תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
נתבקשתי להכין unit test לפונקציה כלשהי שכתבתי. הפונקציה עצמה מאוד פשוטה, היא מבצעת חישוב מתמטי כלשהו בזמן קבוע, בעוד חישוב נאיבי מבוצע כגודל הקלט. נתבקשתי לבנות פונקציה לקלט ספציפי(כנראה שפונקציה הייתה מיותרת במקרה הזה), בכל זאת בניתי אותה לקלט כללי. השאלה שלי האם בדיקה יחידה שמשווה את הערך שמוחזר מהפוקנציה שלי לערך המצופה נחשבת כTest מספיק?, או שכדאי להשוות כמה ערכים עבור קלטים שונים על סמך חישוב נאיבי? האם אפשר בהשוואה של הבדיקה להשתמש בפוקנציה הנאיבית באופן שיר או שפשוט לרשום את הערך שהיא מחזירה. התחום הזה קצת חדש לי ואני לא יודע בדיוק למה מצפים ממני. הסבר קצר נוסף על unit test יהיה נחמד(על ויקיפדיה עברתי).
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם יש מהדר לPython.ליתר דיוק אופציה נורמלית לעשות דיבאגינג לקוד. מחיפוש בגוגל הבנתי שאין משום מה. תודה, עומר.
-
- 10 תגובות
- 3.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, נתקלתי בדילמה מסויימת (שפת C): יש לי עץ בינארי שאני מחפש בו פעם לפי אינדקס ופעם לפי המידע שבתוכו-סטרינג, פה נוצר העתק כמעט זהה של אותה הפונקציה רק עם פרמטרים מעט שונים והשוואה של סטרינג במקום int. לעומת זאת אני יכול ליצור מערך שמייצג את העץ, ולעבור מסטרינג ל-int וההפך בקלות. באפשרות של שכפול קוד, הקוד הופך לפחות אלגנטי, אך חוסך זמן ריצה ומקום (כמובן שמזערי אך אני מדבר בכלליות), ובאפשרות השנייה אני מוסיף עוד מקום ועוד זמן ריצה (אני צריך כל פעם ללכת לחפש במערך ואז להמשיך) אך הקוד יפה יותר כי אני אשתמש תמיד באותה הפונקציה. השאלה שלי היא מה נחשב תכנות נכון? אני יודע ששכפול קוד מסתכלים עליו בעין מאוד לא יפה, אך זמן זה משהו שתמיד צריך לחסוך בו. תודה למגיבים
-
- 29 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. נגעתי פעם קצת בנושא התיכנות בשפות כמו C ו- C++ (כרגע אני יותר בתחום של תיכנות באינטרנט בPHP). ועכשיו לשאלה שלי. עד כמה שאני יודע קובץ DLL הוא מעין ספריה שכוללת בתוכה פונקציות שניתן "לטעון" אותן לתוכנית שאני כותב ולהשתמש בהן(תקנו אותי אם אני טועה). נניח שהורדתי את תוכנה X מהאינטרנט והיא משתמשת בקובץ DLL מסויים. האם אני יכול לכתוב תוכנה בשפת C או בשפה אחרת ובה להשתמש בפונקציות שקיימות בקובץ הDLL הזה? בתודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מבחן מחר בJAVA... משהו דיי בסיסי... אני יודע הכל חוץ מאיך לכתוב אלגוריתם (בעברית) לדוגמה ללולאת פור או וויל... מישהו יכול להסביר לי בקצרה? ולרשום איך כותבים כל דבר...לדוגמא לולאה או מערך או לא יודע מה... תודה מראש ערן.
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
למישהו יש קישור להורדת FRONTPAGE מעל 2003?!...ניסיתי באימיול ובאתר דאונלאוד ולא הולך לי..... :-[
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
שלום, אני עכשיו בכיתה י"ג הנדסת תוכנה ועוד חודש בערך יתחילו המיונים לפרויקטנטים מישהו כאן היה במיונים האלו? תוכלו לספר לי על המיונים וסוג השאלות ששואלים שם? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אם יש טופס שראשיתו היא: ואני מעוניין לראות את ה URL שאליו נשלחים כל הפרמטרים, כיצד אני יכול לצפות ב send2.php ? לא מצליח, תמיד מחזיר אותי לעמוד הראשי של הטופס. אשמח לעזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה זה ADO ואיך אני מיישם אותו בVB6 תודה בבקשה תעזרו..
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי שני רשימות של אינטג'ר שבכל תא קיים ספרה שביחד מדמות מספר שלם בגודל כלשהו למשל "123456789123456" אז בתא 0 יהיה 1 ובתא 1 יהיה 2. נניח שיש לי שני רשימות כאלה בעלי אותה כמות של תאים (כמות ספרות) רציתי לדעת אם יש דרך קלה לדעת איזה רשימה מייצגת מספר גדול יותר או שחייב להשתמש בלולאה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, קודם כל אני שמח להצטרף לפורום. אני לומד את השפה C (לא CPP), ובשביל פרוייקט מסויים אני צריך לדעת איך כותבים בעברית. שמעתי מחבר שאפשר לכתוב בעזרת ספרייה כלשהי, אבל מסיבות אישיות הוא לא יכול לעזור לי ישירות. כרגע, אני משתמש בMicrosoft Visual Studio CPP 6.0, וכשאני עושה פקודה של printf ומנסה לכתוב בעברית, בקוד התוכנה זה נראה בעברית, אבל בהפעלתה הכל כתוב בג'יבריש. מישהו מכיר את הספרייה שמתאימה לכתיבה בעברית לC, אם היא קיימת? או כל דרך אחרת לכתוב בעברית? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות תוכנה שתקבל פקודות מערכת ותבצע אותן איזו מחלקה מטפלת בזה ? תודה
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אני רוצה ליחס את cout לקלאס שאני כותב. (אני יודע שהוא assignable, הוא מסוג - ostream_withassign) את הקלאס שאני כותב אני רוצה לרשת נניח מ ostrstream . הבעיה היא שאם אני מממש אופרטורים >> הם לא נקראים כשאני כותב >> cout. (אני חושב שזה בגלל שהאופרטורים >> בקלאס ostream הם לא virtual.) המטרה שלי היא שכשכותבים >> cout אני אוכל לבצע מניפולציות על ה data, ואז נניח לשלוח אותו לפונקציה אחרת, אבל אני צריך את היכולות של ostrstream (להפוך double ל string וכו...) מה עושים? תודה מראש, יובל
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
האם ב CSS ישנם משפטי התניה ואם כן אז כיצד רושמים אותם/משתמשים בהם?
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות קובץ DLL אשר בו יהיה DB ולעשות WEBSITE שאפליקציה אחרת תיגש אליו ודרכו תוכל לגשת ל DB אשר נמצא ב ב DLL צירפתי את ה DB אל ה DLL ואני מתקשה להבין מה בעצם אני צריך לממש ב CLASS של ה DLL כדי לגשת מין ה WEBSITE אל ה DB תודה
-
- 5 תגובות
- 578 צפיות
-
-
האם יש אפשרות במקום לרשום on error goto שזה מפנה אותך לפקודה מסויימם אני פשוט רוצה אופציה שברגע שיש בעיה התוכנה ממשיכה ומתעלמת מהפקודה שהיא לא מצליחה לבצע האם זה אפשרי ?
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
אני בונה אתר עם פריים פנימי ומשלב פלאש, כך שהכפתורים הם חלק מעיצוב בפלאש השאלה שלי היא מה הפקודה המדוייקת בפלאש לפתוח דף כלשהו בפריים, אם לדוגמא השם של הדף הוא index.html והשם של הפריים הוא mainFrame תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
התחלתי לבנות אתר בפרונט פייג' היא קלה ונוחה יחסית לדריימוייבר, השאלה אם אני רוצה לבנות אתר יציב עם מספיק אופציות , אז אני יכול להמשיך ולעבוד עם התוכנה הזאת?!?!
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול: אם יש לי GRIDVIEW וכל שורה בGRIDVIEW יש נתיב של קובץ ,אני רוצה לדעת איך לוקחים את הנתיב ומכניסים לתוך משתנה STRING תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
למה הקומפיילר נותן לי את הודעת השגיאה הזאת: Cannot implicitly convert type 'object' to 'ConsoleApplication4.Color'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) על שורה זו: c = Enum.Parse(typeof(Color), input); התוכנית המלאה: namespace ConsoleApplication4 { enum Color { Red, White, Black } class Program { static void Main(string[] args) { Color c; string input = Console.ReadLine(); c = Enum.Parse(typeof(Color), input); switch (c) { case Color.Red: Console.WriteLine("This is Red Color"); break; case Color.White: Console.WriteLine("This is White Color"); …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעיה ריאשונה אני לא מצליח להיתחבר עם היוזר המובנה SA אפילו שעשיתי לו ENABLE דבר שני אני רוצה לכתוב סקריפט פשוט שמעלה ומוריד את ה Services של הסרבר איך אני עושה את זה ,הפניה לאתר תתקבל בברכה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה לבנות טופס הזמנות ב Access בו צריך להזין שם לקוח (פרטי ומשפחה) וכמובן פרטי ההזמנה. ישנן שתי טבלאות: טבלת לקוחות עם מספר לקוח אוטומטי המהווה מפתח ראשי וטבלת הזמנות - הזמנות רבות לכל לקוח. השם משפחה ופרטי בטופס הזמנה הם מסוג List או ComboBox (כאלה שנותנים לבחור מתוך רשימה). אני מעוניין שלאחר הזנת השם הפרטי בטופס, שמות המשפחה שיוצגו בשדה "שם משפחה" יהיו רק אלה שמתאימים לשם הפרטי שנבחר כבר. איך בדיוק עושים את זה? אם אפשר כמה שיותר פרטים כי אני קצת חדש בתחום.
-
- 6 תגובות
- 898 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן התחלתי ללמוד PHP ויש לי שאלה קטנה: אני רוצה לשלוף מבסיס נתונים טקסט צבעוני עם שבירות שורה וכיו"ב... אבל אין לי מושג איך עושים זאת. כלומר, טקסט שמגיע לבסיס נתונים נשמר ללא פקודות HTML ולאחר שהוא נשלף מבסיס הנתונים, הוא מוצג בתור טקסט רציף, ללא כל עיצוב. מקווה שהסברתי את עצמי באופן מובן ותוכלו לעזור לי עם השאלה. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 703 צפיות
-
-
למשל יצרתי דף members.asp השאלה שלי איך מקובל לגשת למידע אחר באותו דף על ידי QSTR למשל אם אני נותן לו members.asp?me=profile לכתוב בדף של ה- members לאותו QSTR את המידע אותו אני ירצה לרשום או להכניס לו inner file בשביל לא להכביד על הדף או שזה לא משנה. דוגמה לקוד: <% if QStrme = "me" then accPage=1 %> <!-- #INCLUDE FILE="qstrme.asp" --> <%elseif QStrme = "editme" then accPage=1 %> <!-- #INCLUDE FILE="qstreditME.asp" --> <%end if%> האם גם ככה צריך להשתמש באתר תקני? סליחה אם אני שואל שאלות טיפשיות פשוט אני די חדש בזה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לבנות תוכנת שרת \לקוח רציתי לדעת אם באמצעות המחלקה socket שאני מעביר הודעות האם אני יכול להביר רק string כהודעה כי רוצה להעביר אובייקטים בין הלקוח לשרת ואם כן אפשר אז איך... תודה לעוזארים
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-