עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by דור788,

אממ חיברתי את המאוורר למחשב והוא פעל ממש לאט ואז הסתכלתי וראיתי שחיברתי אותו על חוט מהספק שמחובר גם לדיסק קשיח גם לכונן תקליטונים וגם לצורב די וי די ואחרי זה חיברתי אותו על חוט אחר שמחובר רק לצורב ולדי וי די ויש לי עוד חוט שמחובר רק לדיסק קשיח ומאז שחיברתי אותו היו לי בעיות למחשב... והייתי צריך לעשות פירמוט אבל זה לא נראה לי בגללו אלא אני חושב שהיה לי וירוס מאיפה שהו אממ אז השאלה שלי היא לאיפה לחבר את המאוורר? כאילו לאיזה חוט? שיפעל נורמלי

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by DaTHE,

שלום רב, בהתחלה הטלוויזיה הייתה מתכבת אחרי פרק זמן מסיום שהיא עובדת. פתחתי אותה ומצאתי כמה קבלים שרופים באיזור הממתגים (מוספטים עד כמה שאני מזהה) בכרטיס של הספק כוח. החלפתי את כולם לאותו ערך קיבולי אך עם מתח גבוה בדרגה אחת יותר. העניין סידר את הבעיה והטלוויזיה עבדה נון-סטופ במשך כמה שבועות. עכשיו משום מה היה מתכבת ארחי פרק זמן מסיום אבל מסרבת להידלק. רק אחרי שהיא "נחה" (מתקררת) פרק זמן ארוך חוזרת לעבוד כרגיל. שוב פעם פתחתי אותה והתחלתי לבדוק מתחים על הספק כוח, אחרי שבדקתי מתח על מוספט באיזור הספק כוח, הפיוז נשרף והקפיץ את הפחת. ראיתי באזור (לא יודע אם זה היה לפני הבדיקה) קבל שרוף (הגיע לרמת נזילה). מתכוון להחליף אותו ואת המווספט (מחכה לחלקים שצריכים להגיע). הבעיה הע…

3. אז ככה. בניתי את הגוך תאורה הפשוט כמו שיש פה למעלה בנעוץ. הכל היה בסדר, שמי נגד של 470 כי לא היה לי 430 פה, זה פעם ראשנוה שלי שאני מתעסק עם נגדים לדים והלחמות. התקשרתי לאבא שלי לעבודה כמה פעמים כי זה הכל ציוד שלו ואני לא מבין בזה.... וסוף הכל יצא טוב חוץ מהלדים. הם מאירים חלששששששששש מאד. האם זה בגלל שהם ישנים?!? לי נראה כאילו הם לפני איזה 10 שנים. הם של אבא שלי והם הו מפורקים מכל מיני דברים שהוא בנה פעם..... או שאולי שרפתי את הלד?! מה הבעיה פה? חיברתי לחיבור של ה 12 וולט במחשב.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by llivny,

פירקתי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 3. יש לי קופסת עץ שבאו בה 3 בקבוקי יין. ניסיתי להרכיב את המחשב בתוך הקופסא אבל אין בה מספיק מקום. על מה אתם ממליצים כמארז? אני רק רוצה לצבור ניסיון בדברים האלה בחיים לא התעסקתי עם מודינג

• 1 תגובה
    • 738 צפיות
  5. Started by Ancient1,

קניתי מדבקת חלון "H2O Cooled" ב JAB . אבל היא הפוכה למה שאני צריך ! אני אמור להדביק אותה בתוך החלון מופנית כלפי חוץ , כלומר יש דבק על החלק שאמורים לראות מבחוץ. אבל מה שאני צריך זה להדביק אותה על הצד החיצוני של המארז ! . אין לי חלון. כלומר הדבק חשוף לאויר ואין דבק היכן ש"צריך" . מה עושים ? צריך להדביק (מריחת איזשהו דבק ? יש דבק דו צדדי ? ) וגם לבטל את הדבק הקיים ( למרוח משהו שיסתור את הדבק ? להדביק ניילון שקוף ? ) מישהו עם נסיון ? הצעות ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני לא טוב כמה זה קשור לפורום אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי או לפחות להעביר את הנושא לפורום הנכון במידה ואני לא במקום הנכון אוקי אז הבעיה היא כזו לפני חודשיים קניתי מ-KSP מארז antec 1200 הוא מצויין חוץ מהקטע שהוא צובר אבק בטירוף מפה לשם לפני כמה לילות שמתי לב שהוא ממש מרעיש אחרי שניקיתי אותו וסידרתי את הכבלים במארז גיליתי שהרעש בא מהמאוורר העליון הקדמי כשאני מסובב את החוגה ששולטת במהירות של המאוורר אני מקבל זיופים עצבניים במהירות הפוטנציומטר שם כנראה דפוק והם אומרים שלא מתקנים מאווררים באחריות מישהו מכיר את התקלה? יודע מה ערך הנגד שם שאפשר להחליף אם הוא באמת נשרף ואשם? או שזה סיפור מסובך יותר ונדפקתי עם הדבר הזה עכשיו =\ תודה רבה עידו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by YairZ,

ערב טוב לכולם, יש ברשותי מחשב נייד (נטבוק) ASUS EEE PC 1201N. לפני מספר מספר שבועות, המטען שלו התחיל לעשות בעיות. כאשר הוא המטען עבד בצורה תקינה, הייתה נורה כחולה. כעת, כאשר אני מחבר אותו- הנורה הכחולה נדלקת אך למשך מספר שניות. לאחר מכן, כאשר אני מנסה לחבר שוב לחשמל- היא לא נדלקת כלל, אלא אם כן אני מחבר לאחר מספר שעות (כנראה המתח מתרוקן או משהו). הבעיה היא בוודאות בספק ולא במחשב. הזמנתי ספק נוסף מאיביי, ואכן עבד כמו שצריך...שבוע. לאחר שבוע- אותו הדבר קורה לו. חיפשתי בעיות דומות ברשת ואכן מצאתי שרבים מתלוננים על העובדה שהוא מתחמם מדי פעם יתר על המידה ויש פתרונות כמו להקפיאו, לתת לו מכות (וזה אשכרה עוזר לחלק מן האנשים) ומה לא, אך שום דבר מהנ"ל לא עוזר מבחינתי. פתחתי א…

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by Liad91,

אהלן, הזמנתי את מכונת התספורת הזאת מאמזון. ורכשתי עבורה את השנאי הזה (לפי המלצת העובד בחנות). כשחיברתי את המכונה לחשמל, היא השמיעה צלילים חזקים מאוד ורעדה כאילו היא הולכת להתפוצץ כל רגע! יכול להיות שהשנאי שקניתי לא מתאים? זה מה שכתוב על המכונה 120V / 60Hz / 12W תודה מראש, ליעד.

9. Started by אמיר ט,

קניתי מסך LCD מאריהב (4X20) הלחמתי חיברתי הכל נראה תקין, חיברתי אותו למחשב והוא הראה שני פסים שחורים (שזה אמור להיות תקין לפי המדריך) כשאני מפעיל נגיד lcd smartie הוא עובד בערך. עכשיו מה זה בערך, מצד אחד כשאני מסתכל על המסך אני רואה את כל האותיות שחורות (כל הפיקסלים בכל האותיות כביכול דלוקים) אבל אם אני מסתכל מזוית אחרת (נגיד ב30 מעלות לLCD) אני רואה את כל הכיתוב שאני אמור לראות אחד אחד. מישהו נתקל פעם בתופעה כזאת ? רעיונות איך לפתור את זה ? בדקתי את החיבורים לא מצאתי קצרים או טעויות בחיבור.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Lirux,

אני רוצה לקנות מסך lcd שיציג לי טמפ' וכל מיני שטויות אבל אין לי בלוח חיבור LPT... באיזה עוד דרך אפשר לחבר מסך lcd ללוח?

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  11. Started by -R-E-L-,

בניתי את המעגל לפי LIRC.ORG והמעגל לא רוצה לעבוד. הפעלתי את WINLIRC ולחצתי על השלט אבל אין תגובה. בבקשה תעזרו לי.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by DaTHE,

שלום רב, לפני כשבוע המצלמה פשוט לא נדלקת. היא לא קיבלה מכה ו\או נפלה שמורה טיפ טופ. מדובר על המצלמה הזאת - http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/konica/minolta-dimage-z6/konica-minolta-dimage-z6-review.html#b כשניסתי לפתוח אותה עם הברגים הנראים לעיין, היא לא נותנת לפתוח אותה. כך שאייני יודע אם החומרה בפנים תקינה. האם יש איזה שהאם תקלות עם המצלמה הזאת? (משהו שמכיר אותה? - היא נמצאת ברשותי כבר כמה שנים..) (אם זה לא הפורום המתאים, אני אשמח אם תעבירו). תודה!

