תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
היי. כיודע לי יש שתי סוגים של סוקטים, כאלה ש"חוסמים" וכאלה ש"לא-חוסמים". בשביל לדוגמא לממש צ'אט רב משתמשים בסוקטים חוסמים אלאץ לפתוח לכל משתמש thread שינהל את הסוקט שלו (בעיקר לקריאה ממנו). בסוקטים לא חוסמים לא אצטרך את זה, אך ההגיון אומר לי שזה נעשה מאחורי הלקעים בכל מקרה. אשמח לדעת מתי נכון להמשתמש בסוקטים לא חוסמים ומתי בכן חוסמים, ואם אפשר סטטיסטיקה מסויימת אולי לכמות ה threads כתלות בכמות החיבורים הפתוחים, וגם יעילות של התעבורה בכל אחד מהמקרים. אני מחפש דברים כאלה כבר מספר ימים ולא הצלחתי למצוא כלום. תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום. לא אאריך יתר על המידה (אלא אם יהיה צורך). בקצרה: מתי צריך או כדאי להשתמש ב VPS עבור האתר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
שלום. נדרש מתכנת השולט בספריית QT לטובת בניית UI עבור פיתוח Plug In ל- Adobe Photoshop. התוצר הינו Template של UI שיאפשר שימוש באלגוריתמים שונים. ה- UI הינו פשוט, חלון תצוגה מקדימה של התמונה, יכולת שליטה על רמת הזום של התמונה המוצגת, והגדרת מספר אלמנטים לפרמטרים של המשתמש (Slider / Checkbox / Drop Down List). יש לפנות ל- RoyiAvital [at] yahoo.com תודה.
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד JAVA - יש לי איזשהי זיקה כי אני יודע HTML וקצת PHP.. אבל אני יודע שזאת שפה מאוד שונה. מישהו יכול להמליץ לי על קורס זול וטוב או דרך אחרת ללמוד את השפה מהבסיס ממש?? קניתי ספר אבל נראה לי שהוא קצת מיושן..
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
יש לי רעיון לאתר ואני לא מתעסק בתכנות ובבניית אתרים. אין לי מספיק את ההבנה לכך אבל לפי דעתי יהיה עדיף לי לקחת מתכנת כשותף,ולא לשלם כסף למישהו או חברה גדולה שתבנה אותו. חרף כך שאני לא בטוח בכך..אשמח לשמוע דעה שלכם, באופן כללי מתי נראה לכם שעדיף לקחת שותף לבניית אתר ומתי עדיף לשלם לחברה או אדם פרטי שיעשה זאת. השאלה שלי מתייחסת יותר לפן המקצועי ופחות לשאלה אם זה משתלם כספית או לא. אשמח לעזרתכם. חג שמח.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר בwin ce 5.0 ואני מנסה לתפוס את הEvent "On Event" רק שאני לא מוצא שום נתונים עליו חוץ מפה- http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb154521.aspx On Event Keyboard event associated with application buttons that turn on the screen, and other items. The keyboard sets this event, but also sends the appropriate VK code. יש למישהו מושג היכן אני יכול למצוא מידע נוסף או אפילו שם הevent כדי שאוכל לתפוס אותו?
