אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
היי , לא הבנתי אף פעם מה ההבדל בין סטריאו למונו ? מונו בלטינית זה אחד וראיתי שבחיבור מונו יש חיבור אחד בסטיראו 3 ? אבל על מה זה משפיע ?
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה מצאתי מאוורר ישן שוכב על המדף - הוא פועל מצוין דוחף אוויר טוב לא רועש מדי וכו'.......... ניקיתי אותו, העפתי את האבק ממנו ושימנתי את הצירים. נזכרתי שניתקתי אותו מספק כוח ישן שהיה לי, לכן יש לו רק חוט אדום ושחור. אני רוצה להלחים 3 פינים נקבה אליו, איפה אני יכול למצוא? אגב, זה כמו בלוח האם? השחור הולך לפין הימני\עליון והאדום לפין האמצעי? עוד דבר חשוב - אני רוצה להוסיף לו 4 לדים. איך אני עושה את זה? באיזה חוטים להשתמש ולאן להלחים? לצבע uv אני כבר אדאג. תודה רבה על העזרה........ מאור
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הזמנתי מהאתר הנ"ל מערכת קירור מים וכמה מוצרי מודינג בכ-300$. הם שלחו לי מייל ורשמו "It shipped the 26th of October" עשיתי משלוח דרך USPS INT :Global priority mail. כמה זמן משלוח כזה לוקח בד"כ ? זה נראה לי הרבה מאוד זמן לא ?
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
איך בונים מסך קטן בשביל לראות טמפ' של כרטיס מסך מעבד ולוח אם?
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. קניתי מארז של HEc 6A21 וקיבלתי איתו 2 מאווררים 12 מ"מ כאשר ניסיתי לחבר אותם ללוח האם אז נודה לי שיש בעיה. בלוח יש רק חיבור אחד למאוורר, חיברתי אותו אבל את השני אין לאן לחבר. אמרו לי שיש שתי פתרונות, לקנות מעביר בין החיבור של המאוורר לחיבור מולקס. או לחתוך את החיבור של המאוורר ולהלחים אותו איך שהוא למולקס. אז ככה שאני לא מבין כלום בדברים האלה.. משהו יכול לעזור לי לחבר את המאוורר איך שהוא? תודה.
-
- 35 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. מצאתי בביתי מעגל של אורגן אורות עם לדים. עכשיו, הדבר הזה עובד על סוללת 9V ועובד לפי קצב מוזיקה( )...חחח. היציאת רמקולים כבר תפוסה עם... רמקולים... לכן אני לא יכול לחבר את זה לשם.. יש לי שני כבלים חשופים אליהם אני יכול לחבר מיקרופון.. חיבור לאוזניות לנגנים/מחשבים/דיסקמן וכו'... עכשיו שתי שאלות לי אליכם : 1. איך אני יכול לארגן מקום אליו יתחבר המעגל כדי שיעבוד לפי קצב המוזיקה במחשב, למרות שיציאת הרמקולים כבר תפוסה? ועם איזה חיבור? 2. אני רוצה להפעיל את זה ללא סוללות וע"י מתח מהמחשב, איזה נגד אני יצתרך כדי להמיר את המתח של חיבור 12V ממולקס כדי להפעיל את המעגל הזה של 9V... תודה מראש, עודד ב.
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סתם שיעמם לי ולא היה לי עוד מה לעשות עם הכסף שקיבלתי ליומלדת אז ביבזתי אותו על מוצרי מודינג כמובן הנה כמה תמונות תמונה מבחוץ כזה כשהדבל נאון דולקים דולק הגריל שקניתי של TT
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אין לי דרמל אבל יש לי מקדחה רגילה. יש אפשרות לקנות ראש חיתוך של דרמל בנפרד ולהשתמש בו עם המקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי רכזת USB שיכולה לקבל את ה 5 וולט ממקור מתח חיצוני . יש לי שנאי שמוציא 5.4 וולט . האם אפשר להשתמש בו או שמה ה0.4 וולט ימיתו את הרכזת או שמה יותר גרוע ייגרמו נזק למכשירי ה USB ולמחשב...?? תודה לעונים אבקש רק ממי שבאמת מבין אלקרוניקה שיענה...
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יצא יופי. הטמפ ירדו בכ 3 עד 4 מעלות וזה לקח לי 10 דקות להכין. ראו תמונה. לקחתי פוליגל וחתחתי לפי הגודל המתאים ועשיתי עוד אחד וצרפתי אותם כדי שיהיה חזק. וזה יצא חזק מאוד. [attachment deleted by admin]
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בעת טריגר חיצוני יעבוד טיימר 555 למשך 10 שניות לאחר 10 שניות יופעל טריגר מהטיימר לטיימר נוסף של 10 שניות בנוסף מעגל ניתוק בעת צריכת זרם גבוהה מעל 9A מהצרכן (בעל התנגדות של 2 אוהם) המתח הכללי למעגלים הינו 12V בנוסף טיימר 555 (טריגר חיצוני) ל-15 שניות בסיום 15 שניות המתח יירד בצורה הדרגתית
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.crictor.co.il/he/episodes/lifter/ תהנו
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי לכולם לפני מספר שעות קיבלתי מחברי שנחת מחו"ל 2 כרטיסי קול יקרים<בשווי 1500$ >.למען האמת הייתי די בהלם כי קיוותי שהוא שם את הכרטיסי קול בתיק היד שלו.למרבה צערי הוא שם את 2 כרטיסי הקול במזוודה,אבל היותר גרוע שהכרטיסים היו חשופים ולא היו בתוך קרטון או אריזת קלקר.\ הם היו עטופים נטו בבגדים וסדינים. :'( בקיצור: כאשר חברי נחת ,ופתח את מזוודתו נחרדתי לראות את 2 כרטיסי הקול מתגוללים להם ככה ללא שום אריזה.מבחינה חיצונית לא נראה שום מכה או שריטה כל שהיא,אבל ופה אני צריך את עזרתכם הרבה,2 כרטיסי הקול היו קרים להחריד.ממש קרים עם סימני לחות,ואף מעט רטיבות.חשוב לציין שהקור הגיע מתא המטען בבטן המטוס.לא היו מוצרים קפואים או קרים במזוודתו של חברי. זהו,אני פה בבית עדיין לא ה…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
פרוייטק :silly:Dj.Psychedelic זה פרוייקט שאני בעצם הולך להפוך את המחשב שלי למין מערכת דיגי קטנה =] בינתיים הזמנתי שני קטודות של coolermaster ושמגיבות לצלילים וקטודה אחת של TT רגילה (שניהם כחולות) והזמנתי גם סלייבינג צהוב בהמשך אני יעשה עיגול קבלים בצע אדום ויזמין עוד 2 קטודות אחת ירוקה ואחת אדומה כול המאווררים שיש לי עכשיו יש להם 4 לדים בצבעים שונים. כמובן שיש חור בדלת המארז בקרוב גם תהיה חריטה על הפרספקט ומתי שאבא שלי יביא את המצלמה אני יביא תמונות של מה שעשיתי עד עכשיו. למי שיש עצות תענות ובקשות שיכתוב.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה. המדריך מתורגם מפה. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה). הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]). כלים וחומרים: 4 כפתורי PUSH [לחצנים] חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL] קופסת חיבורים כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום] מלחם ובדיל אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב לפני שאני יתחיל בעבודה ואז אין דרך חזרה החלטתי לתכנן טוב טוב מה אני רוצה לעשות... אז ניסיתי לציר על דף ולא ממש עזר לכן אחרי חיפושים קלים נתקלתי בתוכנה סקאץ אפ ...הורדתי אותה ואחרי שעה וחצי שישבתי על התוכנה הגעתי לתוצאות הבאות: יש להתיחס רק לחלון הימני השמאלי ועליון של המחשב הפאנלים הקדמים והאחורים הם סתם שהמודל יקבל צורת מחשב כל העיגולים האלה עם הקווים זה מאוררים... וכל הקטעים השקופים זה החלונות ...למי שלא מבין... זה רק גרסה ראשונה פתוח להצעות ושיפורים.. תודה...
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, חשבתי על בניית מאוורר קורונה לבית (בתצורה אניונית - כלומר מפיק יונים בעלי מטען שלילי, פשוט משום שנראה כי אלו הנם בעלי השפעה בריאותית חיובית - לעומת הקטיונים - יונים בעלי מטען חיובי, שנראה כי הנם בעלי השפעה בריאותית שלילית). ההתקן מיועד להיות מחובר ישירות לרשת-החשמל (דרך מכפיל-מתח כזה) מה דעתכם ? הנה רשימת חומרים שבהם נתקלתי בנושא : http://gizmodo.com/369398/microchip+sized-solid-state-fan-actively-cools-laptops-with-no-moving-parts http://gizmodo.com/369860/video-rsd5-solid-state-fan-in-action http://www.ee.washington.edu/research/seal/publications.html : http://www.ee.washington.edu/research/seal/pubfiles/Corona%20driven%20air%20propulsion%20for%20co…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-