• 28 תגובות
    • 3.7k צפיות
  13. Started by Moty_p,

שלום לכם.. היום הגיע אלי המוצר שקניתי מאיביי אחרי חודש בערך הנה קישור ישיר עליו: http://www.ebay.com/itm/400275431909?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המוצר תקין והכל עובד יפה אבל יש לי בעיה קטנה (גדולה) ברגע שאני מחבר אותו למיקסר אני שומע רעשים מוזרים כאלה של קליטה ושאני ממש מעלה את הווליום אני יכול לשמוע גם דיבורים (כנראה של תחנת רדיו בערבית שמתנגשת בתדרים שהמקלט עושה בהם שימוש) זה לא משנה אם במקלט עצמו כל הערוצים נמצאים על אפס ווליום עדיין יש רעשים זאת בעיה שיכולה לגרום לי להשבית את המוצר, רעשים בזמן עבודה עם מוסיקה וציוד הגברה לא מקובלת על הדעת בשום מישור פניתי למוכר באיבי לעזרה כתבתי מכתב המסביר את הבעיה: וזה מה שהוא כתב לי: אני ל…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by moshe55501,

שלום היום קניתי מתאם בלוטוס לפלאפון כדי שאוכל לחברו למחשב כך הוא ניקרא bluetooth usb adapter es 388 אני משתמש בוינדוס ויסטה עכשיו התקנתי הכל כמו שצריך וזה מראה את ההתקן ומזהה את הפלאפון והכל הבעיה היא שיש איזה משהו קטן בסוף שכאילו לא נותן להמשיך לעבוד עם ההתקן מה לעשות זה ממש דחוף לי :s05: ???

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  15. ניסיתי לבנות אמבילייט עם ארדואינו. עבדתי לפי המדריך הנ"ל http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=192609&postdays=0&postorder=asc&start=0 הכל מחובר כמו שצריך ולפי המדריך: Arduino Uno LED STRIP WS2801 5m 32LED/m 5V ספק 5V 10A Data pin:13, Clock pin 11, GND מחוברים. לפעמים כאשר אני מחבר את הלדים לחשמל כולם נדלקים עד שמגיע סיגנל מהארדואינו שמכבה אותם (כנראה) - כולם תקינים ומחוברים. כאשר אני צורב לארדואינו את התוכנה של Adalight, התוכנה מדליקה את 25000 הלדים הראשונים באדום כחול וירוק כבדיקה שהכל מחובר. הבעיה אצלי היא שרק 25 הלדים הראשונים נדלקים לי. בדקתי את זה בתוכנות נוספות - FastLED ודומים. תמיד נדלקו רק 25 לדים (למרות שהיה…

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by Gliding,

היי, בניתי פאן באס לשלושה מאווררים. לפי מה שהבנתילגבי מולקס: צהוב=12 וולט, אדום=5 וולט, ושני השחורים ה 0. על זה מתבססת כל המערכת (שתי מהירויות). הבעיה היא שכשאני מחבר את החיבור הראשי שממנו כל המאווררים מקבלים מתח, לא קורה כלום לעומת זאת, כשאני מחבר 12 וולט משנאי חיצוני (פלוס לצהוב, ומינוס לאחד השחורים). הכל תקין. מה הבעיה בעצם?