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
פתחתי משתמש חדש בשביל הפרסום כדי שזה יהא רשמי יותר =] אני מתנדב במרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב וכחלק מהפעילות שלנו, אנו מפיקים בשבוע הבא תחרות גדולה במיוחד שעשויה לעניין את רובכם. אני מצרף פה כמה קבצים של יחץ אבל אתם יכולים להתקשר אלי ולשאול שאלות במספר 0505758989. אם יש פה חבר'ה שרוצים להגיע בקבוצות כדאי ליצור איתי קשר או דרך האתר [שימו לב בדף ההרשמה לעניין הקבוצות] - אני אוכל לארגן חינמים. אגב, התשלום הוא סימלי והוא רק בשביל האוכל [חופשי והרבה] - זה ארגון ללא מטרות רווח והולכות להיות שם חברות גדולות [נציגים, מנטורים מחברות גדולות שבאו בהתנדבות לעבור בין הקבוצות במהלך התחרות ולעזור להם איפה שצריך]. אגב, יהיו שם גם לא מעט אנש…
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
פתחתי משתמש חדש בשביל הפרסום כדי שזה יהא רשמי יותר =] אני מתנדב במרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב וכחלק מהפעילות שלנו, אנו מפיקים בשבוע הבא תחרות גדולה במיוחד שעשויה לעניין את רובכם. אני מצרף פה כמה קבצים של יחץ אבל אתם יכולים להתקשר אלי ולשאול שאלות במספר 0505758989. אם יש פה חבר'ה שרוצים להגיע בקבוצות כדאי ליצור איתי קשר או דרך האתר [שימו לב בדף ההרשמה לעניין הקבוצות] - אני אוכל לארגן חינמים. אגב, התשלום הוא סימלי והוא רק בשביל האוכל [חופשי והרבה] - זה ארגון ללא מטרות רווח והולכות להיות שם חברות גדולות [נציגים, מנטורים מחברות גדולות שבאו בהתנדבות לעבור בין הקבוצות במהלך התחרות ולעזור להם איפה שצריך]. אגב, יהיו שם גם לא מעט אנשים מתחום היזמות [גם בקבו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי לעשות את הצעד ובגיל 31 (הטיפה מאוחר, אך סביר) החלטתי לעשות הסבה לתכנות. לימדתי את עצמי קצת באתרים אונליין (JS וHTML) והבנתי שבלי קורס מובנה על מסגרת יותר קשה מהשעות שאני אתן בעצמי, זה לא יעבוד. דיברתי בינתיים עם ג'ון ברייס, מכללת סלע והאקרU, כולם הציעו לי קורסים מקיפים. האקרU עשו עלי רושם ממש לא טוב אז פסלתי אותם, וכרגע ההתלבטות היא בין ג'ון ברייס לסלע. ג'ון ברייס נותנים קורס full stack של 480 שעות לימוד פרונטליות וסלע נותנים קורס מקיף (אבל לא קוראים לזה full stack) בהיקף של כמעט 1200 שעות. שמעתי בעיקר דברים טובים על שני המוסדות האלה, ואשמח לעוד דעות לטוב ולרע על שניהם. בנוגע לג'ון ברייס- מדובר בסנ…
-
- 18 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לקראת בניית אתר האינטרנט הראשון שלי. האתר מיועד לשמש כחלון ראווה לעסק המשפחתי. האתר אמור להיות סטטי אך הייתי רוצה לשמור לעצמי את האופציה לשינויים קטנים בעתיד עם זה ברמת התוכן, עיצוב, קוד, ובשל כך אני מנסה לעשות זאת בעצמי ולהימנע מעבודה עם מתכנת שיחייב אותי שכול שינוי יצטרך לעבור דרכו. האתר לא צריך לכלול בתוכו מערכות כגון: פורומים, בלוג וכו'. האתר צריך לייצג את המוניטין של החברה בצורה עניינית ומסודרת וחשוב מאוד שהעיצוב יהיה נקי ומסודר. הידע שלי ב-HTML\CSS הוא בסיסי ביותר ובשל כך חשבתי לבנות את האתר בעזרת WordPress\Joomla, יתרונות? חסרונות?. חשבתי גם על DreamWeaver כאופציה לכלי עזר בחוסר הידע שלי בכתיבת HTML באופן ידני, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. חשו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, יש לי רעיון לסטראפ וחלק מזה דורש GUI שיאפשר למשתמש להכניס ולשלוף נתונים (דוחות) מ - Data Warehouse דרך ה -WEB. אני מתלבט בין Python ל -PHP. דיברתי עם כמה אנשים ונאמר לי ש - PHP נעלמת לאט לאט וש - Python הרבה יותר חזקה, רציתי לשמוע את דעתכם: 1. מהירות חשובה לי מאוד. 2. קלות כתיבה ותחזוק. 3. קלות התקנה באתרי לקוח. 4. אפשרות ריצה על פלטפורמות שונות (האם צריך קימפול מחדש?) אם אתם חושבים שאף אחת מהם לא מתאימה ויש שפה אחרת יותר טובה (Ruby on Rails?) אשמח לשמוע.
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, למדתי השנה בבית ספר Java ברמה די בסיסית. למדנו בעיקר את הרעיונות המרכזיים של תכנות מונחה עצמים. רציתי כעת להמשיך ללמוד JAVA או C# אבל אני לא יודע מה כדאי לי יותר. מה היתרונות של כל שפה והאם כדאי לי בכלל ללמוד אחת מהן או שפה אחרת אולי? אני רוצה בסופו של דבר להיות יכול לבנות משחק עם מנוע גרפי ומנוע פיזיקלי(שיבנה על-ידי). תודה! עריכה: הבנתי שבשביל משחקים הכי מומלץ ללמוד C++ זה נכון?
-
- 45 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום ,בזמן האחרון התחלתי ללמוד תיכנות ,מתחיל מפייתון ורוצה להמשיך לגאווה פיתוח אפליקציות וכו . אני גם מחפש לקנות מחשב נייד ,ההתלבטות שלי אם לקנות את המקבוק פרו החדש שיצא או מחשב ווינדוס . הבנתי שהמערכת שעליה מבוסס המק ,הunix נוחה יותר למפתחים . אין לי מושג מה זה אומר . רציתי לדעת עד כמה קריטי ושימושי יהיה לי מק לעומת ווינדוס. אשמח לשמוע סיבות אמיתיות ותכלסיות ולא שהממשק משתמש יותר יפה או הבנייה איכותית ,אלא רק סיבות שאכן ייתרמו לי יותר בעניין התיכנות. אם יש כאלה. תודה רבה חברים
-
- 13 תגובות
- 7.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני במקור בא מAS 1 2 3 ועכשיו נכנסה לי עבודה ליצור איזה אפליקציה שלא כל כך קשורה לפלאש, יותר מדי עליה אני לא יכול לפרט אבל פניתי לפורום הזה בתקווה שתוכלו לעזור לי לבחור את השפה המתאמה ביותר לפרוייקט.. בקצרה, הפרוייקט הוא ליצור אפליקציה שיודעת לתקשר (בסופו של דבר) עם מגוון רחב של תוכנות, בהתחלה עם OFFICE ובסופו של דבר גם עם תוכנות שונות של ADOBE לצורך העיניין... על הפרוייקט כמו שציינתי, אני לא יכול לרחיב אבל דוגמא טובה שאני יכול להביא היא התוכנה שנקראת - "הפוך על הפוך". תוכנה שמתקשרת עם כמעט (אם לא) כל תוכנה שמופעלת אצלכם במחשב והופכת את הטקסט מאנגלית לעברית , מגיבריש לעברית או מעברית הפוכה לעברית תקינה. אני בעיקרון מנסה לברר באיזה שפה היא נכתבה, כי אם אני…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ואיפה כדאי ללמוד ? אני בוגר תואר ראשון בביולוגיה ורוצה לעשות הסבה למחשבים המליצו לי ללמוד .NET או JAVA השאלה מה יותר כדאי ? ואיפה כדאי ללמוד ? ניגשתי לפגישות ייעוץ בסלע ,גון ברייס והאקריו אשמח להמלצות מבעלי ניסיון תודה
-
- 20 תגובות
- 11k צפיות
-
-
הי לכם, יש לי שאלה כללית לגבי לימוד שפת תכנות. מכיוון שאני רוצה להשתלב בחברה המפתחת מכשור רפואי, אני רוצה להתייעץ אתכם איזו שפה כדאי לי ללמוד שמתאימה למכשור רפואי (לא לבניית אתרים). קחו בחשבון שאני יודעת לתכנת בשפת C. מה אתם מייעצים לי ללמוד? בגדול אני מתלבטת בין JAVA ,C#, .NET ד"א, אני מתכוונת ללמוד מספר, אתם מוזמנים גם להמליץ על ספר.
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים אני חדש חדש חדש על dream weaver לומד עם טוטוריאלס מעביר קטע קוד HTML עם inline css שכתבתי על visual web developer ללשונית הcode בdreamweaver ואז מעביר ללשונית הdesign שכביכול שם אני אמור לראות את האתר שלי אבל אני לא רואה כלום וזה מתסכל תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ללמוד הנדסת מחשבים. אבל אני רוצה לדעת איך זה לתכנת בפועל, האם אני אוהב את זה, האם ישעמם אותי? א. יש למישהו רעיון מה עלי לעשות כדי לדעת מה מצפה לי? ב. מישהו המליץ לי להתחיל ללמוד עצמאית ג'אווה סקריפט -היכן אני מוצא חומר על זה בעברית שתהיה בהירה למשתמש חדש? תודה
-
- 61 תגובות
- 10.4k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם ... יש לי בעיה בנושא המחלקות בC#. אני ממש לא מבין את העיניין, אני כן מבין מה כל דבר עושה (PUBLIC,VOID, ואיך הכל עובד אני מבין...) אבל אני לא מבין לאיזה דברים צריך לעשות פעולות, אני לא מבין מה הקטע של פעולה בונה. ואני ממש לא יודע איך להתחיל באמת לבנות מחלקות (מה לבנות וכו) אני אשמח אם מישהו יבהיר לי את העניין בקצרה וייתן לי עצות מניסיוני האישי שעזרו לו. תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המורה הפרטי שלי נתן לי 20 תרגילים את כל ה18 פתרתי ורק 2 לא הצלחתי לפתור ואשמח אם תעזרו לי. 1: מספר ראשני הינו מספר טבעי שמתחלק ב1 ובעצמו בלבד. מסתבר שבכדי לבדוק האם מספר מסוים הוא ראשוני אין צורך לחלק אותו בכל המספרים הטבעיים הקטנים ממנו (ולוודא שאינו מתחלק) אלא מספיק לחלק אותו בכל הטבעיים הקטנים ממנו עד לשורש השני שלו. למש בכדי לבדוק אם 17 הוא מספר ראשוני מספיק לבדוק שאינו מתחלק ב: 2,3,4,5. אין צורך להמשיך ולבדוק חלוקה במספרים הגדולים מ5 מאחר ו5 גדול מהשורש השני של 17 (4.12). כתוב תוכנית שתמצא את כל המספרים הראשוניים מ1 עד N, תדפיס אותם, ותספור כמה כאלה ישנם. 2: כתוב שיטה המקבלת כפרמטר מערך חד מימדי באורך N המכיל מספרים טבעיים. השיטה תחז…
-
- 10 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
קיבלתי שיעורי בית במכללה אני עושה תואר ראשון אני רק בן 15 אבל זה פרויקט מיוחד,נתנו לנו שיעורי בית והסתבכתי ממש ... אלו השאלות: 1.1 הגדר בנאי ללא פרמטרים שמאפשר ליצור מעגלים שמרכזם בראשית הצירים והרדיוס שלהם 1. 1.2הגדר בנאי עם שני פרמטרים שמאפשר ליצור מעגלים במרכז כלשהו עם רדיוס 1. 1.3 כתוב שיטה שתחזיר את היקף המעגל 1.4 כתוב שיטה שמקלדת נקודה (שתי קואורדינטות) ומחזירה אמת אם הנקודה נמצאת בתוך המעגל ושקר אחרת. 1.5כתוב שיטה שמקבלת נקודה (שתי קואורדינטות) ומזיזה את המעגל לנקודה זו. 1.6כתוב שיטה שתציג את מצב המעגל (מרכז ורדיוס) 1.7 צור בשיטה הראשית (נוסף על מה שכתוב כבר) מעגל חדש שמרכזו בראשית הצירים ורדיוסו 1. …
-
- 92 תגובות
- 81k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 390 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נגן מדיה לאתר אינטרנט שתומך בכתוביות בנפרד (ויודע לחבר אותם, כמו ביו-טיוב). האם אפשר לקבל בבקשה קוד, או מידע נוסף על נגן כזה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, אני בונה אתר, ויש בו נגן כזה של MEDIA PLAYER. הבעיה היא שהוא עובד רק באקספלורר... למי יש פתרון איך אני מסדר נגן כזה שיעבוד בכל דפדפן? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-