שהוא קופץ כלומר הוא קופץ כמו תרמי ולא כמו מגנטי בדקתי מה קורה - משהוא כזה מפעילים את המזגן. נדלקים וונטות בפנים ובחוץ ואחריי כמה שניות נדלק קומפ' אחריי כמה דקות עבודה מתכבה הוונטה בחוץ. קומפ' ממשיך לעבוד והמזגן בפנים ממשיך לקרר אחריי כמה דקות של קומפ' עובד ללא וונטה הרדיאטור בחוץ מגיע לטמפ' שאי אפשר לגעת בו ובקושי ניתן לעמוד לייד המזגן שבחוץ יש ליידו אזור של אוויר חם. ברגע זה המאמת קופץ (ניחוש שלי מה קורה - הגז חם בגלל שאין וונטה ומגיע ללחץ כזה שהקומפ' לוקח יותר מ 16 A כשהוא עובד) אם מדליקים את המאמת המזגן שוב עובד בהתחלה בסדר ואז …
-
- 16 תגובות
- 27.6k צפיות
-
-
לא ידוע אם זה כל מתאים לפה אבל עדיין בגלל שזו קהילת מודינג אז הרשתי לעצמי בכל מקרה, קנינו היום רכב חדש מיד שניה ובעל הרכב הקודם הדביק דבק דו-צדדי על הדאש, אחרי זה הוא הוריד את זה ונשאר סימן עקשן שלא יורד. קראתי שאפשר להסיר את זה עם מים חמים ומגבת, לא הולך. שמעתי שגם ניתן להסיר את בעזרת WD40, לא ניסיתי אני צריך לנסות. יש עוד משהו?
-
- 4 תגובות
- 20.1k צפיות
-
-
שכל אחד יציעה פה רעיון למודינג למארז+איזה תמונה אפשר לצייר בספריי דו צבעוני או חד צבע. כי אני רוצה משהו יפה על הדלת צד.
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש את המיקרו-סוויצ' הבא http://www.tenrod.com.au/pdf/zippy/DF(fp).pdf Tenrod zippy DF 3A 5VDC לצורך איזשהו פרוייקט, איפה אני יכול למצוא אותו? העניין דחוף, תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב יחסית ישן AMD AXP2500 הוא נמצא בתוך מארז קומפיוקס, והוא תופס לא מעט מקום. חשבתי למצוא איזה "בית" שהוא יותר קטן מהמארז, ולדחוף אליו את כל הרכיבים. הבעיה, שהלוח יחסית גדול ואין לי קופסא כזו. אפילו וידאו ישן אין לי. יש לכם רעיונות?
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום. לאחר קורס קל ושטחי על עולם המחשב, ארצה לדעת יותר על נושא המתג החשמלי שבמעבד (ועקרון ה On, Off החשמלי). מה בדיוק קורה שם, ואיך? אשמח לקבל לינק, או הפנייה לספר, לסרט, או כל דבר אחר. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי, מה שאני רוצה הוא לעשות מעגל שיהיה רגיש לקול ובהתאם לכך ידליק לדים.. נגיד בבאסים זה ידליק או סוג של אקולייזר שידליק לפי העוצמה של הסאונד או כלשהי רגישות כזאת... תודה מראש, עמי.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש לקנות פאנל שליטה... אני מקווה שזה הפורום נכון הוא צריך להיות מסוגל להחזיק את המאווררים שיש לHAF 932 וגם SFLEX 1900 אני צריך עם לפחות 5 יציאות... אפשר להמליץ על אחד מארה"ב (כל עוד הוא יגיע תוך שבוע וחצי ככה לכתובת שאני יתן בארה"ב והוא אמין כי לא תיהיה לי אחריות בארץ) חשבתי על הNZXT SENTRY 2 אבל מקצת גוגלינג ראיתי שלמרות מה שכתוב עליו הוא לא כ"כ מחזיק את המאווררים של הHAF במהירות מלאה... אני צריך משהו שיוכל להוציא את כל המיץ מהמאווררים שלי... מסך מגע? נחמד, לא חובה בכלל.. חיישני חום? זה כבר יותר מגניב, אבל גם לא חובה, אבל זה בהחלט אקסטרה מחיר? אנלא יודע... צריך משהו איכותי אבל לא יקר מידי, אני פשוט לא מכיר את המחירים ברכיבים האלה.. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מטען שטח לפלאפון הסוללה עצמה של המכשיר היא 5.55wh (מה זה אומר?) ו1500mAh המטען של הפלאפון הוא 5V ו-1200mA הסוללה שאני רוצה להטעין ממנה היא 3.7V ו2600mAh מה אני צריך לעשות כדי להכין מזה מטען שטח? יש לי מלחם, קונקטורים וUSB
