תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול להסביר לי איך עושים את הפרויקט, ובאיזה נושא עושים אותו? (שאלתי את המורה, אבל הוא לא יודע..)
-
- 6 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
חסר לי כנראה ה-GCC COMPILER ל- ECLIPSE שרץ לי תחת WIN XP. איך הגעתי למסקנה ? כאשר אני כותב תוכנית ושם נניח אפילו את ה- include-ים בהתחלה, אני מקבל error כי הם לא מוכלים בפרוייקט. פעם שעברה שהיתה לי הבעיה הזו אני הוספתי את ה-GCC רק שאני לא זוכר איך ואולי בכלל יש דרך אחרת לעשות זאת... אשמח לעזרה.. תודה !!
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חברה אני צריך עזרה למשהו שאני לא מבין . אני כותב כבר איזה חודש איזה תוכנה, את כל העיצוב עשיתי (עדיין עושה) על המחשב האישי שלי, עם ווינדוס 7, עם דוט נט 3.5 . אני לא יודע איך זה קרה, אבל כל הכפתורים ועוד כל מיני קונטרולס שבניתי, פתאום שינו את הסגנון שלהם לסגנון הגרפי המעפן של ווינדוס XP . לדוגמא כל הפתורים נהיו FLAT פרוגרס בארס בימקום הצבע הירוק המבריק המתמשך, נהיה לי בלוקים כחולים כאלה של פעם ... איך לעזזזזזזל אני עושה פה ROLL BACK ???? ולמה זה קרה ? תודה זקוק לעזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
תבנית MVC ידועה כתבנית לכתיבת תוכנות. אני רוצה לתת דוגמא ולהתייעץ , מה כדאי לעשות. מבחינת העיצוב. ואיך ליישם זאת ב C# עבור דוגמא שאתן, אמשמח עם אנשים יחלקו את תובנתם בנושא. (יש כמה דברים שאני לא סגור אליהם) תבנית MVC.(נשאיר את זה כקיצור, לנוחות) M - אלו כל המחלקות שמייצגות את המידע (נתונים) V - התצוגה הגרפיץ C - אחראי על חיבור בין M ל V. כאשר C מכיר את M ו V.(מכיר הכוונה שמחזיק מופע של המחלקה אצלו) V מכיר את M. כעת אני רוצה להשתמש ב C# עם דוגמא קטנה לשם הדיון. דוגמא: יש לנו עגלת קניות שכל מה שניתן לעשות זה הוספה של מוצר, הסרה של מוצר ועידכון המוצר. כאשר המוצר מכיל את שם המוצר (לשם העניין לא חוזר פעמיים אותו שם מוצר) וכמות. עכשיו למחלקות שיש ליצור: ב M: 1. מוצר - מכיל שתי …
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
בנסיום לבנות בלק ג'ק פשוט, רציתי לבנות מחלקה לקלף, ככה שתכיל את התכונות סוג ומספר. ומהתוכנה הראשית רציתי ליצור מערך מסוג הקלף שיצרתי לו מחלקה בהתחלה. עכשיו אני מנסה להכניס את כל הקלפים למערך ע"י הכתיבה הזאת- cards[0]=new card(2,heart); אם אני עושה את heart בלי מרכאות זה אומר לי שזה לא מוכר בקונטקסט הזה. אם אני עושה עם הוא אומר ש-CARD (העצם שיצרתי) לא מקבל שני ארגומנטים. על מנת לעזור בפיתורן, זה הפעולה ליצירת עצמים שעשיתי- class card { private char num; private string shape; public void card (char num, string shape) { this.num = num; this.shape = shape; }
-
- 16 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
i am using DDE to export data from c to excel the export is in trouble if excel has an already open dialog box (e.g. "save as") i tried to use "HIDE.DIALOG(TRUE)" to close the dialog, as referenced in XLMACR8, but this doesn't seem to work. any help on closing the dialog or alternative approaches (within DDE) will be appreciated
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב! בקוד הבא שמתי לב שהאופרטור שווה משפיע על הפלט של התוכנית. ממה שלמדנו, וממה שרשום בחומר, אופרטור השמה לא עובר בתורשה וה b1=b2 צריך פשוט לדרוס אחד את השני כמו השוואה רגילה (עובדה שהy בפלט גם נדרס....) אשמח להבהרות. תודה רבה להלן הקוד: #include <iostream> using namespace std; class One { protected: int x; One(int x1)(x1) { cout<<"B one!"<<endl; } One& operator = (const One& other) { if( this != &other ) x=other.x+10; else cout<<"S A!"; return *this; } virtual void Show () { cout<<"x="<<x<<endl; } ~One() { Show(); } }; class Two:public One { int y; public: Two (int x1,int y1):O…
-
- 1 תגובה
- 4.9k צפיות
-
-
אני רוצה ליצור קובץ שיהיה בסגנון bat או כל אלטרנטיבה אחרת המטרה שלו היא להוריד למחשב קובץ שנמצא על שרת שלי (לדו: http://84.154.454.54) ע"מ להתחבר לשרת יש צורך להקיש שם משתמש וסיסמא רגילים (ברגע ששמים את הכתובת הוא מבקש אותם) השרת הוא IIS6 . בתוכו נמצא קובץ פשוט לדו : אם לחצתי על הקובץ (לדו bat) הוא יוריד לי את הקובץ על השרת למיקום ידוע מראש . תוחדה לכל מי שיעזור
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי נפל עלי יום אחד רעיון שאני רוצה לממש, אך אין לי ממש רקע בנושא. אם למישהו פה יש רעיון הוא יתקבל בברכה. הרעיון הוא לכתוב תוכנה שתוכל לגרום לטשטוש שכל חלון אחר, כך שלא יהיה אפשר לראות מה כתוב/מה מוצג באותו חלון(כשחלון יכול להיות תיקייה, משחק, חלון שיחה וכו'. את הUI אין לי בעייה לתכנת. ליצור רשימה של החלונות הפתוחים ולאפשר בחירה של חלון מתוכם בעזרת C# היא משימה פשוטה יחסית. הבעיה היא כיצד לגשת למידע שכל תוכנה שולחת למערכת ההפעלה כדי שתוכל להציג אותו על המסך. אני מאמין שזה עובד ככה, אבל אין לי ממש מושג איך עובדת מע' חלונות(אני על XP) בקטע הזה. בקיצור שאלתי אליכם - כיצד אתם חושבים שהכי טוב לטשטש חלון?(בלי סתם לצייר מעליו חלון חדש שחור שמסתיר אותו או משהו ) לרקורד י…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכם, לאחרונה נקלתי בשאלה ב C++ שאין לי קצה של מושג, איך להתחיל אותה אפילו, אני אשמח אם מישהו יוכל להציג לי כאן פתרון, או לפחות הסבר מה צריך לעשות כאן? כתוב תכנית שקולטת אוסף של תווים שמופיע בסדר הבא: סדרת של ספרות, נקודה עשרונית, סדרה של ספרות סוף סדרה '*' . התוכנית בונה מאותו אוסף מספר מסוג ממשי המורכב מאותן ספרות שנקלטו. במידה וקלט לא תקין יש להדפיס הודעה. הערה: חובה לבדוק תקינות קלט (התווים הם רק ספרות או נקודה) דוגמא בעבור הקלט התוים 423.52 הפלט מספר ממשי 423.52 תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך לשלב בין השניים. הבעיה היא שאני לא מצליח לראות איך אני קורא/כותב איבר מסוג T כלשהו בודד. לדוגמא כאן: template<class T> T CFile<class T>::read() const { } איך אני אומר למשתנה fstream שלי לקרוא T בודד? אם זה INT, STRING או אפילו CLASS שמישהו כתב ועכשיו רוצה להשתמש בREAD שלי... תודה.
-
- 24 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
היי יש לי בעיה קטנה בתוכנית שאני כותב בשפת סי... יצרתי שני קבצי H שונים, ואני צריך לעשות include מהראשון לשני ומהשני לראשון... (אחת הפונקציות ב H הראשון צריכה לקבל משתנה שמוגדר ב H השני וב H השני יש שימוש בטיפוס שמוגדר ב H הראשון...) כמובן שזה יוצר המון שגיאות לא ברורות ואין לי מושג איך אני יוצא מהפלונטר הזה. אני יודע איך להתגבר על זה בשפת C++ אבל לא הצלחתי להתגבר על זה בשפת סי אם מישהו יודע איך אני מסתדר עם זה אני אשמח תודה רבה **עריכה** הסתדרתי... פשוט הזזתי את ההגדרות להאדר אחר... תודה בכל מקרה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום בזמן האחרון שאני מנסה לפתח פרוייקטים עבור אנדרואיד דרך eclipse הEditor פשוט נתקע כל שתי שנייות ללא שום סיבה והמעבד מרקיע שחקים ואם מישהו נתקל בבעייה כזו
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום , בניתי אתר בסביבת visual web developer 2008 express edition ואני רוצה לעלות אותו לרשת כאשר אני משתמש במחשב שלי כסרבר לשם כך התקנתי IIS, שרת וובי חינמי של windows. ב visual יש אפשרות ל - copy web site שאמור לעלות לי את הקבצים של האתר לשרת IIS. לא כל כך מסתדר לי העניין הזה. אם מישהו התעסק עם זה, או סתם יודע אני אשמח אם תוכלו לפרט ולהסביר , עד כמה שאפשר, את התהליך שאני צריך לעשות. כי זה קצת מבלבל. בסופו של דבר אמור להיות קובץ HTML ואני לא יודע איך אני מגיע לזה. סליחה על השאלה הכללית ככה, ותודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ידוע לי שעבור CLASS ניתן להשתמש ב NEW\DELETE שבעצם מבצעות הקצאת זכרון\שחרור זכרון וקריאה ל constructor/destructor אבל מה עם STRUCT, האם גם שם ניתן להשתמש ב new/delete? כלומר להקצות אותו ישר על ה HEAP במקום MALLOC? ובאופן דומהב למחיקה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי, התקנתי את ה MYSQL CONNECTOR ל NET. גרסא 5. אני לא מצליח להתחבר לשרת, אני מקבל EXCEPTION בקריאה לפונקציה ()connection.Open Code: MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Unable to connect to any of the specified MySQL hosts. ---> System.Exception: Exception of type 'System.Exception' was thrown. at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open() MYSQL יושב ב VIRTUAL MACHINE בלינוקס. כתובת ה IP נכונה, USER, PASSWORD ושם ה DATABASE. וקיימת טבלה בשם ACCOUNTS. הנה הקטע קוד: Code: string MyConString = "SERVER=192.168.197.200;" + "DATABASE=test;" + "UID=root;" + "PASSWORD=12345;"; MySqlConnection connection = new MySqlConnection(MyConString); …
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. מה שיש בקוד לא משנה (את הקוד קיבלתי פחות או יותר כמו שהוא לתרגיל בית) מה שבמודגש כרגע הם הדברים הרלוונטיים. סך הכל מה שאני מנסה לעשות הוא להעתיק מחרוזת הנקלטת ע"י המשתמש לתוך מחרוזת הנמצאת בתוך STRUCT הנקרא PIC אבל משום מה כל נסיונותיי להעתיק את המחרוזת המתקבלת ע"י המשתמש למחרוזת ב STRUCT כושלים בהודעת קריסה תוך כדי התכנית. רוב הדברים שיש בקוד הם רק לבדיקה והרבה דברים מיורקים כי הם לא חשובים כרגע, אבל אם מישהו יוכל להגיד לי את הסיבה (סביר להניח האידיוטית) למה הוא קורס אני אודה לו מאד!!!! להלן הקוד הבא: #include <conio.h> #include <string.h> #pragma warning (disable : 4996) #define SIZE 256 ///The Structs ///Creating the Picture [b]…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
לבנות משהו כזה: (גם מצ"ב בקובץ משהו דומה) ____________________ 2010 | 2009 במבה ביסלי | במבה ביסלי ================== 10 15 | 9 8 11 19 | 10 1 .. .. | .. .. ------------------------ הערה: הכותרת המשנית: במבה ביסלי, הם שמות קבועים כלי תיכנות: vb.net 1.0 תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני קצת מסתבך סביב עצמי עם פוינטרים לאחרונה. אני מנסה לבצע השמה פשוטה אך משהו כנראה הסתבך לי. יש לי שני מבנים, struct object { void * a; }; typedef struct object* objectP; typedef struct { objectP array; }objectArr; typedef objectArr* objectArrP; התרחיש הוא שאני מקבל בשיטה מסוימת את שני הסטראקטים, כפוינטר אליהם, ומעוניין לבצע השמה של אחד בשני. בקטע אחר בתכנית, בוצע איתחול למערך של אובג'קטארר בצורה הבאה: array = (objectP)malloc(sizeof(struct object) * 4); וכעת יש לי שיטה בערך כזו: static void addobject(objectArrP list, objectP obj) { list->array[0] = obj; } כמובן שלא בדיוק 0, ולא בדיוק 4 וכדומה כמובן שזו רק אילוסטרציה להבנת העניין. הכונה בשיטה זו שאני מקבל את ה…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מנסה להעלות ולהשתמש ב dll לתוכנית שלי, ראיתי שאני יכול לטעון את הספרייה עם hinstDLL = LoadLibrary("moshe.dll"); וראיתי שאפשר לטעון פונקציה שאני בדיוק יודע את השם שלה ואת המשתנים. אבל הבעייה שלי היא שאת כל הפונקציות הוא הכניס בתוך class. איך אני מעלה אותו? ומגדיר אצלי כזה class? (אני משתמש ב visual studio 2008 ומפתח לתוכנה ב C++)
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלו, סיימתי י"ב ואני חצי שנה לפני גיוס. המורה שלי למחשבים הציעה לי בינתיים תוך כדי עבודה לעשות את פרוייקט ה-5 יחידות ב-JAVA. היא ביקשה בנוסף לנסח הצעת פרוייקט שיתאים ל-5 יחידות לימוד. יש לי כמה שאלות בעניין: 1. אם אני אסתפק בפרוייקט לא גדול מידי איזה משחקים פשוטים יכולים להתאים ל-5 יחידות? 2. אם אני רצה ממש להשקיע ולהקדיש הרבה זמן לזה, איזה משחקים טיפה יותר מורכבים אפשר לעשות? הידע שלי הוא ידע של תלמיד תיכון שסיים 5 יחידות בציון גבוה ולא יותר מזה. השאלה היא איזה משחקים של תנועה או דברים כאלה ניתן לעשות? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי בדיקה בין סלע ולג'ון ברייס הגעתי למסקנה שיש הבדל אחד: בג'ון ברייס מלמדים silvelight במסלול תיכנות שלהם ובסלע מלמדים DESIGN PATTERNS במסלול תיכנות. אני נוטה יותר ללימודים בג'ון ברייס אבל רציתי לדעת עד כה הנושא של DESIGN PATTERNS חשוב למתכנת תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מישהו מכיר Plug-in או משהו ל Eclipse שיאפשר inteli-sense בכתיבת C++, ברמה קרובה לזו של C# בויז'ואל סטודיו? משהו סטייל Visual Assist X? לפחות משהו שיגרום לחלון הצעות לקפוץ אוטומטית בלי ללחוץ Ctrl-Space? כל דבר שישפר את קלות כתיבת הקוד הרי הוא מבורך.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום! יש לי בעייה בעבודה שאני עושה בג'אוה: כתבתי תוכנית (java application) ועכשיו אני צריך להעביר אותו לדף אינטרנט. כאשר אני נמצא בקובץ JSP, אני קורא לפונקציה מה- source package שאמורה להחזיר לי ערך, אבל במקום אני מקבל exception org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred processing JSP page /RunGame.jsp at line 62 שורה 62 זו השורה האחרונה שכתובה. כל מה שהפונקציה עושה זה להפוך STRING לקורדינאטה. הפונקציה הזו עובדת כמו שצריך. Player currPlayer = null, rivalPlayer = null; //board = (Board) session.getAttribute("board"); p1 = (Player) session.getAttribute("p1"); p2 = (Player) session.getAttribute("p2"); currPlayer = (Player) session.getAttribute("currP…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מהו הסינטקס לכתיבת תוכנה שמפעילה שאילתה על מספר טבלאות והפלט של התוכנה הוא הפלט של השאילתה בצורת טבלה תודה (אני עובד על טבלאות מסוג VFP
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-