אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך להוציא את הground pin (איך אומרים בעברית?) מאחד הציפים שעל אחד הלוחות שלי(לא, לא לוח אם). ומעניין אותי לדעת איך אני מגלה את הPIN הזה, או שאני חייב לבצע חיפוש של אותו ציפ בדיוק ולקוות שמישהו יודע?
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, ;D חשבתי על זה, שאחד הפריטים שכמעט שלא עובר מודינג הוא המצלמה למרות הפוטנציאל שבה. ניסיתי לחפש איך אפשר "להתעלל" בצורה יצירתית במצלמת רשת אבל לא מצאתי ברשת. טוב בכל אופן פירקתי אותה ואני מנסה למצא לזה שימוש יעיל. אם יש למישהו מדריכים, רעיונות, הפניות אני אשמח לשמוע... תהנו. mamulitis dotanitis@hotmail.com
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בתרגיל המצ"ב איך אני מוצא את אות המוצא הראשון כפונק' של ה- Vin המצויין בתרשים? אבקש הסבר ללא לפלס...(מבחן הנדסאים) תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה. המדריך מתורגם מפה. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה). הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]). כלים וחומרים: 4 כפתורי PUSH [לחצנים] חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL] קופסת חיבורים כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום] מלחם ובדיל אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז אחרי חצי שנה ויותר של פרישה מהפורום, חזרתי לקצת לקרוא, להתעדכן ולעזור קצת אם ניתן. בנוסף כמובן שכבר רציתי כבר המון זמן משו חדשני, בעיקר להחליף מארז לפחות ל-TOWER כי לא יכולתי עם הבלאגן שהיה לי בסופרטאלנט הקטנציק שלי. לכן נכנסתי מיד לחשבון הבנק באינטרנט לראות כמה כסף נשאר לי מהמשכורת וגליתי סכום נכבד מאוד של כ-900 שקל לרשותי. כמובן שלא הכל בוזבז על המחשב, בין היתר היה גם אוכל, סמסרה(למי שמכיר בהרצליה פיתוח) ועוד מלא שטויות אחרות כמובן. אחרי התלבטות קשה ומחשבה מרובה, הזמנתי את המארז של ANTEC, מדגם ProView 1000AMG. תמונה : הלכתי לקחת את המארז, אכן קופסא בגודל ש בן אדם. המארז שכב לו לבד בצד עד התייצעות על ספק כוח חדש שכן הייתי צריך משו חזק ויציב, ה…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עם אני יחבר את כל זה למחשב אז הלד ידלק? עם לא תגידו לי איך לסדר את זה
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעת טריגר חיצוני יעבוד טיימר 555 למשך 10 שניות לאחר 10 שניות יופעל טריגר מהטיימר לטיימר נוסף של 10 שניות בנוסף מעגל ניתוק בעת צריכת זרם גבוהה מעל 9A מהצרכן (בעל התנגדות של 2 אוהם) המתח הכללי למעגלים הינו 12V בנוסף טיימר 555 (טריגר חיצוני) ל-15 שניות בסיום 15 שניות המתח יירד בצורה הדרגתית
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כרגע מסיים גוב קטן שהיה לי אז נכנס לי $ לחשבון לפני קירור המים המרכז והגדול שעומד להיות אני החלטתי לעשות כמה מודים וקירור אוויר מתקדם יותר (מקמבן במחיר) יש לי מארז 6A19 אני מתכן במוד הנוכחי שיקרא בפשטות MK1 לעשות כמה דברים - להסיר את הגרילים הקדמיים והאחוריים של המארז (השאלה פה היא אם איזה כלי אני יכול לעשות את זה מהר ופשוט, לא צריך יפה זה כבר יבוא בMK2) - להכין פאנל קדמי חדש למארז (אב-טיפוס מחומר זול, בMK2 כבר יהיה פאנל אלומיניום שחור 8) ) - הכנת מתלה לHDD - השקטה של המארז עם קצת ספוג (תלוי במה אני אמצע , MK2 כבר ישתמש בספוג מקצועי ) - לשים בשימוש את ה4*40 שיש לי וכנראה להכניס אותו לתוך הפאנל הקדמי (MK2 ישתמש במסך LCD של PSONE ) מה עוד אתם ממליצים לעשות דב…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום הייתי בשדרות הר ציון (תל אביב) והצגתי לו את הרשימה של הרכיבים כדי לבנות את המקלט IR מהמדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 (זה ככה באמצע העמוד) קיבלתי ממנו את כל החלקים כמובן, חוץ מהמקלט IR שנראה שונה ממה שיש בתמונה (מה שדורשים במדריך הוא עם שתי ברזלים כאלה). כשהגעתי הבייתה הבנתי ששכחתי לשאול אותו לאן מתחברת כל רגל, ולכן אני פונה אליכם. תמונות: עוד תמונה: למעלה כתוב כך: 131 19 TK 2838 חיפשתי את זה בגוגל ולא מצאתי משהו רלוונטי (אין לי נסיון בחיפוש datasheet) דחוףף אני צריך לבנות את המקלט היום !! תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות. איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק? הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים? ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע? ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יצא יופי. הטמפ ירדו בכ 3 עד 4 מעלות וזה לקח לי 10 דקות להכין. ראו תמונה. לקחתי פוליגל וחתחתי לפי הגודל המתאים ועשיתי עוד אחד וצרפתי אותם כדי שיהיה חזק. וזה יצא חזק מאוד. [attachment deleted by admin]
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לכולם ! אני מעוניין בסטריפ לד שיחליף צבעים אוטומט.. האמת היא שאין לי צורך במחשב צמוד אם יש לכם מושג איך עושים טיימר בלי מחשב , ואם כבר עם מחשב .. מה המצרכים שלי ? .. מחשב שהפרוייקט יהיה פשוט כמה שיותר http://www.ledcontroller.de.vu/ זה ממש מורכב בשבילי .. תודה דור
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש חנויות חשמל טובות לקניית חוטי חשמל, לדים חזקים, נגדים, קבלים, מפסקים ועוד, באזור רמת גן, גבעתיים, תל אביב והסביבה (במיוחד רמת-גן). במיוחד חנויות שמתמצאות ברכיבים שלהן כי כבר קרה לי שנכנסתי לחנות שנחשבת טובה ושאלתי על לדים זוהרים ואמרו לי "לד זה לד, אין סוגים" (וכנ"ל לגבי מפסקים - הביאו לי כל מיני מפסקים ישנים מכוערים). אשמח לקבל המלצות, תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני הולך לצבוע את המארז בשחור ואדום עם אש, איך יצאה השבלונה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני החלטתי (בלי שום ידע קודם ) לבצע מודינג למחשב הישן שלי, לכן פירקתי את כולו והכנתי ארון קטן שבו יוכנסו כל הרכיבים, אל תדאגו, וידאתי שאין לי חשמל סטטי ביד ויש לי הרבה ידע קודם ברכיבים, אבל לא במודינג, אז בקיצור סימנתי בחורים של הלוח-אם נקודות בעפרון על מנת לדעת היכן לקדוח והכל, אני רוצה להרכיב את האוורור שלי ועל מנת לעשות זאת אני צריך חורים של 140X140 ושל 120X120, יש לחבר שלי מסור חשמלי אבל אז נזכרתי בדרמל.. מה זה בעצם דרמל? מה הם השימושים שלו? הוא יוכל לקדוח לי חור בארון במקום המדקחה? הוא יוכל לעשות לי פתח בעץ במקום מסור? מה הם השימושים שלו ומה הוא המחיר הממוצע שלו? לפני העבודה כדי לי להשיג דרמל או שהדרמל הוא רק מותרות בתחום המודינג?
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה מצאתי מאוורר ישן שוכב על המדף - הוא פועל מצוין דוחף אוויר טוב לא רועש מדי וכו'.......... ניקיתי אותו, העפתי את האבק ממנו ושימנתי את הצירים. נזכרתי שניתקתי אותו מספק כוח ישן שהיה לי, לכן יש לו רק חוט אדום ושחור. אני רוצה להלחים 3 פינים נקבה אליו, איפה אני יכול למצוא? אגב, זה כמו בלוח האם? השחור הולך לפין הימני\עליון והאדום לפין האמצעי? עוד דבר חשוב - אני רוצה להוסיף לו 4 לדים. איך אני עושה את זה? באיזה חוטים להשתמש ולאן להלחים? לצבע uv אני כבר אדאג. תודה רבה על העזרה........ מאור
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קטודות קרות זה בעצם קטודות של UV? ואם לא, אז איך קטודות של UV נקראות באנגלית? (לצורך הזמנה מג'ב טק). תודה רבה לכל מי שיעזור!!
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חיברתי פס לדים באורך מטר ועשרה לשנאי פשוט עם ברירה של וולט (עד 12V)וקוטביות. על הגליל של הלדים רשום שהדרישה שלו היא 440mA\M כלומר 0.44 אמפר למטר של לדים,אחרי שחיברתי את הפס לשנאי ולמפסק כלשהו הפס עבד והאיר,השארתי את השנאי בשקע(המפסק כבוי)ושחזרתי הפס לא עבד(השנאי).אחר כך שמתי לב שכתוב על ההספק של השנאי 300mA max 3.6V. יכול להיות שהשנאי נשרף בגלל זה?למרות שהלדים לא היו דלוקים? האם אני צריך מוצר כזה http://www.ebay.com/itm/30W-Waterproof-LED-Power-Driver-Supply-110-264V-AC-DC-/190567831354?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5eba573a#ht_2916wt_1037 או שהבעיה היא אחרת??? ועוד שאלה,אם מישהו מכיר חנות טובה וזולה שמוכרת בטריות ליד-אסיד (מתח של 12V לא אכפת לי שיחולק לשתי…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-