עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by tsvika,

יש לי את הקוד הבא: עכשיו במקום מספר 1 מתחילה הלולאה חיצונית K ובמקום 2 היא מסתיימת בסוף הלולאה K (מקום מספר 2) אני רוצה לשנות ערך במערך שהוגדר למעלה, אבל הערך לא משתנה לעומת זאת אם אני משנה אותו איפה שמוגדרים הערכים של המערך אז הוא משתנה אז איך אני משנה אותו בתוך הפרוצדורה? הקוד נועד למיין מערך של string-ים לפי הא"ב וכאשר נמצא הstring הכי "גדול" הוא מוכנס למערך אחר ונמחק מהמערך הראשון כדי שהקוד ימצא את הstring הכי "גדול" שאחריו אבל הבעיה שאני לא מצליח למחוק את הstring מהמערך הראשון אחרי שהוא מוכנס לשני

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  2. Started by rock-night,

היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by MasterGal,

היי אני יודע ש access זאת לא שפת תכנות אבל זה הפורופ המתאים אני חושב, אני רוצה ללמוד אקסס בבית ורציתי לדעת עם יש תוכנות עזר, מאמרים באינטרנט או כל דבר אחר שיעזור לי ללמוד את זה, תודה גל.

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by zobi12,

שלום לכולם. ברצוני להתחיל ללמוד את התוכנה. אבל אני ממש לא משהו במתמטיקה ,האם מי שלא כול כך טוב יכול ללמוד את התוכנה בלי להתקל בקשיים?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  5. Started by iakovl,

הכותרת אומרת הכל

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  6. Started by shklak,

מחפש חוברות או כל חומר לימוד בנושא - למי שיש ולא צריך עדיף בעברית כמובן, אבל לא מתבייש מאנגלית תודה מראש על העזרה

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by icebreak,

הקוד הבא: #include <stdio.h> #include <math.h> int main(void) { double a; a = log(1000)/log(10); // we all know that log 1000 / log 10 is 3 printf("if a is %.0lf\n", a); if ((int)a == 3) printf("then why isn't this line being print?\n"); } תריצו אותו, ותקבלו: mycomp ice # gcc -o riddle riddle.c -lmath mycomp ice # ./riddle if a is 3 שורת ה PRINTF השניה לא תתבצע, מדוע? ולא פחות חשוב, מה מוסר ההשכל מכך? --------------- אוקי, יתכן ובחלק מהקומפילרים זה כן יציג את השורה השניה (במיוחד מבוססי MICROSOFT), אך יש מהדרים שאצלם זה לא ידפיס (כמו ה GNU COMPILER כפי שניתן לראות בהרצה שלי)... השאלה מדוע הקוד מתנהג בצורה כזו, ואיך ניתן לפתור א…

• 22 תגובות
    • 4.1k צפיות
  8. Started by ptyahoo,

אני בכיתה י"א ולומד מחשבים 5 יחידות. השנה למדנו את השפה פרולוג בעזרת התוכנה swi-prolog. לבגרות אנחנו צריכים לעשות עבודה על נושא שבחרנו ולבחור שאילתות ועל פי השאילתות לכתוב חוקים שיענו על השאילתות. אני צריך את העזרה שלכם בעבודה. למחר אני צריך להגיש את התקדמות העבודה שלי. יש לי שתי עובדות ועד עכשיו יש לי כ-6 חוקים שפועלים ועוד 3 שלא פועלים ואני מנסה להפעיל אותם. בנוסף לזה יש לי עוד כ-10 חוקים לכתוב שאת חלקם אני כבר יודע. הנושא הוא כיתה. עובדה אחת היא על התלמיד(שם, מקצועות לימוד, שעות לימוד) והעובדה השנייה מתרכזת במורים(שם, מקצועות, ותק). העובדות נראות כך: עובדה 1- %1 student(name(itamar,shenhar),[sub(comp,5),sub(math,5),sub(english,5)],[day(sunday,7),day(monday,6),…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by Chaos,

שלום לכולם. רציתי את עזרתכם לדעת מה פירוש המושגים הבאים, ובעיקר מה ההבדל המדויק ביניהם. שגיאות: - Compilation. - Linking. - הרצה. ההבדל בין: - Stack, או Stack Segmant. - Heap, או Data Segmant. תודה רבה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 4.5k צפיות
  10. Started by tal1988,

פרק 3, עמוד 7, שאלה 10. יש מצב שלמישהו יש את הפתרון על המחשב והוא יכול להעלות אותו לפה? בבקשה http://www.hertzog-ks.org.il/kadmanh/bagrut/899222/t222_01.pdf

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by icebreak,

למביני עניין, הנה חידה חביבה: כתבו פקודה שמחזירה האם מספר הקלט (INTEGER) הוא חזקה של 2 (יש פתרון לוגוריטמי שהוא פחות יפה, ופתרון הרבה יותר פשוט ויפה במשחקים בינארים).

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by DOGMA,

איזה פקודה אני צריך להכניס לקובץ כדי שיראה לי index של כל הקבצים בספריה שהוא נמצא בה בלי להוסיף כל פעם קובץ ידנית?

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  13. Started by pssheba,

היי ! יש לי מערך מסוג char, למשל: {'1', '2'} ואני רוצה להפכו למספר (21) באופן בהבא: //temp1.cpp int main() { char myInts[3] = {'0','2','\0'}; int myChars = myInts; return 0; } כמובן ש זו טעות, אך האם קיימת פונקציה כלשהי או שיטה להפוך מערך אלפא נומרי של ספרות למספר ? תודה !

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. בהידור הקוד דלהלן אני מקבל הודעת שגיאה: קוד: // temp1.cpp #include <iostream> using std::cout; void myM(char *); int main() { myM("june"); return 0; } void myM(char *month) { switch(month) { case 'june': cout << "\nJune"; } } הודעת השגיאה אומרת: ציטוט: error e2383 switch selection expression must be of integral type in function myM(char *) מישהו יכול לעוץ לי מה לשנות בקוד כדי שיעבור הידור ? תודה !

• 6 תגובות
    • 883 צפיות
  15. Started by ]|V|[r. X,

אני מעוניין לעשות קורסים בתכנות וזה רק בשביל התעודה. יש לי ידע מועט בתכנות ואני מעוניין להגיע לתכנות בסביבת דוט נט. השאלה שלי היא כזאת: תסתכלו פה בקישור ותגידו לי איזה קורסים כדי לי לעשות כדי להגיע לרמה שאני רוצה. http://www.hi-tech.co.il/college/HiTechin.asp?cc=coursebrows&cat=Software%20Development

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  16. Started by emperor,

שלום לכולם! אני מעוניין להתחיל ללמוד c. הבנתי שאני יכול לתכנת אפילו בדפדפן אבל אני צריך מהדר. איזה מהדר אני צריך? תודה

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  17. Started by tk_mc,

מישהו יכול ללמד אותי על הפקודה CHOICE בקבצי אצווה?. איך אני גורם לקובץ להשפיע על ידי בחירה כן או לא?? שאם אני לוחץ "כן" זה עושה משהו ואם אני לוחץ "לא" אז זה עושה משהו אחר.... איך אני עושה את זה???

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם. הנני צריך את עזרתכם בפתרון התרגיל הנ"ל: כתוב תוכנית הקולטת שתי מחרוזות (הנח כי כל מחרוזת בגודל של עד 127 תווים) ,כל מחרוזת בשורה נפרדת, ומדפיסה את מחרוזת המשורשרת (המחרוזת השנייה משורשרת לסוף המחרוזת הראשונה).לשם כך, התוכנית תפעיל פונקציה רקורסיבית בשם rec_cat המקבלת שתי מחרוזות ומחזירה את מחרוזת השרשור. דוגמה 1: >>abcdef //קלט: מחרוזת ראשונה >>gac //קלט: מחרוזת שניה abcdefgac //פלט:מחרוזת השרשור דוגמה 2: >>abcdef //קלט: מחרוזת ראשונה >> //(מחרוזת ריקה) קלט: מחרוזת שניה abcdef //פלט:מחרוזת השרשור כל עזרה תתקבל בברכה. בתודה מראש.

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by TNT,

שלום. אני רוצה להציג על המסך ספרות גדולות, יש איזה דרך לשנות את גודל הגופן ב- C? אם לא , אז איך אני יכול לבצע את זה? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by shanibh,

היי, אני מעוניין לכתוב אימייל מסוג HTML 1. איך אני עושה את זה? ניסיתי לכתוב HTML מייל בסיסי עם אאוטלוק 2003, פתחתי HTML ו-BODY, שמתי שורת כתב, סגרתי את BODY ו-HTML שלחתי לעצמי את המייל, וכל מה שראיתי היה בדיוק מה שכתבתי, ולא רק שורת הכתב כמו שצריך להיות, מה עשיתי לא נכון? 2. קיים קוד שאני יכול להוסיף למייל HTML שאני יכול לתת URL ואנשים יכולים לבחור אם לשים אותו במועדפים שלהם או להפוך את הקישור לדף הבית? 3. בלי קשר למייל, או עם קשר, קוד שייקח מידע מאתר אחר...נאמר מזג אוויר...(ללא הפרה של זכויות יוצרים, שניהם אתרים שבבעלותי) תודה

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  21. Started by mega1234,

*זה יותר שייך לפורום שיעורי בית - לא הגיע הזמן לפתוח אחד כזה ?? בכול מקרה שבוע הבא יש לי מבחן בתיכנות (בקורס מבוא לתכנות - לא משהו רציני) המבחן עם חומר פתוח ורציתי אולי לדעת אם יש אתרים עם שאלות ופתרונות ב-C , ככה שנביא את זה למבחן אולי במזל יהיה שמה משהו שימושי. לא צריך להסביר איזה סוג שאלות יש במבחנים האלה - מיון רשימות מקושרות, מחרוזות וכאלה. תודה מראש לכול העוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. מישהו יכול להביא לי מדריך לכתיבה של קבצי אצווה (batch) ארוך אבל מפורט וברור?

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. כל פעם שאני פותח קובץ batch הוא נסגר לפני שאני מספיק להתסתכל.... איך אני מתקן את זה?

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  24. Started by OmerS,

היי, אני עובד על תוכנה פשוטה מבוססת DATABASE לניהול של מחסן. הבעיה שלי היא שאת התוכנה אני מתכנת ב- WINDOWS XP בעזרת VISUAL BASIC כאשר לכל אובייקט אני קובע: Right to Left = TRUE בשביל העברית כמובן. הכל טוב ויפה ב- WINDOWS XP אבל כשאני מקמפל את התוכנה ומעביר למערכת המריצה WINDOWS 98 הוא כאילו מתעלם מה- Right to Left. ניסיתי גם לבטל את ה- RIGHT TO LEFT ולקמפל ככה אבל גם זה לא עזר.. מישהו נתקל בבעיה? רעיונות?

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  25. Started by Kerberos,

אהלן. אני צריך לכתוב תוכנית שתקרא נתונים ותרוץ כל הזמן - למעשה TSR שמשתמשת בפסיקת ISR שנכתבה מחדש על ידי ותכתוב את הנתונים האלה לתוך קובץ. לכאורה פשוט. את החלק של האסמבלר כתבתי בתוכנית ישנה שמחליפה בין האותיות y ל n והיא תקינה וגם עבודה עם קבצים ב c אני יודע. הבעיה כיצד אני מיישם את זה ? איך אני משלב בין 2 התוכניות ? TSR ב c ?? או לחילופין אם למישהו יש שיטה פשוטה וקלה לכתוב לקבצים באסמבלר - אני מוכן לקבל. בגדול התוכנית שצריכה לעבור את השינוי היא זאת : .model small .stack 100h .386 .code start: mov al,9h mov ah,35h ;get vector bx=ip es=cs int 21h mov ax,seg newisr ;enter the new segment to ax mov ds,ax mov dx,offset newisr ;enter the new address to dx mov al,9h…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים