עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by gal_il50,

יש לי data base שבניתי: http://imageshack.us/f/259/77878102.png/ אליו אני מכניס נתונים שאני קורא אותם מקובץ טקסט, התחלתי להכניס נתונים קודם לטבלת ה-movies, מכיון שיש קשר בין טבלת ה-movies לבין טבלת ה-categories (נוספה עמודה באופן אוטומטי של categories_id בטבלת ה-movies) לפני שהכנסתי את הסרטים מילאתי את טבלת categories, אחרי זה כשאני מריץ את הקוד שממלא את טבלת הסרטים ולמרות שמילאתי קודם את טבלת ה-categories זה נופל על שגיאה שאומרת: Entities in 'videoLibraryDb.Movies' participate in the 'MoviesCategories' relationship. 0 related 'Categories' were found. 1 'Categories' is expected. static void Main(string[] args) { videoLibraryDb dataBase = new videoLibraryD…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by c5123,

טוב אז אני מבין את ההסבר ל byte אבל את word לא כל כך :s07: החלק של (dx ax) לא ברור זה dx כפול ax ?? או שסתם אומר שהשארית תהיה ב dx?? אם משהוא יכל להסבר תודה מראש <blockquote>when operand is a byte: AL = AX / operand AH = remainder (modulus) </blockquote> <blockquote>when operand is a word: AX = (DX AX) / operand DX = remainder (modulus) </blockquote>Example:[pre]MOV AX, 203 ; AX = 00CBh MOV BL, 4 DIV BL ; AL = 50 (32h), AH = 3 RET[/pre]

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  3. היי לכולם! רציתי לשאול מהי הסביבה היעילה לכתיבת סקריפט לעידכון אוטומטי של תוכנת צד שרת לקוח. מדובר על סביבת ווינדוס, שרת SQL , IIS וקליינט. תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Salwaby,

טוב אחרי יומיים שאני נלחם עם הבעיה, הגעתי למסקנה שצריך לבקש עזרה. אז ככה: כתבו פונקציה הבודקת האם במערך נתון קיימת תת-קבוצה של מספרים אשר סכומם שווה למספר מטרה. אם תת-קבוצה כזאת קיימת, הפונקציה מעדכנת מערך עזר כך : - אם איבר i כלשהו במערך הנתון שייך לתת קבוצת הסכום, אז האיבר i במערך העזר = 1. - אחרת איבר i במערך העזר = 0. int find_sub_sequence(int sequence[], int sub_sequence[], int size, int sum) - the header הנתונים : מערך של מספרים שלמים. מערך עזר מאותחל באפסים. גודל המערכים (זהה). מספר מטרה (הסכום אליו שואפים להגיע). דוגמא: סכום מטרה : 60 1 21 6 42 34 47 56 17 13 - המערך הנתון. 0 0 0 0 0 1 0 0 1 - מערך העזר. והפונקציה תחזיר 1. סכום מטרה : 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - מ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. שלום, אני מנסה לקמפל תוכנית ב-c ובאסמבלי- התוכנית אמורה לקלוט גודל של מערך ב-c ולשלוח את הגודל כפרמטר לפונקציה שממומשת באסמבלי שהיא, בתורה, תקרא ל-malloc ותקצה מערך כגודל הפרמטר... התוכנית לא איתי כרגע ולכן אני לא יכול להעלות אותה, אבל יש לי תמונת מסך של שגיאת הקומפילציה.. אין לי מושג מאיפה הוא מצא קובץ c0.asm... ואין לי מושג למה הוא טוען שהפונקציה createArr "משוכפלת" בקובץ .. למישהו יש מושג מה אלו השגיאות האלו ? תודה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  6. Started by Kurt,

למשל בריבוע 4X4: אם אני סוכם את כל סכומי העמודות וכל סכומי השורות למשתנה אחד, ושני סכומי האלכסונים למשתנה שני סכום האלכסונים חלקי 2 אמור להיות שווה ל (סכום כל העמודות+סכום כל השורות) חלקי 8 האם ניתן להסיק מכך שכל ריבוע שמקיים את התנאי הוא ריבוע קסם? (זה לא שאלה בשיעורי בית, פשוט במקום להשוות כל פעם את סכום השורה/עמודה, השתמשתי בשיטה הזאת, ואני רוצה לדעת אם זה עובד לשני הכיוונים)

• 1 תגובה
    • 915 צפיות
  7. הנה האתר [linkdr70.yourgalleries.net/|שבניתי]. אני רוצה למקם תמונה אחת בצד ימין, אחת באמצע ואחת (שעדיין לא הוספתי) בצד שמאל לצורך העניין. אגב זה לא חייב להיות בדיוק באמצע. איך אני באופן כללי שולט על המיקום? תודה מראש ושבת שלום, dr70

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  8. Started by ohadnir9,

אני עכשיו בצעדים הראשונים של JAVA, עוד לא סיימתי את המדריך אפילו. פשוט יש לי בעיה עם הקובץ (המקומפלר כבר!!) אני לא מצליח להריץ את קובץ הClass דרך הCMD, כתוב במדריך לעבור לספרייה של קובץ הCLASS בCMD ובכל מקום שחיפשתי כתוב את זה. שאלתי היא: איך אני הולך לספרייה הזאת בCMD? הנתיב של התיקייה זה ככה C:\Program Files\Java ושם נמצא קובץ שנקרא Hello.class. איך אני מפעיל אותו?מישהו מוכן לתת לי קוד לCMD? מצטער על השאלה העלובה הזאת תודה מראש עדכון: נפתר, כמו איזה מטומטם שכחתי את הפקודה CD

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  9. Started by moskitos,

יש לי כלי שרשום ב-winform וכשהוא עושה פעולה מסויימת ברקע יש איזשהי הודעה על ה-GUI (סטרינג מסויים), עכשיו מה שאני רוצה זה שההודעה הזו תהבהב כל זמן מסויים כל עוד הפעולה מתבצעת ברקע. איך עושים דבר כזה ?

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  10. Started by seanpeleg,

1. מה זה low level איך משתמשים בזה איזה שפות משתמשים איתם ואיזה כלים צריך ומה זה נותן ?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם אני צריך עזרה בכתיבת סקריפט שישמור לי אוטומתית כשאני יפעיל אותו הקובץ לשמירה זה בעצם קישור לשמירת היומן של Gmail ,אם אפשר לעשות כך שכשאני אקיש עליו הוא ישמור לי את הקובץ עם שם בררית מחדל במקום מסוים. תבנית השם היא calendar_תאריך_שעה הקישור https://www.google.com/calendar/exporticalzip תודה רבה לכל מי שעוזר דניאל

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by i-kramba,

ספר שמלמד את הנושא *צונזר*

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  13. Started by שריה 24,

שלום! אני מעוניין שנתונים מה-data base יועברו לקובץ אקסל, ולקובץ csv. שהמשתמש ילחץ על כפתור והנתונים יהיו בקבצים האלו. מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה? (ניסיתי את זה: http://aspsnippets.com/Articles/Export-GridView-To-Word-Excel-PDF-CSV-Formats-in-ASP.Net.aspx וקיבלתי הודעת שגיאה) תודה! אשמח לקבל קוד ברור שעובד.. שריה

14. Started by robicon,

אני צריך לבנות שיטה בוליאנית שכאשר אם הערך של כל צומת גדול או שווה לסכום הערכים של התתי עצים שמתחתיו אז היא מחזירה TRUE אחרת FALSE אני צריך לעשות את זה רק על ידי רקורסיה....בלי לולאות יש למישהו רעיון או עצה?

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  15. Started by nat64x,

filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr='#252525', endColorstr='#0A0A0A'); הפקודה הנ"ל לא עובדת כמו שצריך עם border-radius, האם יש פתרון ידוע לבאג? תיאור הבאג: הפילטר לא מזהה את הגבול העגול ונותן רקע מרובע. לסיכום: מחפש פתרון ל gradient עם border-radius ב- IE9 במידה וישנו. אין צורך בפתרונות אלטרנטיבים.

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  16. שלום לכולם, אני מתכנת משחק מעפן, ורציתי לדעת אם אני יכול לשנות מאפייני DWSTYLE של תת חלון באמצע הרצה(כפתור, edutbox וכדו') או לשלוח הודעת WM_ֹCRATE בצורה כלשהיא לחלון או להגדיר תת חלון אחרי שעברנו את WM_CREATE בתחילת הפונקציה (באמצע הפונקציה). כל אחד מהפתרונות האלה יפתרו את הבעיה שלי. תודה לעונים .

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  17. שלום אני צריך סקריפט מוכן אשר יוצר משתמשים ב PowerShell אך בשמות שונים וכדי שיכניס אותם ל ActivDirectory. תודה.

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  18. Started by meir201088,

אהלן רציתי לשאול שאלה יש לי את הקוד הזה <IfModule mod_rewrite.c> Options +FollowSymlinks RewriteEngine on RewriteCond %{QUERY_STRING} !^param=(.*)$ RewriteRule ^(.*)\.deb$ download_counter.php?file_name=$1 [nc] </IfModule> אני יגיד לכם למה הוא אמור לשמש אני אמור להקליד כתובת אינטרנט עם שם של קובץ שהסיומת שלו היא .deb ואז שהוא יעביר אותי לדף שנקרא download_counter.php ושם יש את הקוד הזה $file_name = mysql_real_escape_string ($_GET['file_name']); $file_name = str_replace("/public_html/","",$file_name); $result = mysql_query("SELECT * FROM table_test WHERE deb_name = '" . $file_name . "'" ); if ( mysql_num_rows ($result) == 0 ) { mysql_query ("INSERT INT…

19. Started by omfir,

הפונקצייה מקבל מחרוזת מקובץ טקסט ומדפיסה אותו הפוך ולקובץ טקסט. אני לא מבין את פעולת fseek . מישהו יכול להסביר לי איך זה בדיוק עובד בתכנית הבאה??. void Mirror(FILE *fin,FILE *fout) { long n; fseek(fin,-1,SEEK_END); for(n=ftell(fin);n>=0;n--) { fputc(fgetc(fin),fout); fseek(fin,-2,SEEK_CUR); } }

20. יש לי תוכנית ב-winform ואני מעוניין לשלוח לטיימר מספר שמייצג כמה זמן אני רוצה שהוא יספור ויציג את הספירה שלו, האם ישנה דרך לשלוח לו פרמטר ?

21. שאלה 2 פה: http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/wiki.files/11-a.pdf פתרון : http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/wiki.files/11-a-solution.pdf ביקשו להמיר ל- c ובאחד השדות כתבו: Pedestrian **_pedestrians אני מניח שהכוונה היא מצביע למערך שכל אחד בו הוא מסוג מצביע להולך רגל. אבל איך זה מובן מהסינקט פה?(אולי חסר סוגרים מרובעות?) שאלה שניה: מדוע במימוש ב- c כתבו בדיסטרקטור: virtual ~StairCaseImpl(){ delete[] _pedestrians; } לפי מה שלמדנו, בדיסטקרטור כותבים כל מיני פעולות שרוצים לבצע לפני המחיקה. ואחרי היציאה מהדיס' מתבצעת המחיקה, אז למה כאן המחיקה בפנים? שאלה שלישית: כאשר כתבו את הממשק והמימוש ב- cpp , בממשק הוסיפו וירטואל לכל הפונקציות, בעוד במימוש הויספו לדיסטקרטור בלבד. מדוע? …

22. Started by guy81,

אם אני עושה סינכרון על אובייקט מסוים ובתוכו אובייקט אחר, האם גם אליו לא יכול לגשת תרד אחר כשתרד אחר שם.הנה דוגמא מקוד..(זה קטע די ארוך אבל תתעלמו מההתחלה ורק ה-2 שורות הראשונות של ה- run הן הענייןיש פה סיכנרון על this ושורה מתחת סינכרון על buffer שהוא שדה של this... public class ProtocolTask implements Runnable { private final ServerProtocol _protocol; private final StringMessageTokenizer _tokenizer; private final ConnectionHandler _handler; /** * the fifo queue, which holds data coming from the socket. Access to the * queue is serialized, to ensure correct processing order. */ private final Vector<ByteBuffer> _buffers = new Vector<ByteBuffer&…

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  23. Started by Grenler2,

חברים בבקשה תעזרו! אני צריך לכתוב פרוצדורה שקולטת מחרוזת של תווים הנמצאים באוגר $a1 באוגר $a2 נמצאים מספר התווים באוגר $a3 נקלט מספר מ 0 עד 9 שיקרא x. על הפרוצדורה לבצע מחיקת תווים לפי המיקום של המספר שבאוגר $a3. לדוגמא: מחרוזת של : 1234567890 המספר x = 3 למעשה הפלט יהיה 123567890 צריך לצמצם את החור שנוצר אחרי מחיקה ולהדפיס את המחרוזת מהסוף להתחלה. כלומר הפלט יהיה 098765321

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  24. קצת על עצמי אני בן 23 עוד חמש חודש משתחרר. תואר נראה לי קצת קשה מפני שלעשות פסיכומטרי ולהלשים ל4 יח' מתט' זה משהו שיקח לי זמן ואני לא ניהיה צעיר יותר! אני אישית למדתי לבד .NET ואני אוהב את זה אני לא הכי טוב בעולם בזה כי אני מתעסק בזה פה ושם,אבל אני בטוח עברתי את הרמה של מתכנת מתחיל/מתלמד. אני ממש רוצה לדעת את התחום טוב יותר מהבסיס וחשבתי לעשות קורס בג'ון ברייס או משהו כזה,אך אני פוחד שלא אמצא עבודה בזה ובכך אזרוק את הכסף.. אז שאלתי! יש פה בוגרי ג'ון ברייס או אנשים שמכירים את הקרוס ויודעים איך הם משתלבים בעבודות ? או שעדיף את לימודי החוץ של הטכניון?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  25. Started by ftom2,

הי, אני מעוניין לבנות אתר להשוואת מחירים ורציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה: [list type=decimal] [*]האם יש פלטפורמות\סקריפטים שעוזרים? [*]האם אתרים כמו ZAP חושפים API כלשהו שמאפשר לקבל מידע? (כמו שאמזון חושפים) [*]האם יש אפשרות לעשות את זה עם CURL ו - REGEX? יש לי ידע רב ב - JAVA\PHP וידע מאוד בסיסי ב - PYTHON.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים