עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by NU96,

שלום לכולם, התחלתי לכתוב תוכנה שתעזור לי לבדוק כל מיני שיטות במשחקי קלפים יצירתי מחלקה של חפיסת קלפים הקונסטרוקטור נראה כך: public class DeckOfCards { char[] Cards; int nod; public DeckOfCards(int nodc) //יצירת חפיסה { int n=1; this.nod=nodc; this.Cards=new char[nodc*52]; while(n<4*nodc){ this.Cards[1+n*13-1]='A'; this.Cards[2+n*13-1]='2'; this.Cards[3+n*13-1]='3'; this.Cards[4+n*13-1]='4'; this.Cards[5+n*13-1]='5'; this.Cards[6+n*13-1]='6'; this.Ca…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by yaloner,

ראיתי הרבה מתכנתים ב-C שמוסיפים לקוד שלהם את utils.h. אשמח לקבל הסבר או קישור להסבר של מה זה בדיוק. כל מה שמצאתי עד עכשיו זה דוגמאות קוד שונות, אבל לא הסבר.

• 3 תגובות
    • 5.1k צפיות
  3. Started by maimon_y,

שלום אני לומד C# באופן עמצאי במשך חמישה חודשיים עםmicrosoft visual C# express ורציתי לדעת איך אני מציג את התוכנית בממשק גרפי שבו אני יכול לעצב את מה שכתבתי ולהציג אותו יפה. בנוסף אני צריך המלצות על ספרים אתרים(כולל באנגלית) כל דבר שאני יוכל להעזר כדי להתקדם וללמוד עוד.

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  4. שלום חברים יקרים, אני לומד asp.net ולמדתי באוניברסיטה הפתוחה JAVA ועשיתי מספר מעבדות ופרוייקטים, וכמו כן C בתיכון. רציתי את עזרתכם בהבנה, גם להבנה עצמית, וגם לאיזה פרוייקט קטן שאני עושה, מתי עליי להשתמש בצורה כזו, ומתי בצורה כזו, למשל, במקרה שלי, תוכנה לרישום פרטים של אורחים בבית מלון, האם חכם יותר, ולמה, לבסס מערכת כזו כבראוזר בייסד? או האם לייצר אותה כEXECUTABLE? מאגר המידע ישמר כXML מכיוון שאין צורך בגישה מרחוק כרגע, יכול להיות שיהיה צורך לעוד מחשב לקבל גישה. האם מה שיניע אותי הוא האם קיים צורך בגישה למחשב/ים נוספים? האם תוכנה מקומפלת נותנת ביצועים טובים יותר מאינטרפרטציה של דפדפן? תודה רבה על עזרתכם!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by rscha,

בוקר טוב. אשמח לקבלת משוב והערות על האתר שבניתי http://chavruta.byethost33.com

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם אני רוצה להפיץ פרסום לקבוצה של מתעניינים, משיטוט באינטרנט ובפורומים השונים הבנתי ששימוש בפוטושופ הכי מתאים לחיתוך התמונה הכללית לתמונות קטנות ויצירת קובץ HTML לכדי תמונה שלמה והפצה של הקובץ הגעתי למצב שיש לי קובץ מוכן ב HTML ואם אני מפיץ אותו בתוך הארגון הוא נראה תקין הבעיה מתחילה בהפצה לשרותי דואר חיצוניים כגון - גוגל/יאהו/הוטמייל/וואלה/נענע/ועוד. בהפצה לאותם שרותי דואר יש תופעה (כפי הנראה מוכרת באינטרנט) שגוגל/יאהו/הוטמייל/וכד' יוצרים רווחים בין התמונות תמונה לדוגמה - כאן זה הקוד שאני ייצרתי ולמרות כל מה שאני מנסה עדיין מוצג עם רווחים <!DOCTYPE HTML PUBLIC “-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd”> <html> &l…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. זה התוכנית: [code#include <stdio.h> int main() { int bL; /* big letters counter*/ int sL; /*small letter counter*/ int i; char letter; sL = 0; bL = 0; for (i = 0; i < 3; i++) { printf("enter a letter: \n"); scanf("%c", &letter); if (letter >= 97 && letter <= 122) sL = sL + 1; if (letter >= 65 && letter <= 90) bL = bL + 1; } printf("the number of small letter %d \n the number of big letter %d", sL, bL); return 0;] תודה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by yk1,

אני צריכה רשימה של נושאים מעניינים שונים בתכנות שקיימים בכל השפות, או לפחות ברובן. לדוגמה: regex, json, mongodb. עדיף נושאים פחות מוכרים. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Caliber-Training Team,

שלום רב, ברצוני להציג סרטוני הדרכה בYouTube בשפת Perl. אנחנו התחלנו לא מזמן לעלות סרטונים כדי לעזור ולהדריך שימוש בתוכנות, שפות ומערכות הפעלה. בסרטוני Perl נשתמש בStrawberry וNotepad++ (אל אף שכל תוכנת כתיבה התומכת בPerl ניתנת לשימוש) ונלמד לפי הנושאים הבאים: לימוד הבסיס לPerl. לולאות ותנאים (כגון: If, While, For ועוד). פתיחת Subs (פונקציות). שימוש בביטויים רגולרים. ועוד נושאים רבים אחרים. סרטון לדוגמא: מקווה שהסרטונים יעזרו!

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by bdoron,

אני מנסה למצוא את הנושא הזה של חיתוכים , שמעתי על המושג הזה והבנתי שזה בעצם ליצור תפריט שלוחצים בצד על לחצן ואז יוצא לי מהצד תפריט כזה .. הייתי רוצה לדעת איך קוראים לנושא הזה באנגלית כדי שאני יוכל ללמוד אותו, ואם יש מדריך בעברית מה טוב ועוד דבר, אני רוצה לעשות הכל בעצמי לא לעשות את זה באמצעות bootstramp

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Hacker1221,

התקנתי eclipse ל-java, ואני רוצה להוסיף ל-eclipse אפשרות לתכנות ב-c/c++. מישהו יכול לתת לי לינק? תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by maimon_y,

שמתי לב שwindows form כל האיוונטים (event) מקבלים שני פרמטרים אחד object sender והשני eventargs e . מה שלא ברור לי זה איך בהוספה של פונקיצה לאיוונט מכנסים רק פרמטר אחד ולא 2. לדוגמה : this.button2.Click += new System.EventHandler(this.Operator); ומה זה eventargs

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום, מישהו מבקש שאציג בפניו אתרים שהקמתי. האתרים הללו נמצאים אצלי במחשב ואני מחפש דרך להעלותם, זמנית, לשרת איכסון חינמי רק לצורך הצגה. חיפשתי בגוגל ומצאתי כאלה אך לא עלה בידי להרשם. מישהו מכיר שרתי איכסון חינמיים? הגודל, תעבורה, שפה, אינם חשובים. ברצוני להעלות גרפיקה (gif) ו html/css בלבד. אם זה בא עם שפה, ועלי לבחור שפה, עדיף php אך זה אינו הכרחי. ושאלת מיליון דולר: יש דרך להציג אתרים ללא שרת אינטרנט? תודה

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. אני רוצה לעשות אתר שכל מי שנמצא בתוך הרשת יוכל לגלוש אליו, הכוונה שלי היא לעשות אתר בבית, שאבא שלי וכל מי שמחובר לראוטר יוכל לגלוש אליו איך אני עושה את זה ? אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by bladetriniti1,

היי התחלתי ללמוד שפץ c ואני מתקשה עם כמה דברים. כדלהלן: נתקלתי בשאלה הזו התוכנית תדפיס למסך לוח שחמט בגודל .n,k כתוב תוכנית שמקבלת מהמשתמש שני מספרים שלמים תווים. k×k משבצות כאשר כל משבצת היא בגודל n×n צבע שחור יצוין ע"י התו #, צבע לבן יצוין ע"י התו רווח. יש כבר הצעה לפתרון. http://pastebin.com/N2NDHvTG מה שלא הבנתי זה לא צריך 4 לולאות (3 מהן מקוננות) לא מספיק שתי הלולאות הראשונות? כתוב תוכנית המקבלת קלט אינסופי של מספרים שלמים ומדפיסה בסופו את הרצף של שלושת המספרים שסכומם הוא הגדול ביותר. 11 מכיוון שסכומם הוא הגדול 8 1 התוכנית תדפיס 9 11 8 9 2 3 למשל עבור הקלט הבא: 20 ביותר מבין כל השלישיות הקיימות בקלט. הקוד http://pastebin.com/LAqYTPwD יש סיכוי להבהיר לי את המ…

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. יצרתי web service שמחזיר לי string מסוג json , בדקתי האם הסטרינג באמת מחזיר אובייקט מסוג json והאובייקט תקין, הבעיה היא שאני מנסה לשלוף נתונים מהאובייקט דרך ajax אני לא מצליח אבל אם אני מנסה לשלוף את הנתונים דרך ajax משהו לא עובד כמו שצריך זה מה שרשמתי בצד השרת שכן עובד וכן מדפיס לי את הסטרינג : DbServices d = new DbServices(); string a = "boazsml@gmail.com"; string b = "1234"; email = d.GetUserDetails(a, b); ואז הstring שאני מחזיר מצד השרת מראה לי את התוצאה הבאה: זה הקוד jquery שלי , חשוב לציין שיש לי כבר script אחד שעובד בajax , הבעיה היחידה שלי לדעתי לפחות היא איך לשלוף מהאובייקט data את הנתונים האלה זה הקוד ajax שלי window.onloa…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום אנשים, אני צריך מעט עזרה עם קוד ב-C# לעריכת טקסט. הייתי רוצה קוד שיקרא קובץ טקסט שאני יצרתי (להלן -C:\xxxxxx.txt) ולאחר מכן בכל שורה ישנה מספר מסויים לאחר. למשל, שישנה כל ספרה 9 לספרה 8. אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בזה. זה בהחלט יקצר לי הרבה תהליכים. אפשר גם שהוא ישמור זאת באותו הקובץ, או שישמור זאת בקובץ חדש (את זה אני כבר יודע לעשות), אבל העיקר שיאכסן את הטקס המתוקן במשתנה כלשהו.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by mashas,

אני בונה כרגע אפליקציה מעל לינוקס, המטרה של האפליקציה זה קבלת אירועים דרך ethernet וניתוחם, הבעיה היא timers, אני צריכה מימוש של טיימר לשכבה מעל הקרנל. כלומר האפליקציה בהמתנה לאירוע מתחילת ההמתנה מאותחל טיימר ואם הוא פג לפני קבלת האירוע האפליקציה תעבור למצב שגיאה. מישהו התעסק עם הנושא כי מצאתי 2 סוגי טיימרים בלינוקס שאחד מהם מיועד לקרנל ככל הנראה, והשני שהוא זה שנראה מתאים אבל אין מספיק הסבר והדוגמאות שמצאתי ברשת תמיד אחרי איתחול הטיימר הפעילו מנגנון שינה שאני לא זקוקה לו. מישהו נתקבל בנושא?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by razoli,

יש לי מסד נתונים ואני צריך לעשות לו פילטר מורכב כלומר איפה ש וש וש תציג אני אסמך אם מישהו יוכל לתת דוגמא או איך לשלב SQL תודה רבה רז

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  20. כמו שרשמתי בכותרת, לאחר שאני מכניס שם משתמש וסיסמה ומתחבר לאתר, זה מוביל אותי לדף מסוים (אי אפשר לראות את הדף הזה אם לא מתחברים). וזה מראה לי אותו, זה אומר שהסשן עובד. אבל אם אני לוחץ F5 (רענן). זה מרענן את הדף ושוב צריך להקליד שם משתמש וסיסמא. משהו יודע מה הבעיה? זה הקוד של הדף main.asp <html> <head> <title> אתר מלחמת לבנון השניה </title> </head> <body bgcolor="#d8d8d8" dir="rtl" link="darkblue" alink="darkblue" vlink="darkblue"> <% if (session("login_u") <> "true") then %> <form action="chek_login.asp" method="post" name="conect"> כינוי <input type="text" name="nickname" size="15"> סיסמא <input type…

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  21. Started by 11moshiko11,

שלום! אני לומד C++ ועדיין מתחיל. לא למדנו איך לעבוד עם קבצים. יש לי צורך אישי לכתוב תוכנה, שתפתח לי חלון בו אני אוכל לכתוב טקסט בעברית/אנגלית ולאחר מכן התוכנית תכנס ל"התחל-> הפעלה" ותוסיף את הטקסט שכתבתי לעוד 3 מילים שמפעילים תוכנית. יש אפשרות לעשות זאת ב C++? תודה, משיקו

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  22. נגיד ואני בונה תוכנה שאמורה לקלוט מס' משתנים ולהחזיר את הממוצא, ועפ"י כמות המשתנים שהיא קלטה היא קוראת לmethod המתאים... import java.util.*; public class avarage { public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); String str; int num1=0, num2=0, num3=0, ctr =0; System.out.println("Enter nums:"); str = scan.nextLine(); scan = new Scanner(str); while (scan.hasNextInt()) { if (ctr == 0) num1 = scan.nextInt(); else if (ctr == 1) num2 = scan.nextInt(); else if (ctr == 2) num3 = scan.nextInt(); ctr++; } if (ctr == 2) System.out.println(doAvarage(num1, num2)); else if (ctr == 3) System.…

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  23. אהלן, יש לי מערך דינאמי של אובייקטים שנוצרו לפי קלאס שכתבתי לכל אחד מהאובייקטים האלה חייב להיות ID (מפתח ייחודי) את המפתח מימשתי ע"י משתנה סטטי (int) בקלאס, שמאותחל ל-0, ובקונסטרקטור שלו יש קריאה שמגדילה אותו באחד (כלומר, כל פעם שנוצר אובייקט חדש, המשתנה הסטטי גדל ב-1 וה-ID של האובייקט מקבל את הערך של המשתנה הסטטי הזה) -עד כאן הכל תקין, כל אובייקט מקבל ID עוקב ל ID הקודם. בדיסטרקטור כתבתי הנחיה להפחית 1 מה-ID הזה, הבעיה היא שאין לי מושג מתי נקרא הדיסטרקטור, כלומר-אם אני מחליט שאובייקט כלשהו חייב לצאת מהמערך-זה אחלה אבל אני רוצה שבשלב הזה הוא יימחק לגמרי ולא יהיה קיים יותר בכל הסקופ של התוכנית, כדי שייקרא הדיסטרקטור שלו. למישהו יש מושג איך לעשות כזה דבר? אם אני מנסה לקרוא …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי טבלה שאני צריך להוסיף לה שורות, אבל אני צריך שבעמודה אחת המספרים יתקדמו אוטומטית. אני יודע שאפשר להגדיר את העמודה כAUTO INCREMENT, אבל עכשיו זה בלתי אפשרי.. מרוב טיפשותי בתיק פרוייקט שלי רשמתי שהוא INT והתיק פרוייקט כבר נשלח לבוחן... max := 0; while not copies_table.Eof do begin if(copies_table['copy_num'] > max) then max := copies_table['copy_num']; copies_table.next; end; יש לי את הקוד הזה, הוא נראה לי נכון, אבל מחזיר כל הזמן 1 כשהמספר הכי גדול בעמודה הזאת הוא 8. מישהו יכול להצביע לי על הטעות שלי?

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  25. Started by רן200,

שלום אני פתחתי שרת http על המחשב. אני רוצה שאנשים יעלו אלי קבצים, עם התוכנה שלי(של השרת) אפשר להעלות אבל אני רוצה להכין אתר מסוגנן יותר שבו תיהיה האפשרות להעלות לי קבצים בצורה יפה ולא כמו האפשרות שנמצאת בתוכנה. (יש תמונה למטה של העלאה שנמצאת בשרת). אני ניסיתי ללחוץ קליק ימני (בתוך העמוד של השרת) ו "הצג מקור" וממנו העתקתי את הhtml לפרונט פייג. ניסיתי והוא באמת פותח לי את הסייר windoes על ידי לחיצה על "עיון"אבל שאני לוחץ על האפשרות האחרת "להעלות את הקבצים" הוא לא נותן לי להעלות אותם לשרת שלי. אני רוצה לדעת בבקשה איך אני מעביר את ה"עיון" ואת העלאה עצמה לאתר אחר שאני יעצב (בדומה לפלייפלייר וכו'). תודה ולהתראות. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 872 צפיות

דיונים חדשים בפורומים