עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Tapeworm,

שלום לכולם, התחלתי ללמוד אסמבלי באונ' ונתקלתי בבעיה בשיעורי הבית (עם פסח והשביתה אני כבר לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה לי שיעור). כל עזרה תתקבל בברכה. הבעיה היא פשוטה מאד, אך אני בכל זאת מתקשה בה- אני צריך לקלוט 8 ספרות (מס' של 32 ביט), ולשמור אותו כפי שהוא בזיכרון או באוגר כלשהו (מותר השימוש באוגרים של 386). שוב תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  2. Started by Vatos-Locos,

מההתרשמות שלי עם מדריכים בסיסיים (ללימוד ההתחלה), שפת C היא טקסטואלית כזאת דיי ישנה עם פקודות לאדע, לא נראות הכי מועילות ממבט ראשון, אולי פעם הדברים האלה היו יכולים להיות עשר השאלה למה היום בשנת 2007 באמת משמשת שפת C, באיזה מקומות משתמשים בה, לאן ולמה היא יכולה להועיל? (זאת השאלה העיקרית?) תודה רבה רבה, ואגב, אני מדבר בעיקרון על C, אבל אם אתם ממש ממש מתעקשים לענות על C++ וכאלה אז תרגישו חופשי, אבל בעיקרון לא אכפת לי מה ההבדלים בינהם השאלה היא בנוגע ל -C...

• 22 תגובות
    • 6.8k צפיות
  3. ^^^^ השאלה למעלה, ותודה מראש לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. Started by barp12,

אני עשיתי חלון בC++ אבל משום מה הפעילות של החלון לא נגמר אחרי סוף התכנית אני ב Task Manager ב Processes שהתוכניתרצה איך לתקן את זה? #include <windows.h> #include <d3d9.h> #include <d3dx9.h> //globals LPDIRECT3DDEVICE9 p_Device; bool AppRunning = true; //end globals //functions HWND NewWindow(LPCTSTR str_Title,int int_XPos, int int_YPos, int int_Width, int int_Height,HINSTANCE h); LRESULT CALLBACK OurWindowProcedure(HWND han_Wind,UINT uint_Message,WPARAM parameter1,LPARAM parameter2); LPDIRECT3DDEVICE9 InitDevice(HWND wnd); void DrawScene(); //end Functions int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance,HINSTANCE hPreviousInstance,LPSTR lpcmdline,int nCmdShow…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by taurus007,

שלום , בדקתי את הנושאים זה נראה לי הכי קשור לפה אבל תקנו אותי אם אני טועה ... על כל מקרה קניתי דומיין לאחרונה , ואני רוצה לעשות מחשב ישן שלי כשרת לדומיין, איך אני יכול לעשות את זה ? נתונים של המחשב 2.4C של אינטל , DDR 1024 והארדיסק לא זוכר של איזה חברה אני חושב של WD שהוא SATA נפח של 80 ג'יגה , החיבור אינטרנט עצמו עומד על 1 מגה בייט אפלוד , אבל ככה או ככה , האתר שאני רוצה לעשות לא יהיה על נתוני תעבורה גבוהים , לפחות בהתחלה , שעשיתי חיפוש ברשת ראיתי מאמרים מאוד בסיסיים וקצת מהם , והרבה מאוד דברים שלא קשורים הורדתי תוכנות מסויימות לא הבנתי מה אני צריך לקשר בNO IP והאם אני צריך לשלם או לא לNO IP , כי במידה שצריכים לשלם כבר שווה לעשות אירוח אתרים של איזה חברה , ובמידה שאת…

• 1 תגובה
    • 480 צפיות
  6. Started by humus10,

שלום, לא כל כך מבין מה המשמעות ומה הבדל בין שני המושגים? תודה

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  7. Started by nir567,

איך אני בוחר ממחרוזת ב-vb 6 תו לפי האינדקס שלו. משום מה ארין לי את הפקודה strings.getchar. מה עושים? תודה! ניר

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  8. Started by ניר.,

כיצד ניתן לבטל את האפשרות של שינוי גודל (הוזזת) המסגרת (FRAMESET) כך שלאף אחד לא יהיה ניתן לשנות את גודל המסגרות אלה רק לי ע"י שינוי הגודל בקוד??

