תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי חבר שיש לו שרת של משחק, עכשיו יש איזה ילד משועמם שפשוט "מזריק" לSQL של השרת מלא שמות משתמשים ומכביד על השרת עד שהוא נופל, השאלה שלי איך הוא יוכל להגן על הSQL מפני דברים כאלה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם איזה תוכנה אני יכול לתכנת משחקי פלאש? + אם למישהו יש מדריכים זה גם יהיה טוב...\ תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מילאתי באג ריפורט וזה confirmed issue. חשבתי לדווח גם כאן למקרה שמישהו יתקל בבעיה. הבעיה חלה גם בגרסת הבטא האחרונה של כרום ולא תאפשר לכם לבצע שינויי CSS דרך הדפדפן.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בתוכנה שלי הוספתי כמה שורות שכשהמשתמש מסמן V בהגדרות אז התוכנית תפעל אוטומטית כשהמחשב נכנס לחלונות. RegistryKey startupKey = Registry.CurrentUser.CreateSubKey("Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run"); string path = Directory.GetCurrentDirectory() + "\\" + AppDomain.CurrentDomain.FriendlyName; if (startupCheckbox.Checked) startupKey.SetValue("NAME", "\"" + path + "\""); else startupKey.DeleteValue("NAME"); בדקתי ב-REGISTRY וזה מוסיף את הKEY והכל בסדר, מופיע בדיוק כמו שאר הערכים שמופעלים כשהמערכת עולה. אבל כשאני מתחיל את המערכת זה לא עובד :\ כלומר זה מפעיל את התוכנה אבל במקום להתחיל אותה זה מציג: וכשאני לוחץ על "view t…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
import java.util.Scanner; public class Car{ public static void main (String [] args) { System.out.println ("can I get the car?"); Scanner scan = new Scanner (System.in); int x; x = scan.nextInt(); while (x != "yes") { system.out.println ("try again"); x = scan.nextInt(); } System.out.println ("last go"); } }} השגיאה שמתקבלת: incompareable type: int and java.lang.string שורה 8 מלמטה זאת השורה הבעייתית: while (x i= yes) { המטרה שהלולאה תרוץ כל עוד X לא מקבל "yes"
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם למרות שאת התוכנה הזו פרסמתי כבר לפני כמה חודשים החלטתי לפרסם את זה פה עכשיו. Mouse Shaker היא תוכנה שכתבתי ב-VB .Net במשך כמה חודשים (התחלתי לעבוד עלייה קצת לפני החופש הגדול של שנה שעברה) עם הפסקות בין לבין (היה לי בגרויות). Mouse Shaker היא תוכנה המזהה סמלים שנוצרים על ידי העכבר ומגיבה בהתאם (ע"י הפעלת פונקצייה מסויימת כמו למשל הפעלת תוכנה, הפיכת חלון לשקוף, מיזעור וכו...). כתבתי בתוכנה גם את האפשרות לדמות את Aero Shake ו-Aero Snap של Windows 7. תוכנות שמזהות סמלים ומגיבות בהתאם (Mouse Gestures) כבר קיימות המון זמן אך החלטתי שהגיע הזמן להוסיף שמה דברים משלי כמו למשל ניעור חלון מטה ומעלה גורם לו להפוך להיות שקוף (שיכול להיות נחמד בשביל לכתוב סיכומים…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כרגע כותב כל מני סקריפטים למינהם (להעלות את נוחות השימוש בWINDOWS) ובכל מני פעמים אני רוצה לבצע פעולות שלרוב מבוצעות דרך GUI (או דרך קיצורי מקשים) מה שמאוד מקשה עלי (אם למשל אני רוצע להעביר משהו ל CLIPBOARD אני צריך לשלוח CTRL+C או אם אני רוצה לפתוח את ההגדות של הכרטיס רשת שלי אני יודע איך לעשות זאת רק דרך ה CONTROL PANEL אני מניח שלרוב הפעולות האלו יש פקודה פשוטה שצריך להריץ שתפתור את הבעיה אבל אני לא יודע מה הפקודה השאלה איך אני עוקף את השימוש ב GUI? (לעבוד ללינוקס זה פתרון טוב אבל זו לא השאלה) האם יש איזה LOG שבו אני יכול לראות מה הפקודה של מה שלחצתי עליו (נניח אני פותח אותו לוחץ CTRL+C למשל ואז אני אראה מה המחשב ביצע וכך אי אדע איזו פקודה להריץ) תודה נ.ב כרגע אני …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע כיצד ניתן לעשות overload ב C רגיל (לא ++) זאת אומרת שפונקציה מסויימת תקבל מספר שונה של פרמטרים ותפעל לפי מספר הפרמטרים שקיבלה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני די חדש בתחום ואני מניח שזה משהו שממש קל לעשות אני פשוט לא מצליח, הנה דוגמה: < img src = "http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center={כתובת מלאה}&zoom=15&size=600x400&sensor=false" alt = "" /> אני רוצה לרשום במקום איפה שרשום כתובת מלאה משהו שיש לי במשתנה כלשהו בצד שרת, איך לעשות את זה?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם (מדי פעם אני קופץ לביקור כאשר יש לי זמן... ) רציתי לבנות מערכת מסוימת שתציג רצף מסוים של כתוביות מתוך מאגר של כתוביות. אני יודע לעשות הגרלת מספרים ב JAVAscript אבל מי שטיפה מבין בשפת אינטרנט יוכל לגשת ולראות את כול הכתוביות, ואני לא רוצה שזה יקרה ולכן עומדת בפני שפת ה ASP שמאפשר לי לבורר את מה שאני צריך מבלי שיכולו לראות את כול השאר, השאלה שלי איך אני גורם לו להגריל, או אולי יש עוד תכניקה שלא חשבתי עליה. עוד דבר (בהזדמנות זאת): רציתי לדעת האם משהו מכיר מדריך ל PHP עדיף לי בעברית בתור התחלה ואם אין שום דבר שכזה אז אשמח לאחד באנגלית שישקף את הרמה שלי כעת (0) תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! באתר שאני בונה אני רוצה לצרף תמונות לכל משתמש (user). מהי הדרך הנכונה לאחסון שלהם? חשבתי לאחסן בתיקייה את כל התמונות, ואז ב sql (בסיס נתונים) לאחסן את הכתובת של התמונה בהתאם למשתמשים (users), אבל לא לאחסן את התמונה עצמה בבסיס נתונים. או אולי מאחסנים את התמונה עצמה בבסיס נתונים (ראיתי שיש אופציה לאחסן imag) ? והאם התשובה לשאלה הזו נכונה גם לקבצים אחרים, לא קבצי תמונה ? תודה :-) שריה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מבין הנושא הזה לא יפסיק לשגע אותי... בכל מקרה נתקלתי בבעיה נתון הקוד הבא (מדובר כמובן בשפת C/C++): (מיספרתי בשביל להקל על הסברים) קוד דיי ברור יש מבציע למספר שלם, מקצים לו זכרון ואז משחררים את הזכרון. הבעיה: כמו ששמתם לב כתבתי פונקציה myfree אשר משחררת את הזכרון ושמה את המצביע להיות NULL (למקרה שננסה לגשת אליו שוב נקבל SEGFAULT במקום לשנות ערך שנמצא בתא אליו מצביע המצביע), אבל בעת יציאה בהפונקציה PTR עדיין מבציע לתא שאותו קיבל בזמן הקצאת הזכרון. השאלה למה? שאלה נוספת שארצה לשאול, בקשר לאותו קוד: נחליף את myfree ב free(ptr); ובין השורות 9 ו 10 נוסיף שורה נוספת: *ptr = 10; התוכנית לא תקרוס למה? אם ניתן לגשת לכתובת שהוקצאה גם אחרי שעשינו אליה FREE מה הטע…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי textbox שהוא MultiLine, והוא מייצר בבסיס הנתונים של SQL SERVER טקסט בשורות נפרדות, אך כשאני מושך את הטקסט הזה מבסיס הנתונים לתגית HTML, הטקסט מופיע בשורה אחת, ולא מתייחס ל MultiLine . מהי הדרך הנכונה שאוכל לשמור את ה MultiLine שמגיע מהמשתמש, ולהציג אותו כפלט בתוך תגית HTML, שזה יהיה פלט של MultiLine ? תודה :-)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעיה עם התפריט שבניתי זה הקוד: <html> <head> <script language="javascript"> function showHideTable(menuId){ var obj=document.getElementById(menuId) obj.style.visibility=(obj.style.visibility=="visible"?"hidden":"visible") } </script> <style> div.menu { position:absolute; visibility:hidden } </style> </head> <body> <table> <tr> <td onmouseover="showHideTable('עמוד ראשי')" onmouseout="showHideTable('עמוד ראשי')"> <a href="home.html">עמוד ראשי</a><br> <div class="menu" id="עמוד ראשי"> <a href="page1.html"> 1</a><br> <a href="p…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אפשר עזרה עם השאלה : כתוב פונקציה מקבלת את מערך arr ואת אורכו n ורושמת בתוך המערך place לכל איבר את מקומו במערך הממוין. לדוגמא ל arr {10, 0 , 5 , -3 , 20} המערך place צריך להיות: {3 ,1 ,2 ,0 , 4}
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי אינספור ניסיונות ושעות נסיון-אשמח אם תעזרו לי במשהו פשוט(קראתי הרבה באינטרנט ומדריכים ועדיין לא הצלחתי לעשות) אז ככה: ecx= מחרוזת המתקבלת מהמשתמש המייצגת מספר בהקסדצימלי. סתם כרגע נניח כי היא בת 2 תווים. lc1-מחרזות הפלט. כל 2 ספרות ב- ecx אמורות להתפרש כתו באסמבלי.בסופו של דבר אני רוצה שב lc1 יהיו כל 2 ספרות מ ecx מתורגמות לתו באסמבלי. section .bss LC1: RESB 256 section .text align 16 global my_func extern printf my_func: push ebp mov ebp, esp ; Entry code - set up ebp and esp pusha ; Save registers mov ecx, dword [ebp+8] ; Get argument (pointer to string) mov ebx,LC1 mov dl, [ecx] /// שמירת הספרה הראשונה מהקלט inc ecx mov dh, [ecx]/// שמירת הספרה ה…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להעביר כמה משתנים בין קבצי php, בלי FORM ובלי HTML... כל התשובות שראיתי באינטרנט כללו FORM, וכפתור SUBMIT, אני מחפש קוד שירוץ בלי SUBMIT. מישהו בבקשה יכול לעזור לי ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי סיים לא מזמן ספר שעוסק בC#, עכשיו הוא מתלבט, מה עדיף לו ללמוד XNA או direct?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. בניתי שרת מולטיט'רד. כשאני מפעיל את אפליקציית הלקוח (מפעיל פעמיים) אני נתקל בבעיה כזו: הלקוח הראשון -> שולח הודעה לשרת והשרת מקבל. הלקוח השני -> שולח הודעה לשרת והשרת מקבל. הלקוח הראשון שוב -> הודעה לשרת והשרת לא מקבל. הלקוח השני -> שולח הודעה לשרת והשרת מקבל תמיד. הפעלתי עוד כמה לקוחות ורואים שמכולם אפשר לשלוח אחד והאחרון תמיד נשאר עם האפשרות לשלוח עוד. (האחרון זה האפליקציה האחרונה שהפעלתי ולא קשור סדר שליחת הודעות.) אני משתמש בSyncronized... מישו יש לו מושג?? או מישו הבין אותי בכלל?? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כתבתי תוכנית ב- C שעובדת אצלי מצויין בבית עם הקומפיילר של DEV C++ 4.9.9.2. כשניסיתי להריץ אותה במחשבים של אוניברסיטת בר אילן בעזרת הקומפיילר gcc התוכנית לא עבדה כמו שצריך. משום מה בפעולה BinariesSum הלולאהלא נגמרת מתי שהיא נגמרת על המחשב שלי. ישבתי על זה המון זמן ועדיין לא הצלחתי למצוא פיתרון. מישהו יכול לעזור? (כל הפרוייקט שלי בבית מצורף) [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ישנם היבטים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים לאחסן בMEGA? זה HTTPS, ולכאורה 50 ג'יגה חינם עבור כל דוא"ל זה מעל הראש (לא באמת מבין איך זה משתלם להם).
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי,אז יש לי שאלה מאוד מאוד בסיסית שאני מתפלא על על עצמי איך אני לא רואה את התשובה בעצמי. אני כותב תכנית פשוטה בVB שכשנניח אני לוחץ על כפתור COMMAND מתרחש תהליך שבסופו ערך M שווה למספר מסויים. עכשיו אני רוצה שערך L יהיה שווה לסכום כל ערכי M שהיו עד עכשיו מאז שאני מריץ את התוכנית. הבעיה שאני לא יודע איך להוציא ערך מחוץ ל"פעולה",כלומר מחוץ לקוד שנכתב עבור אירוע הלחיצה של כפתור ה COMMAND.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש הצעות לפרוייקט, כעקרון אני שוקל לעשות קומפיילר למרות שעכשיו זה נראה דיי גדול עליי בקומפיילרים אין מה לדון יותר מדי, אני יתייעץ עם המורה ואולי אני ייקח. התחום שכן אפשר לקבל בו אין ספור הצעות זה משחקים(AI) למי שלא מכיר את המסלול, מי שעושה יג', בסוף שנה צריך להגיש פרוייקט כאשר אחד הנושאים האפשריים זה לבנות משחק עם AI, כלומר זה חייב להיות משחק שבנוי עבור 2 שחקנים, ושחקן אחד יהיה המחשב אני מחפש משחקים אפשריים, שלא יהיה קל מדי, ושלא יהיה ברמה גבוהה מדי(שח-מט לדוגמא) אגב בכיתה 2 תלמידים לא יכולים לעשות פרוייקט באותו נושא(פרט לקומפיילרים), וכבר לקחו את המשחקים: הקסגון, דמקה סינית, Tactics advanced תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוכנות Profiler שיכולות לעבוד עם EXE שטוען DLLים, להראות בעיקר זמני ביצוע של פונקציות/קטעי קוד מסויימים. האם קיימת חיה כזאת? שצריך לכתוב אחד Hard-Coded לתוך הקוד? תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-