עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by nahoom,

מה הבדל בין UNIX ל-LINUX? אני שואל את זה ברמת תיכנות (C++) מישהו אמר לי ש-UNIX יותר גמיש מ-LINUX בתחום התיכנות בבקשה תסבירו לי מה ההבדל, וגם מה היא הצעתכם UNIX\LINUX (לתיכנות בסביבת מחשב)

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אני מכניס את הקוד הבא: #include <stdio.h> int main() { double i; printf("enter number:\n"); scanf("%lf",&i); printf("you entered:%.2lf",i); return 0; } הוא עובד אבל לא איך שציפיתי enter number: 3.1456 you entered:3.15 RUN SUCCESSFUL (total time: 2s) למה זה מציג לי 3.15 במקום 3.14?

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  3. נגיד ויש לי פונקציה המוגדרת כך int* allocateMemory(int* emptyCells[], int size, int* nextEmpty,int* numEmptyCells) { כיצד אני גורם לה להחזיר לי פוינטר לכתובת של emptyCells[nextEmpty*] כלשהו?

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  4. Started by nahoom,

כדי לתכנת ב-LINUX\UNIX צריך לדעת DOS?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. ניסתי לעשות טופס שכשהוא נשלח הוא מכניס לכתובת השליחה את הערך שהוקלד בתיבה, להלן הנסיון: form method='post' action='search.php?s=<? echo $_POST['value'] ?>' >j> ה j זה כדי שהטקסט יסתדר.. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  6. Started by orninyo,

שלום אם אני יוצר session בתוך סקריפט שמריץ הcron האם תהיה גישה לסשן הזה מהוסט של אורח באתר? אם לא, איזו דרך יש להעביר נתונים מcron לדף המוצג במחשב של משתמש קצה חוץ מדרך הDB? תודה.

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  7. Started by fishmanl,

היי לכולם מה שואלים במבחן קבלה למשרת מפתח bi בנושא etl?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by aerosmith,

התחלתי לנסות ללמוד PHP... אז בתקופה של הלמידה אני מקווה להשתמש רק בנושא הזה, כדי לא לעשות סתם הודעות מיותרות. עשיתי את הפקודה "hello world" חשבתי צריך לקפוץ חלון, לא צריך לקפוץ חלון שרשום בו הלו וורלד? פשוט רשום בכתב רגיל HELLO WORLD... דבר שני זה, עשיתי תקוד הזה <?php $txt = "hello world!"; $number = 16; ?> וזה לא עושה כלום.. זה צריך לעשות משהו?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by aerosmith,

שלום לכולם. אני בשלבי למידה של CSS. <style> a:link{ text-decoration: none; color: blue; font-weight: bolder;} a:visited{ text-decoration: none; color: blue; font-weight: bolder;} a:hover{ text-decoration: none; color: green; font-weight: bolder; letter-spacing: 1px;} a:active{ text-decoration: none; color: green; font-weight: bolder;} </style> בניתי לי מן תבנית שאני שם אותה כמעט בכל הדפים באתר שלי, הנה היא למעלה. יש צורך בשינויים לדעתכם? ז"א יש משהו לא טוב? דבר שני - אני לא מוצא באף מקום כיצד לעשות שתהיה תמונה ליד טקסט ללא טבלה! וקראתי בהרבה מקוומת שאפשר לעשות את זה ב CSS.. עוד דבר שלמדתי ב CSS זה איך להדגיש טקסט מסויים בצבע שאני רוצה. <font style=…

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  10. Started by baruch_555,

1. איך אפשר לעשות עוגיות כשמישהו מתחבר לאתר? לפי זמן(כמו בפורום הזה: לתמיד,חודש,שבוע...)? ואיך עושים למחוק את העוגיות ולהעביר לדפי פתיחה (יש מסגרות באתר..)? 2. איך מעדכנים לבסיס נתונים?

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  11. Started by נעם:),

1. איך מגדירים זכרון דינמי למערך דו מימדי <לדוגמא: [ma[n][m > ??????? 2. איך פותרים את השאלה ההבאה: . בחברת "לא להשמנה כן להרזיה " יש דיאטה חדישה. מותר לאכול כל מה שרוצים כל עוד שבמשך היום אוכלים 11 יחידות של ויטמין A, 31 יחידות של ויטמין B ו-20 יחידות של ויטמין C. ניתן לקנות מהחברה חבילות ויטמינים כמפורט להלן: חבילה 1 - המכילה יחידת אחת של ויטמין A, 4 יח' של B ו-2 יח' של .C חבילה 2- המכילה 2 יח' של A, 5 של B ו-3 של C. חבילה 3 -המכילה 3 יח' של A ו-3 של B ואפס יח' של C. העלות של חבילה 1 היא 10 ¤ ושל החבילות האחרות 5 ¤. כתוב תוכנית אשר תדפיס את כל האפשרויות של שלושת החבילות אשר יתנו בדיוק את דרישות הויטמינים ליום אחד. על התוכנית גם להדפיס לאיזה אפשרות יש את העלות הנ…

• 6 תגובות
    • 792 צפיות
  12. Started by sSs Dragon,

שלום יש לי כמה שאלות בC#: 1) אני מחפש פונקציה שתעבוד כמו getElementById של JS. 2) יש לי פונקציה (בwindow application) שכשאני לוחץ על כפתור היא מופעלת, ויש לי כמה כפתורים ולכל כפתור פונקציה משלו, האם יש דרך לעשות פונקציה שמזהה את הכפתור ששלח לה את הפונקציה וכך לעשות פונקציה אחת ולא כמה? תודה, שרון

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  13. Started by Avi Levin,

אהלן, יש לי תרגיל באסמלי שאני זקוק לעזרה בפתרונו. התרגיל הוא מבגרות: http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/tests/bagrut/Bagrut09/81520109.pdf עמ' 8-9 מה שאני מעוניין לדעת זה לגבי פקודות IN, OUT וגם RCL, RLC (למרות שלא מצויין בתרגיל זה) לפי ההגיון הבנתי שהתוכנית שנתונה שם עושה את הדברים הבאים (לפי שורות): 1. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 300H 2. (? אני לא בטוח) קולטת ממפתח הקלט שערכו סגמנט DX (כאמור 300H) לתוך AL 3. (? אני לא בטוח) עושה AND לוגי בין הערך AL ל-03H ושומרת אותו בתוך AL 4. משווה בין 1H ל-AL 5. קפיצה לשגרה S1 במידה ודגל ה-ZF לא שווה ל-0 6. מכניסה לתוך סגמנט DX את הערך 301H 7. (? אני לא בטוח) פולטת למפתח הפלט שערכו סגמט DX (כאמור 301H) את הערך AL 8. סיום תת שגרה 9. מש…

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  14. Started by roey8,

שאלות תכנותיות בפסאדו קוד יש לי 2 שאלות שאני לא מצליח להבין אודה לעוזרים: 1) נתון עץ בינארי בעל N איברים עם תכונת הערימה. הצע אלגוריתם היוצר בנוסף עץ חיפוש מאברי הערימה מבלי לשנות את הערימה. מהי סיבוכיות האלגוריתם? האם ניתן לממש את האלגוריתם בזמן O(N? הוכח או הפרך 2)נתון אוסף של איברים. לכל איבר יש מפתח ועדיפות. ברצוננו להכניס את האיברים לתוך עץ בינארי שיקיים את תכונת עץ חיפוש ביחס למפתחות ואת יחס הערימה ביחס לעדיפות. האם ניתן לארגן כל קבוצת איברים באופן כזה? אם כן הסבר איך, אם לא תן דוגמא נגדית

