אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום. האינטרנט שלי נופל לפעמים והטכנאי של בזק אמר לי שהכבל שמוביל לראוטר הוא כבל דק שלא יכול לעמוד במהירות 100 מגה וצריך להחליף אותו בכבל עבה. איזה איש מקצוע יכול לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלומות, מדובר על מחשב יישן עם מערכת הפעלה XP-SP3 ולוח אם של אסוס P4P800. במחשב מותקנים 2 דיסקים קשיחים (SATA) כאשר על דיסק מספר 1 מותקנת מערכת ההפעלה XP והדיסק השני משמש לאיחסון מידע. בשבוע האחרון הדיסק התחיל לעשות בעיות ובכול אתחול שני הייתי חייב להריץ את הפקודה CHKDSK /R אחרת המערכת לא הייתה עולה או שעולה ולא יכולתי להעתיק קבצים מסויימים. החלטתי להתקין התקנה נוספת של XP על דיסק מספר 2 וההתקנה עברה בהצלחה והכול עובד וכרגע יש לי DUAL BOOT. אני מעוניין להסיר את הדיסק הפגום שמספרו 1, לצערי המערכת לא עולה אם אני מסיר את הדיסק פיזית למרות שמערכת ההפעלה עולה מדיסק מספר 2. מה עושים ? גיבוי לכול המידע קיים לכן אין בעיה לנסות כול דבר ופקודות DOS קטנות עליי.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
זה פרקטי? אפשרי? להשיג סקיצה של מעגל ולקנות את הרכיבים ולבד לבנות? אם כן כמה הסיפור אמור לעלות? זה קל? קשה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אחרי חיפושים מייאשים ברשת , בפורום ובמדור המדריכים החלטתי לבקש כאן מדריך כמה שיותר מפורט לעשות סידור כבלים במארז מאחורי הלוח אם. ועוד שאלה, האם זה אפשרי לעשות סידור מאחורה הלוח במארזים בהם ספק הכח ממוקם למטה?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי בניית IR receiver ניסתי לבנות את ה Lirc Simple IR Transmitter לימדתי את ה Winlirc את השלט של HOT אך כשאני מנסה לשדר אין שום תגובה מצד הממיר. האם למישהו יש ניסיון בבניית המעגל Simple transmitter תודה וחג שמח [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בעת טריגר חיצוני יעבוד טיימר 555 למשך 10 שניות לאחר 10 שניות יופעל טריגר מהטיימר לטיימר נוסף של 10 שניות בנוסף מעגל ניתוק בעת צריכת זרם גבוהה מעל 9A מהצרכן (בעל התנגדות של 2 אוהם) המתח הכללי למעגלים הינו 12V בנוסף טיימר 555 (טריגר חיצוני) ל-15 שניות בסיום 15 שניות המתח יירד בצורה הדרגתית
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
תגידו ספוט למחשב עושה מספיק אור או שזה חלש מידי??? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=lb-b
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
יצא יופי. הטמפ ירדו בכ 3 עד 4 מעלות וזה לקח לי 10 דקות להכין. ראו תמונה. לקחתי פוליגל וחתחתי לפי הגודל המתאים ועשיתי עוד אחד וצרפתי אותם כדי שיהיה חזק. וזה יצא חזק מאוד. [attachment deleted by admin]
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם לפני מספר שעות קיבלתי מחברי שנחת מחו"ל 2 כרטיסי קול יקרים<בשווי 1500$ >.למען האמת הייתי די בהלם כי קיוותי שהוא שם את הכרטיסי קול בתיק היד שלו.למרבה צערי הוא שם את 2 כרטיסי הקול במזוודה,אבל היותר גרוע שהכרטיסים היו חשופים ולא היו בתוך קרטון או אריזת קלקר.\ הם היו עטופים נטו בבגדים וסדינים. :'( בקיצור: כאשר חברי נחת ,ופתח את מזוודתו נחרדתי לראות את 2 כרטיסי הקול מתגוללים להם ככה ללא שום אריזה.מבחינה חיצונית לא נראה שום מכה או שריטה כל שהיא,אבל ופה אני צריך את עזרתכם הרבה,2 כרטיסי הקול היו קרים להחריד.ממש קרים עם סימני לחות,ואף מעט רטיבות.חשוב לציין שהקור הגיע מתא המטען בבטן המטוס.לא היו מוצרים קפואים או קרים במזוודתו של חברי. זהו,אני פה בבית עדיין לא ה…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אין לי דרמל אבל יש לי מקדחה רגילה. יש אפשרות לקנות ראש חיתוך של דרמל בנפרד ולהשתמש בו עם המקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחבר 3 יחידות כאלה: http://www.amazon.com/gp/product/B007XRM3N0/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 http://www.amazon.com/gp/product/B007Z9250C/ref=oh_details_o00_s00_i01?ie=UTF8&psc=1 למקור חשמל חיצוני (סוללות). האם מומלץ לחבר אותם בחיבור טורי או מקבילי? ואיזה סוללה תתאים לאורך חיים מקסימלי? לצערי הדף מוצר הזה לא מספק יותר מידי נתונים טכניים על היחידה, אבל יש לי גם יחידה אחת בבית אז אם אתם צריכים פרטים נוספים אולי אוכל למצוא אותם על המנורה עצמה. וכרגיל, אשמח ללמוד בעזרתכם קצת יותר על הנושא שאדע לחשב את זה לבד להבא (: תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אממ בהנחה שיש לי חלון פרספקס/פרספקט (לא יודע בדיוק את השם)... איך אני מרכיב אותו? הרי לחלון רגיל של מארז יש פינה שיושבת על האחורה של המארז שיש בה חורים המאפשרים הברגה אל המארז עצמו... תודה מראש [:
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם עלה לי רעיון חמוד היום..: שלט שמדליק ומכבה את המחשב!! האם זה אפשרי??? האם אפשר הסבר לבניה ורשימת מצרכים?? תודה רבה
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני ראיתי אצל חבר פנס שמורכב מאחורי הנעל שמגיע מוכן עם 4 לדים והכנה של חוטים לחיבור . את החוטים הוא חיבר לבטרייה מרובעת של 9V. אני מעוניין לקחת את זה לכיוון יותר רציני, אני יפרט: 1. הלדים - אני מעוניין שהלדים יהיו בעוצמה גבוהה יחסית - עד כמה שניתן לפי הסעיפים הבאים. 2. עמידות - כל הקונסטרוקציה צריכה להיות עמידה , ועדיף שאפילו תהיה עמידה בפני מים. 3. בטרייה - חבר שלי השתמש ב9V מרובעת, האם יש בטרייה קטנה ניידת (אפילו נטענת ) אשר מספקת מתח מספק לטובת הלדים ואף מחזיקה זמן רב? (זמן רב הכוונה היא לשימוש רצוף של 3-4 שעות כל פעם למספר גדול של פעמים). 4. גודל - הכל צריך להיות בגודל קטן וקל יחסית. תזכרו שזה צריך להיות מורכב מאחורי נעל של רולר יש שם קצת מקום להדבקה וכו' אבל לא…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-