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  9. Started by max_shifrin,

שלום, אני בונה טבלת HASH שצריך לבצע עליה הרבה מניפולציות מתמטיות, וסטטיסטיות המפתח לטבלה אמור להיות מספר LONG לצרוך העניין (כל טיפוס נומרי אחר גם יתקבל כסביר אני מניח..) יש לי 2 דרישות מהפונקציית מיפוי שלי: 1. הפונקצייה תלויה בזמן כלומר אם אני מכניס את המספר 8 ואח"כ עוד פעם את 8 אז הם יקבלו מפתחות שונים. 2. המפתחות שומרים על יחס סדר חזק בין האיברים. כלומר אם אני מכניס 8 100,000 פעם נגיד ואחרי זה 9 אז המפתח של 9 יהיה יותר גדול מכל אחד מהמפתחות ש 8 קיבל. (לצורך העניין היות ומדובר במשהו אפליקטיבי נניח שיותר מ 100K פעם אני לא אכניס אותו איבר ל HASH) אשמח בעזרה של יצירת פונקציית מיפוי כזאת ב C++... את האמת השפה כלל לא משנה אבל הגיונית אשמח לעצה איך לבנות את המיפוי הנ"ל...

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by meialua,

שלום, כשאני משתמש במשפט ה-MCI: play myMedia FullScreen זה באמת מציג לי את הוידאו המתנגן במסך מלא, והכל עובד מצוין. כשאני רוצה לחזור למסך הרגיל אני לוחץ על הוידאו (כאשר הוא במסך מלא) והוא חוזר למצב הרגיל, אך משהה את הוידאו. איך ניתן להציג את הוידאו במסך הרגיל לאחר חזרה מהFULL SCREEN ושגם ימשיך לנגן אותו? תודה רבה, תום.

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  11. Started by ronb,

האם ניתן להריץ את הקומפיילר של #C על מערכת הפעלה windows 98 ? לפני שכולכם תקפצו ותאמרו לי להתקין XP. יש לי בבית XP והכול עובד פיקס. הבעיה היא שהתחלתי עכשיו ללמוד ואני רוצה לתרגל גם בעבודה, בעבודה אנחנו עובדים על 98 ואין מצב לשדרג.

• 7 תגובות
    • 840 צפיות
  12. Started by yaadhadar,

היי לכולם, יש לי בטבלה שדה שנקרא "בתוקף" המשמעות שלו היא: האם מנוי של לקוח בחדר כושר בתוקף או לא. השדה הזה הוא נגזר מתאריך הקניה של המנוי והתאריך הנוכחי (כל המנויים לשנה אחת בדיוק) ע"מ שערך השדה יהיה תמיד מעודכן אני צריך טריגר שיפעל פעם ביום בחצות.... או לפחות כל פעם שאני פותח את הDB מישהו יכול לעזור? אולי יש פתרון ללא טריגר? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by HaEsrimVeArba,

ORG 100h ; this directive required for a simple 1 segment .com program. MOV AX, 0B800h ; set AX to hexadecimal value of B800h. MOV DS, AX ; copy value of AX to DS. XOR CX,CX MOV Cl, 255 ; copy to the counter the higest ASCII value woot: ; the MOV DL, CL ; set DL to ASCII code of CX. MOV DH, CL ; set DH to binary value. MOV BX, CX ; set BX to CX. MOV [BX], DX ; copy contents of CX to memory at B800:255 LOOP woot ; repeats the drawing of ASCII CX in spot CX in color CX RET ; returns to operating system. why does it print only half of the codes? EDIT: nvm solved

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  14. שלומות ישלי אתר שיושב על שרת, משתמשים נכנסים אליו דרך HTTP (IIS6) עם אוטנטיקציה של ווינדוס. עכשיו, לכל המשתמשים נתתי ססמה ראשונית. הם מתבקשים לשנותה בכניסה ראשונה. היות והכניסה דרך HTTP, האופציה לא מופיעה להם. הכוונה לכתוב משהו שיבדוק אחרי הכניסה, אם הססמה שונתה כבר, ואם לא אז להעלות דף לשינוי ססמה. כתבתי משהו בC# שאמור לעשות אתזה בעזרת Active Directory אבל אז נאמר לי לעשות אתזה בלעדיו. מישהו מכיר דרך כזו? נ.ב- אל תתיחסו לקטע שאני בודקת את הססמה, זה ישונה לבדיקת הפרמטר אם הססמה פגה תוקף.. תודה לכל המסייעים [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  15. Started by nehmia,

איך אני מגדיר?

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  16. שלום! השאלה ה-1: איך אני עושה שאירוע מסוים יקרה כשהעכבר לא מעל הטופס? לדוג' שטימר יפסיק לעבוד. 2. בפרויקט שלי מבית הספר אני צריך לעשות חיפוש. אני עובד עם פקד ADODC שאליה קישרתי את הטבלה שלי. אז ככה, החיפוש מחפש לפי שם פרטי והוא מתחיל לפעול באירוע change של פקד ה-textbox. לדוגמא נלחץ את האות "נ" אז הוא יעבור על כל השמות הפרטיים בטבלה וימצא את אלו ששמותיהם מתחיל ב-"נ" אם נוסיף עוד אות לדוגמא "י" הוא יביא את אלו ששמותיהם מתחילים ב-"ני" (למשל ניר). אבל משום מה יש לי בעיה ואני לא מבין מה היא. זה פועל רק עבור אחד מן הרשומות כמו שצריך ואת השאר הוא לא מוצא או משהו. צירפתי לכם את הטבלה ואת הטופס בקובץ rar. תודה מראש,ניר!! [attachment deleted by admin]

17. Started by Nurit2005,

איך מבטלים מקום ריק באתר שלא יופיעה

• 1 תגובה
    • 719 צפיות
  18. Started by OutRaGe,

שלום רציתי לשאול שאלה קטנה לגבי ממשקים בג'אווה מותר במתודה בתוך ממשק לשים פקודה הדפסה כלשהיא או שבכלל אסור וזה רק כותרות ? ולגבי משתנים בממשק מותר רק Static או רק Final או רק Static final ? התבלבלתי עם אלה בממשק ויש כזה תרגיל: יש ממשק AnimalBehavior עם 2 כותרות לא משנה מהן כרגע.. ומחלקה Mammal שמיישם את AnimalBehavior ומחלקה נוספת Cow שיורשת את Mammal (כל זה נמצא בתרשים, מ-Cow אין חץ יישום ל-AB) אז האם הכותרת של Cow צריכה להיות: Cow extends mammal וזהו ? ואם כן אז בכל מקרה Cow אמורה לממש את המתודות של AnimalBehavior ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  19. Started by yigael_o,

היי, אני כרגע משתמש במערכת של ההתקנות ב VS2005 והרוב עובד בסדר. אני צריך 2 דברים. א) אתר שמלמד איך משתמשים במערכת. (עברית או אנגלית העיקר שייכנס לעומק) ב) תשובה לאיך אני מפעיל התקנה שקטה של פרויקט אחר מתוך ההתקנה של פרויקט שלי. הפרויקט שלי עובר התקנה בסדר אבל אני צריך משהו שמישהו אחר עשה כדי שיעבוד אז אני צריך לדאוג שגם הוא יהיה מותקן. (כמו שצריך קודקים לנגני סרטים)

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  20. Started by hakimon1,

לום לכולם אני מחפש מערכת של oscommerce-2.2 מתורגמת לעברית אם מישהו יודע על מקום שאפשר להוריד או שיכול לעזור לתרגם.. ושאלה נוספת האם המערכת של PHPNUKE יש לה יכולות להוות אתר מכירות עם קטלוג וממשק של מכירות והכל? תודה על העזרה

• 5 תגובות
    • 592 צפיות
  21. שלום אני מתחיל לבנות את פרוייקט ההנדסאים של בויז'ואל בייסיק. אני מחפש אתר שיכול לתת לי רעיונות ועזרה בבניית הפרוייקט. התחלתי לבנות תוכנת הזמנת כרטיסים בתאטרון עם מנויים ואולמות בשילוב עם מסד נתונים של אקסס. מישהו יכול להפנות אותי לדברים נוספים דומים ?

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  22. Started by eli33,

אני עובד עם visual studio 2003 כאשר אני יוצר חלון ומציג אותו איך אני יכול לעשות שהחלון יוצג ישר בגודל מלא (על כל המסך) ולא בגודל נורמלי (על חצי מסך).

• 1 תגובה
    • 636 צפיות
  23. Started by free fraek,

אני לא מבין מה הדבאגר רוצה ממני ניסיתי כל דבר.. מצורפת תמונה.. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  24. Started by yigael_o,

היי, אני צריך אתר טוב ללימוד תקשורת. למצוא בגוגל גם אני יכול(וזה גם מה שאני עושה עכשיו בינתיים) אז אני צריך המלצה לאתר שמישהו למד ממנו וחושב שהוא טוב. יותר פרטים על התוכנית אם זה יעזור לכם לעזור לי למצוא אתר מתאים למה שאני צריך: התוכנית תתבצע בשפת C# בסביבת VS2005 אני צריך לתמוך בהרבה תחנות (שגם להם כותבים תוכנה ספיציפית אבל כרגע אפשר לחשוב על זה כמו דפדפן רגיל לשם ההסבר) יש שרת אחד ויש מסכים שונים. יש תרשימי זרימה למסכים שונים שמוצגים במחשבי הלקוח. נניח 3. השרת קובע לכל IP איזה תרשים מתאים לו. נניח שהקליקו על כפתור מסויים. מה שקורה זה ככה, נשלחת הודעה לשרת, אם לא השתנה התרשים בשרת (אני חושב לעשות את זה על ידי שליחה של תאריך ושעה של שינוי אחרון) השרת שולח פקודה למסך הבא …

• 0 תגובות
    • 855 צפיות
  25. Started by DarkSight,

שלום לכולם, כיום אני משתמש בתוכנה Zend Dev Environment ואני מחפש תוכנה חדשה, יותר נוחה לשימוש. האם יש לכם המלצות לגבי תוכנה כזאת? תודה.

• 7 תגובות
    • 902 צפיות

דיונים חדשים בפורומים