• 21 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by maazg,

שלום, אשמח לתשובות לשאלות האלה: 1. בעת יצירת תהליך (process) מערכת ההפעלה מקצה לתהליך זה מקום לזיכרון הדינאמי ומקום לזיכרון המחסנית. השאלה בעת יצירת חוט, האם אנחנו מקצים זיכרון חדש חיצוני או לוקחים חלק מהזכירון שכבר הוקציה לכל תהליך? ואם זה האפשרות השנייה אז בעצם התהליך מוגבל במספר החוטים שהוא יכול ליצור- כמה זה נכון? 2. אני יודע שההבדלים בין תהליך לחוט הם כנ"ל: א. קל יותר ליצור חוט כי תהליך בעצם מועתק מהאב ולכן נדרש יותר זמן וזיכרון ליצור אותו. ב. בין תהליכים אין זיכרון משותףה(ויש כל מיני דרכים כמו קבצים ליצור תקשורת בין תהליכים) ואילו חוטים באותו תהליך חולקים את אותו זיכרון דינאמי. ג. הזיכרון של חוט מוגבל יותר משל תהליך. ד. שינוי בחוט הראשי יכול להש…

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by Wile E Coyote,

שלום לכולם. רקע: לא מזמן נחשפתי לאפשרות של שליטה במחשב מרחוק (ממחשב אחר) בגלל הצורך לתחזק את 4 המחשבים שיש לי בבית ביתר קלות. את ההפעלה הבסיסית של ה- Remote Desktop (מעכשיו - RD) למדתי מתוך קישור שפורסם בפורום זה. מאז שאני משתמש ב- RD, צצו מספר שאלות בנושא, ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי: 1. כשהפעלתי את ה- RD לראשונה גיליתי, שכל מחשב חייב להיות מוצפן בסיסמה, אחרת אין אפשרות להתחבר אליו מרחוק. האם זה באמת כך, או שניתן להתחבר למחשב שהוא לא מוצפן? 2. אצלי בעבודה, כאשר טכנאי מחשבים מתחבר למחשב שלי מרחוק בכדי לתקן אותו, אני מסוגל לראות "בשידור חי" את הפעולות שהטכנאי עושה במחשב שלי (כאילו הוא יושב מולו ומתפעל אותו). אצלי בבית, כאשר אני מתחבר למחשב אחר בעזרת ה- RD, המשתמש במחשב "ה…

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  17. כאני בונה DB חדש הוא כותב לי שהוא READ ONLY איך אני משנה את זה? האם אני יכול להשתמש ב PHP עם טבלאות שיהיו לא מ MYSQL?

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  18. Started by orninyo,

שלום, האם קיימים מדריכים לבניית מערכת לניהול תוכן לאתרים? ניסיתי להבין לבד איך כל העניין עובד והסקתי שמדובר במערכת שמדברת עם הDB ולא עם קבצי האתר שבשרת האם זה נכון? איך המערכת מנהלת לינקים באתר? האם ע"י שינוי הסטרינגים של הלינקים אשר שמורים בDB? אם אני בכלל לא בכיוון אז אשמח להכוונה. אני שולט בכל השפות.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by asmon,

קודם כל, למה להשתמש ב magic_quotes , mysql_real_escape_string, mysql_escape_string, add_slashes כאשר יש לי magic_quotes במצב ON? ומה ההבדך ביניהם? כל ה4 לא עושים את אותו הדבר? ואם לדוגמא כמו עכשיו, יש לי magic_quotes, למה כאשר אני לוקח משהו בסגנון fghfgh' /\ ואחר כך אני יעשה STRIPSLASHES זה יראה על המסך fghfgh\' /\\ יענו זה עדיין משאיר SLASHES אף על פי שאם אני מסיר אותם ועושה השוואה עם בסיס הנתונים, זה עובד כאילו הכל בסדר. ושאלה אחרונה, יש למישהו מדריך איך להשתמש בPHP כדי לתת שגיאה כאשר המשתמש מקליד אחד מהסימנים האסורים כדי שאני לא יצטרך להתעסק עם זה?

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  20. Started by CaRTeR,

אוקיי חברה אז היום היה השעור הראשון שלי בבית ספר במדעי המחשב (פסקל בשפתנו) הורדתי תתוכנה יום לפני ודוד שלי נתן לי איזה קוד שכתבתי אותו ושמרתי בתוכנה בשמור בשם program kohav_giler; var a:integer; begin writeln('this is my first program') אוקיי עכשיו הקובץ שמור אבל השאלה שלי אייך אני פותח אותו שיעבוד בתור תוכנית כי ברגע שאני פותח אותו בעזרת התוכנה הוא רק נפתח לי מחדש לחלון שבו רשמתי כבר והייתי המורה שלי אמרה שאני צריך משהו לפתוח במצב דוס צריך להיות במצב ולפתוח? או שלהגיד לו שיפתח בדוס ? אגב התרגיל הראשון שנתנו לנו היה write wirteln שורות ולכתוב כמה מילים. אם מישהו יכול להביא לי אתרים מדריכים סקריפטים נחמדים לא קשים זה רק שעור ראשון שני שלי בקשר לשפה מוזמן ב…

• 50 תגובות
    • 7.5k צפיות
  21. איזה שאלות יכולות להשאל בראיון עבודה בנושא RT embedded ? האם יש מישהו פה בעל נסיון בנושא?

• 14 תגובות
    • 19.2k צפיות
  22. Started by vourt,

שלום ! אני עובד כרגע עבודה שקשורה לדטהבייס מאד גדול, ומעוניין להרחיב את הידע בנושא, - יש למישהו מושג איך אני מתקין SQL עם דטהבייס חיצוני או 'דמו' שאפשר ללמוד עליו ? המלצה על איזה אתר טוב ללימוד? - ויזואל בייסיק - מה הגירסה הכי 'הולכת' בשוק היום שכדאי ללמוד ? תודה רבה !

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by skywalker13,

האם התוכנה borland c++ 3 for dos היא תוכנה חופשית ואם כן אז איפה אפשר להוריד אותה? אשמח גם לקבל המלצות לתוכנות с++ אחרות כי בורלנד זאת התוכנה היחידה שאני מכיר כי יש אותה בבית ספר ואני רק מתחיל בתחום. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  24. Started by orenmj23,

שלום לכולם, לפני מספר חודשים כתבתי לכם (בפורום אחר באתר) על הרצון שלי להקים אתר אינטרנט שיעסוק בתחומי המולטימדיה השונים. בהודעה הקרובה אעדכן אתכם על ההתפתחויות השונות וכמובן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. האתר שאני רוצה להקים יעסוק בתחומי המולטימדיה, התוכן יהיה בעיקר טקסט לצד תמונות וסרטים במינון מסוים. בשלבים אלה של הפרויקט אני הגעתי למצב שבו אני צריך למצוא שרת (ככל הנראה ייעודי) שיעזור לי לארח את התכנים הרבים (פרטים על כך בהמשך), וכמובן להרכיב מסד נתונים (SQL), מאחר ואין לי ידע בתיכנות כלשהו. אומנם כתבתי מה אני רוצה במסד הנתונים. בנוסף מאחר ואין לי ידע בפוטושופ והאתר יצריך שימוש והתאמה של תמונות לטקסטים מאחר ואני מקבל אותן ברזולוציה גבוהה מאוד שלא בדיוק מתאימה לאתר (לאחר הת…

• 4 תגובות
    • 858 צפיות
  25. Started by lesForce,

ערב טוב. יש לי כמה שאלות לגבי הנושא WHILE בתוכנה C#. דבר ראשון. אני יודע שכשמגדרים מספר ורוצים שהוא ייקלט בתוך השרשרת של הWHILE צריך לאפס אותו - משמע NUM=0. לדוגמא : int mark=0, Console.WriteLine ("Enter your mark: "); while (mark != 101) { mark = int.Parse(Console.ReadLine()); { אך אם אני רוצה למשל לקלוט תו CHAR בתוך שרשרת הWHILE שבקיצה * אז הוא נותן לי שגיאה. לכן חשבתי אולי לתת למשתנה להיות שווה לסתם תו. לדוגמא: char num='K'; Console.WriteLine("Enter A for Alon or B for Beny"); num = char.Parse(Console.ReadLine()); while (num != '#') { num = char.Parse(Console.ReadLine()); השאלה האם זה תקין? כי סת…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.