תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת איך מריצים פקודת מערכת מתוך התוכנית. רציתי לדעת איך מריצים פקודת מערכת מתוך התוכנית, ז"א לדוגמא, אם אני רוצה בשלב כלשהו בתוכנית להרית פקודת dir. איך עושים את זה? ב C/C++ עושים את זה למשל על פקודת system. בתודה מראש - ערן.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
הורדתי תוכנה לשפת C, היא עדיין ב SOURCE עכשיו כשאני מנסה לקמפל זה מבקש ממני כלמיני קבצים: (strings.H לדוגמא) איפה אני כול להוריד אותם, ומישהו יכול להגיד לי איך קוראים להם באנגלית??, אני יוטדע שבעיברית קוראים להם רבצי הידור, אך כיצד קוראים להם באנגלית? ??? ??? ???
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
main.c זה קובץ שנוצר בתור ברירת מחדל מתי שבוחרים ב c/c++ application, ומופיעים לי סימני קריאה, למה לעזזל מופיעים לי סימני קריאה? לא שיניתי שום דבר בקובץ
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
כחלק מפיתוח אפליקציה, חפשתי דרך לשלוח קבצים ב-whatsapp. אחרי שהבנתי שזה יהיה מסובך לפיתוח חובבני, החלטתי שיהיה יותר קל להשתמש בשרת ולשלוח לינק לקובץ (לא מדובר פה בסטרטאפ, אלא באפליקציה פרטית שנכתבה בשביל עניין ותחביב בלבד) יצרתי שרת חינמי, עם סקריפט php שמקבל פרמטרים ב-url ויוצר את הקובץ המבוקש (קבצי טקסט) על השרת. נכון לעכשיו, קריאה ללינק עם הפרמטרים המתאימים עושה את העבודה הדרושה עבורי. הבעיה שאני מעוניין לקבל תשובה מדף ה-php על הצלחה או כישלון. עכשיו, הקוד שלי מדפיס תשובה, ככה שבהצלחה הדף המוצג בדפדפן הוא לדוגמה "success" ובכשלון מוצג "failed to complete action" מלבד זה הדף ריק. האפליקציה שולחת בקשה (כרגע מסוג get, עם פרמטרים ב-url) איך אני יכול לדעת מה חזר מהסקריפט בצ…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול מה צריך לעשות כדי שקובץ EXE מוגמר של פלאש יעלה לתוכו קבצי SWF מבחינת הסקריפט אני לא חושב שיש בעיה כי מאותו publish ה SWF המוגמר מעלה לי בלי בעיה. בתודה!
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
שלום, איך אני מקבל את השעה והתאריך אוטומטית ממערכת ההפעלה בשפת ++c ? איזה פקודה צריכים? ובאיזו ספריה זה נמצא? תודה.
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
כלומר זה יתרום לי משהו לאוניברסיטה בכלל? זאת אומרת זה ממש פרוייקט מסובך ומעאפן לדעתי...אני לא חושב שמסתכלים עליו בכלל. וגם אמרו לי לא פעם ולא פעמיים אנשים סטודנטים לא לעשות את הפרוייקט ולהתמקד במה שחשוב כמו פיזיקה מתמטיקה וכו'. מישהו יכול לתת לי כאן עצה מנסיון או מנסיון של אחרים? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
יש אופציה כזו ב tools->options->taskList מצ"ב תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 848 צפיות
-
-
שלום חברים, בניתי אתר קטן ואחסנתי אותו בשירות האחסון החינמי 000webhost. אני מעוניין שיבוצע כל שעה גיבוי מלא של מאגר הנתונים באתר אל המחשב שלי או לשרת אחר (-מדובר על כמה מגהבייט ). האם יש דרך לעשות זאת באמצעות תוכנת FTP כלשהי או בדרך אחרת. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי אתר כבר הכל מוכן וזה.. הוא מאוחסן ב-ftp.members.lycos.co.uk ויש לי דומיין TK... עכשיו שאני נכנס לאתר כתוב לי ב-Address לא את השם של האתר אלא את המיקום של הקבצים שלי (כאילו ה-FTP) עכשיו אני צריך איזשהו קוד כדי שיהיה כתוב שם את השם של הדומיין ולא את ה-FTP. מקווה שהבנתם, תודה.
-
- 1 תגובה
- 657 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד אסמבלר וכעת אנחנו כותבים בעזרת כלי ה DEBUG ש"אמור" להיות מובנה בכל מערכת הפעלה {cmd -> debug} יש לי WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT ולהפתעתי מיקרוסופט החליטו שלא לכלול את הכלי הקטן הזה. בנוסף - זוג הקבצים ASM.EXE LINK.EXE שבעיקרון עובדים ב 16 ביט אינם עובדים ב 64 ביט (בעיית תאימות) ניסיתי כמה פתרונות שכנראה לא צלחו (להתקין את SDK / WDK גם powershell אשר מותקן אצלי לא מריץ את DEBUG ולא את שני הקבצים האחרים) האם למישהו יש איזה כיוון לפיתרון לבעיותיי? יש לציין שעל מערכת 32 ביט עובדים כל הכלים כולל DEBUG כמובן שאני מחפש פתרון שלא ידרוש ממני להסיר את המערכת הפעלה ולהתקין 32 ביט במקום - ושיהיה יותר יעיל מלהריץ על VPC מערכת הפעלה 32 ביט. תודה רבה לכל העוז…
-
- 1 תגובה
- 876 צפיות
-
-
הצפנת את"בש זוהי הצפנה שבה האות הראשונה מתחלפת באות אחרונה אותי שנייה באות לפני אחרונה וכך הלאה. כתוב פעולה שמקבלת מחרוזת תווים ומחזירה אותה מחרוזת אחרי ההצפנה. השתמש במבנים תור או מחסנית. המלצה: להכניס את כל אותיות הא"ב למבנה אחד ולבנות מבנה עם א"ב חלופי ולהשתמש בשניהם לצורך ההצפנה. מישהו יכול לעזור לי בתרגיל הזה? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. במידה ואתר כלשהו מהווה השראה, האם זה אפשרי להוריד את ה source code של האתר? אני חדש בעניינים הללו, אז סליחה אם אני יוצא פה הזוי. תודה!
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!! יש לי אתר גיימינג, ואני הגעתי לשלב של הפורום, זאת אומרת לשלב שבו לוחצים על הכפתור "פורומים", ובו יהיה הפורום. איך אני יכול לעשות לו IFRAME, וכאשר נכנסים לאשכולות זה ירשום את קישור האשכול למעלה בשורת הלינק? כמו לדוגמא פה: http://www.esgames.co.il/modules.php?name=Forums עוד שאלה, אפשר לעשות את זה שבדף הראשי אם הוא לא מחובר זה ירשום "ברוך הבא, הרשם או התחבר", ואם הוא מחובר אז שזה ירשום "ברוך הבא - Username [התנתק], זאת אומרת לעשות IFRAME למקום שבו יש את זה ולערוך את זה דרך העורך בממשק ניהול?
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
היי, מישהו מכיר פונ' RANDOM באסמבלר שתכלול גם רנדומליות בין A B וC וגם בין 1,2 ו3 תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין להתחיל ללמוד תיכנות (לא לתואר,תואר ראשון במשהו אחר כבר יש לי). אני מעוניין במסלול של כמה חודשים שמשלב בתוכו יותר משפה אחת. 1 של מכללת סלע שזה קורס של 1000 שעות אקדמאיות הכוללות 680 שעות של הרצאות ו-320 שעות של תרגול מודרך וביצוע פרויקטים עצמיים http://www.sela.co.il/?CategoryID=1717&courseId=1 2 מפתח תוכנה מוסמך מיקרוסופט (MCPD) - התמחות בWEB שזה קורס של 440 שעות http://www.hi-tech.co.il/college/default.asp?PageID=12&CourseNum=1205 אשמח להסבר לגבי ההבדלים בין המסלולים,מה יותר כדאי,איפה אני לומד יותר דברים,מה זה בדיוק MCPD,למה יש ביקוש . תודה !
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום, זה נוסח הקוד (בתמצית !) שלי: <?php $con = mysql_connect("aaa", "aaat", "aaa", "aaa"); $sql = "SELECT * FROM list"; $result = mysql_query($sql,$con); echo mysql_num_rows($result); mysql_close($con); ?> כאשר אני מריץ את הקוד אני מקבל הודעת שגיאה בזו הלשון: מישהו יכול לעזור לי עם ה mysql_num_rows? תודה
-
- 1 תגובה
- 37k צפיות
-
-
שלום, ניסיתי לכתוב תוכנית קטנה באצווה שתעבור על כל הקבצים בתיקייה מסויימת(j2c) ותמיר אותם לפורמט אחר(jpg). הבעיה היא שבלולאה אני בודק מה השם החדש ומכניס אותו למשתנה אבל משום מה זה לא עובד לי. cls FOR /R "folder\" %%G IN (*.j2c) DO ( set dav=%%G set dag=%dav:~98% set dan=%dag:j2c=jpg% kdu_render -i "%%G" -o "%dan%" ) מה שקורה זה שפעם אחת ב-dag יש ערך שהוא איכשהו משהו עם 98, ופעם אחרת הערך ב-dan הוא j2c=jpg ובעצם התוכנית לא עושה את מה שהיא צריכה לעשות. וגם אם המשתנה dan בסדר, הוא נשאר קבוע לאורך כל האיטרציות של הלולאה ולא משתנה. מה הבעיה ואיך אני מסדר את זה? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש חבילה שמציירת גרפים (גרפים של מדעי המחשב, לא של אקסל), בפייתון או ב-.NET. מישהו מכיר חבילה טובה ויכול להמליץ? (חיפשתי בגוגל, אבל אני גם אשמח להמלצות ספציפיות)
-
- 1 תגובה
- 3.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת כל קובץ שבא לי ולשנות לו את הENCODING לUTF-8. בזמן ריצה כמובן. מישהו יודע איך עושים את זה? כי ניסיתי סתם לקרוא את הקובץ ואז שוב לכתוב אותו וזה הפך לי את כל התוכן שלו לריבועים. רק הספרות נישארו בסדר. ניסיתי לעשות את זה ככה: File.WriteAllText(filePath, File.ReadAllText(filePath), Encoding.UTF-8);
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
האם אפשר להציב משתנה שלם במשתנה מסוג STRING או שאפשר להציב משתנה מטיפוס STRING במשתנה מסוג שלם תודה
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
אני רוצה להביא את התוכן מאתר חיצוני למשל מ-ynet לעמוד שלי או מכל עמוד חיצוני אחר, מדובר על הכותרת הראשית + ההקדמה שהיא לינק. איך עושים את זה ב-javascript. אני לא רוצה להשתמש ב-plugin. יש למישהו דוגמה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
קודם כל אני בעל תואר ראשון אבל לא במקצועות המחשוב, אני עובד בחברת הייטק בבדיקות ומעוניין להתחיל וללמוד מסלול של הכשרה של תכנות ואולי לעבור לזה בעתיד, אני לא מעוניין בלימוד של עוד תואר מפאת חוסר בזמן אלא במסלול שמכשיר לתכנות, אני יודע שמסלולים כאלו זה בד"כ סביב השנה, אני די מבולבל במסלול אבל לפי מה שראיתי יש דבר שנקראMCPD שזה של מייקרוסופט אבל ההתלבטות שלי היא מכיוון שמכמה אנשים שדיברתי איתם הבנתי שמחפשים יותר אנשים שמתכנתים ב-C וב-C++ מאשר ב-C# שלפי מה שראיתי זה מה שמתמחים ב-MCPD וברוב המסלולים שאני ראיתי. 1 האם זה נכון מה שנאמר לי בקשר לזה שעדיף ללמוד תכנות ב-C וב-C++ מאשר ב-C# 2 האם תוכלו להמליץ לי על מסלול מסויים תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כותב ב-JAVA אפליקצייה פשוטה שמשתמשת ב-RMI להעברת מידע מהשרת לקליינט, לצורך העניין השתמשתי בדוגמא קיימת שהעתקתי מהאינטרנט רק כדי לראות איך זה עובד וקבלתי את השגיאה : access denied (java.net.SocketPermission 127.0.0.1:1099 connect,resolve) הנה הקוד שרת שלי : import java.rmi.Naming; import java.rmi.RemoteException; import java.rmi.RMISecurityManager; import java.rmi.server.UnicastRemoteObject; import java.rmi.registry.*; import java.security.Permission; import java.security.Security; public class RmiServer extends UnicastRemoteObject implements RmiServerIntf { public static final String MESSAGE = "Hello world"; public RmiServer() throws…
-
- 1 תגובה
- 804 צפיות
-
-
הי אני מנסה לכתוב איזה פונקציה שבין השאר היא אחרי מספר שניות תטען לי URL שאני שולח לה להלן הקןד: function SwitchMenu(obj, product_url){ setTimeout('document.location.href = product_url', 1000); if(document.getElementById){ var el = document.getElementById(obj); var ar = document.getElementById("masterdiv").getElementsByTagName("span"); //DynamicDrive.com change if(el.style.display != "block"){ //DynamicDrive.com change for (var i=0; i<ar.length; i++){ if (ar.className=="submenu") //DynamicDrive.com change ar.style.display = "none"; } el.style.display = "block"; }else{ …
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-