תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי טבלה קיימת של מלאי, אם שדות כמו מקט | שם החברה | שם הסדרה | דגם מדוייק אם נתונים למשל : 523572385 | Intel | Core i5 | 2400MHz אני רוצה להוסיף טבלה נוספת, שמפרטת מידע שקשור לסדרה ולא למוצרים ספציפיים. למשל, תקופת אחריות שהיא מאפיין של כל הסדרה בחרתי מהטבלה פירוט של הסדרות אל ידיי distinct, כך : שם החברה | שם הסדרה Intel | Core i5 ועכשו אני רוצה להציג למשתמש טבלה של תיבות טקסט כך Intel | Core i5 | _________ שהוא יכול לכתוב את תקופת האחריות של כל סדרה, ולשלוח את הטבלה (עמוד PHP) התוצאה תישמר בטבלה נפרדת כזאת : שם החברה | שם הסדרה | תקופת אחריות איך ליישם ב PHP את השליחה ויצירת טבלה חדשה, כשכמות השדות (תיבות טקסט שהמשתמש ממלא) לא ידועה מראש ?
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
למדתי את כל שפת C, וגם כתבתי מספר פרוייקטים קטנים בעזרתו. לא מזמן נזכרתי שיש עוד מילים שמורות שכמעט ולא משתמשים בהם שאני לא יודע איך להפעיל אותם. המילים הם: asm auto inline register restrict volatile אני רוצה לדעת איחך להשתמש בהם. אני אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי בעיניין :-) תודה רבה על כל עזרה, יוסף אור
-
- 4 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
צריך עזרה בבקשה לממש אלגוריתם (אלא אם קיימות ספריות מוכנות שאפשר להשתמש בהן ) בג'אווה או אנדרויד. מדובר בשיטת הצפנה : Rijndael - 256 bit ECB mode תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
ערב טוב, לאחרונה אני בונה תוכנה ב.net אשר עוסקת סביב אובייקט עץ שאני יצרתי, כרגע במהלך הפיתוח האובייקט סה"כ שוקל מספר kb בודדים אך בתיאוריה הוא עלול להתנפח מאוד ולהגיע לגדלים של מאות מגה ואולי אפילו גיגות. מה שמן הסתם מיד מקפיץ את הפחד מ"Out.Of.Memory" באופן עקרוני אני אמור לכתוב לאובייקט באופן קבוע ובמקביל גם לקרוא ממנו. לכן במקום להשתמש בbinary serialize הפשוט שאני משתמש בו כרגע חשבתי על לממש כמו xmlReader\Writer בעצמי לעץ שלי (בעיקר כי מבחינה לוגית זה נשמע מתאים, מעץ בניגוד להרבה אובייקט אחרים אפשר להפיק נתונים ולהשתמש בו מבלי לקרוא את כולו). רק שאין לי שמץ איך עושים את זה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה מראש תומר
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מנסה ליצור מחלקה למימוש גרף באמצעות מטריצת סמיכויות. זה הCONSTRUCTOR G = new int *[size]; for (int i=0; i<size; i++) { G[i] = new int [size]; } alut = NULL; כשאני עושה עליו חיפוש לרוחב אני צריכה לעבור דברישון על קודקודים שיש להם קשר ישיר לקודקוד מקור. ואז על קודקודים שיש להם מרחק של שתי קשתות וכו' איך בודקים את זה?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
למישהו יש איזשהו קישור לדוגמה? אני צריך את זה לשימוש בנוסחה שהפלט שלה צריך להיות בסופו של דבר לפי התפלגות נורמלית תודה לכל מי שיעזור
-
- 1 תגובה
- 870 צפיות
-
-
שלום, אני עובד עכשיו על פרוייקט שמצריך עבודה על מספר רב של קבצים גדולים בו זמנית. מה שקורה זה שאני כותב רכיבים שמקבל כל הזמן חתיכות קטנות של קבצים ומרכיב מהם קובץ גדול (לכל חתיכה יש מזהה לאיזה קובץ היא שייכת) עד שאני מקבל הודעה של סיום קובץ ואז אני שולח הלאה את הקובץ השלם. החתיכות הן מאוד מאוד קטנות, באיזור ה500 בייט והקבצים הסופיים יכולים להיות די גדולים (בין כמה קילובייט לעשרות מגות). מצד אחד אני לא רוצה להחזיק את כל הקבצים בזיכרון כי הוא ייגמר לי די מהר (אני עובד על Win2K Advanced Server עם 2 ג'יגה זיכרון לתהליך). אבל מצד שני אני לא רוצה לכתוב כל חתיכה לדיסק בגלל שאז אני אטחן IO בטירוף. מה שעשיתי זה מימשתי באפר עבור כל קובץ שמחזיק byte[] של החתיכות הקטנות עד שהוא מגיע …
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם, נניח ואני בעל חנות ואני רוצה לייצג את הדברים הבאים: מוצרים, מכירות ולקוחות. עכשיו ברור לי שכל אחד מהם יהיה מחלקה בפני עצמה. מידע שאני צריך לדוג': כל לקוח-איזה מוצרים הוא קנה, מכירות-כמה נמכרו מכל מוצר סה"כ וכו'. מה יהיה היחס בין המחלקות? איך נכון לממש את זה? תודה..
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
עצלנות משהו נפלה עלי, ואין לי יותר הרבה זמן או חשק לממש אחד כזה אז אם למישהי יש מימוש של prioriry queue בבוידם או משהו, אני ממש אשמח אם הוא יחלוק אותו איתי. תודה מראש. עריכה כמעט שכחתי, ב-JAVA. מטי.
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מימוש ב JAVA לעצי מקטעים- Interval Trees, חיפושיי בגוגל לא העלו שום דבר... מישהו מכיר מימוש כזה, או לפחות אתר שמכיל מימושים למבני נתונים שונים? (אפילו בשפה אחרת). תודה!
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
למישהו יש רעיון איך לממש מחלקה שלא ניתן לייצר יותר מinstance אחד שלה? המילכוד הוא שאסור להשתמש במשתנים סטאטיים. שפת המימוש לא כל כך מוכרת (little small talk) אז פתרון ב java יהיה בסדר. יכול להיות שלא ניתן לממש זאת. אם למישהו יש הסבר למה אני אשמח לדעת. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו יכול להביא לי בבקשה מדריך (עם עדיפות לשפה עברית) למימוש סכמה של מצבים ע"י מכונת מצב? המכונת מצב צריכה להיות מסונכרנת ע"י שעון תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
כיצד הייתם ממשים עץ (בא נאמר ב JAVA) מאפייני העץ: לכל צומת בעץ יש ערך (מספר שלם) לכל צומת יש מספר בנים K (שהוגדר ע"י המתמש) ויש צורך לבנות את העץ בצורה כזו שאם נותנים בא נאמר בבנאי- את עומק העץ וה K מספר הילידים של כל צומת (שהוא קבוע לכל הצמתים) אז הוא בונה את העץ. יש למישהו רעיון? אם אפשר פירוט זה יותר טוב
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, בקטע קוד המצורף אני מעוניין לקרוא מהמשתמש ערך אחד וכך להפעיל את המחלקה הרלוונטית במקום המערך הנוכחי. כיצד אני עושה זאת? http://www.csharp-station.com/Tutorial/CSharp/lesson09 using System; public class DrawingObject { public virtual void Draw() { Console.WriteLine("I'm just a generic drawing object."); } } using System; public class Line : DrawingObject { public override void Draw() { Console.WriteLine("I'm a Line."); } } public class Circle : DrawingObject { public override void Draw() { Console.WriteLine("I'm a Circle."); } } …
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איך יוצרים מספרים אקראיים בין 0 ל-1 ב-C. עד כמה שאני זוכר ()rand נותנת לי מספר אבל כלשהו ולאו דווקא בין 0 ל-1.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם הפקודה הבא חוקית? mov al,[104h];104h contains a predefined value כשהרצתי את הפקודה על emu8086 זה עובד אבל לפי המדריך של Underwar זה לא חוקי.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מטריצה בינארית כלשהי (לצורך העניין 10 על 10 אבל זה לא באמת משנה) אשר מייצגת מבוך. 0 - זה מקום שבו מותר לי להתקדם ו1 - זה מכשול/קיר שבו אסור לי לדרוך. אני שובר את הראש כבר למעלה משבוע ולא מוצא אלגוריתם מסויים, כיצד אפשר לבנות עץ, אשר ממפה את כל הדרכים האפשרויות שבהם אפשר ללכת מנקודה מסויימת מבלי לחזור על אותה נקודה פעמיים. אני יודע שאני אמור להשתמש במבנים אך לא במערכים נוספים מלבד המערך הדו מימדי שמכיל את המטריצה שלי. אשמח אם מישהו יוכל להעלות בפניי אלגוריתם כלשהו שפותר את הבעיה, אפילו באנגלית, אני פשוט לא מוצא אלגוריתם כזה בשום מקום מלבד אלגוריתמים שממפים לי את הדרך הכי קצרה או הכי ארוכה ממקום ליעד במבוך... תודה מראש לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מתכנת פרוצדורלי (תכנות מדעי) ב- MATLAB ו- C כבר כמה שנים. אני מעוניין לפתח תוכנה על הפלטפורמה של Android, ולכן אני צריך ללמוד "קצת" JAVA. אני צריך המלצה לספר שמשלב JAVA וקצת DB-SQLite, לא ממש למתחילים, עם עקרונות טובים והסבר טוב על OOP. בתודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי עץ של כפתורים תראו בתמונה כל אחד מהלחצנים הוא input מסוג button שעשיתי לו שינוי בעיצוב, בכל אופן ברגע שאני לוחץ על לחצן הוא עושה לי visible ל div מסויים, יש לי חמישה div שאני רוצה להציב את כולם באותו מקום ורק כל לחצן יחליף לי את הdiv הנוכחי במילים פשוטות כל פעם אחד מהחמישה רואים אותו והשאר הופכים להיות hidden הבעיה היא שאני לא מצליח להציב את חמשת הדיבים באותו המקום איך אני יכול להציב דיבים באותו מקום ? שאחרי זה אני פשוט משחק עם הhidden והvisible
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לקבוע את מיקום הטופס שיוצג על גבי המסך ולא מצליח. ניסית להשתמש בשתי הפונקציות (כל אחת בנפרד): form.location = new point (x,y) וגם ב- form.left = 300 , form.top = 300 לא משנה איך שיחקתי עם הקורדינאטות - תמיד הטופס באותו מקום. מישהו יודע למה ?
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום אני יציג תבעיה בקצרה string conStr = @"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" + @"Data Source=C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\StockS\StockS\StocksDB.mdb;" + @"Persist Security Info=True"; אני רוצה מיקום יחסי איך לעשות? דרך אגב מה יותר כדאי OLEDB או SQL מה היתרונות\חסרונות?
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אני יוצר אנימציה של כפתור שזז בתוך grid והייתי רוצה שהוא יעצור בcoloumn מסויים ושורה מסויימת אבל בשביל זה אני צריך לדעת מה המיקום של אותו כפתור בתוך הגריד האם יש דרך לקבל מהכפתור את המיקום שלו בתוך הגריד ? זאת אומרת שאני בודק כל הזמן מה הcoloumn ומה הrow של אותו כפתור ואז לעצור אותו ברצוי
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
בניתי תוכנה שאמורה להפתח אצל כל המשתמשים ושאצל כולם היא תעלה את אותם הנתונים, אז כתבתי אותה שתקרא מהתיקייה של התוכנה בprogrem files וכן תכתוב לשם במידת הצורך, הבעיה היא שלא כל המשתמשים יכולים לכתוב לשם, אז איפה אפשר לשים קובץ כך שכולם יוכלו לקרוא/לכתוב ל/משם? ויש בעיה מוזרה, כשאני שומר את הנתונים (קלט חדש) בתוכנה ממשתמש שלא רשאי לכתוב לכונן C (לא מנהל) איכשהו הוא שומר את הנתונים במקום לא ידוע וכל פעם שאני מעלה את התוכנה אצל אותו משתמש הוא מעלה עם השינויים, אני בודק בקובץ המקורי שבו הנתונים אמורים להישמר - אין שום שינוי, וכן אם אני מעלה את התוכנה ממשתמש אחר הוא לא מעלה את השינויים, וזה גורם לבעיות בתוכנה, איך פותרים את זה? העלתי את כל התיקייה של הפרוייקט, אבל הפו…
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני בונה אתר, לא משהו רציני... ואני לא כזה מבין בשפות אז נתקלתי בבעיה קטנה יש לי רקע שאני רוצה לשים: http://planet.nana.co.il/zombie12345/back.gif כשאני שם אותו העמוד נראה כך: http://planet.nana.co.il/zombie12345/a.html ואני לא רוצה שהוא יתפרש על כל העמוד, אני רוצה שיהיה באמצע כמו פה: http://planet.nana.co.il/zombie12345/a1.htm ניסיתי לשים את הפקודה <"div align="center> בכל מיני מקומות ולא הצלחתי להזיז אותו מה אני צריך לעשות? ???
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכנסתי את השורה באתר שלי <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1255" /> יישרתי את הטקסט לימין.. עם: <div align="right"> ועדיין סימני פיסוק בטקסט עברי כמו נקודה, סימן שאלה וקריאה, לא מופיעים לי במקום הנכון במשפט אם הם נמצאים בסופו - מה הפתרון? tnx
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-