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  17. Started by CyberBot,

int analogPin = 3; int temp ; int trashmax = 30 ; int led = 13; void setup() { // put your setup code here, to run once: Serial.begin(9600); pinMode(led,OUTPUT); } void loop() { // put your main code here, to run repeatedly: temp= (5.0*analogRead(analogPin)*100.0)/1024; if (trashmax < temp) { Serial.println("too hot"); digitalWrite(led,HIGH); } else { digitalWrite(led,LOW); } Serial.println(temp); delay (1000); } אחרי שהפין 13 נדלק הוא מביא לי ערך לא נכון בסריאל הוא קופץ ל38 במקום שימשיך ל32 וכו' UNO R3 וכבתי את הקוד הזה בעצמי(כן אני יודע לא המצאתי את הגלגל)אחרי למידה של הפונקציות הבסיסיות בC זה הרבה יותר קל להבין את הארדואינו מקווה לה…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Anonymics,

הצלחתי להכניס אישכהו מחשב לתוך די וי די קטן..הספק בחוץ כל השאר בפנים.. הצלחתי הכל כבר הדלקתי אותו ואז המאוורר נגע במכסה אז הורדתי קצת את הלוח אם עם משו ופתאום המחשב שבק חיים.. רואים שמגיע זרם ללוח אם כי ההאורות של המקלדת והעכבר דולקים.. מה עשיתי?למה הוא לא עובד עכשיו?

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Moty_p,

אני רוצה לעשות חלון למארז אבל הפרספקט שיש לי הוא גדול מידי ואני צריך לחתוך ממנו כמה סנטים הבעיה היא שאין לי דרמל ואין לי כסף לקנות אחד ואני לא יודע איך לחתוך את הסנטים האלה מהפרספקט וגם איך לעשות חלון יפה וסינתתי אגב יש לי עוד שאלה בניתי מערכת אפקט תאורה על ידיד לדים אולטרה בריט ונגדים אם מפסק אני פוחד לחבר את זה למחשב שלי שלא יהיה לי חס וחלילה קצר במחשב וילך לי שם חלקים האם זה בטוח להשתמש בזה ולהפעיל דרך מפסק של הלדים מבלי שהיה לי בעיות כל שהם?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Lirux,

כשמחברים צג lcd לחשמל אז הוא אמור להראות 2 שורות שחורות מלאות... פעם הצג שלי היה מציג אותם ואתמול חיברתי אותו שוב והוא מציג רק שורה וחצי ככה.. ובדקתי עם הרב מודד שוב, והכל מחובר מצויין... מה עושים?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by G.O.,

קניתי את הקטודה הבאה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1174&products_id=6652 עכשיו הבעיה היא שהיא מגיעה בלי חיבור לחשמל....מישו יכול להסביר לי איך אני מכין חיבור כזה?

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  22. Started by DaTHE,

שלום רב, עשיתי כמה סדר בגאנק של כמה רכיבים שיש לי והגעתי למעגל עם שנאי ויישור שנראה פשוט.. עכשיו כפי שאפשר לראות בתמונות הכניסה לשנאי קצת לא במיטבה. האם יש איזה שהיא אפשרות להחלים חוט ולהשתמש בו? אשמח לכל הכוונה! תודה

23. Started by nirock,

אני מנסה לבצע את החיבור הזה. אבל ברגע שאני מחבר את הכבל האדום של ה Vin, פתאום יש לי קצר. תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. Started by card,

שלום לפני כמה זמן הזמנתי כמה לוחות Pro Mini מאיביי, ואחרי כמה זמן הזמנתי גם את המתאם FTDI הבא, מהחנות של IteadStudio: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ועכשיו, סוףסוף ניגשתי לנסות לחבר בינהם ולראות שהכל עובד טוב. בגדול זה אכן עובד טוב, רק יש בעיה קטנה: אם אני לוקח את המתאם FTDI הנ"ל, ומחבר אותו קודם למחשב בעזרת USB, (כשהרגלי יציאה שלו עדיין באוויר, ולא מחוברות ל-Pro Mini), ורק אחרי זה מחבר את רגלי היציאה שלו ל-Pro Mini, אז זה לא עושה Upload, וסביבת הפיתוח נותנת את השגיאה הבאה: "avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail" אם לעומת זאת אני מחבר את זה בסדר הבא: קודם מחבר את רגלי היציאה של המתאם FTDI אל ה-Pro Mini, ורק אחרי זה מחבר את המת…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Aviko,

יש לי לוח פרספקס אבל יש עליו מלא שריטות קטנות... אני מועניין לבצע עליו חריטה: א.באיזה כלי לבצע את החריטה? ב. אם אני אאיר את החריטה עם לדים, השריטות הקטנות יבלטו גם? ג. אם אפשר אתרים של ציורים שאפשרי לעשות עליהם מהם חריטות. תודה לעוזרים, אבי

• 3 תגובות
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים