עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by moshec69,

שלום יש לי קובץ DLL שאפשר לקרוא את הפונקציות שלו מMATLAB שמותקן על WIDOWS 32. ישנה בעיה לבצע את אותה פעולה ממחשב שמותקן עליו 64. האם קומפילציה(במחשב אחר) עם איזשהוא flag יכולה לפתור את הבעיה? (הDLL נעשה ע"י Visual studio 9) תודה

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  2. Started by Da-Funk,

היי חברים, צריך עזרה דחוף , במציאת פרוייקט גמר לקורס ASP.NET. שיכלול גם AJAX ו ADO.NET. בגלל מילואים ממושכים הפסדתי את רוב הקורס ואין לי שום ידע דרוש , ואני ממש חייב לעבור אותו כי זה הקורס האחרון שלי בתואר. לכן מספיק לי פרוייקט צנוע למדי. חיפשתי באינטרנט ומצאתי כל מיני דברים אבל לא משהו שנראה כמו פרוייקט של סטודנט ממוצע. כל עזרה תתקבל בברכה. מוכן לשלם גם עבור פרוייקט , רק אם אתה תותח ASP.NET והולך להסביר לי את כל הפרוייקט :]

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי פונק' שמחזירה את הערך המקסימלי בין 3 מספרים. (שפת C) אני צריך ליצור פונק' שתחזיר לי את הערך המינימלי של שלושת המספרים ע"י שימוש בפונ' המקס ובלי לבצע השוואת נוספות.. double GetMax(double num1,double num2,double num3) { if(num1 > num2) { if(num1 > num3) return num1; else return num3; } else { if(num2>num3) return num2; else return num3; } } יש למישהו רעיון??

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  4. שלום, מישהו יודע למה זה מדפיס שורה אחרונה פעמיים? תודה #include <stdio.h> // functions fwrite(), fread() && fseek() struct studentData { char id[9]; char name[30]; char phone[11]; }; void main() { FILE *mf; struct studentData stD1= {"123456","Bill","052345678"}; struct studentData stD2= {"321654","Jonny","052987654"}; struct studentData stD3= {"987456","Hillary","0545241637"}; struct studentData temp; if((mf=fopen("studentData.dt","w+b"))==NULL) printf("\n Error open file!!"); else { fwrite(&stD1, sizeof(struct studentData),1,mf); fwrite(&stD2, sizeof(struct studentData),1,mf); fclose(mf); } mf=fopen("studentData.dt","r+b"); …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by MasterOr,

אז ככה אני משתמש בvb.net לכתוב דפי asp.net הוספתי gridview שבתוכו יש קונטרול של dropdownlist עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה שכשאני ישנה את הdropdownlist הוא ישנה ערך אחר בgridview. לצורך העניין בdropdownlist יש מספרים 1-5 שהם מוכפלים בערך של תא אחר בgrid ואז מוצגים בתא נוסף בgridview עכשיו אני צריך למצוא את ה gridview.selectedindex שזה אירוע שמתרחש כאשר יש שינו בgrid ואז ככה אני יודע את השורה בה שונה ה dropdownlist וכך אני עושה בשורה הזאת את השינויים. אפשרות אחת היא להשתמש בכפתור שיקרא עידכון ואז כאשר יהיה שינוי בdropdownlist וילחצו על עידכון זה יתן לי את האינדקס של השורה ואז כל החישובים והכל טוב אבל אני רוצה את האפשרות שישירות כאשר הdropdownlist ישונה הוא יעשה את החישוב א…

• 0 תגובות
    • 674 צפיות
  6. Started by IlanF,

יש לי אתר ב ASP.NET, ואני מקבל שגיאת javascript. בדקתי את הקוד ונראה כי הוא מתייחס לקובץ הזה שחסר לי. מה זה הקובץ הזה ואיפה אני משיג אותו?

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  7. Started by ניר.,

שלום רב !! אני בונה מסד נתונים ללקוח והוספתי לו תפריט תחזוקה של המסד... שאלתי היא : כיצד אני יוצר כפתור של : 1. דחיסה ותיקון מסד הנתונים ? 2. גיבוי מסד הנתונים ? 3. חיבור למסד נתונים ? 4. שיחזור מסד הנתונים ?

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  8. שלום רב !! בניתי מסד נתונים ללקוח וכעת ברצוני להפוך אותו ליישום שאותו אני אשלח ללקוח כלומר יישום אשר בו לא תיהיה גישה מצד הלקוח לקוד המקור והתיכנות ולטבלאות עצמם... ביטלתי את ה-V הנמצאים בכל החלון ההפעלה (כלים --> הפעלה)... נאמר לי שניתן לעקוף אפשרויות אלו ע"י לחיצה על מקש SHIFT האם זה נכון ? אם כן , האם ניתן לבטל אפשרות זו וכיצד ? האם יש אפשרות להפוך את היישום כך שהוא לא יהיה תלוי תוכנת האקסס כלומר לא יהיה צורך צורך להתקין את תוכנת האקסס כדי להפעילו ? יש לכם עוד הצעות לשיפור וסגירת האפליקציה לפני שליחתו ללקוח ?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Tanya,

ערב טוב, הגעתי עד לקטע הזה והכל היה בסדר... http://www.webmaster.org.il/article.asp?id=406 ברגע שהם מתחילים להסביר על הכותרת, הם לא הראו דוגמאות. אז רציתי לשאול אתכם איך אני רושמת את הקוד אם למשל, אני רוצה שהכותרת תיהיה באמצע? הבנתי שהמאפיין שאחראי על זה נקרא align, ואני רוצה למקם את הכותרת באמצע, איך אני ממקמת את ה-align, ואת ה-center? תודה.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  10. אהלן יש להשתמש בשפת מונחה עצמים (גאווה או c++) על מנת לייצג מספרים מרוכבים. כמובן שיש לשים לב לדברים הבאים: 1. יש שתי סוגי הצגות : הצגה קרטזית ופולרית 2. כפל וחילוק יותר קל ונוחל לעשות בייצוג פולרי 3. חיבור וחיסור יותר קל לעשות בייצוג קרטזי יש לתכנן תוננית שתנצל את השפה המונחית עצמים על מת להשיג מטרות אלו

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by IlanF,

מה שיש לי זה דף עם נגן מדיה, אני מקבל את הכתובת של הסרטון בשורת הכתובות. יש לי שני קישורים להחליף בין נגן פלאש לנגן QUICKTIME. ואני רוצה לשמור את הבחירה בעוגייה. ההחלפה בין הנגנים עובדת, אבל הקטע עם העוגיות לא. כשאני פותח את הדף הזה, אני מקבל שגיאת Cannot modify header information. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/i/l/a/ilanfir/html/tests/qt.php:1) in /home/content/i/l/a/ilanfir/html/tests/qt.php on line 15 הקוד של הדף: <?php $expire = time()+60*60*24*30; if(isset($_COOKIE["IFAplayer"])) $player = $_COOKIE["IFAplayer"]; else { if(($_GET["p"] == "qt") || ($_GET["p"] == "fl")) { $player = $_GE…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by efod26,

שלום, יש לי בעיה שלא מצליח להתגבר עליה, אני צריך לקלוט שני מערכים שונים בגודלם ולמצוא את התת-מערך המשותף הגדול ביותר. את זה הצלחתי, הבעיה היא שאני צריך את האינדקס שבו מתחיל הרתף הארוך בכל אחד מהמערכים וכן להדפיס את התת מערך האורך. אנא עזרתכם

• 1 תגובה
    • 801 צפיות
  13. שלום חברים, נתנו לי תרגיל שאני לא יודע מה לבדוק בו קודם. אודה לכם אם תעזרו לי כי אבדתי. התכנית אמורה לפתור מערכת משוואות בשני נעלמים מהצורה: ax + by = c dx + ey = f אני מקבל את a.b.c.d.e.f. המטרה של התרגיל היא לקבוע האם הישרים נחתכים, מקבילים, מתלכדים. אם נחתכים אז האם הם ניצבים. שלשה בצורה 1 0 0 תיתקל בהודעת שגיאה שהשלשה לא מייצגת ישר. כמובן שאם הישרים נחתכים ויש פתרון יחיד אז צריך להציג אותו (את הX ואת הY שפותרים את המשוואה). אין לי מושג איך להתחיל. אם השלשות מייצגות ישרים זה די קל לבדוק. אבל הלאה אני תקוע לגמרי. תודה רבה מראש לכל העוזרים.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by GOVNER_T.S.Y,

אני בקורס תיכנות 1 וזו עבודה ראשונה שאני צריך להגיש אני כתבתי אותה ולא הרור לי למה היא לא עובדת :\ אשמח לקבל עזרה בעניין והרי הקוד: #include <stdio.h> void main(){ int k,i,ans,num,j,flag; num= 0; j= 0; printf("dear mofo please enter a number greater than 1\n"); scanf("%d" ,&num); flag = 0; for (i=1; i<num ; i++){ ans= 0; i=j; while (num >ans) { ans= ans + j; j= j+1; } if (ans ==num){ flag = 1; for (k = i; k == j-1; k++){ printf ("%d+" ,k );} } } if(flag == 0 ){ printf("cannot find devidors of this fucker\n"); } } govner נ.ב. הנה החלינק לעבודה התוכנית לעיל היא השאלה הראשונה http://bgu.uniclass.co.il/ee08/upl…

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  15. שלום קיבלנו את האלגוריתם הבא: N הוא אורך הקלט 1. I=N 2.כל עוד I>=1 בצע: 2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכו של I 2.2עבור J מ-1 עד I בצע: 2.2.1 סדרת משפטים שאינם משנים את ערכיהם של I ו-J 2.3 I=I/2 צריכים למצוא את סיבוכיות האלגוריתם ופונקצית זמן הריצה הלולאה שמתחילה בפקודה 2 ברורה ופשוטה - מתבצעת log2N פעמים אבל הלולאה השנייה פחות ברור לי איך להגדיר היא מתבצעת N+N/2 + N/4 + N/8 וכן הלאה, פעמים תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. רעיון נחמד שעלה לי לראש בזמן היותי במכללה היום: לפני כחודש+ היינו צריכים לממש מבנה נתונים מחסנית על מבנה נתונים מערך דינאמי. ואז חשבתי הרי קיימת פונקציה getTop אשר מחזירה מצביע לאיבר שנמצא בראש המחסנית, והרי לכם גישה לגשת לכל האיברים במחסנית: int *p = getTop(s); p++; //item 2 p++; //item 3 etc באג. לא ביג דיל, בכל מקרה לממש מסנית על מערך זה טיפשי. ואז חשבתי הרי כל המשתנים נשמרים ברצף בזכרון אז מה הבעיה לגשת לכל משתנה private/protected במחלקה לשנות אותם? וצדקתי, אין שום בעיה לעשות זאת. להלן הקוד אשר מאפשר לקבל גישה לכל משתנה סגור/מוגן וגם לשנות אותם, הקוד עושה בדיוק מה שכתוב ב printfים: #ifndef HACKME_H_INCLUDED #define HACKME_H_INCLUDED class HackMe{ public: H…

• 6 תגובות
    • 946 צפיות
  17. טוב אז ככה עבדתי עם התוכנה ובניתי תוכנית מסויימת שמעורבת בה הפקודה rand, בניתי את התוכנית ובשלב מסויים לחצתי על אחד ה F או משהוא ואז עלתה לי ליד השם של התוכנית שלי עוד לשונית שלא הכרתי נכנסתי וראיתי שזה משהוא כמו הפקודה שעומדת מאחורי <stdlib.h> (נראה לי) ובקיצור מחקתי את זה (זה היה כמו קוד כזה כמו של תוכנית). עכשיו חזרתי לתוכנית שלי והיא לא רצה והיא מעלה לי Error שכאילו הץוכנה לא מכירה (או לא מוצאת) את rand ו srand עשיתי משהוא בלתי הפיך? איך אפשר להחזיר את זה כי אני בעצם לא יכול להמשיך לעבוד כי הוא לא מכיר את הפקודות האלה. תודה רן עריכה ************************************************************************************ טוב הסרתי והתקנתי מחדש והסתדר אפשר לנעול/למחוק

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  18. Started by roma4k,

לילה טוב, אני צריך להגיש שאלה מסוימת שבה מבקשים מהמשתמש להכניס מספרים כלשהם כשבניהם יש סימני חיבור וחיסור, על התוכנית להראות את תוצאת פעולות החיבור והחיסור. אני לא מצליח להבין איך אני יכול לקלוט את הערכים של המספרים כאשר בעצם לא ידוע לי על הכמות שלהם? הכיוון שלי הוא שלאחר קליטת המספרים אוכל להשתמש בפקודת SWITCH וכך בהתאם לסימן שהוכנס אוכל לעשות את הפעולה המתאימה.. תודה רבה מראש.

19. Started by 17core,

שלום, ברצוני להוסיף לדף אינטרנט מודולים מסויימים, למשל: -כתובת IP של המבקר באתר. -מבזק חדשות של ynet עשיתי חיפוש ומצאתי "תוספים" של joomla ו phpbb..... ??? את האתר אני בונה באמצעות frontpage ואין לי ידע בפלטפורמות פיתוח כמו ה"קללות" הרשומות בשורה מעל. האם יש דרך להוסיף את המודולים / תוספים האלו, בצורה פשוטה ?

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  20. Started by MadGhost,

ניסיתי לקשר בין לימודי התכנות ב-C לאלגברה לינארית , ותהיתי אם יצא למשהו לראות (או לעשות) תכנית שמקבלת מהמשתמש את סדר המטריצה(כלומר nXm ), ואת המטריצה עצמה ( כלומר שהמשתמש יכניס שורות ועמודות לפי הצורך ), ואז אם ניתן - תבצע התכנית דרוג למטריצה קנונית. התחלתי קצת להתעסק עם זה, אבל גיליתי שזה קצת יותר מסובך ממה שחשבתי(בעיקר בגלל הפעולות האלמנטריות שיש לבצע והסדר שלהן) ופשוט אין לי זמן לזה כרגע... מאחר ואני לא בדיוק אשף ב-C (עדיין!...), הייתי שמח לראות תכנית כזאת. יש מצב שמישהו נתקל באיזה משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. תיכנתי בעבר בVS2005 ועכשיו אני רוצה לחזור לתכנת אבל אני עם WIN VISTA עכשיו ממה שהבנתי ויסטה לא ממש תומכת בVISUAL STUDIO .NET 2005 אז חשבתי לנסות את ה2008 רק ראיתי שיש מיליון גירסאות אז לא ידעתי איזה אני צריך. וגם יש עדיין אפשרות להשתמש ב2005? זה עשה לי מיליון בעיות לא הצלחתי לעלות דפים שגם הIIS בויסטה ממש מסובך

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום קיבלנו שאלה ברקורסיה: נתונה מטריצה בגודל M על N בה שמורים כל המספרים מ-1 עד M*N, כך שכל שורה תהיה ממויינת בסדר עולה משמאל לימין, וכל עמודה תהיה ממויינת בסדר עולה מלמעלה למטה א. כתוב אלגוריתם רקורסיבי המחשב בכמה אפשרויות ניתן למלא מטריצה בגודל M*N באופן שהוסבר ב. כתוב אלגוריתם רקורסיבי המדפיס את כל האפשרויות למילוי מטריצה בגודל M*N באופן שהוסבר אם זה משנה בעקרון את התרגילים אנחנו מגישים בשפת C ניסיתי כל מיני כיוונים ולא הלך כל כך אם מישהו יוכל לכוון אותי אני אודה לו מאוד

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by eladh16,

שלום איך אני מוסיף עידכוני rss לאתר הפרטי שלי? לעמוד הראשי בדרך הכי פשוטה וקלה. ועוד שאלה: יש לי פורום(smf) שבו כבר יש אוטומטי עידכוני rss(מופיע האיקון בשורת הכתובת למעלה). כאשר אני נכנס לעידכוני ה rss אני רואה את כל הנושאים החדשים שנכתבו בפורום. הבעיה היא שאני רואה גם את הנושא של ההודעה וגם את התוכן שלה. איך אני יכול לשנות שיהיה מוצג בעיכוני rss רק הכותרות של הנושאים החדשים ולא גם את התוכן של הנושא עצמו? תודה

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  24. Started by DiseaseDor,

שלום ! אני לומד 5 יחידות מחשבים בשפת ג'אווה ואני רוצה להרחיב קצת את ידיעותיי ולצאת מהמסגרת .. לא מבקשים ממני באיזה שאלה פה לאתחל מערך כתכונה לעצם מסויים בפעולה בונה אבל אני בכל זה רוצה.. אז העצם הוא HOSPITAL והמערך הוא גם עצם מסוג PATIENT .. ואני לא יודע כמה חולים ביה"ח יכול להכיל .. אני שמעתי איפשהו שאפשר להגיד מערך שכל פעם שאני מוסיף תא הוא יגדיל את האינדקס שלו ב-1 .. איך אני עושה את זה ? (במידה והמערך הוא מסוג Patient) .. תודה רבה =]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום לא מזמן התחלתי ללמוד על אלגוריתמים גינטיים ורשתות עצבים מלכותיות (ANN), אני דיי יודע בתיאוריה איך לעבוד איתם (ואפילו ניסיתי כמה בעיות עם GA) אבל חסרה לי פרקטיקה והרבה. חשבתי אולי אתם מכירים כל מיני בעיות שניתן לפתור עם שימוש ב GA או ANN או שניהם, משהוא שיתן לי "להרגיש את זה", כמובן ניסיתי לחפש בגוגל אבל אני לא בדיוק יודע מה לחפש. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים