עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by OnlyOne,

שלום לכולם הוצאתי קורקינט חשמלי אתמול או שלשום לא נגעו בו בסביבות השנתיים ולפי הבדיקה שלי המנוע-המוח(כלומר הלוח הראשי) פועלים ברגע שהקורקינט מחובר לחשמל המנוע נע והמצבר מת(שתיים בעצם) בכל מקרה יש לי מנוע של 24V 2200 RPM כלומר 12 ק''מש ושתי מצברים מתים שכל אחד: דגם: DJW24-3.5?(24v3.5AH) free sealed acid battrystand by use: 27.0-27.6 V cycle use 28.8-30.0 V initial current:less than 1.05a מישהו יודע כמה עולה שתיים כאלה ואיפה? פשוט אני מעוניין לתקן ולתת לאחותי הקטנה או האם מישהו מעוניין במנוע?

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  2. אהלן יש לי בעיה במגעים של הכרטיס קול בכניסה של הרמקולים. רק כאשר מרימים קצת למעלה את החיבור יש תגובה. מה אפשר לעשות במצב כזה? ???

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Moty_p,

שלום לכולם... אני צריך מיצב מתח מ 12V ל 9V בעל קיבולת של 2+ אמפר בכניסה ובציאה יש חיה כזאת? אם לא אז מה אני יכול לעשות במקום? אם כן מאיפה אני יכול לקנות בארץ? תודה לעונים!

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. Started by Moty_p,

שונא שהמאווררים לא מסתובבים גם לצד השני זה בגלל דיודה מעצבנת שדחפו לשם בנוסף דחפו נגדים על מנת להוריד את הסל"ד של המאווררים אני רוצה להעיף את הנגדים ואת הדיודה יש לכם מוסג איך אני עושה את זה? נכון לעכשיו לא הכפת לי הרשע של שהמאווררים יעשו כתוצאה מהורדת הנגדים

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by JohnnyBravo,

יש לי ספק ישן שיש לו מאוור 120 מ"מ. אני רוצה לקחת את המאורר ולהוסיף למארז.העיניין הוא שהחוט שלו קצר מידי,אז השאלה היא האים יש איזשהוא מאריך? והשאלה השנייה היא האם עדיף שהמאורר יוצא אוויר חם או שעדיף שהוא יזרים אוויר קר לתוך המערכת? שאלה שלישית מה חותך אלומיניום?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by Aviko,

אהלן, פירקתי את מחברי המולקס על מנת לעשות סליבינג. לרוע המזל שכחתי לסמן את מיקומם. אני יודע את המיקום של הכבל הצהוב והאדום במחבר, האם משנה לאיזה מקום במחבר מחברים את הכבלים השחורים? הרי יש 2, שמשמשים אדמה, השאלה היא כמה זה משנה, ואם כן איך מגלים את זה.??? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. איך אני בונה מכונת קפה הכוונה שלי היא לא לכל המכונה. אלא למנגנון הזה שיוצא טיפה מים טיפה חלב טיפה סוכר... אולי שסתום חשמלי ... אני חדש וצריך יעוץ מיישו שמבין.. תודה מראש..

• 29 תגובות
    • 5.9k צפיות
  8. יש לי את המארז 690 של CM עכשיו בגלל הרעש שזה היה עושה לי הורדתי את כל הקטע המחורר,עכשיו אין שום דבר שמגן על המאורר רציתי לדעת איפה אני יכול למצאו כי חפשתי ולא מצאתי גריל בגודל של 140mm

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. Started by mzlbat,

היי בקיצור אני צריך פנס טוב וראיתי שאחד טוב עם לד 3W עולה משהו כמו 100 שקל מינמום ואני נכנס לדקסאסטרים ורואה ספוט תקה עם 18 לד כל אחד 3W שעולה משהו כמו 20 שקל השאלה אם אני קונה את הספוט הזה ( שעובד על 220 V ) ומפרק אותו ומנטרל את הנגד של ה220 V ומחבר לו בטריות , זה יעבוד לי ? והלד הזה 3W כמה V כל אחד צריך ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47786

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Aviko,

אהלן חברי פורום אלקטרוניקה ומודינג וכן חברי פורום יומני פרוייקטים. בעקבות הרעיון שעלה לי, כתיבת מדריך מפורט על עבודה עם פרספקס, אשאל אתכם שאלה. פרספקס אפשר: -לחתוך -לכופף -לצבוע -להלבין -לחרוט עליו אשמח לדעת האם יש לכם עוד רעיונות מקוריים לגבי מה ניתן לעשות עם פרספקס? [glow=red,2,300]כל רעיון, שובר שגרה ככל שיהיה יתקבל בברכה.[/glow] תודה מראש לכם.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by Ash Binary,

אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Blabber,

לאחר המון זמן של תכנונים, שרטוטים, דפיקות ראש בקיר ושאר מחלות נפש, זנחתי פרוייקט ראוותי למארז למען כניסה חלקה יותר לעולם המודינג. הבעיה העקרית היתה תקציבית כמובן, אחרי הכל, חיילים מקבלים משכורת של ילד קמבודי במפעל נעליים. הפרוייקט החדש נולד מהעובדה שבכל זאת רציתי "לנקות" את הקופסה המגעילה שישבה אצלי מתחת לשולחן והעלתה אבק, ולהפוך אותה למשהו טיפה יותר מושך את העין (וגם להעלות אותה לשולחן כמוצג מוזיאוני). כל מה שהפרוייקט הישן היה אמור להיות (חיתוכי לייזר, קירור מים עם בלוקים עבודת יד וכו'), הבנייה הזאת היא ההפך. המטרה, לבנות מארז נקי, מסודר ואלגנטי בעזרת כלים מצויים ובלי פאנסי שמנסי. אם כך, עם מה אני עובד: המערכת: Compucase 6A19 Spire Jewel 550W שקניתי כי התקמצנתי וא…

• 8 תגובות
    • 5.4k צפיות
  13. כבר הרבה זמן יושב לי בראש הרעיון הזה. הרעיון מטורף.וידרוש הרבה השקעה. לכן יעזור מעוד תמיכה וכמה מילים טובות.למען המורל.כרגע אני מאוד מאוד מתלבט עם להתחיל הכל התחיל בכך שהיתי צריך לפנות מחסן ישן שלי.שלא פתחתי אותו לפחות 10 שנים ומצאתי את השילדה הזאת ששיך לאופנוע SUZUKI GSX750R שנת -1986 העלתי כמה תמונות: ככה נראת השילדה עם כל החלקים שנישארו לאחר הורדה של כל מה שאפשר ולאחר חיתוך הזנב. מחכה לתגובות... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us

• 10 תגובות
    • 6.3k צפיות
  14. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by x-dude,

אני קונה ספק כח חדש,האם אני יכול לבדוק את המתחים שלו שהוא מחובר לחשמל לבד (רק הספק,שום דבר אחר),אני מעוניין לבדוק מתחים ולראות אם הספק שאני מקבל זה באמת הספק שהזמנתי. לא צריך שום דבר מיוחד?

• 14 תגובות
    • 4.1k צפיות
  16. Started by 114508534,

אהלן אני מחפש לקנות ברגים ודיסקיות פלסטיק בת"א, איפה ניתן למצוא חנות ?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Big_White,

מה צריך כדי להביא משטח אלומיניום למצב של מראה ואיך אפשר לשמור עליו בפני חלודה לכלוך ושריטות? אני יודע שצריך נייר מים וכו אבל צריך איזה משחה שתקל על התהליך. מישהו יכול לספר על התהליך? תודה רבה

• 23 תגובות
    • 14.7k צפיות
  18. Started by NuXeR,

שלום לכולם, אני מתכנן לבנות "מסנן RF ו-EMI" לטובת מערכת סטריאו יוקרתית. לקחתי קופסא של DVD תקול שהיה לי בבית, ואני מעוניין להשתמש בה כיוון שהיא תראה טוב יחד עם שאר הציוד... מה אני צריך ? פאנל קדמי ואחורי חדשים. רצוי - אלומיניום, הבעיה היא שצריך "לחתוך" בו צורות וחורים לפי דרישה שלי. (תקעי חשמל, לדים במקומות מסויימים, וולט-מטר וכו'...) האם מישהו יודע היכן ניתן לעשות זאת? או מכיר שירות נוח? מצאתי אתר בחו"ל שעושה זאת עם תוכנה שאפשר לשרטט בדיוק מה אתה רוצה, אך העלות יקרה מאוד (50EURO בערך לפני משלוח) תודה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by KroydKrenson,

ראיתי את זה ורציתי לשתף. http://thechive.com/2010/11/23/what-can-you-do-with-a-keg-and-some-ingenuity-28-photos/

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by lllliiioor,

כרגע יש לי רדיאטור 480MM מאחורה, עומד על הריצפה בכיף שלו אני רוצה לוח עץ פשוט שלא יתחיל להתקלף לי מקצת מים מן הסתם באורך 90 סמ וברוחב של 30-35 סמ. עובי של סמ אם זה משנה.. בכל מקרה, איפה אני יכול להשיג דבר כזה? אני חשבתי על משהו בסגנון כזה לגבי הפינה החדה, זה ליופי, אפשר לעגל את זה או משהו בסגנון, לא חובה. ואחרי זה לשים 5 גלגלים 4 בכל צד של המחשב, ואחד איפה שהרדיאטור. איפה אני קונה גלגלים? הום סנטר או כל דבר בסגנון? שיהיה בגובה של 5 סמ בערך אם ישתפו את הרצפה המחשב יהיה מוגן... וחשוב שהרדיאטור ישב על הקרש הזה, שאם אני ארצה להזיז את המחשב הוא יבוא איתו. אז, איפה אני יכול להשיג כזה? אין לי בעיה להביא סרטוט למישהו בכדי שהוא יכין לי אחד, ואם יש אפשרות להכין את …

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. Started by Moty_p,

חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by dbzu,

אני מחפש לקנות זוג אלמנטים לבוקסה שיש לי .. הבעיה שלי היא שלאמוכרים אלמנטים למערכות קולנוע וכזה אז חיפשתי אלמנטים של מכונית והבעיה היא שההתנגדות של אלמטים כאלו היא 4ohm ואני צריך מינימום 6ohm יש אפשרות איכשהיא להעלות את ההתנגדות של האלמנט מ4 ל6?

• 14 תגובות
    • 4.4k צפיות
  23. Started by eliau21071981,

היי לכולם, אני יושב וחושב איך יהיה לי יותר נוח לעבוד עם המחשב שמיקומו בסלון.הגעתי לרעיון מדהים, לשנות את צורתו לצורה של שלט רגיל עם ג'ויסטיק שמזיז את הסמן,שאר הכפתורים ימוקמו באזורים נוחים לגישה וכמובן שיהיה אלחוטי. אני חושב לרשום פטנט על זה. איך הרעיון?

• 7 תגובות
    • 3.7k צפיות
  24. אני יודע נושא טחון מכל הכוונים אבל אני באמת צריך עזרה אני לא מוצא, לוח מטר על מטר עובי 1MM תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. משהו יודע איך מכינים את זה ומאיפה אפשר להסיג את המוצרים לזה: http://iphonetable.blogspot.com/ תודה REPTOR

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים