תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
כידוע לשפות תיכנות יש המון פונקציות (שיטות) שתפקידן להקל על המתכנת, שבמקום שיצטרך לכתוב קטעי קוד שלמים ע"מ לעשות פעולות מסוימות, הוא יצטרך רק לקרוא לשיטה הנכונה ולהפטר מכל העבודה הקשה. הבעיה היא שיש המון שיטות שלא מכירים ו/או שלא יודעים איך להשתמש בהן, כתוצאה מכך מבזבזים המון זמן על לחשוב איך לעשות פעולה מסויימת ואם היא אפשרית בכלל בזמן שכל מה שצריך זה לכתוב שורה אחת, שלא לדבר על קטעי הקוד הארוכים והמסרובלים שאפשר למנוע על ידי שמכירים את הפונקציות הנכונות. בקיצור הכרת הפונקציות יכולה למנוע הרבה כאב ראש. לכן חשבתי על רעיון, ואני אשמח אם תשתפו פעולה. יצירת מעין תיעוד של הפונקציות יכולה לפתור את הבעיה, כמו שיש תיעוד של msdn אפשר ליצור מעין תיעוד (לא מדריך) על הפונקציות בעבר…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחלקה שמוגדרת כך: public class MyTable extends JTable implements CellEditorListener, MouseListener{ /*code*/ } @Override public void editingCanceled(ChangeEvent e) { System.out.println("A cell edit has been canceled."); } @Override public void editingStopped(ChangeEvent e) { System.out.println("A cell has been edited."); } @Override public void mouseClicked(MouseEvent e) { } @Override public void mouseEntered(MouseEvent e) { } @Override public void mouseExited(MouseEvent e) { } @Override public void mousePressed(MouseEvent e) { } @Override public void mouseReleased(MouseEvent e) { } } הפונקציה edit…
-
- 3 תגובות
- 855 צפיות
-
-
מישהו יודע איך ניתן למנוע זאת? הכוונה לכל ה drawline,drawelipse למיניהם (system.drawing.graphics) שנמחקים כל פעם שטופס אחר מסתיר את הפקד אה, ותודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל השאלה: נתון מערך באורך של N מספרים טבעיים. כתוב תוכנית המחשבת ומדפיסה את אורך תת-הסדרה הארוכה ביותר, אשר מופיעה גם בהתחלת המערך (החל מהאיבר הראשון) וגם בסופו (כלה באיבר האחרון). לדוגמא: אם המערך מכיל 7,4,5,3,1,9,2,7,4,5,3 התשובה היא 4, כי תת הסדרה הארוכה ביותר היא 7,4,5,3 זה דחוף כי זה למחר ולגמרי שכחתי מזה וזאת עבודה עם ציון.. מישהו יכול לעזור ומהר?? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראשית כל אני רוצה לציין שיש לי ניסיון מועט מלימודי מדמ"ח בתיכון.. למדתי שפת C# (לא שאני זוכר יותר מדי) ומעט אסמבלי בנוסף. לא נגעתי מאז, לא הייתי עילוי או משהו בסגנון (רצוי לציין שלא הייתי תלמיד טוב במיוחד ופספסתי הרבה שיעורים ובאופן כללי לא התעמקתי בחומר). לאחרונה עלה בי החשק ללמוד מחשבים באופן כללי, משפות תכנות, רשתות ועד לחומרה והמחשב עצמו באופן כללי בזמן שחומרה יותר קל ללמוד, אפילו אם לא את הידע המעשי (יש פה בפורום אחלה מדריכים וכמויות גדולות של ידע שנצבר), נתקלתי בקשיים ללמוד שפות תכנות. ביקשתי מחבר שלמד בתוכנית מגשימים קצת עזרה בנושא והוא הציע לי את האתר של תכנית גבהים, שם יש ספרי לימוד של פייתון, רשתות ואסמבלי. פתחתי את הקובץ של ספר הלימוד של פייתון ושם ל…
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתכנת בJAVA ואני עובד עם הNetBeans ואני לא ממש מסתדר איתה... הממשק שלה די מעצבן ולא ידידותי בעליל. אז המליצו לי על התוכנה הזו Studio Standard 5, עכשיו רציתי לשאול אם היא גם חופשית כמו הNetBeans ואם כן אפשר לינק? תודה מראש חבר'ה
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
צהריים טובים.. אני עושה מבחנים לדוגמא לקראת בחינה בג'אווה התבקשתי לכתוב שיטה שמקבלת 2 מערכים של מס' שלמים ממוינים ומחברת אותם למערך אחד ממוין השיטה חייבת להיות רקורסיבית, החתימה הראשונה זו החתימה שהתחייבתי להשתמש בה ועשיתי עליה אוברלואדינג משום מה אני לא מסוגל להריץ ולבדוק אם זה עובד טוב.. הקומפיילר לא מפסיק לחשוב(השיטה חייבת להיות רקורסיבית ללא לולאות כלל) אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו.. תודה להלן הקוד public class Merge { public static int [] merge (int [] ar1, int [] ar2) { int [] ar3 = new int [ar1.length+ar2.length]; return merge(ar1, ar2, ar3, 0, 0, 0 ); //ar3=total length } public static int [] merge(int [] ar1, int [] ar2, int [] ar3, int i…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אנשים.... אני לא יודע מה רמת הידע שלכם ב דלפי אבל שווה לנסות... אני כותב עכשיו תוכה לפרוייקט מסויים ... הבעיה היא שאני צריך לכתוב חלק ששולח ומקבל נתונים דרך הUSB ...... אם מישהו יודע איפה אני אמצא Component או Driver מתאים זה יהיה מצויין תודה מראש מאור
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני עובד על אתר (מפתיע) ויש לי כל מיני פונ' PHP שעובדות מול השרת ולא ממש מתיישבות על ההגדרה של קונטרולרים, דברים כמו עיבוד תמונה וכ'ו. איפה לדעתכם צריכים לשבת קבצים כאלה? האם אני צריך לאנוס אותם להיות קונטרולרים או שסביר להכניס אותם ביחד עם קבצי הJS?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם התפריט שבניתי זה הקוד: <html> <head> <script language="javascript"> function showHideTable(menuId){ var obj=document.getElementById(menuId) obj.style.visibility=(obj.style.visibility=="visible"?"hidden":"visible") } </script> <style> div.menu { position:absolute; visibility:hidden } </style> </head> <body> <table> <tr> <td onmouseover="showHideTable('עמוד ראשי')" onmouseout="showHideTable('עמוד ראשי')"> <a href="home.html">עמוד ראשי</a><br> <div class="menu" id="עמוד ראשי"> <a href="page1.html"> 1</a><br> <a href="p…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני מנסה לבדוק האם מחסנית אחת מוכלת בשניה אבל אני לא מצליח לעשות את זה.. אני חושב שצריך מחסנית עזר, אני צודק? תודה
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם יש הבדלים משמעותיים בין סביבות עבודה שונות. אני ארחיב: כחלק מהלימודים שלי יצא לי להשתמש בVisual Studio ובMPLAB (שהייתה משמעותית פחות נוחה )עבור תכנות בC. הורדתי לפני כמה ימים את הVisual Studio 2015 שמכיל הרבה מאוד כלים ושפות ורציתי לדעת אם אני רוצה לתכנת בפייטון לדוגמא, יש הבדל אם אני משתמש בVS או שעדיף להשתמש בסביבת עבודה אחרת עבור זה? כנל עבור C# וכל מה שהVS מציע... בכלל אני אשמח להסבר איזה הבדלים יש בין סביבה כזאת לאחרת (חוץ מממשק ועיצוב..)
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים , בניתי אתר בphp ... כאשר אני משתמש בטופס ב post אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - וכאשר אני משתמש בget אני מקבל את הערכים בשורת url ככה - האם ניתן לקבל את הערכים כמו בpost ורק שיהיה לי id לדף ? או איך אני משאיר את הדף חי לאחר שליחת הטופס ? אני רוצה לבנות הרבה דפים על אותו טופס , תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, האם מישהו מכיר תוסף המאפשר לשתף סביבת עבודה של Eclipse דרך האינטרנט ובעצם לעבוד כמה אנשים במקביל על אותו קוד? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש פקודה פשוטה ב java ואני לא מוצא... אני רוצה את הindex של אות מסויימת במחרוזת. נגיד יש לי את המחרוזת abcdefg אז אני רוצה פקודה שתתן לי את המיקום של האות e (האינדקס שלה), מישהו מכיר את הפקודה?
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
יש לי את הקוד הבא: public ADO(string TableName) { this.TableName = TableName; connectionString = "provider=Microsoft.JET.OLEDB.4.0; data source = " + Application.StartupPath + "\\KerenZahav.mdb"; // Default select command on the PhoneNumbers table string commandstring = "select * from " + TableName; // The link between the sql command and the database connection dataAdapter = new OleDbDataAdapter(commandstring, connectionString); // Define insert, update, and delete sql commands to use. BuildCommands(TableName); // Declare and fill the in-memory dataset from the database dataSet = new Da…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מכניס את הקוד הבא: #include <stdio.h> int main() { double i; printf("enter number:\n"); scanf("%lf",&i); printf("you entered:%.2lf",i); return 0; } הוא עובד אבל לא איך שציפיתי enter number: 3.1456 you entered:3.15 RUN SUCCESSFUL (total time: 2s) למה זה מציג לי 3.15 במקום 3.14?
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום! אני שובר את הראש על התרגיל הבא ולא מוצא אלגוריתם מספיק יעיל בשבילו. הבעיה היא כזאת כתוב תוכנית הקולטת סידרה לא מוגבלת של מספרים המסתיימת במספר0 ומדפיסה את השניים הקטנים ביותר החיוביים (ניתן להניח כי יש כאלו) . למשל עבור הסדרה: 8 3 -3 -8 18 2 7 -1 יודפסו המספרים 2 ו-3. למצוא את המספר הקטן ביותר, עשיתי קלי קלות ולא הייתה בעיה. העניין הוא איך אני מוצא את המספר השני הקטן ביותר? חשבתי לכיוון מערכים אבל מכיוון שגודל הסידרה אינו מוגדר מראש אין לי אפשרות לשמור אותה בתוך מערך ולמיין. כיוון נוסף שחשבתי הוא לשמור מערך קטן של 2-3 מספרים בכל פעם למיין אותו ולשמור בעוד 2 משתני עזר. העניין הוא שזה דורש המון בדיקות תנאי מה שיוצר תוכנית לא יעילה במיוחד. עוד כיוון שניסיתי לחשוב ז…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לא יודע אם מותר לשאול את זה פה אבל אני יבהיר שזה נועד לצורך לימוד ואין לי שום כוונה להשתמש בזה לדברים רעים הכנתי תוכנה ממש פשוטה כדי להבין איך bufferOverflow עובד עכשיו התוכנה בעצם מציגה לי את הכתובת בזיכרון של הפונקציה שאמורה להקרא את הכתובת של הפונקציה שאני רוצה לקרוא לה. ורישמת הכתובות שנמצאות במכסנית של התוכנה. עכשיו איך אני משנה את הכתובת בזיכרון. הנה דוגמא שתבינו מה אני אומר כי אני קצת מסתבך בלהסביר הנה הכתובת בזיכרון של פונקציה A :0x00405011 הנה הכתובת בזיכרון של הפונקציה B שאותה אני רוצה "להכניס" B:0x00405012 ונהנה הכתובות בזיכרון המכסנית: 00000001 20102568 00405011 הכתובת של פונציה A 00256455 12344556 22333333 איך אני יודע איזה INPUT להכניס כדי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.כתבו תוכנית המבצעת בדיקה האם מספר שלם כלשהו, הוא זוגי. וגם האם הוא מתחלק ב- 3 או לא. קלט: מספר שלם. לדוגמא - 36 פלט: The number 36 is even and divided by 3 שימו לב שבמצב זה ישנם כמה אפשרויות: 1) אינו זוגי ומתחלק ב-3. 2) זוגי מתחלק ב-3. 3) זוגי ואינו ומתחלק ב-3. 4) אינו זוגי ואינו מתחלק ב-3.
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לעצב אתר פשוט דרך Dreamwaver Mx 2004, וכאשר אני מריץ את העמוד דרך הדפדפן, יש לי בעיה לראות תמונה מסויימת באמצעות ה FireFox. מישהו יודע אם יש איזה קוד HTML או משהו דומה שיאפשר לי לתמוך בעמוד גם באמצעות דפדפן ה FireFox ? תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
שלום יש לי ידע בסיס בשפת C, Visual C#. אני מעוניין לכתוב תוכנה רצוי שתעבוד ב WEB. צריך שהיא תבצע פקודות ב SNMP ותציג את הקלט שמתקבל. כמו שיהיו הרבה כאלו בטבלה מסודרת. איפה הכי נוח וקל יהיה לכתוב תוכנה כזאת? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מישהו בבקשה יכול ליצור איתי קשר בעינין מסדי נתונים בVB6 בICQ מס 166470618 תודה מראש .
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-