עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. זאת השאלה : האם לדעתכם תכננתי את התוכנה בצורה נכונה, אם לדעתכם לא או הייתם משפרים אשמח להקשיב

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by FireHouse,

היי חשבתי על רעיון לתוכנה אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד.. יש לי במערכת באוטו חיבור AUX, קניתי כבל מתאם שבצד אחד הוא AUX ובצד השני הוא USB נקבה. כשאני מחבר אותו מצד אחד למערכת באוטו ומצד שני לדיסק און קי אז המערכת לא מפעילה את השירים בדיסק און קי. הבנתי שצריך לתת את פקודת ההפעלה דרך מה שמתחבר למערכת ולא דרך המערכת, כמו שמחברים טלפון ואז מפעילים דרך הנגן. אז חשבתי על לכתוב תוכנה קטנה שמתי שתזהה חיבור כלשהו שתפעיל את השירים, נראה לכם שזה אפשרי וזה יעבוד?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by eliom,

אני מנסה להתנסות בקוד של פתירת משוואה ריבועית ב-visual studio אני מנסה לקלוט קלט בשורה הזאת. if (a == 0 && b == 0 && c != 0) מה אני צריך ללחוץ בחלון השחור הזה?. לפי השורה איפה שהנקודה האדומה. http://up400.siz.co.il/up1/n3zfdmezxann.jpg' alt='n3zfdmezxann.jpg'>

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי windows 7 64 ביט התקנתי אקליפס cdt כמו כן הורדתי MinGW. כתבתי את הקוד הבא #include <iostream> using namespace std; int main () { cout << "Hello World! "; cout << "I'm a C++ program"; return 0; } עשיתי save כמו שצריך ויש בעיה של בקימפול של Launch failed. Binary not found. אני ישמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  5. Started by TheAnthrax,

היי, אני עושה מעבר לC# מפייתון ורציתי לשאול - יש מצב שאי אפשר ב-C# לקרוא לפונקציה רק עם חלק מהמשתנים? בפייתון אני יכול לעשות משהו כזה: func: def example(param1="1", param2="2"): call: example(param2="not 2") בC# זה לא עובד: func: public void example(string param1="1", string param2="2"){} call: example(param2="not 2") יש דרך לעשות את זה? או שאני חייב בכל פעם שאני קורא לפונקציה להתיחס לכל הפרמטרים גם אם שמתי להם דיפולט?

6. Started by TheAnthrax,

היי, נניח שיש לי פונקציה שמקבלת נתונים (stringים) וחיבור לבסיס נתונים (OleDbConnection). הפונקציה פותחת חיבור (OleDbConnection.open()) ואז כותבת לתוך ה-DB נתונים בעזרת OleDbCommand וExecuteNonQuery. כמובן שבסוף הכתיבה הפוקנציה סוגרת את החיבור. ועכשיו אני קורא לפונקציה הזאת המון פעמים מכל מיני מקומות בתוכנה האם עדיין יהיה שימוש בConnection pool? או שבכל פעם שאני קורא לפונקציה הוא יפתח חיבור מחדש כי זה כבר לא אותו block? יש דרך חכמה יותר לעשות את זה? כדאי נניח לכתוב דברים ל-XML ולעשות תהליך אחר שאחת ל-X זמן יטען את כל הXMLים?

7. Started by Nurit2005,

לאחרונה בנייתי אתר ובו כמה קבצי פלאש כידוע קבצי הפלאש לא מופיעים בזמן הגלישה לאתר בפלאפון. אך משהוא אמר לי וגם לי זה היה נשמע מוזר, שיש איזה תוכנה מיוחדת או איזה קוד המאפשר לצפות בקבצי פלאש בפלאפון מבלי להתקין את תוכנת הפלאש. רציתי לדעת אם זה נכון, ואם כן אז מה השם של התוכנה או הקוד. בתודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ALAV,

למישו יש אתר\ ספר להורדה עם תרגילים בתכנות למתחילים\בינוניים?

9. שלום! מישהו יכול להסביר לי מה זה תור קדימויות? זה תור רגיל? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  10. שלום! אני שובר את הראש על התרגיל הבא ולא מוצא אלגוריתם מספיק יעיל בשבילו. הבעיה היא כזאת כתוב תוכנית הקולטת סידרה לא מוגבלת של מספרים המסתיימת במספר0 ומדפיסה את השניים הקטנים ביותר החיוביים (ניתן להניח כי יש כאלו) . למשל עבור הסדרה: 8 3 -3 -8 18 2 7 -1 יודפסו המספרים 2 ו-3. למצוא את המספר הקטן ביותר, עשיתי קלי קלות ולא הייתה בעיה. העניין הוא איך אני מוצא את המספר השני הקטן ביותר? חשבתי לכיוון מערכים אבל מכיוון שגודל הסידרה אינו מוגדר מראש אין לי אפשרות לשמור אותה בתוך מערך ולמיין. כיוון נוסף שחשבתי הוא לשמור מערך קטן של 2-3 מספרים בכל פעם למיין אותו ולשמור בעוד 2 משתני עזר. העניין הוא שזה דורש המון בדיקות תנאי מה שיוצר תוכנית לא יעילה במיוחד. עוד כיוון שניסיתי לחשוב ז…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by RonCohen,

יש לי בעיה עם הוק (אני מנסה לקלוט איזה מקשים הוקלדו ואז לעשות פעולות לפי זה) הבעיה היא שכשאני מריץ את התוכנית במחשב שבוא אני מתכנת הכל רץ חלק ובידיוק כמו שהתכוונתי אבל ברגע שזה במחשבים אחרים התוכנית קורסת

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם, רכשתי דומיין דרך LIVEDNS, אני מעוניין לפתוח קישור לדואר שלי ב GMAIL לדוגמא: info@mydomain.co.il שישלח ישירות ל GMAIL שלי. האם אני חייב לרכוש תיבת דואר? או שאני עושה הפנייה בממשק ניהול תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אהלן, הוטלה עליי משימה במאלטב להלן : 1. Build GUI for simple audio player. Functions (Controls): - Open folder - Open specific wav file - Play - Stop - Next file - Exit 2. Compile your design into isolated apps (windows based) עבדתי שעות על הנושא והכי רחוק שהגעתי זה לטעון קובץ בודד ולנגן אותו בלי יכולת אפילו לעצור, וגם זה רק לזמן מוגבל (בגלל פקודת PUASE שרק איתה המוזיקה עבדה..) ניסיתי לעבוד עם ActiveX windows media player (זה קיים שם ב GUI) אך גם כאן ללא הצלחה. כמו כן גם חיפשתי ברשת המון ומצאתי נגן ענקי עם אפשרות לפלייליסט (צורף כקובץ ZIP) אבל לא הצלחתי להפעיל אותו.. (וגם בגלל שהוא ענקי ומסובך יהיה ברור שלא אני עשיתי אותו ול…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by amitrotem,

שלום אני מעוניין לבנות טופס, שיוצר שכבה מעל העמוד שבו המשתמש נמצא, ויעדכן את מה שהוא רושם בטופס במיקום מסויים בעמוד הנוכחי. הכוונה היא שהגולש מקליד אותיות בטופס, והמילים יעודכנו באתר. יש למישהו רעיון, איפה אפשר למצוא מידע הנושא?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by gshhary,

נתונות המחלקות הבאות: public abstract class A{ protected int _x; public abstract void d(int y); public String toString() { return ""+_x; } } public abstract class B extends A { private int _y; public B() { super(); _y = 1; } public String toString() { return ""+_x + "."+_y; } } public class C extends B { private int _z; public C() { super(); _z = 10; } public void d(int y) { _x += (y+_z); } public String toString() { return super.toString()+"."+_z; } } main: public static void main(String[] args) { A a = new C(); B b = new C(); C…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by RonCohen,

אני לא יודע אם מותר לשאול את זה פה אבל אני יבהיר שזה נועד לצורך לימוד ואין לי שום כוונה להשתמש בזה לדברים רעים הכנתי תוכנה ממש פשוטה כדי להבין איך bufferOverflow עובד עכשיו התוכנה בעצם מציגה לי את הכתובת בזיכרון של הפונקציה שאמורה להקרא את הכתובת של הפונקציה שאני רוצה לקרוא לה. ורישמת הכתובות שנמצאות במכסנית של התוכנה. עכשיו איך אני משנה את הכתובת בזיכרון. הנה דוגמא שתבינו מה אני אומר כי אני קצת מסתבך בלהסביר הנה הכתובת בזיכרון של פונקציה A :0x00405011 הנה הכתובת בזיכרון של הפונקציה B שאותה אני רוצה "להכניס" B:0x00405012 ונהנה הכתובות בזיכרון המכסנית: 00000001 20102568 00405011 הכתובת של פונציה A 00256455 12344556 22333333 איך אני יודע איזה INPUT להכניס כדי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by dave3421,

שלום. כתבתי פקודת session לאתר. עכשיו אני רוצה להשמיד את ה-session נגיד אחרי 3 דקות. איך אני עושה את זה?(עברתי על המון דוגמאות באנטרנט אך אף אחת לא עוזרת). תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by bdoron,

התחלתי ללמוד בעזרת מדריך WPF והם מסבירים פה על הקידומת X שלא הכי נפל לי האסימון אשמח לעזרה זה מה שהם רושמים על זה <Window x:Class="WindowsApplication1.Window1" The x namespace prefix places the Class attribute in the XAML namespace, which means this is a more general part of the XAML language לא הבנתי בדיוק מה התפקיד שלו.... ועוד דבר גם לא הבנתי כל כך מה התפקיד של השורות האלה xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation" 3 xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml" לפי מה שהבנתי השורות האלה זה כמו לעשות using system? אני בעצם מקשר את הטופס שלי לספריות על מנת שהוא יבין את התגיות שבטופס? ומה ההבדל בנ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. השאלה היא ככה: נתון עץ חיפוש בינארי שמפתחותיו שונים זה מזה ובו שני מפתחות x ו-y. אם ל- x בן ימני ול-y בן שמאלי אזי y אינו העוקב של x. נכון\לא נכון. התשובה היא כמובן לא נכון עשיתי ציור של עץ בינארי לפי הדרישה השאלה אם ציירתי את זה נכון או לא ?? הצלחתי לבלבל את עצמי אפילו

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Noririco,

אני מתכנת C , עכשיו נניח ואני בונה איזה פונקציה כsource ואז פותח source חדש. האם אני חייב לעשות comment על כל הsource הקודם כדי לקמפל את השני ?? ניסיתי להעביר את הקובץ לResources אבל הוא עדיין מקמפל אותו...

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  21. Started by greenlad,

אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי... לאחרונה קניתי שרת פרטי והתקנתי עליו linux debian 6.0 עכשיו הספק של השרת אמרו לי שאנמי אצטרך להתקין plesk (כמו Cpanel) בצורה ידנית דרך תוכנה בשם putty. אין לי מושג איך לעשות את זה מכיוון שאני בעיקר Web Designer הם נתנו לי מדריך להתקנת פלסק:http://kb.parallels.com/en/3489 השאלה שלי היא : 1. מה הסקריפטינג שאני אצטרך לשים בתוכנה עצמה (אחרי שנכנסתי עם שם משתמש וכו') כדי להתקין plesk? תודה רבה לעונים.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Noririco,

התבקשתי להחזיר כתובת של מערך חדש שיצרתי. איך אני מחזיר ?? בtype של הפונקציה מה אמור להיות ? מה אמור להיו בreturn ? למשל int *A A= malloc bla bla bla return what ??????

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by ~Pizza~,

אני צריך להעלות אתר שנבנה בIIS. הקונפיגורציה כרגע: יש לי מכונה וירטואלית של סרבר2008 על המחשב עם אייפי שנמצא ברשת של אותו מחשב. כרגע המכונה עם אייפי של 10.0.0.5 בניתי את הדפים שאני צריך בHTML והIIS כרגע פועל. שם הדומיין שלי בסרבר הוא name.local ואני רוצה שאנשים מבחוץ יגיעו לדפים שהכנתי. שמתי רול בראוטר שלי שמפנה למכונה הוירטואלית בפורט 80. כשאני מכניס את הכתובת אייפי החוקית של המחשב שלי (מההוסט הרגיל) אני מגיע לראוטר... כשאני מנסה מהפלאפון לעשות אותו דבר אני לא מצליח למצוא את הדף בכלל. יש לי פינג ל10.0.0.5 כמובן, אבל כשאני מנסה להתחבר לכתובת הזאת היא לא נמצאת. אני דיי מבולבל. אפשר קצת הצעות? כל מה שאני רוצה זה לבנות אתר במכונה הוירטואלית שלי דרך IIS ושאנשים יוכלו להגיע א…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. זו הפונקציה שאני שולח public void sendObjectOnStream(List<string> o) { formater.Serialize(socketStream, o); } וזו הפונקציה שאני מקבל אבל אני מקבל אקספשיון בהמרה. public void showAvailablePlayers() { allPlayers = (List<string>)formater.Deserialize(stream); //exception foreach (object s in allPlayers) { string str = s as string; MessageBox.Show(str); } } תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by bdoron,

אני לומד קצת את הנושא הזה והייתי רוצה לוודא שאני הבנתי נכון, הפקודות עובדות רק על byte וכאשר אנחנו מזיזים את הביטים הביט האחרון שיוצא החוצה עובד לדגל הנשא זאת אומרת אם יש לי byte כזה : 10000000 ועשיתי SHL של אחד אז בעצם תוכן הbyte הוא אפס ודגל הקרי קיבל את ערך הביט האחרון ולכן הוא אחד צורת הפקודות הבנתי שהיא כזאת SHL D,CL זה אומר שכל אופרנד יעד שאני בוחר צריך להיות בגודל byte ואם אני רוצה להזיז צעד אחד אני רושם SHL D,1 אם אני רוצה להזיז יותר מביט אחד אני צריך להשתמש באופרנד CL , הבנתי שאני יכול להשתמש רק באופרנד CL ולא באופרנד אחר, שימוש באופרנד אחר יגרום לשגיאת קומפילציה.

• 3 תגובות
    • 10.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים