עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. קניתי סוללות עופרת 12 וולט, 9 אמפר. ויש לי מטען של GPT עם הנתונים הבאים: Output Cuttent - 2.0 Amp Output Voltage 12 Volts +-5% דגם המטען - bce-122as http://www.afik2.com/40284/4198-1-1 האם אני צריך מטען יותר חזק? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  2. Started by avivm,

הי, מה שאני רוצה לעשות זה ממש פשוט אבל משום מה לא עובד לי... בסך הכל לחבר את הבטרייה למפסק (שני רגליים) ומשם לחבר את זה לצמר פלדה (לא משנה למה... ) מכיוון שהרבה זמן לא התעסקתי עם אלקטרוניקה, לא רציתי להלחים (כי אז זה בעייתי אם עושים טעות) אז כל החוטים (4) מצויידים בראשים עם קליפס כזה. נסיתי לחבר את הדבר הזה בכמה צורות אבל זה לא עובד... איך אני אמור לחבר את החוטים? לאן? :s05: בתודה אביב.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אהלן חבר'ה, זה שוב בעניין הפרוייקט שלי - המגבר. אני צריך עזרה במציאת קונקטורים למעגל מודפס (חיבור כבלים ללוח), הראשון זה לחיבור חשמל (35V ולפחות 7A לכל פין) בעל 3 פינים. הדרישה המיוחדת היא שאני אוכל להלחים משני הצדדים (הלוח הוא דו צדדי) וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש ב terminal block עם ברגים, כי הבית מונע ממני להלחים בצד העליון. חשבתי על החיבור שיש לכרטיסי מסך לחשמל 6 פינים ואני אשתמש בכל זוג פינים ביחד. הבעיה שאני לא מוצא אחד שחור. הקונקטור השני הוא כמו שיש בכרטיסי קול הישנים ואני מאמין שבכרטיסי מסך החדשים חיבור SPDIF IN עם שני פינים, דק כזה. תודה ויום טוב

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. לפני שבועיים קיבלתי פאנל חדש שהזמנתי ל nokia 3600 slide שלי. הרכבתי אותו (זה פאנל מלא שהרכבתו כרוכה בפירוק הטלפון כולו) ומאז אחד ממקשי הווליום לא עובד. המקש שלא עובד הוא הגברת הווליום. העוצמה בזמן שיחה מאוד נמוכה אם אני לא מגביר אותה, כך שאני מאוד צריך את המקש הזה. היום פירקתי אותו עוד פעם כדי לבדוק במה הבעיה. כפי שרואים בתמונה, הכפתור השמאלי בעל חלק מתכתי מעליו, כשהכפתורים החיצוניים (מפלסטיק) לוחצים עליו הוא בתורו עושה קצר לכפתור שמתחתיו וכך הכפתור עובד. אבל בכפתור הימני אין את הדבר הזה ממתכת, כנראה שלפני שבועיים הוא נפל לי. האם קיימים חלקים קטנים כאלו בחנויות? או שיש פתרון אחר לעניין? זה לא סביר להחליף את כל הטלפון בגלל כפתור קטן... אודה מאוד לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by yariz123,

שלום לכולם. אני חדש פה ורציתי לשאול שאלה אם מישהו מכיר רכיב מסויים או אפילו דרך לבנות את אותו רכיב מסויים הרכיב הוא בעצם סוג של רכיב שיהיהו לו שתי פורטים כניסה מצד אחד שיתחברו לקו טלפון הביתי (כלומר לשתי חוטים שהטלפון אמור להתחבר) ושני פוטים מוצא שברגע שיתקשרו לאותו קו טלפון אליו חיברתי את הפורטים (של הכניסה) אז יוציאו 1 לוגי מה שנקרא שיכול להיות 12V או 5V לא כזה משנה (אם יש רכיב שישר עושה קצר בין שני הפורטים במוצא באת קבלת צלצול בפורטים בכניסה עדיף) הרכיב רק צריך לזהות שיחה לא משנה ממי השיחה והקצר במוצא או ה1 לוגי צריך להיות רגעי (סביבות 1שנייה-2 שניות) תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  6. שלום היה לי די.וי.די שהפסיק לעבוד. פתחתי אותו וראיתי שהתפוצץ מעגל משולב שהיה רשום עליו THX203 0718-8 . ניסיתי למצוא כזה בארץ ולא מצאתי בשום מקום, חוץ מבחברה שמייבאת את הדי.וי.די שם רוצים 100 שקל בשבילו.. (שזה חצוף ומגוכך) גם באינטרנט לא מצאתי מקום להזמין ממנו את המעגל וגם לא את הDATASHEET שלו (הDATASHEET יכול לעזור כי אולי אני אוכל לבנות מעגל דומה בעצמי..) . מישהו יכול לעזור?

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by arkadur,

גולשים וקוראים חביבים שלום. לצערי לא יצא לי להתעסק בתחום יותר מידי זמן לאחרונה, אבל יש לי פרוייקט כבר לא מעט זמן בראש, והוא הקמת NAS או למי שלא מכיר: (NETWORK AREA STORAGE ) בכל אופן, התחלתי להתעסק עם מארזים שונים, בין השאר, פרוייקט הSGI הוותיק פורק לאחר כבוד.. וחלקיו השונים נארזו לשימוש עתידי, ובעיקר רכיבי קירור המים שלו. לאחר לבטים רבים, הוחלט לעשות שימוש במארז ששכב אצלי לא מעט זמן והוא הV1010 של ליאן לי (בדיוק יצא המחליף שלו - V1020 ). מה יהיה לנו במארז? ראשית, חומרה "מפוצצת" לא תראו כאן, זהו לא מחשב למשחקים, ואולי יעשה בו שימוש בעבודה יומיומית שוטפת (מיילים, אופיס ואינטרנט) לוח של אינטל Q35, MATX מעבד 2180 - יצא מוצלח - 3.7 עם קירור סטוק זיכרון, קיט 2 GB ש…

• 22 תגובות
    • 11.3k צפיות
  9. יש לי פה יושב מחשב נייד שלפי החשבון שלי כבר בן 8 בערך מדגם compaq presario 700. הסוללה כבר מזמן לא עובדת. אני הולך לפרמט אותו ככה שהוא גם בלי מערכת הפעלה או כל תכנה אחרת. המחשב פיזית תקין אבל זקן. אני מפרסם אותו כאן ולא באתר "אגורה" כי פה אני מאמין שיש מי שידע מה לעשות עם דבר כזה. הוא כבר לא שמיש כמחשב לעבודה ביום יום, לפחות לא עם XP. מה שכן, יש לא יופי של רמקולים יחסית לנייד, המטען המקורי עדיין אצלי ותקין, ככה שלכל מיני פרויקטים יצירתיים הוא בהחלט מתאים. בעיקר אם תשתמשו במערכת הפעלה קלה יותר. אני בבאר שבע בינתיים עד שייגמרו הבחינות. נא לא לפנות אליי בפרטי (אני לא פעיל בפורום כבר שנים) אלא למייל yambtz (at) gmail (dot) com כל מה שאני מבקש בתמורה זה שמי שלוקח ייקח כי הוא ב…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני עומד לקנות ps3 ורציתי לחברו למערכת סאונד שלי, אך נותרה לי רק כניסת coax פנויה ול ps3 יש יציאה אופטית...על כן קניתי את המתאם סאונד הזה: http://www.amazon.com/Cables-Go-Digital-adapter-TOSLINK/dp/B0002J2MV4/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=electronics&qid=1276689888&sr=8-4 בעיה אחת נותרה לי והיא שהשנאי הוא אמריקאי. זו כנראה בעיה נפוצה אך טרם התעמתתי איתה....יש מתאם ספציפי למצב כזה? האם יש צורך להחליף שנאי לחלוטין על מנת לחברו לחשמל כאן אצלנו? האם חיבור מתאם או החלפת שנאי לא יכולים לחבל במתאם עצמו בשל מתחים שונים או מכשולים אחרים כלשהם? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by SHAKED286,

שבוע טוב לכולם עשיתי חיפוש מקיף מאוד באינטרנט על UV METER ומצאתי כל מיני דברים רגילים (10 לדים שעובדים כמ וUV METER רגיל) עכשיו אני מחפש מעגל שיעשה לי כזה דבר אם מישהו יוכל לעזור לי במצציאת המעגל או משהו דומה אני ישמח מאוד. תודה רבה ושבוע טוב שקד

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום לכולם, ראיתי דיונים שסבו סביב שאלת מתח שונה בין שנאי ורכיב אבל רציתי לשאול בנוגע לפלוס\מינוס. יש לי רכיב שעקרונית מחובר לסוללה 9V. אני רוצה לחבר אותו לחשמל ומצאתי שנאי מתאים במתח רק שהוא מסומן כ-פלוס. אני משער שאף רכיב לא ינזק כי המתח\זרם תואמים אבל מה בכל זאת מה עשוי לקרות? ??? תודה.

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by Dave85,

אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Rnold,

טוב אז החלטתי לבנות כזה, מצאתי מדריך: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ זה המעגל: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step6/Building-the-circuit/ פשוט וקל, אבל, במקום לחבר מספר לדים ולבנות מעליהם קופסא, חשבתי לקנות ולחבר פס/ רצועת לדים. והבעיה, רצועות הלדים שראיתי מתחברות בחיבור מולקס למחשב, אבל אני צריך שיהיה לרצועה שתי רגליים כמו ללד רגיל ובודד, כי אני לא יודע איך (אם בכלל אפשרי) לחבר את הרצועת לדים עם חיבור המולקס למעגל שאני צריך לבנות. איפה אפשר למצוא רצועת לדים עם חיבורים כמו של לד רגיל? יש דבר כזה? עריכה: מצאתי דבר כזה באיביי: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-STRIP-48CM-HEAD-LIGHT-LAMP-BULB-SUPER-BRIGHT-ORANGE-_W0QQcmdZViewItemQQ…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. אוקי הקירור של המעבד שלי יש לו 6 פינים שעולים מעבר לגובה של החלק שסוגר את המארז ככה שאני לא יכול לסגור את המארז חשבתי פשוט לגזור אותם במקום לעשות חורים במארז. מה אתם חושבים שזה ישפיע בצורה קיצונית על הקירור ? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by dids22,

היי, אם אני מחבר למכשיר חשמלי מטען עם זרם גבוהה מדי (5.5V במקום 4.9) המכשיר ישרף או שהמטען יתן רק 4.9?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. החלפתי לחבר את העדשה שהוא ריסק באייפון שלו. העדשה עלתה כ 15 דולר באיביי.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by The Jedi,

שלום אני מחפש שרטוטים לבנית גיטרה ESP LTD SA-2

• 0 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. שלום, לפניי כחצי שנה פתחתו פה נושא על עזרה במציאת כלוב של כוננים קשיחים למארז מכייוון ששלי נהרס. עד עכשיו הסתדרתי בכך שה HDD היה תלוי על כבלים באויר, אחר- כך עשיתי חורים ברצפה של המארז וחיברתי את הHDD דרך הברגים התחתוניים של הHDD(יש 4 חורים), שניסיתי לעשות הגבהה לברגים באמצעות הברגים שמשמשים הגבהה בין הלוח-אם למארז(אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון). מכיוון שלא נזהרתי וסיבבתי חזק מידי את הברגי" הגבהה" 2 מהם נשברו והברגה נתקעה בחורים התחתוניים של הHDD. לצערי הייתי צריך לחזק אותם עם אזיקונים לכלוב של הCD אבל הבעיה שזה לא אסטתי וזה עושה רעש מכייוון שהHDD מעביר הרבה רעידות וזה מרעיד את כל המארז. עכשיו חשבתי שתוכלו לעזור בלקחת מארז של CDDRIVE ישן, להוציא את תכולתו ולחבר בדר…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by nimrods,

שלום לכולם.! אז ככה יש לי אינטרקום שאני צריך לחבר אותו דגם הטלפון אינטרקום: elvox art 870 דגם האינטרקום כניסה: commax dr-201d ------ חיבורים בטלפון האינטרקום: 1,2,3,4/5,6,7,8 חיבורים באינטרקום כניסה: 1,2,3,4 ------ עכשיו אני צריך שתעזרו לי ותגידו לי לאן אני מחבר כל אחד מהם ואיזה צבעי חוטים תודה לעונים.! (:

• 1 תגובה
    • 4.3k צפיות
  21. אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  22. לצורך עניין מסוים אני צריך מגבר שרת (op-amp) שיגביר הפרש מתחים של כמה מיליוולטים (כמה עשרות מיליוולטים לכל היותר) למתח של כמה וולטים. את התאוריה אני יודע, כלומר איך לבנות את המעגל בהנחה שהרכיבים אידאליים. בפועל, אני מתקשה להבין את מגבלות המגבר עצמו כפי שהן מופיעות במפרט הטכני מטעם היצרן. האם אני צריך מגבר מסוג high gain? low power/low voltage? ואולי בכלל general purpose יעשה את העבודה? האם מגבר שמסתדר עם מתח של כמה וולטים בכניסה\יציאה יצליח "לקרוא" מתחים נמוכים בדיוק סביר? אם אין אפשרות להסתפק במגבר יחיד גם כמה לולאות הגברה זה בסדר מבחינתי. למישהו יש נסיון ויכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ברצוני לבנות א תהבקר מאוררים הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 אבל אני רוצה לשנות בוב כמה דברים ואני לא יודע איך אז אם מישהו מוכן לתת לי את המעגל הזה אחרי שהאו ערך אותו אנ ייהי מאוד מרוצה אז נה המה שאני רוצה לשנות בו : 1. שלכל למאורר יהיה מפסק שמבטל אותו 2. לבטל את המפסק שמבטל את כולם (אין בו צורך לפי 1) ועוד דבר אני רוצה לדעת כמה וואט אני יכול לשים בכל אחד מהם כי אולי אני יעשה ל2 מאוררים בכל פוטנציומטר תודה רבה לכולם ושבוע טוב אני ישמח לקבל עזרה שקד

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  24. Started by blackbeard,

שלום חברים. עוד לא יצא לי ללמוד את השפה [לא לימדו אותה בתקופת ההנדסאי שלי] אבל שאלתי היא האם אתם יכולים לכתוב לי איזושהי תוכנית קטנה עם הערות בצד תוכנית שמייצרת גל סינוסואדלי ע"י זיכרון של 1024 הדוגם כל פעם תא אחר תא [תדר נמוך] עד FFFF וחוזר חזרה ל FFFE וככה הלאה על מנת שיווצר איזשהו גל סינוס וע"י הזנה של נתון למשל +5 הדגימה תקפוץ בין כל נניח 5 תאים [משמע תדר גבוה יותר] האם ניתן לכתוב תוכנית מסוג זה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Rnold,

אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים