עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. אבל אני רוצה לכתוב אותה ע"י משתנה אחד (ע"י שימוש בפקודות בסיסיות). האם זה אפשרי? אסביר: כתבתי על ידי 2 משתנים a s #include <iostream> using namespace std; int main () { int a; int s; cout<<"Give me a tri-number:"; cin>>a; a=a/10; s=a%10; cout<<"The answer is:"<<s <<endl; return 0; }

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by spinchicken,

מישהו יודע איך להעביר buffer להשמעה בכרטיס קול ברמה כמה שיותר קרובה לחומרה עצמה, ואיך אני מפקח על מה שיוצא?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by PhP dUdE,

אהלן, כול השנים שאני מתכנת הייתה לי בעיה יסודית,כול פעם שהעתקתי משהו מאתר אינטרנט והיו לו משפטים בעברית משולבים באנגלית כול סדר המשפט מתחרבש,יש לזה פתרון יש מושיע?

• 9 תגובות
    • 807 צפיות
  4. Started by CRT,

טוב אין לי ממש מושג לאיפה לתקוע את השאלות שלי אבל נראה לי לפה הם יתאימו הרבה יותר. אז ככה חיפשתי כבר בהרבה מקומות ולא כל כך מצאתי משהו שיענה לי בצורה מלאה. אני לא מבין גדול של פורומים אבל אני רוצה לדעת איך אפשר להשתמש בכל האמצעים שהוא יכול לתת. כלומר להכניס תמונה אבל שהיא תהיה לא בגודל המקורי (שינוי גודל בפורום אבל כשלוחצים עליה היא נפתחת בגודל מקורי). וגם הכנסת סירטונים אם יש אפשרות כזאת. ואם יש למשהו איזה מאמר שמקיף את כל המידע על זה, זה יבוא עוד יותר בטוב. אגב איך קוראים לזה?? קודים של פורום או סקריפטים??

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  5. Started by spinchicken,

שלום, אני מנסה להפעיל כמה לדים דרך יציאת המדפסת ב C++ אני כותב את הקוד הבא ומקבל שגיאה: #include <conio.h> #define Data 0x378 #define Status 0x379 #define Control 0x37a int Bits, Dummy; void main(void) { Bits=255; Dummy = _outp(Data,Bits); } מישהו יודע איך לעשות את זה?

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  6. Started by AgentZ,

אהלן , לאחרונה התחלתי לתכנת בפייתון וכחלק מתוכנה קטנה שאני מפתח לעצמי הגעתי לכך שאני צריך ליצור תהליך של cygwin. עם תהליך היצירה של התהליך לא הייתה בעיה , אבל כשניסיתי לכתוב אליו (דרך stdin) זה נותן לי שגיאה: cygwin.stdin.write('ssh') IOError: [Errno 22] Invalid argument הקוד של התוכנית עצמה (רק החלק הקשור) (כמובן שעשיתי פייפינג לstdin וstdout של התהליך שאני פותח) : import subprocess as sub #ייבוא המודל cygwin = sub.Popen('J:/cygwin/Cygwin.bat',shell=False,stdin=sub.PIPE,stdout=sub.PIPE) #יצירת התהליך cygwin.stdin.write('ssh') #כאן מתרחשת השגיאה מה אני עושה לא בסדר ? תודה מראש ;D

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Moshe Ben,

שלום! אני צריך להוציא מידע למפתח המקבילי. הבעיה היא שבXP אי אפשר ליצא מידע למפתח המקבילי. קראתי פה http://www.galium.co.il/vbe/lpt_1.htm והבנתי שזה כן אפשרי. וקראתי גם את זה http://logix4u.net/Legacy_Ports/Parallel_Port/How_Inpout32.dll_works_.html אך לא הבנתי איך להשתמש בהם. אני משתמש ב visual express. תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by hellfire03,

אשמח לדעת איך אני יכול לשלוט על האות בימיאה של הפורטים האלו באופן כללי אני שואל כדי לנסות לדרבן (trigger) פלאש או מצלמה כך שאם יש דרך בה אני גם יכול לדעת איזה אות בדיוק לשדר אשמח מאוד (כרגע הדבר היחיד שאני חושב עליו זה הנדסה לאחור לתוכנת שליטה על המצלמה דרך המחשב)

• 0 תגובות
    • 947 צפיות
  9. Started by shimon956,

שלום לכולם מישהו יכול לומר לי או לכוון אותי למדריך שמסביר איך לכתוב לקובץ ולקרוא ממנו בjavascript? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  10. שלום. אני עובד על קובץ ועם FileOutputStream וfileinputstream,בjava. הבעיה בזמן ריצה לא ב קומפילציה. אני עושה תוכנה שתעשה עם הקובץ משהו.מה? זה כבר סיפור ארוך. יש לי קובץ עם סדר של byteים.נגיד ככה. [LEFT]0,0,0,0,1,1,1,1,1,1 0,0,0,0,1,1,1,1,1,1 0,0,0,0,1,1,1,1,1,1[/LEFT] עכשיו אני רוצה לשנות משהו בתוך הקובץ.אני יודע בדיוק מאיפה עד איפה.נגיד ככה. [LEFT]0,0,0,0,1,1,1,1,1,1 [COLOR=#ff0000]2,2,2,2,2,2,2,2,2,2[/COLOR] 0,0,0,0,1,1,1,1,1,1[/LEFT] עכשיו איך אני עושה את זה?אם אני עושה FileOutputStream out = new FileOutputStream( myFile ); הכול נמחק.אם אני עושה FileOutputStream out = new FileOutputStream( myFile,true ); שזה יכתוב מהסוף זה גם לא עוזר כי אני רוצה לכתוב בא…

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  11. יש לי בפרויקט שלי LABEL אשר את רושם את הטקסט בה דרך ה-CAPTION... השאלה שלי היא כיצד אני יכול לסדר/להפוך כך שהטקסט שאני כותב בעברית יופיע בהפעלת/הרצת התוכנית מימין לשמאל ?

• 6 תגובות
    • 740 צפיות
  12. Started by Nurit2005,

אני בונה אתר שבנוי בצורת טבלאות בכול טבלה ממוקם תמונה. השאלה שלי היא האם ניתן לכתוב טקסט על התמונה בלי שהטבלה תשתנה? אני ישמח לקבל תשובות

13. Started by hike101,

שלום! ברצוני לכתוב batch file , קובץ עם סיומת bat . אני מעוניין שימחוק איזשהו קובץ תחת הפרופיל המריץ את הפקודה. לדוגמא: del c:\documents and settings\CURRENT_USER\application data\microsoft\outlook\test.txt האם מישהו יודע מה צריך לבוא במקום CURRENT_USER כדי שיגש באמת לתיקיית הפרופיל הנוכחית?? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  14. שלום לכולם. אני מעוניין לכתוב web crawler המסוגל לענות על שאלות פשוטות. למי שאולי זוכר היה מנוע חיפוש שהיית שואל אותו שאלה מסויימת והוא היה מציג לך תשובה מהרשת. אני מעוניין ללמוד לכתוב משהוא כזה ולהתחיל לדוגמא עם שאילתות פשוטות. כל מידע שיכול לעזור (פרט לחיפוש בגוגל אתצמד המילים how to write web crawler) יבורך!. כמו כן אם כבר שואלים: החיפוש בגוגל הנ"ל העלה הרבה אתרים אך רובם מתחייחסים ל C# ו JAVA, נשאלת השאלה למה? web crawler אמור להיות משהוא יעיל ואם כן למה לא כותבים אותו ב C++ או C לדוגמא? תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by rk666,

אני אף פעם לא למדתי כתיבת DLLים או איך להשתמש בהם במטלב ועכשיו המנחה לפרויקט גמר שלי ביקש ממני לכתוב את הפוקציות בDLL ולקרוא להם ממטלב לשם האצת המהירות. מישהו יכול לתת לי דוגמא קצרצרה רק בכדי להבין את הרעיון? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by 114508534,

לא מזמן התחלתי ללמוג לכתוב בHTML אז אני רוצה לשאול כמה דברים. א. איך אני מוסיף גפן שיש בוא רווח לדוגמא:basic font ? ב.איך אני מוסיף תמונה מהכונן הקשיח ?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by smalery,

שלום אני כותב משחק בOPENGL, ואני רוצה לממש אפשרות שהשחקן יכול לשנות את זוויות הראייה עם העכבר. אני נתקל בקשיים בכתיבת MouseListener, כלומר ברגע שהמשתמש גורר את הסמן על המסך אני רוצה להדפיס את הקורדינאטות של מיקום העכבר. נתנו לי קוד של KeyListener כדי לבדוק איזה מקש מהמקלדת נלחץ ברגע נתון : @Override public void keyPressed(KeyEvent k) { System.out.println("pressed: " + k); } }); composite.addKeyListener(new KeyAdapter() { ואני מנסה באופן דומה לממש לעכבר: public void mouseClicked(MouseEvent e){ System.out.println("Click! " + e.x); } }); composite.addMouseListener(new MouseAdapter() { אבל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by baruchiro,

אני מנסה לכתוב שירות REST Api. אני מגיע מרקע של .NET, אז אני מנסה ליצור את השירות בMVC. הבעיה היא שאני פשוט לא מצליח להבין מה קורה. כל המדריכים שראיתי מציגים משהו מאוד פשוט, ללא קשרים בין טבלאות, ובלי להתייחס למסד הנתונים בכלל. קשה לי לנסח את השאלה, כי אני לא מוצא את הידיים והרגליים בנושא. איפה מסד הנתונים נמצא? הוא נבנה בהכרח ע"פ המחלקות שבModel? האם אני יכול ליצור מסד נתונים משלי ועליו לבנות שירות RESTFul? האם זה מומלץ? מה הסיפור של Migration? למה צריך את זה? מה קורה בלי זה? למה אני צריך בכלל Model & Controllers? למה לא לבנות פשוט מחלקה שמגיבה לGET, POST, PUT, DELETE במשיכה או עדכון של נתונים? תודה!

• 2 תגובות
    • 5.6k צפיות
  19. Started by baruchiro,

האמת שבפעם שעברה שהתעסקתי בנושא גם כן שאלתי פה. מאז עבר המון זמן, ועכשיו אני יודע מה אני רוצה לעשות, אבל אני קצת מבולבל. אני עם VS2017, וכל מה שאני מבקש לעשות זה לפתוח פרויקט ריק, להוסיף לו קונטרולר ולהגדיר בו פונקציות שמגיבות לבקשות HTTP מסוימות מכתובות מסוימות. הבעיה היא שאני מרגיש שאני ממש מתבלבל מרוב כל התחכום והאוטומציה של VS. כל המדריכים וההסברים שראיתי מציגים לי כמה חלונות ועל מה ללחוץ, אבל ללא שום הבנה מה כל דבר עושה. אין לי עניין בשיטת "זה עובד-אל תיגע". החלון הראשון: אני מניח על פי התיאור מימים שאני צריך לבחור ASP.NET Web Application, כי כתוב שזה כולל Web API. אבל כבר ראיתי מאמר שדווקא אומר להתחיל עם ASP.NET Co…

• 1 תגובה
    • 5.6k צפיות
  20. Started by zurkin1232,

אני מעוניין לכתוב ToolBar ל-Internet Explorer, ורציתי לדעת מאיפה מתחילים, מה צריך לדעת וכו'... חיפוש קצר בגוגל לא העלה הרבה לצערי (אף פעם לא הייתי חפשן גדול ). כמו כן אני יודע תכנות (C++, VB ועוד) ככה שזו לא הבעיה.

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  21. Started by zahiz007,

שלום חברים, אם הייתי מעוניין לכתוב אתר אשר ברובו תוכן. הכנסת מספרים וכד'. ללא גרפיקה מתוחכמת. משהו בסגנון: www.travian.co.il מהי שפת התכנות הנוחה ביותר בה כדאי לי להשתמש? PHP \ ASP? משהו אחר? אני בקיא בג'וואה, אך בסופו של דבר אני אוכל ללמוד כל שפה סבירה.

• 4 תגובות
    • 909 צפיות
  22. Started by Peithesthai,

אהלן אני מחפש מפתח שיכתוב לי אתר שיתוף קבצים מסוג ביטטורנט, כולל הכל : קוד + גרפיקה (ממשקים וכו') אני אצטרך גם לוי ראשוני - הרצה על השרת, וזמינות במצבים של בעיות טכניות. (זמינות טלפונית) רצוי מישהו עם איזהשהוא נסיון בתחום הנ"ל או לפחות בהקמה של דטה-בייסם אני חסר נסיון לחלוטין (פעם תחזקתי בי.בי.אס וכתבתי קצת בפסקל אי שם בשנות ה-90...) וכל הערה\הארה הכוונה תתקבל בברכה! תודה אסף

23. Started by madxp,

אני מעוניין לכתוב תוכנית שתחליף כניסה בטבלת הפסיקות (IVT) להצביע על פונקציה שאני אכתוב. כלומר בכל פעם שיזרק exception ע"י המעבד הפונקציה שלי תקרא ולא של מערכת ההפעלה. הסיבה היא על מנת לבצע אמולטור של invalid opcodes , תמיכה בפקודות חדשות למעבד. הבנתי שאין באפשרותי לכתוב למרחב הזכרון האמיתי ב windows בשום דרך, רק עם דרייבר. יש למישהו ניסיון בכתיבה של דרייברים? אם כן אשמח לקבל הסבר קצר מאיפה להתחיל...או כל אינפורמציה שיכולה לעזור לי. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  24. Started by henu12,

שלום, נתנו לנו לכתוב מחלקה Robot שיש לו תכונה של כיוון, כלומר למעלה למטה ימינה ושמאלה. אמרו לנו להגדיר טיפוס בן מנייה enumeration המכיל 4 ליטרלים UP,DOEN.LEFT,RIGHT המייצגים כיוונים אלה. מישהו יודע איך להגדיר את זה? ולהסביר מה זה טיפוס בן מנייה?? תודה!

25. Started by frame it,

שלום לכולם, אני כותב משחק ברשת בשפת C#, אני מנסה לשחק במחשב הפרטי שלי דרך הרשת (כלומר אני שולח ל LOCALHOST "SERVER")וזה כותב לי את השגיאה הבאה: (מצורף בקובץ למטה) אשמח אם מישהוא יוכל להסביר לי מה הטעות, (הקלאס של ה-NETWORK הוא משההו כללי שלקחתי ומוגדר שם פורט ברירת המחדל 12790) אולי זאת הטעות? תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 687 צפיות

דיונים חדשים בפורומים