עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nahum8,

חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  2. Started by gor84,

שלום לכולם...מחפש מקדחי כוס למתכת.. כל מה שמצאתי ברשתות הגדולות (ACE הוםסנטר וכו'..) הייה רק לחומרים רכים כמו פלסטיק.. אני מעוני לקדוח במארז... תודה!

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  3. Started by carman6,

תגידו לי אילו חנויות אלקטרוניקה אתם מכירים באזור הצפון? (לא חנויות של מחשבים. חנויות של לוחות, לדים וכאלה). תודה לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by segevgabay,

כזה שאפשר לעשות איתו מודינג שיראה טמפרטורות וכול מיני דברים..?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם אני בונה פוריקט הדוגם ומתריע על רעידות בקצב מסוים כגון רעידות של גוף ועוד עצמיים מחפש חיישן איכותי וטוב אין הגבלה למחיר תודה

6. Started by DarkRise,

יש לי מספר שאלות [שלא מצאתי בחיפוש] בנוגע לצביעת המארז - 1. מה החשיבות של הפריימר בצביעה של המארז? 2. צריך לשייף לפני הצביעה? 3. אם אני צריך לשייף לפני הצביעה ואני רוצה לצבוע את פנים המארז אז אני צריך לשייף את כול פנים המארז?! 4. כמה שכבות מומלץ לצבוע ? 5. כמה זמן בדרך כלל לוקח לצבע להתייבש [שאוכל לעשות שימוש מלא במארז לאחר הצביע]? תודה מראש לעונים ;D

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by yakirsh4,

שלום, בזמן האחרון המחשב שלי התחיל לחשמל אותי בקטנה בכל מיני מקומות שאני נוגע בו בלחשמל אני מתכוון למכת חשמל הקטנה הזאת שלפעמים מקבלים שנוגעים במישהו רק קצת יותר חזק מזה זה קורה לדוגמא שאני נוגע בחיבור של האוזניות (כמו חיבור RCA שהעיגול החיצוני חסוף) או בברגים שמחברים את החיבור VGA (ברגי ברזל) וכדומה זה משהו שקורה כבר כמה ימים אני ישמח לדעת אם זה בעיה במחשב איכשהו או שאני טעון בחשמל סטטי ואיך אני פותר את זה תודה

9. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

10. יש למישהו אולי מעגל בשביל זה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by TaMiRn2,

יש לי בעיה קטנה של מתחילים... ניסיתי לעשות מוד קטן בHDS-3 שלי (אוזניות לנוקיה) רציתי לחבר במקום אוזניות חיבור 3.5 כך שאני אוכל לחבר לנוקיה שלי כל אוזניות שאני ירצה (לפי המדריך הזה... http://www.origin.mine.nu/nokia/nokia_hds-3_mod.shtml) בגלל שלא מצאתי מחבר כמו במדריך קניתי מאריך רגיל (האמצעים הדלים שבבית שאן) אבל ברגע שפתחתי את המאריך גיליתי שיש לו רק 3 חוטים ולא 4... (הארקה בחוט אחד) ולא ממש הבנתי מה לעשות... :-[ רציתי לדעתי אם יש כאן מישהו שמוכן גם להעלות מן שרטוט של זכר/נקבה של 3.5 מה מתחבר לשמאל מה לימין ומה להארקה... תודה...

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  12. Started by O.G.D 2k5,

שלום אני מנסה לעשות מודינג לעכבר אופטי של מיקרוסופט אבל אין מלמטה בורג לפתיחה אז איך אני יכול לפתוח בלי לשבור???

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  13. המדריך הלחמה עלה! ואתם מוזמנים להכנס ולצפות. וגם להגיב :-) http://www.crictor.co.il/he/episodes/howto-solder/ צפיה נעימה. ענבר.

• 14 תגובות
    • 3.8k צפיות
  14. Started by Oranili,

אני יכול לעשות חורים במארז עם מקדחה .? לא יהיה נזק או משהו נכון ? .. אני רוצה שיתאוררר יותר ..

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  15. Started by whylikethis,

שלום, אני יודע ששאלו שאלות דומות בעבר אפילו ב2 עמודים האחרונים.. אבל לצערי יש לי מספר שאלות שעדיין לא הבנתי.. חייב לציין שהידע שלי בחשמל הוא מינימלי אבל לא אפסי אני רוצה לקנות פס לדים ולעשות ממנו כרגע 2 דברים.. (בדקתי ונראה לי פס של אור חם 5050 מוגן מים יהיה טוב) 1. אני רוצה לקחת פס של בערך 20 לדים (סתם אני זורק) ולהדביק אותו מתחת למסך מחשב עם כפתור on/off איזה ספק כוח צריך בשביל פס כזה מינימלי? האם אני יכול לחבר את זה למחשב עם כבל USB או שחייב חיבור רגיל לחשמל? 2. יש לי ארונית חיצונית עם שלושה מדפים.. אני רוצה לקחת שלושה פסים של לדים ולחבר את כולם לספק כוח אחד אבל קצת הסתבכתי עם הקונקטורים (על כל מה שראיתי באיביי מופיע מותאם RGB) ושוב עם הספק כוח הייתי שמח אם תוכל…

16. קראתי כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=96802.0 ולא ממש הבנתי- מישהו יכול להגיד לי מה זה ובעיקר מאיפה קונים??? נדב

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם, אני בונה משהוא (הוא כרגע סוד אבל הוא יוצג בהמשך השבוע) ואמורים להתחבר אליו 10 מאוורים מה אני עושה? (בכדי שכולם יעבדו)

• 34 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. תלשתי מאוורר מספק כח, איזה חוט הולך לאיזה חוט בחיבור מולקס (שגם אותו תלשתי מהספק) ? תודה !

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by guy124,

מה אתם חושבים- האם ניתן להוסיף מסך אל סי די למצלמה דיגיטלית ללא מסך ? אני חשבתי שאולי אפשר לשים מסך של פלאפון צבעוני !

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום ב-Tayda מוכרים MOV-ים עבור מתחים שונים: http://www.taydaelectronics.com/circuit-protection/varistors/zinc-oxide-varistor-250vac-60j-2500a-10mm.html ה-MOV-ים שהם מוכרים הם Zinc Oxide, בעלי עקומה חדה יותר לעומת ה-MOV-ים מבוססי ה-Silicone Carbide, כפי שניתן לראות בגרף הבא: http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor#Background השאלה שלי.. המתח בארץ, על פי הפעם האחרונה שמדדתי, היה 238v (כשהייתי ילד זה היה 220v..) אז איזה MOV כדאי לבחור? כמה מרחק נכון לקנות, עבור Zinc Oxide? הרלוונטיים שם הם: 250v 275v 300v תודה..

• 16 תגובות
    • 4.5k צפיות
  21. Started by G.O.,

קניתי את הקטודה הבאה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1174&products_id=6652 עכשיו הבעיה היא שהיא מגיעה בלי חיבור לחשמל....מישו יכול להסביר לי איך אני מכין חיבור כזה?

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  22. ואיך אם כן ? תודה

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  23. שלום לכולם. יש לי פאלם פילוט M505 ישן ותקין. אני רוצה להציג בו את מה שיש על המסך מחשב ולעשות את זה עם כניסה קואקסילית, או RCA פשוט. מישהו יודע איך? בתודה מראש . . .

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by nuctornal wisdom,

אחרי שה8800GTX המזדקן שלי הגיע ל85 C במנוחה וכיבה את עצמו במאמץ, התלבטתי בין לקנות כרטיס מסך חדש, לבין להחליף קירור. בסוף החלטתי להיות cheap ולסדר את זה, במינימום עלות. החלפתי את המשחה לAS5: (התמונות צולמו עם הפלאפון, אני יודע שהאיכות לא הכי טובה) תמונת הלפני: פירקתי את ה"חופה" מפלסטיק, התמונות קשות: [ אחרי ניקוי רציני, שמתי מאוור 90 ששכב בסביבה: התוצאות לא רעות. מ85 במנוחה ומוות במאמץ, ל65 במנוחה ו102 במאמץ. לא רע, אבל לא מספיק. הבעיה: המאוור שמגיע עם הכרטיס מעיף את האוויר לכול הכיוונים, ורק חלק ממנו באמת מגיע לכרטיס, אבל לא רציתי להחזיר את הפלסטיק רק כדי שיצטבר שם עוד אבק. פיתרון: המאוור שבא עם הקירור של אינטל. תוצאות לא רעות: 60-63 במנוחה, 95 במאמץ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אנשים מה קורה?.. שמעו אין אני חוזר חמשושוים מהבסיס והיום חזרתי וגם שבוע שעבר ואני לא מוצא פרספקט לקנייה בשום מקום באשדוד מה שמצאתי זה מטר על מטר בעובי 4 מ"מ וזה דק בטרוף.....ורצו 120 שקל (30 שקל לכול מ"מ עובי) אולי מישהו יכול להגיד לי איפה אני יכול למצוא פרספקט כמו שצריך בתל אביב או באשדוד או באזור פה? כמו כן אני מחפש עובי 8 כך כי זה צריך להחזיק לי את כול המחשב וכו וכו.. חברה עזרה דחופהה אני כבר מיואשששש הייתי אצל זגגים ואצל אלה שעושים מדבות ולאף אחד אין יותר מ4 מ"מ היחיד שהיה רצה 50 שקל לכול מ"מ וזה טרוף!!! אולי עזרה? תודה..

• 11 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.