עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום אחרי שנים שלא נגעתי באסמבלי, רציתי לבנות תוכנית ממש קטנה שעושה Delay קטן, למשל של שנייה או כמה שניות. אני משתמש ב-Windows XP SP3. פתחתי חלון DOS, הרצתי debug.exe והזנתי את התוכנית הבאה: MOV CX,3D MOV DX,0900 MOV AH,86 INT 15 פונקציה מספר 86h ב-Interrupt 15h, מבצעת delay, כאשר הזמן להשהייה(במיקרושניות) נמצא באוגרים CX,DX כך, אם אנחנו רוצים שהפונקציה תמתין 4 שניות, אז 4,000,000 מיקרושניות, בהקסה-דצימלי זה 3D0900h, וזה בדיוק מה שהזנתי ל-CX,DX הרצה של התוכנית הקטנה הזו מסתיימת מייד, בלי שום השהייה.. ניסיתי אופציה אחרת. פונקציה מספר 0, ב-Interrupt 1Ah, אמורה להחזיר לנו את ערך השעון של המחשב, לתוך האוגרים CX,DX הרצתי את התוכנית הזו: MOV AH,0 INT 1A וערך האוגרים CX,DX בסי…

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  2. קודם כל הבעיה ראשונה היא שאני לא יכול לעבור בין הטפסים... ברגע שאני לוחץ על כפתור לעבור לטופס אחר זה נותן לי את השגיאה הזאת http://www.rinat.biz/untitled.JPG בביצפר שלי זה עובד ואין שום בעיות רק אצלי בבית זה לא עובד... (בביצפר גם יש אופיס 2003 רק בעברית ואצלי זה באנגלית...) וכשאני נכנס לטפסים לא דרך טופס אחר אז זה הטופס נפתח טוב.... הבעיה השניה היא ששום פוקנציה של תאריך לא עובדת לי.... וגם כאן בביצפר עובד בבית לא...

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  3. שלום. כאשר אני יוצר מחלקה ובתוכה הגדרתי init עם מילון ריק אז כאשר אני יוצר 2 מופעים חדשים ,אני מצפה שמילון 1 ישאר כמו שהוא, ומילון 2 יהיה משהו בנפרד,אך הוא מערבב מילון 1, עם מילון של 2 (ואפילו דורס את הקיים )... דרישות: mutable. איפה הבעייה ? https://www.dropbox.com/s/v705ft1qqbg0rw4/vec.py

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Lior4543,

1. אני רוצה להתחיל ללמוד JAVA מתוך ספר.. אתם יכולים להמליץ לי על ספר ממש טוב? עם הסברים טובים, ודוגמאות. 2. האם אני צריך לדעת שפות נוספות, או דברים נוספים לפני שאני מתחיל ללמוד JAVA?

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  5. אני רוצה ליצור קישו, אבל שהקישור לא יראה מגעיל... טקסט כחול עם קו אני רוצה שהטקסט יהיה שחור ושהעכבר עובר מעליו הוא יהיה צהוב (משהו דיי מוכר) א. איך קוראים לזה (כדיי שאני אחפש מדריך לעשות את זה ב golive) ב. מישהו יודע איך עושים את זה ב golive

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  6. אנחנו לומדים עכשיו מחרוזות (STRING) ובשיעור של היום למדנו את הפונקציה strcpy ונתנו לנו שני תרגילים לעשות בבית על זה ואמרו שמי שמצליח מקבל בונוס במבחן אז בבקשה תעזרו לי בשני התוכנות, תכתבו אותן ואם יש לכם כח גם תזבירו מה עשיתם במחרוזות תרגיל 1: כתוב תוכנית שקולטת חמש מחרוזות מהמשתמש ופולטת אותן בסדר הפוך לסדר בו נקלטו. תרגיל 2: כתוב תוכנית שתקלוט 2 מחרוזות מהמשתמש ותפלוט אותם על-פי הא' ב' תורה ענקית לעוזרים ;D

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by karen2809,

שניצל בוקר טוב! איך יוצרים איתך קשר להתייעצות? תודה. קרן

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  8. Started by asaf999,

שלום לכולם! אני צריך לעשות שעון בפסקל... מישהו יודע איך? (אמרו לי שצריך להגיע לגרפיקה בפסקל או משהו כזה...). תודה.

• 24 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by assaf990,

איך אני מקבל את הזמן של היום ב- C++? תאריך שעה ואיך אני יכול לקחת רק את התאריך ולשים אותו בתוך מערך של CHAR-ים? בתבנית של dd/mm/yy?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. הי חבר'ה, אני עובד עם אפליקציית j2ee ואני צריך להציג שעון על הדף רק אחרי חצי שנייה מרגע שהמשתמש לוחץ על הכפתור שבדף. תודה מראש. אין עליכם.

• 0 תגובות
    • 936 צפיות
  11. Started by mbaran,

שלום יש לי שעון נוכחות ביומטרי שקניתי . התוכנה בתוך השעון היא בסינית, איך אוכל לשלוף את קבצי המערכת מהשעון ולנסות לתרגם או לשנות את התוכנה? השעון עובד בתקשורת ip/ usb תודה

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by gatoGT,

אני יודע לקרוא ולכתוב קובץ, אבל אני רוצה שהסקריפט שלי ידע להריץ INI מסויים כשהמשתמש גורר את הINI על האייקון של הסקריפט... (אני מקווה שאני מספיק ברור) ??? הכוונה שלי היא לא שהסקריפט ידע ללכת לחפש את ה INI אלא מראש בהפעלה שלו הוא ידרוש זאת. צריך את זה למשל כשיש כמה סוגים של INI וכל אחד מתאר פעולה שונה, אבל הסקריפט הוא אותו אחד. תודה!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by oded15,

רציתי לדעת עם איזה שפה כדאי לי להתחיל לתכנת ואם אפשר לצרף גם קישורים בבקשה

• 3 תגובות
    • 944 צפיות
  14. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  15. שלום, אני בעל רקע במס' שפות תכנות ורמה יותר גבוהה בויזואל בייסיק. אני חוזר אחרי תקופה די ארוכה שלא תכנתי ורציתי לשאול באיזו שפה ממליצים לי הבקיאים בההבדלים ע"מ לחזור כשכרגע מעניין אותי איזה פרויקט שאני עושה עם עצמי שדורש קריאה של קבצי טקסט רבים וניתוח, חילוץ נתונים מכל קובץ בסדר גודל של כעשרות עד מאות קבצים בפעם והפעולה צריכה להתרחש תוך שניות ולא דקות... אני מניח שהכיוון הוא לשפות הבסיסיות - C וכו' אך אם בשל הנוחות אפשר להשתמש בשפות ה"ידידותיות" יותר אני מעדיף כך. אשמח לשמוע את דעתכם.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by orninyo,

מה ההבדלים בין השפות האלו? מה משותף לכולם? מה עדיף ללמוד? מה הכי פופולרית בתעשיה? באיזה שפות תומכת כל אחת? visual studio visual .net visual c++ visual c# (יש דבר כזה)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by nir007,

אז ככה אני מעוניין להתחיל ללמוד את השפות איזה שפות הכי מבוקשות בשוק? ואיך אני יכול ללמוד אותם?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ida2423,

אהלן חברים, אני רוצה להתחיל ללמוד שפות תכנות, במלוא הרצינות. אני מבין קצת על חומרת מחשב אבל אני רוצה להיכנס לזה יותר לעומק אשמח אם תעזרו לי מאיפה להתחיל. תודה

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  19. אז ככה, לצערי לא התקבלתי למגמת מחשבים בבצפר (מלמדים שם C# , והתיכון פשוט לא אפשר לי ללמוד בגלל שאין לי 5 יח"ל מתמטיקה .) כן,ביאס אותי בהתחלה אבל רק עכשיו הבנתי שאם כל החברים שלי שתמיד קוראים לי לסדר להם בעיות במחשב ,התקבלו ולמדו C# , כנראה אני אוכל לעשות את זה גם , אך לצערי לבד ובבית. אני עולה עכשיו לכיתה י"ב וכבר קיבלתי צו ראשון (שאגב קרוב מאוד) , ובראיון האישי התכוונתי להגיד שיש לי ידע במחשבים . אך אני חושב שזה לא מספיק בשביל להתקבל לגאמא וכו .. ולכן רציתי ללמוד אולי שפת תכנות שתיתן לי מעין בונוס כזה בקבלה ליחידות שונות בצבא. יש מישהו בעל ניסיון אישי שיודע על שפת תכנות שכדאי ללמוד על מנת להתקבל ליחידות מחשבים בצבא? כלומר,אני מחפש שפה שקל ללמוד לבד (אני בעל קליטה מה…

• 18 תגובות
    • 5k צפיות
  20. Started by Toxin II,

אהלן, אז מרוב שמשעמם לי, ויש לי יותר מדי זמן פנוי בידיים, החלטתי שאני רוצה להתחיל ללמוד שפת תכנות. בידיי יש ידע נרחב בשפת PASCAL המעפנה, אבל לא בשום שפה אחרת [למעט HTML, אבל זה לא נחשב] רציתי לקבל מכם המלצה לאיזה שפה כדאי ללמוד? והאם יש לכם המלצות למדריכים? [ספרים שאפשר לקנות בחנות ו\או מדריכים באינטרנט] תודה מראש!

• 16 תגובות
    • 3.9k צפיות
  21. שלום, זוהי הפונקציה,ומצורפת גם פונקציית ההשוואה: השאלה שלי בהמשך למטה.. productCompany** companies הוא מערך מצביעים למבנה מסוג חברה(שם חברה,מספר טלפון וקוד מזהה) productCompany* SearchCompany(productCompany** companies, int size_company,int search_chose) { char* look_for=NULL; productCompany* found_company ; int (*compare)(const void* company1,const void* company2); ..... .... ..... ....... .... fflush(stdin); gets(look_for); found_company = bsearch(look_for, companies, size_company, sizeof(productCompany*),compare );//problem! return found_company; } int CompareByName(const void* company1,const void* company2) { return strcmp( ( (productCompany*)company1 )-…

• 18 תגובות
    • 6.5k צפיות
  22. Started by roei_b,

שלום, אני ממש מתחיל בשפה ואני שואל אם כדאי לי להמשיך ללמוד אותה? ואם אפשר ליצור איתה תוכנה של ממש ולא רק כDOS? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yitzik,

איפה אפשר והכי טוב ללמוד שפת C באינטרנט???

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  24. Started by AVISHATZ,

היי אני לומד לבד שפת c ואני כבר יודע לכתוב שורות קוד השאלה שלי איך אני מפתח מהשפה משהו מעבר לשורות קוד למשל אם אני כותב קוד לרשימת תלמידים שמחשב ממוצע ציונים וכדו איך אני עושה מזה ישום שאני אוכל להשתמש בו על כל מחשב?

25. Started by נועם עובד,

כתוב תוכנית שסורקת מהמשתמש את שמו והדפס את סכום ערכי האסקי של המחרוזת.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.