תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
מצאתי באתר שמישהו נתן פה בפורום, כל-מיני שיטות מיון, כאשר מאחת מהן התלהבתי מאוד-מאוד, Quick Sort. מצאתי את הקוד של המיון, אבל הבעיה היא שהוא כתוב בשפת JAVA, שאותה אני לא מבין כ"כ. רציתי לדעת אפ מישהו יכול להנחות אותי איך להמיר את קטע הקוד החמוד הזה לשפה שאני מכיר ומשתמש בה, C/C++ (עם העדפה ל C++). תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מראש מודה למי שינסה לעזור לי בבעיה הלא קלה ולא קצרה הזו, אני שובר עליה את הראש כבר קרוב ליומיים ללא הפסקה- אני מנסה ליצור ירושה מרובה בצורה כזו: אני מדבר על מה שסימנתי בכחול - על VideoPodcast כמו שמתואר ב UML לעיל, הוא צריך לרשת משני מקומות- מ- Podcast (שבעצמו יורש מ AudioMediaItem שיורש מ MediaItem) ומ- VideoMediaItem (שיורש גם הוא, מ MediaItem) בפועל כנראה מתרחש משהו ממש גרוע, כי אני מקבל שגיאה ב runtime שאומרת משהו לא ברור לגבי invalid null pointer השגיאה מתרחשת רק אם אני מנסה ליצור אובייקט מהמחלקה VideoPodcast, כלומר הבעיה בוודאות קשורה לירושה המרובה. (אם אני יוצר אובייקטים אחרים, שירשו רק מאחת מהמחלקות הנ"ל, כמו למשל Movie או Song, הם נוצרים ו…
-
- 13 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שניהם מתאימים לכתיבה בסי או שאם אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות ולכתוב בסי אני צריך להשתמש במהדר אחר?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב לכולם !! אני צריך עזרה דחחוופפפההה בכתיבת משחק איקס עיגול בשפת אסמבלר ובשפת C... השחקן צריך לבחור את גודל הלוח של המשחק בטווח של 3 עד 6 והלוח צריך להיות מתאים בגודלו למה שהשחקן בחר , המשחק צריך לצייר ולזכור את המקום שהשחקן בחר ולבדוק האם יש ניצחון לפי החוקים של משחק האיקס עיגול (שורה , עמודה ואלכסונים למינהם) מצ"ב התוכנית שפיתחתי וקובץ עזר אשר בו משתמשת התוכנית שבניתי.. תודה מראש לעוזרים קבצים מצורפים: התוכנית שפיתחתי - http://www.upfree.net/7708011 קובץ העזר ( חובה להוריד אותו ולמקמו באותה תיקייה בה נמצא התוכנית שפיתחתי לשם פעילותה התקינה של התוכנית) -http://www.upfree.net/7282183
-
- 40 תגובות
- 17.1k צפיות
-
-
שאלות תכנותיות בפסאדו קוד יש לי 2 שאלות שאני לא מצליח להבין אודה לעוזרים: 1) נתון עץ בינארי בעל N איברים עם תכונת הערימה. הצע אלגוריתם היוצר בנוסף עץ חיפוש מאברי הערימה מבלי לשנות את הערימה. מהי סיבוכיות האלגוריתם? האם ניתן לממש את האלגוריתם בזמן O(N? הוכח או הפרך 2)נתון אוסף של איברים. לכל איבר יש מפתח ועדיפות. ברצוננו להכניס את האיברים לתוך עץ בינארי שיקיים את תכונת עץ חיפוש ביחס למפתחות ואת יחס הערימה ביחס לעדיפות. האם ניתן לארגן כל קבוצת איברים באופן כזה? אם כן הסבר איך, אם לא תן דוגמא נגדית
-
- 21 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, התחלתי לקרוא בדיוק על הספרייה הגרפית ולא כ"כ הבנתי כאן משהו לא הבנתי כ"כ מה המשמעות לכך שהמחלקה Container היא מסוג composite או היא מימוש של composite למה זה הופך אותו שונה ממחלקות נגזרות אחרות? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לנסות ליצור קובייה תלת מימדית ב-C# (לצורך בניית קובייה הונגרית) אני מחפש הסברים ברורים למתחילים בנושא של תלת מימד, גם בנושא יצירת הקובייה וגם בנושא הזזתה.. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
שאני רושם במהדר שלי את הפקודה delay(30); המהדר רושם לי שהפקודה לא טובה מישהו יודע מה הבעיה פה אני משתמש ב borland c++ אני אשמח לפתרון אולי זה בעיה במהדר שלי?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ני מעוניין להקים אתר ממש פשוט לא מסובך מדי והשאלה שלי היא אם אני חייב לדעת VB בשביל זה או שאפשר גם אם כל מיני תוכנות כגון FRONTPAGE ובנוסף גם יש את האתר לייבסיטי אני יכול דרכו ליצור אתר משלי בדי קלות ושיישב בשרת שלו?? ויש בכלל הבדל בין HTML לבנייה בFRONTPAGE ?? האתר שאני רוצה לבנות זה בסך הכל כדי לפרסם את אבא שלי שזה אומר דף ראשי עם כמה מילים עליו איזה גלריה קטנה של תמונות וסרטון אחד ואולי עוד שניים שלושה דפים וזה הכל . כל העסק אמור להיות גג 10 מגה בייט ואיזה חמישה דפים. מה שאבל ממש חשוב לי זה שאני אוכל לעצב תאתר ממש יפה ושמנועי חיפוש כמו גוגל ימצאו אותו . וזה השאלה העיקרית שלי האם בHTML עדיף לבנות את האתר או שאפשר להשיג תוצאה טובה גם בFRONTPAGE או כל תוכנה אחרת שאתם מכי…
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני מנסה ליצור מסד נתונים חדש בASP אני עובד עם ODBC והמסד שלי אמור להיות קובץ טקסט ככה נראה הקוד : <%@ Language=VBScript %> <% set c = server.createobject("adodb.connection") c.open "dsn=test;" c.execute "create table bla (Name char, tel char)" %> אבל שאני מריץ אותו אני מקבל הודעת שגיאה: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E09) [Microsoft][ODBC Text Driver] Cannot modify the design of table 'bla'. It is in a read-only database. /test1.asp, line 5 עכשיו חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי פתרון אני עובד עם win xp pro sp2 ניסיתי לשנות הרשאות בכל מקום אפשרי וזה עדיין לא עובד למישהו יש מושג מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
כותרת אם זה משהו מסובך אז אני אוותר, אני עדיין ברמה יחסית בסיסית בC++ ואם זה מסובך מדי עדיף כבר שאני אלמד אסמבלי
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום לכולם, מה חזק היום בשוק לצד הקליינט והסרבר? בתיכון למדתי HTML/JS/ASP (לא זוכר מזה כלום, אבל זה שטויות ללמוד את זה) בקורס צבאי חזרתי קצת על HTML/JS ובנוסף על זה עשינו טיפה JSP לסביבת השרת. בגדול הדרישה היא לבנות אתר לידידה שלי, לא משנה מה התוכן, הקטע שאם אני כבר בונה משהו, אז בא לי גם ללמוד טכנולוגיות חדשות מעבר לאתר פשוט בHTML. נגדיל ראש ונלמד גם מסד נתונים כלשהו. מה הולך היום בחוץ, PHP? ASP.NET? JSP? יש דברים אחרים מומלצים לצד שרת שאני לא מכיר? לצד לקוח מה צריך לדעת? אני פשוט לא חי בעולם הWEB. ועל איזה מסדי נתונים אתם ממליצים? אם אני לא טועה MYSQL הוא חינמי, לא? אני יודע שאלו הרבה שאלות, אני פשוט צריך הצעות וכיוונים, פשוט אני לא מכיר את עולם הWEB ככה שיש בטוח דברים…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, רציתי לדעת, באיזה שפת תכנות HOT \ YES וספקיות כבלים בעולם משתמשות, במידה ואני מעוניין להתקבל ולתכנת שם, איזה שפה אני צריך לדעת או במידה ואני רוצה מתכנת שמבין ויכול לתכנת תכנים לטלויזיה, איזה שפה הוא חייב לשלוט ומה הוא צריך לדעת. * אם מישהו מוכן \ מכיר מאמרים בנושא תכנות לטלויזיה - אשמח לקבל לינק תודה מראש לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לציין כי התוכנית עברה בהצלחה קומפילציה על לינוקס, הדיבוג מתבצע על כלי C++ builder 5 של בורלנד. אני מקבלת את השגיאה הבאה: [linker Error] Unresolved external '_Scan_rsp_rcvd' referenced from K:\MSHOVAL\BORLAND\MAC_APP\OBJ\NESTART_UNIT.OBJ יש לציין כי המשתנה מוגדר באחד מקבצי הheader . יש קובץ שמכיל את הmain ויש עוד מספר קבצים של כל מיני utilities שלהם יש headers , והמשתנה מוגדר האחד מהם ועדיין משום מה הוא טוען שהוא לא מוצא אותו.... מישהו נתקל?
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
היה לי אתר על השרת הפנימי (במחשב - xampp) ועשיתי פונקציית Inclue מתוך index.php, והכל היה טוב. <?php include('start.txt'); ?> <?php include('end.txt'); ?> כשהעליתי הכל לאינטרנט (דרך bluehost.com - בכסף וכמובן עם דומיין), העמוד הראשי כותב לי: Warning: include(start.txt) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home1/***/public_html/index.php on line 1 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'start.txt' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home1/***/public_html/index.php on line 1 איפה שכתוב [function.include] יש קישור, כשאני נכנס לקישור זה מה שכתוב: Not Found The requested UR…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי סקריפט שאמור להעתיק קובץ מסויים לכול מחשבי הרשת הבעיה שלי היא שאני רוצה לתת למשתמש לבחור את הקובץ מהמחשב ורק אז לבצע את ההעתקה אבל כאשר אני מגיע למצב שאני צריך להעביר קובץ שהוא בעצם קיצור דרך לקובץ אחר הוא מעביר לי את הקובץ המקורי ולא את הקיצור דרך של הקובץ הנה הסקריפט שאם תשתמשו בוא ותבחרו בקובץ קיצור דרך הוא יראה את ה PATH של המקור ולא של קיצור הדרך אך אני מקבל את המיקום של קיצור הדרך כדי שאני יוכל להעתיק אותו ליעד אחר? Dim x Set ObjFSO = CreateObject("UserAccounts.CommonDialog") InitFSO = ObjFSO.ShowOpen If InitFSO = False Then Wscript.Echo "You did not select a file!" Wscript.Quit Else Wscript.Echo "You selected the file: " & ObjFSO.FileName End If
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם התקנת האורקל שלא מצאתי לה פתרון. התקנתי אותו מזמן והיו לו בעיות ליצור "קיצורי דרך" בשולחן העבודה ובתפריט "התחל" זה לא הפריע לי אז כדי למצוא את ה-SQL+ ולהתחיל לפעול איתו. כעת צריך לדוגמא את הכלי oracle enterprise manager ולא מצאתי דרך להפעיל אותו. חיפשתי המון באינטרנט ולא מוזכרת דרך להפעילו דרך start-->run אלא רק דרך התחל--> תוכניות וכו' שכאמור אין לי במחשב. נא עזרתכם, תודה. גיא
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי זימון מחיל המודיעין לפרויקט גמא אני מתלבט עכשיו אם ללמוד עוד שפת תכנות כמו PHP , כדי שיגביר את הסיכוים שלי להתקבל לגמא אני יודע עכשיו אסמבלר ופסקל. איך אני יכול ללמוד PHP ומה הכוונה כשאומרים שבונים איתו אתרים? זה לא שפת תכנות בפני עצמה?
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, רק התחלתי ללמוד מספר JAVA לפני כמה ימים ולא כ"כ הבנתי אם אני יכול ליצור שני עצמים ולהציב עצם אחד בשני לדוגמא: Class X כלשהו X p1=new X; X p2= new X; האם ניתן לרשום p1=p2 ולהציב עצם אחד בשני ואם כן מה למעשה תעשה הפעולה הזאת? ועוד שאלה קטנה אפשר להגיד דומה איך זה הולך עם מערך של עצמים האם ניתן להציב מערך אחד בשני? תודה.
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי תוכנה שמאזינה על פורט מסויים וברגע שמישהו שולח לה את המילה "get", היא שולחת בחזרה כל מספר שניות שורה שונה. אני רוצה לכתוב עמוד PHP שמתחבר לאייפי והפורט, שולח "get" ומקבל ברגע שהתוכנה שולחת לו את השורות ומדפיסה אותם בecho כתבתי את הקוד הזה: <?php $host = 'ip'; $port = port; $conn = @fsockopen($host, $port, $errno, $errstr, 30); if (!$conn) { die("Error: ".$errstr); } fwrite($conn, "get\n"); while (!feof($conn)) { usleep(100); $theNewData .= fgets($conn); echo $theNewData; } fclose($conn); ?> אבל זה לא עובד, רק טוען את הדף בלי להפסיק.. שאני שולח רק את הפקודה echo fread($conn, 27); בלי הלולאה, אני מקבל את מה שהתוכנה מחזירה, אבל רק מה שה…
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, כתבתי קוד המבצע את אלגוריתם הופמן ואני משום מה מקבל שהקובץ המקודד יותר גדול מהקובץ המקורי, נראה לי שיש לי איזה בעייה בשמירת הקובץ, אני מנסה לשמור אותו כקובץ בינארי אבל גם כבינארי הוא יוצא גדול יותר מהמקור. בנוסף יש לי בעייה אחרת שאני הכנתי קובץ Lookup table עם כל ערכי הASCII והערכים שלהם ע"פ העץ הבינארי שנבנה ע"פ האלגוריתם של הקוד. אין לי כלכך רעיון\דרך איך לפענח קובץ המקודד כבר וכשיש לי את הLookup Table של אותו הקובץ. אני כותב את כל הקוד בשפת C. להלן הפונקציות העיקריות בקוד: מאוד אודה לכם על קוד עזרה שהיא.
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
חיפשתי שנתיים ואנלא מוצא הורדה... ניסיתי MASM זה לא מתקין, ניסיתי NASN זה רק מביא ללינוקס, חוץ מ1 שלא עושה כלום אם אפשר כמה שיותר פשוט ונוח =] ובדרך אני לא אתנגד למדריך בסיסי מאוד (חבל שאין בנעוץ יחד עם שאר שפות התכנות)
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
-
-
שלום אני כותב משחק בOPENGL, ואני רוצה לממש אפשרות שהשחקן יכול לשנות את זוויות הראייה עם העכבר. אני נתקל בקשיים בכתיבת MouseListener, כלומר ברגע שהמשתמש גורר את הסמן על המסך אני רוצה להדפיס את הקורדינאטות של מיקום העכבר. נתנו לי קוד של KeyListener כדי לבדוק איזה מקש מהמקלדת נלחץ ברגע נתון : @Override public void keyPressed(KeyEvent k) { System.out.println("pressed: " + k); } }); composite.addKeyListener(new KeyAdapter() { ואני מנסה באופן דומה לממש לעכבר: public void mouseClicked(MouseEvent e){ System.out.println("Click! " + e.x); } }); composite.addMouseListener(new MouseAdapter() { אבל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-