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מיני מקרר (סיני כזה, של 5 ליטר) העניין הוא שהוא לא מקרר לי משהו. עכשיו מצד אחד אפשר להגיד לי לזרוק אותו, מצד שני הוא משתמש אותי יופי במשרד (כי הוא קטן). ה"עוצמה" שלו היא (אני מקריא מהמקרר) 4A/48W. הוא מחובר ל coated aluminium liner בכדי שכאילו אני יוכל בלחיצת כפתור לחמם את המקרר (אין לי צורך). בכל אופן, אני מעוניין להחליף את ה Peltier (בהנחה שהוא לא מקרר מספיק והבעייה היא לא ב coated aluminium liner הזה). אבל אם אני מחליף את הפלטייר (ואת המאוורר) אני צריך שהחשמל הקיים היום (הרי זה מיני מקרר ויש לו כבר מעין בורד שאליו מחובר החשמל). מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני מחליף בטריות לעכבר האלחוטי כל 4 -5 ימים ונמאס לי , אני חשבתי לשים בטרייה ליטיום של נוקיה במקום שתי ה AA , אבל הזאת של הסלולאר 3.7 V ושתי A 3v האם זה ישרוף לי את העכבר אחרי פרק זמן מסוים ? ולפי דעתכם אם שתיAA יספיקו 5 ימים כמה אמורה להספיק של הנוקיה פחות או יותר ?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מלא זמן, איפה אפשר להשיג כזה?
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות ערכת סליבינג, או יותר טוב- לקנות בנפרד באיזה מידה שאני רוצה ואיזה צבע שאני רוצה.. אני מתכוון לעשות סליבינג כל חוט בנפרד אז הערכות שוות לזבל אבל אם אין משהו יותר טוב אני מוכן להתפשר ולקנות ערכה מוכנה. אבל ראיתי בחנויות בארץ שיש רק שחור O_O אם מישהו קנה מחו"ל אפשר את האתר בבקשה? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני כבר תקופה מחפש משהוא שישלוט לי על המאווררים תקציב עד 500 ש"ח ( גמיש ) אין לי מוסג בכלל על מה ללכת כל המידע שאספתי נמצא ב גוגל תומונת כאשרי מריצים חיפוש על "FAN CONTROLLER" יש לי מארז 900 של אנטק http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM= יש לו 4 מאווררים - לכולם חיבור מולקס עם אפשרות לשינוי מהירות (ממש לא פרקטי לפתוח את המארז כל יום לפני השינה) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לבנות מעגל שבתוכו יהיה שליטה על 4 מאוררים זאת אומרת ראובס רגיל אבל אני רוצה לעשות עוד עיגולים שאותם אני יחבר לקתודות וכשאני מחבר את הקתודה למעגל הזה אז אני יכול לקנוע את עוצמת האור של הקתודה ואם אני יאיר משוה אם לדים אז גם את האור של הלדים. אני רוצה לבנות את זה אבל שבמקום שזה יהיה אם עיגולים אני רוצה שזה יעבור על פס כמו שיש במיקסרים של DJ אבל אני לא יודע איך להכין את זה אם מישהו יודע יכול לעזור. תודה ושבת שלום שקד
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לעשות סליבינג לחוטים של הספק אך אני לא יודע כל כך מה לעשות.. ראיתי תערכה הזאת http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9248 והיא נראית לי מתאימה וזולה. עכשיו בא הקטע של השאלות.. .צריך לפתוח תספק כדי לעשות תסליבינג?< האם זה מסוכן לפתוח את הספק? יעני אפשר להרוס אם אף פעם לא פתחתי ספק כוח?< איך לעשות אותם? פשוט להלביש "תגרב" על החוט וזהו? תודה..אם יהיה מדריך לכזה דבר אני ישמח ישמח ישמח ישמח !
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום ברצוני לבנות תאורת לדים לחלק שמתחת לדשבורד ברכב, היכן שהרגליים של הנהג והפדלים (תאורה כמו ברכבים של השיעורי נהיגה) עכשיו יש לי לדים לבנים טובים ויש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה. חשבתי על גוף שכולל 5 לדים ולכל אחד מוצמד נגד מתאים(אני יודע לחשב). עכשיו אני רוצה כמובן שיהיה כפתור שיכבה ויפעיל את זה ופיוס למקרה חירום. את הפיוז יש לי בנפרד(לא קשור לקופסאת פיוזים של הרכב) כפתור יש לי, והגוף תאורה מוכן. מאיפה אני יקח את החיבור חשמל? באינטרנט דיברו משהו על חיבור מקופסאת הפיוזים ועוד ועוד. הבעיה שהאנגלית שלי לא הכי טובה. חשבתי על לעשות מפצל לחיבור שבא לרדיו דיסק.
-
- 32 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי הארד דיסק מיני של נגן ארקוס. הגודל שלו הוא 5X7 ס"מ. אין לו חיבור פינים, זה מין חריץ כזה מה אפשר לעשות איתו? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שה8800GTX המזדקן שלי הגיע ל85 C במנוחה וכיבה את עצמו במאמץ, התלבטתי בין לקנות כרטיס מסך חדש, לבין להחליף קירור. בסוף החלטתי להיות cheap ולסדר את זה, במינימום עלות. החלפתי את המשחה לAS5: (התמונות צולמו עם הפלאפון, אני יודע שהאיכות לא הכי טובה) תמונת הלפני: פירקתי את ה"חופה" מפלסטיק, התמונות קשות: [ אחרי ניקוי רציני, שמתי מאוור 90 ששכב בסביבה: התוצאות לא רעות. מ85 במנוחה ומוות במאמץ, ל65 במנוחה ו102 במאמץ. לא רע, אבל לא מספיק. הבעיה: המאוור שמגיע עם הכרטיס מעיף את האוויר לכול הכיוונים, ורק חלק ממנו באמת מגיע לכרטיס, אבל לא רציתי להחזיר את הפלסטיק רק כדי שיצטבר שם עוד אבק. פיתרון: המאוור שבא עם הקירור של אינטל. תוצאות לא רעות: 60-63 במנוחה, 95 במאמץ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, בכל הפאן באסים שניתקלי ראיתי שהם מגיעים רק עם חיבורי PWM למאווררים, אצלי במארז יושבים מאווררי מולקס. מה כן תומך?
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום כולם, אני רוצה להתחיל בפרוייקט קטן לקישוט החדר, בו אני רוצה דרך תוכנת מחשב לשלוט על כ-30 לדים. אני יודע איך לגשת ליציאות המקבילות במחשב, ואיך לעשות את כל החיבורים (כבר חיברתי 4 לדים), הבעיה היא שיש לי רק 8 יציאות, ואני לא יודע איך לאפשר יותר.. היציאה היא של המדפסת, DB25, אני מתחבר לרגליים 2-9: http://www.lammertbies.nl/comm/cable/parallel.html. אני יודע לעבוד גם עם היציאה המקבילית אם עולה לכם רעיון עם זה.. חשבתי על מיפוי כתובות עם רכיב כלשהו, אבל ככה אני יכול להפעיל רק כתובת אחת בכל פעם ולא לשלוט על כולם. אז איך אני עושה את זה? בהנחה שיש לי את כל החלקים שצריך.. תודה!
-
- 16 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי, אומנם זה משהו קטן מאוד אבל בכל זאת זה דבר ראשון שלי שאני עושה כעיקרון מה שאני רוצה לעשות זה, לקנות פרספקט לחתוך לפי הגדלים של הראוטר, לעשות 2 חורים פרספקט לפי גודל של שני מאווררי 80MM עם לדים שאני ישים, או אחד של 120MM אני עדיין לא בטוח, לקנות שנאי 12V 1A ולחבר את המאווררים לחשמל, לעשות סליבינג נחמד לכל הכבלים שיהיו, שנאי+מאווררים. ומקווה שזה יצא יפה. תמונה להמחשה : מה שנשאר לי זה למצוא איפה קונים את הפרספקט בקרית מלאכי.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 6.6k צפיות
-