תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
מהו התחביר ל-קלט של מחרוזת? רשמתי כך ; [char machrozet[81 ;( gets(machrozet והוא מראה לי שגיאה מתחת ל gets
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי בעיה קטנה עם ה- Random ב- C#. בגלל שה- Random מבוסס על הזמן, אם אני עושה מספר גדול רנדומים רצופים זה מביא לי את אותו המספר. לדוגמה, אם אני עושה 100 לוחות בינגו עם 25 מספרים כל אחד זה נותן 100 לוחות בינגו אותו הדבר. מה אני עושה כדי להתגבר על הבעיה הזאת?
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם יש דרך כלשהי להריץ כמה פונקציות במקביל? כשאני מריץ פונקציה ארוכה שדורשת מאמץ והתחברות לרשת לדוגמא , החלון קופא עד שהפונקציה הבעייתית מסתיימת. יש דרך למנוע את זה?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מנסה לכתוב תוכנה שגולשת לאתרים ומרידה משם מידע (ב C#), הבעיה שלי היא שכרגע הקוד שלי מאוד מסורבל וגם לא תמיד עובד.......... תהיתי אם מישהו יודע על מימוש שכזה כלומר אחד שתומך בגלישה לאתר, לחיצה על לחצנים, קומובו בוקסים וכו'. תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
האם כשנכנסים לאתר אינרטנט ללא הפונקציה, התמונות נשמרות כבר בCACHE, ונטענות ישר מהTEMP? מישהו יכול להסביר לי לשם מה הפונקציה הזאת?
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי, יש לי קובץ אקסל עם מספר נוסחאות, שפועל כך שאני משנה מספר ערכים בתאים מסויימים, ובהתאם לערכים שבחרתי/מלאתי אני מקבל "תוצאה" בתא אחר. אני מעוניין לכתוב סקריפט קטן ב-PHP שידע לקרוא את הקובץ הזה, להכניס ערכים לתאים הספציפיים האלה מתוך פרמטרים שאני קובע בסקריפט (המיקום של התאים בגיליון הוא מיקום קבוע וידוע לי) ואז לקרוא את הערך מהתא הספציפי (שוב, מיקום ידוע) שבו מופיעה התוצאה - כמובן אחרי שהיא עודכנה בהתאם לערכים שהכנסתי לתאים מקודם. מצאתי לא מעט class-ים שמאפשרים לי לקרוא (ואפילו לכתוב) קבצי אקסל. אבל הם נותנים לי רק לקרוא את הקובץ באופן "טיפש" - פשוט לקרוא את הערכים מתוך התאים.. למיטב הבנתי אף אחד מהם לא ממש איפשר לי לעשות את מה שאני צריך: לשתול נתונים בתא מסויים וא…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך אני מתקין קומפיילר על windows או בקיצור ליצור קובץ הרצה שיוכל לרוץ על windows כלומר לקמפל קובץ בשפת C או C++ ככה שהקובץ הרצה יצליח לעבוד על windows ולא רק כשמריצים אותו בטרמינל
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
כתבתי קוד בc# בעזרת random והמספר לא יוצא רנדומלי: direct = new Random(); ..... int direction = direct.Next(directions.Count); SizeDirect = directions[direction]; BuildByDirect();
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא בטוח שכאן המקום כי אני אישית לא מתכנת. יש לנו כאן מס מחשבים עם ויזואל סטודיו 2008 עם חבילת שירות 1. במחשב אחד התחילה לפני כמה ימים בעיה שברגע שנכנסים לעבודה נתקע עד שעולה משהו ובנוסף במשאבי מערכת השימוש מעבד קופץ ל-50% . מצאתי בגוגל מספר אנשים עם בעיה דומה אבל לא ראיתי אפילו פתרון אחד. מישהו מכיר ? יודע ? רעיון מה לבדוק ? תודה.
-
- 6 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום ! אני לומד 5 יחידות מחשבים בשפת ג'אווה ואני רוצה להרחיב קצת את ידיעותיי ולצאת מהמסגרת .. לא מבקשים ממני באיזה שאלה פה לאתחל מערך כתכונה לעצם מסויים בפעולה בונה אבל אני בכל זה רוצה.. אז העצם הוא HOSPITAL והמערך הוא גם עצם מסוג PATIENT .. ואני לא יודע כמה חולים ביה"ח יכול להכיל .. אני שמעתי איפשהו שאפשר להגיד מערך שכל פעם שאני מוסיף תא הוא יגדיל את האינדקס שלו ב-1 .. איך אני עושה את זה ? (במידה והמערך הוא מסוג Patient) .. תודה רבה =]
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני פיסקאי : לכן אני ישאל בצורה שלי .. יש לי חבורה\תתחבורה עם X איברים ...אני רוצה למצוא פרמוטציה שתגרום לכול האיברים לכסות את כול האפשריות ..אפשר לעשות דבר כזה במחשב .. כאשר אני רוצה שזה היה ממוספר .. לדוגמא : החלפה מהמקום הראשון עם השני =( f(1 החלפה עם השני והשלי = F של 2 ... איך עושים דבר כזה.. אני לא חזק במחשבים...לכן זה מאוד יעזור לי שתסבירו לי איך מאשר איך בונים את התוכנית ...כי לתכנת אני לא יודע !
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אז שלום לכולם לאחר שהמדריך האחרון שכתבתי על Ajax עלה לאתר: http://hwzone.co.il/guides/basic_ajax_guide/ החלטתי לשתף אותכם באחד הפרוייקטים שישבתי עליהם לאחרונה. במסגרת הקורס יסוד שלי בצבא (שבדיוק סיימתי היום) בתרגיל האמצע חשבתי על דרך מעניינת להוסיף עניין לתרגיל והחלטתי לבנות את המשחק הידוע - iCopter בגירסת Javascript עם שילוב של Ajax: http://ichopper.byshynet.com/ הרעיון הכללי הוא ככה: המסוק אמור להישאר באוויר כמה שיותר זמן. המערה נוצרת על ידי אלגוריתם מסויים באופן רנדומלי וניהיית קטנה יותר ויותר עם הזמן. מהירות המשחק גדלה גם כן. לכול שחקן יש משתמש (ניתן להירשם בקלות רבה) ולוח התוצאות מתעדכן באמצעות Ajax ברגע שהמסוק מתרסק. לא פירסמתי את המשחק במקומות אחרים בגלל…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות שאני לא יודע איך לעשות אותם. אולי מישהו יודע איך. 1. כתוב תוכנית שקולטת סדרה של 30 מספרים שונים ומספר נוסף num ומדפיסה את כל הזוגות(לא בהכרח עוקבים) שמכפלתם שווה ל-num . אסור להדפיס אותו זוג פעמיים. 2. כתוב תוכנית הקולטת 2 שברים. שבר נקלט ע"י קלט המכנה והמונה, כאשר שניהם שלמים. לדוגמא: 42,56,1,6 הינם 42/56 ו- 1/6. התוכנית תכיל 2 פונקציות: א. פעולה לחישוב מכנה משותף הקטן ביותר של שני שלמים. ב. פעולה לחישוב הגורם המשותף הגדול ביותר של שני שלמים. בעזרת פונקציות אלו התוכנית תחשב ותדפיס את סכום שני השברים. בדוגמא הנ"ל הפלט יהיה: 11/12
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מנסה לקרוא ערך מהרג'יסטרי, הערך קיים, אבל משום מה המתודה RegistryKey.getValue מחזירה לי null RegistryKey oemInfo = Registry.LocalMachine; oemInfo = oemInfo.OpenSubKey(@"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion"); //check if oemInformation key exists if (oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation") != null) { try { oemInfo = oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation"); Console.WriteLine(oemInfo.GetValue("Manufacturer").ToString()); } catch {} } עד כמה שידוע לי הקוד נכון, רץ כמו שצריך וכו'.. כמובן שמתקבלת שגיאה ש oemInfo.GetValue("Manufacturer") הוא null, אבל אם אני עושה oemInfo.GetVal…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
וקומפלייר מתאים? אולי גירסה לסטודנטים?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התחלתי ללמוד אסמבלי באונ' ונתקלתי בבעיה בשיעורי הבית (עם פסח והשביתה אני כבר לא זוכר מתי בפעם האחרונה היה לי שיעור). כל עזרה תתקבל בברכה. הבעיה היא פשוטה מאד, אך אני בכל זאת מתקשה בה- אני צריך לקלוט 8 ספרות (מס' של 32 ביט), ולשמור אותו כפי שהוא בזיכרון או באוגר כלשהו (מותר השימוש באוגרים של 386). שוב תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מעוניין לבנות אתר, ואני מתחיל כמעט מאפס, מבחינת ידע. שאלתי היא, האם כדאי להתחיל ללמוד ולבנות את האתר בHTML או ב CSS? שבוע טוב
-
- 6 תגובות
- 889 צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מטלה לבנות תוכנה שתדפיס על המסך 9 ממוצעים - 3 ממוצעים של 10 מס רנדומליים, 3 ממוצעים של 100 מס רנדומליים ו3 ממוצעים של 1000 בקיצור בניתי הכל טוב ויפה רק שהתוצאה הסופית יוצאת אותו הדבר כל פעם שאני מריץ... אז אני לא יודע אם זה הבנייה או משהו שקשור לפונקציית rand(); אז אולי יש פה מישהו שיכול להאיר לי את הכיוון לבעיה שלי ?...תודה הנה התוכנית #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define R 3 #define I1 10 int main() { int sum[3][3]; int i,ione,itwo,c; for(i=0;i<R;i++) for(c=0;c<R;c++) sum[i][c]=0; itwo=I1; for(c=0,i=0;c<R||i<R;c++) { for(ione=0;ione<itwo;ione++) sum[i][c]+=rand(); sum[i][c]/=itwo; if(c==R) { i…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חדש עם התוכנה ואין לי מושג איך להריץ תוכנית ולראות שהיא אכן עובדת ניסיתי בכפתור של הplay וזה לא מצליח זה פותח לי חלון אפור בשם form 1 והחלון ריק יש למישהו מושג מה עושים תודה.
-
- 6 תגובות
- 899 צפיות
-
-
יש לי תכנית הסורקת עץ ומדפיס את הערכים לפי הרמות. אבל- אני לא מצליחה לעקוב אחרי התכנית. מישהוא יכול לעזור לי, להסביר איך זה פועל???? זו התכנית: אם לא עץ ריק (T) אז : אתחל תור (Q) הכנס לתור (T,Q) כל עוד התור לא ריק? (Q) בצע הוצא מהתור . התייחס ל-T: אם לא עץ ריק? (תת עץ שמאלי(T) -הכנס לתור תת עץ שמאלי(T,Q) אם לא עץ ריק? (תת עץ ימני(T) -הכנס לתור תת עץ ימני(T,Q)
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חבריה, עם מי אפשר לשוחח בנדון, המדובר באתר מכירות תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בא נניח את הסיטואציה הבאה: יש לי שרת שמדווח על שינוי מזג האוויר ללקוחות שמתחברים אליו. Client A פונה ל Server כדי שיתן לו את תחזית מזג האוויר Client A יודע בדיוק את ה IP וה PORT (פרוטוקול TCP\IP) ומבצע רישום לשרת פעם יחידה. מאותו הרגע ה Server מודיע על כל שינוי מזג האוויר ופונה ל Client לעדכן אותו (ה Server יודע בדיוק מה ה IP של ה Client כיוון שברישום ה Client שלח אליו את הכתובת IP שלו) עכשיו לשאלות: 1. במידה וה Client יושב מאחורי NAT כיצד ידע השרת לחזור לאותו ה Client (למרות שיש לו את ה IP שלן) לאחר שה Client נרשם פעם יחידה? 2. במידה והלקוח משנה כל פעם את הכתובת שלו (כי הוא מקבל כתובת IP מחדש בכל חיבור לאינטרנט) כיצד ידע ה Server להחזיר לו תשובה? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם ניתן לשנות את העיצוב של אובייקט מסויים מרגע שעולים עליו עד שיותאים מהדפדפן בCSS. אני יודע שניתן לעשות זאת מהרגע שעליתי עליו עד שאני יוצא ממנו. אני מחפש משהו כמו onmouseover שיש בJS, רק בCSS. עוד שאלה באותו נושא: ראיתי באתר w3schools שיש עוד פסאודו קלאס בשם first-child. מישהו יודע אם יש גם אחד שנקרא :parent, שפשוט מחזיר את האב של אותו אובייקט? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המטרה היא לעשות פעולה שקשורה לשעה של המערכת עליו פועלת התוכנה .
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
#include <stdio.h> #include <string.h> void f(char *p) { strcpy(p,p+2); } void main() { char *myName="david"; f(myName); printf("%s", myName); } האם הפונקציה תעבוד ותקצץ את המחרוזת? אם p עובר by value אז הפונקציה אמורה לקצץ את המחרוזת המקורית?
-
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-